Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 24.04.2009.

19:34

Armstrong može da učestvuje na Turu

Francuska anti-doping agencija (AFLD) oslobodila je Lensa Armstronga optužbi za nedolično ponašanje tokom nasumičnog testa prošlog meseca.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Protiv sedmostrukog šampiona trke „Tur D’Frans“ AFLD je pokrenula postupak zbog kršenja anti-doping pravila jer tokom testiranja na jugu Francuske nije svo vreme bio pod stalnim nadzorom kontrolora i postojala je mogućnost da bude kažnjen zabranom učešća na trkama u Francuskoj, između ostalih i na Turu.

„AFLD je odlučila da uzme u obzir pismena objasnjenja bicikliste i da ne pokrene disciplinski postupak protiv njega“, kaže se u saopštenju AFLD.

Odluka Agencije znači da će Armstrong moći da učestvuje na ovogodišnjem Turu, prvom od povlačenja 2005. godine. Amerikanac je slomio ključnu kost na trci „Vuelta Kastilja i Leon“, ali ga ona nije omela u pripremama za trku „Điro D’Italija“, na kojoj će učestovati prvi put u karijeri.

„Dobio sam obaveštenje od francuske agencije oko incidenta. Slučaj je zatvoren, nisam kažnjen, a svi uzorci su čisti. Idemo dalje“, rekao je Armstrong.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu