Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 07.01.2011.

22:44

Srpski biciklisti počinju pripreme

Selektori biciklističke reprezentacije Srbije Radiša Čubrić (drumski) i Ivan Davosir (planinski) odredili su vozače za prve ovogodišnje pripreme na Jadranu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Čubrić je pozvao čak šestoricu biciklista Partizana - Ivana Stevića, Esada Hasanovića, Nikolu Kozomaru, Nebojšu Jovanovića, Dragana Spasića i Jovana Zekavicu.

Osim njih, za pripreme u Bjeloj od 8. do 20. januarapozvani su i Žolt Der (Radnički, Kragujevac) i Marko Stankovića (Metalac, Kraljevo).

U Sušnju, po pozivu Ivana Davosira, vežbaće tri najbolja takmičara na planinskim biciklima - Bojan Đurđić (Radnički, Kragujevac), Aleksa Marić (Crvena zvezda, Beograd) i Oliver Štrbac (Fanatik).

"Pridružiće im se i jedan broj takmičara o trošku klubova. Biće to veoma kvalitetan kamp. U vili ‘Mirela’, čiji je vlasnik nekadašnji biciklista Aleksandar Jugović, bili smo i prošle godine. Uslovi su izvanredni: odličan smeštaj i raznovrsna hrana, a bitno je i to da ima ravnog druma za treninge, ne možemo odmah u brda", kaže selektor Čubrić i dodaje:

"Plan je da se, posle ovih prvih priprema, napravi kratka pauza od nekoliko dana, kako bi reprezentativci učestvovali na prvenstvu Srbije u ciklo-krosu i, potom, da se vratimo na Jadran. U prvoj fazi sa reprezentacijom će raditi Dušan Banović, sportski direktor ekipe Partizana, a ja ću se kasnije pridružiti pripremam. Der je dobio odobrenje da se priključi pripremema od ponedeljka, jer je trenutno na smučanju u Bugarskoj, a i to je deo zimskog treninga."

Prva zvanična trka u obe konkurencije, i to odmah za titule, održava se 22. januara, kada će se održati šampionat Srbije u ciklokrosu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu