Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 17.09.2010.

17:55

RBS: Rekordi Feliksa Baumgartnera

Kao što je već poznato Red Bull Stratos projekat bi trebalo da bude realizovan do kraja godine, a glavna uloga poverena je Austrijancu Feliksu Baumgartneru.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Baumgartner će tada na, za sada, nepoznatoj lokaciji u Severnoj Americi, pokušati da pomeri granice ljudske izdržljivosti skokom sa visine od 36.500 metara.

Ono što mnogima nije poznato da je Baumgartner pre misije Red Bull Stratos postavio sve rekorde u slobodnim skokovima, pa nikoga ne treba da čudi što je on baš izabran za realizaciju projekta.

Ono što Baumgartnera čeka u stratosferi ne može da se poredi ni sa jednim, ali ni svim ukupno, njegovim skokovima u dosadašnjoj karijeri. Ipak, trebalo bi pomenuti da je on s pravom dobio nadimak ’kralj vazdušnih ekstremnih sportova’.

Kroz svoje skokove fantastični Austrijanac je već pomerio granice ljudske izdržljivosti, ali to nije ništa u odnosu na ono što ga očekuje. Baumgartner je do sada postavio nove rekorde u najnižim i najvišim BASE skokovima. Ujedno je i prva osoba koja je preletela Engleski kanal, a njegovi najznačajniji projekti uključuju skokove sa Petronas kula u Kuala Lumpuru, sa Statue Hrista Spasitelja u Rio de Žaneiru, Tajpej 101 kule, jedne od najviših zgrada na svetu.

Iako je trenutno zauzet projektom Red Bull Stratos, Baumgartner je u stalnoj potrazi za novim lokacijama i željan je postavljanja novih rekorda, a čim realizuje fantastičan projekat, kojem se u potpunosti posvetio, niko ne sumnja da će nastaviti sa svojim ’normalnim’, dnevnim, poslom.

Do realizacije projekta Red Bull Stratos B92 će vas obaveštavati o svim detaljima i zanimljivostima vezanim za tu misiju, a u narednim nedeljama možete da očekujete nove informacije o Baumgartneru, ali i ljudima koji mu pomažu da pomeri granice ljudske izdržljivosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu