Nova vest
Rukomet

Utorak, 28.10.2008.

19:24

Bojinović:"Bez opuštanja do pobede"

Bek rukometne reprezentacije Srbije Mladen Bojinović smatra da treba biti oprezan pred kvalifikacinoi meč za EP sa Farskim Osrtvima u Tošhavnu.

Izvor: Ozmo

Autor: Ozmo

Default images

„S obzirom na sve što se dešavalo prošli put (tesna pobeda Srbije pre devet meseci), trebalo bi profesionalno i bez opuštanja da odradimo posao. Mnogi igrači su tek doputovali i odmah kreću na dalek put. Uz to, pristuni su problemi zbog umora i povreda. Treba ozbiljno da shvatimo meč i da uzumemo dva boda“, izjavio je 31-godišnji bek.

Posle dvoboja sa Faranima, ’orlove’ 2. novembra očekuje susret sa Italijom u Nišu.

„Biće to jedna fina predstava, a na nama je da iskoristimo prednost domaćeg terena i da se što bolje uigramo pred okršaje sa Švajcarskom i Rusijom, koji bi mogli biti presudni u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo“.

Bojinović kao najveće prepreke u kvalifikacijama vidi Rusiju i Švajcarsku.

„Rusi su konkurent broj jedan. Švajcarska je dosta napredovala, vidimo da i Cirih dobro igra u Ligi šampiona. Ne bi trebalo otpisati ni Bosnu i Hercegovinu, pogotovo zbog paklene atmosfere u Skenderiji“.

Na Farska Ostrva otputovalo je 15 reprezentativaca:

golmani: Pejanović, Stojković
krila: Marković, Ćuruvija, Prodanović
bekovi: Bojinović, Ilić, Vučković, Šešum, Ćorović, Vujin, Rajković, Malenčić
pivotmeni: Nikolić, Toskić

Srbija se nalazi u kvalifikacionoj Grupi 2 sa Farskim Ostrvima, Italijom, Švajcarskom, Rusijom i BiH. Kvalifikacije se završavaju 21. juna 2009. godine, a na EP će otići dve najbolje plasirane reprezentacije.

Evropsko prvenstvo održaće se od 19. do 31. januara 2010. godine u Austriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu