Nova vest
Olimpizam

Utorak, 26.07.2016.

18:50

Ruski strelci i džudisti mogu u Rio

Predsednik medjunarodne džudo federacije (IJF) Marijus Vizer rekao je da će se ceo ruski tim, odnosno njih 11, takmičiti na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Izvor: B92

Autor:B92

Ruski strelci i džudisti mogu u Rio
Getty images

Medjunarodni olimpijski komitet (MOK) je prošle nedelje odlučio da neće suspendovati ruske sportiste sa Igara u Riju zbog navoda o dopingu, ali je pojedinačnim sportskim savezima ostavio mogućnost da donese odluku o eventualnim suspenzijama.

Upitan da li će sedam džudista i četiri džudistkinje iz Rusije učestvovati na igrama, Vizer je rekao: "Oni će ići u Rio".

"Svi oni su u više navrata testirani od septembra prošle godine do maja na brojnim takmičenjima, ali ne u Rusiji, već u inostranstvu", dodao je predsednik IJF.

I Medjunarodna streljačka federacija (ISSF) je navela da će se 18 ruskih stralaca takmičiti u Riju.

Ta federacija je saopštila da nijedan ruski strelac ranije nije bio suspendovan zbog dopinga, kao i da se niko od njih ne pominje u izveštaju Svetske antidoping agencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu