Nova vest
Rukomet

Nedelja, 20.07.2008.

18:28

SP: Poraz kadetkinja u finalu

Kadetkinje Srbije osvojile su srebro na drugom šampionatu sveta u Slovačkoj, pošto su u finalu poražene od Rusije 27 : 22 (12:16).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Naše kadetkinje su imale četiri gola prednosti na poluvremenu, ali su u drugom delu pale, i na kraju im je pripalo ’samo’ srebro. Bronzanu medalju osvojila je Danska pobedom nad Francuskom 24:21, a u borbi za peto mesto Španija je bila bolja od Republike Koreje rezultatom 31:28.

Jelena Živković i njena imenjakinja Trifunović bile su najefikasnije u našoj ekipi sa po šest golova. Dragana Cvijić postigla je četiri, a Željka Nikolić tri. U pobedničkoj ekipi najbolje su bile Snežana Mahneva sa osam, i Tatijana Hmirova sa sedam pogodaka.

Finalni meč počeo je izjednačeno, a onda naše rukometašice prave seriju 6-1 i od 3:3 dolaze do pet golova prednosti (9:4). Ruskinje u 24. minutu smanjuju na minus dva (10:12), ali Srbija je na poluvremenu imala duplo vreću prednost zahvaljujući golovima Jelene Živković, Jelene Trifunović i Dragane Cvijić.

Drugo poluvreme počinje sa dva gola Hmirove, a ista igračica je sa još dva gola nešto kasnije inicirala seriju od 4-0 kojom su Ruskinje preokrenule (19:18). U nastavku meča naše rukometašice postigle su samo četiri gola za 20 minuta, Ruskinje su to iskoristile i na kraju su dosta lako privele meč kraju sa pet golova prednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu