Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 31.05.2010.

11:05

Biciklizam: Uspeh Srba u Vinkovcima

Za 18 godina postojanja, najmasovnije takmičenja amatera i rekreativaca na Balkanu Dunavski kup, prvi put je „izašao“ van granica Srbije.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Šesta trka održana je po lepom vremenu na stazi u Vinkovcima a domaćin i organizator bio je klub “Sokol Cestorad“ iz Vinkovaca.

Startovalo je 37 biciklista i biciklistkinja iz Srbije, Mađarske, BiH i Hrvatske, a učestvovale su i članice ženske reprezentacije Hrvatske.

Srpski biciklisti dominirali su u prvom delu trke na 60 kilometra (20 krugova). Partizanov vozač Dragoljub Simić krenuo je na polovini staze u beg, ali je tri kruga pre kraja ulovljen, pa je pobednika odlučio sprint. Slavio je zagrebački veteran Zvonimir Radotić iz Dubrave, ispred dva srpska vozača Slobodana Radovanovića iz novosadskog Elita i Miroslava Bate Uskokovića predsednika beogradskog Partizana.

Tri naredne trke su idućeg vikenda. Prvo će se 5. juna u Bačkom Petrovcu voziti drumska trka na 52 kilometra, a 6. juna su dve trke. Pre podne u Bačkom Petrovcu hronometar na 13 km, po podne u Rakovcu brdska trka na osam kilometra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu