Nova vest
Tenis

Četvrtak, 28.05.2015.

17:25

Vekićeva: Ana nikada ne odustaje

Mlada hrvatska teniserka Dona Vekić prvi put se plasirala u treće kolo nekog od Gren slem turnira, a tamo je čeka Ana Ivanović.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Getty Images

“Ana i ja smo dobre prijateljice, radujem se tom meču. Nikada do sada nismo igrale, nadam se da ću možda ponovo igrati na Šatrijeu“, rekla je Vekićeva, koja je u prvoj rundi baš na tom terenu iznenadila domaću teniserku Karolin Garsiju.

Od našeg izveštača iz Pariza Saše Ozma

“Ana je veliki borac, znam da nikada ne odustaje, a sigurno će mi pomoći i to što sam već igrala na velikom terenu“, dodala je 18-godišnja hrvatska teniserka.

Vekićeva je u drugoj rundi pobedila Bojanu Jovanovski.

“Uvek bih na Gren slem turnirima pala posle prvog kola, iako sam imala dobre prilike. Nadam se da mogu da nastavim u istom ritmu, da postanem konstantnija na turnirima i da ređam pobede. Mislim da se mnogo bolje krećem na zemlji, igrala sam mnogo više mečeva i turnirana šljaci i to se sada pokazuje – jača sam i mislim da imam više strpljenja“.

Dona radi sa Ivom Majoli, koja je pre 18 godina osvojila baš Rolan Garos.

“Ona mi je mnogo pomogla, ima veliko znanje. Prethodnih mesec i po dana radimo ekstremno dobro na treninzima – uvek sam radila dobro na treningu, ali mi je na mečevima nedostajalo to nešto malo, jedan korak“, zaključila je Vekićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu