Sreda, 06.08.2008.

20:21

Lakićević-Stojačić: Bar jedna medalje više

Izvor: B92

Lakiæeviæ-Stojaèiæ: Bar jedna medalje više IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

manca

pre 15 godina

neznam kakvu su podrsku dali i kome. I prosle godine su se slikali sa mladim olimpijcima na EYOF-u i obecavali stipendije, svu njihovu pomoc za napredak jer su osvojili PRVA mesta a dobili su jednu veliku praznu torbu punu laznih obecanja

miloj

pre 15 godina

Banana sportska drzava koja se zove Srbija.
Sve je pocelo ekspresnim izbacivanjem Ceptera ,a da nije ni tri dana vladao samo zato sto je hteo da smeni Curkovica.Posle se mafijoza proglasio za predsednika uz podsku svojih dugogodisnjih prijatelja po zanatu.I od tada pocinje sunovrat naseg sporta.Nikad gore ljude na celu Olimpijskog Komiteta nismo imali i nikad gore ljude u savezima sto se kasnije reflektovalo preko losih selektora do losih rezultata

Kaze Curkovic u Pekingu ce se videti rezultati naseg rada,nema pojma koliko je bio u pravu.Ovo je definitivno rezultat njihovog rada.

zbunjen

pre 15 godina

@Zorane
Svaki iole normalan covek bi se stideo tvog komentara,a svaki odgovoran moderator bi ne bi objavio komentar.Nadamo se da ti neces biti takve srece ko Sapic.(eto ko sve ovde salje komentar)

opusteno

pre 15 godina

@tanja
A jel konkretan podatak o losem radu OK I ove folk pevacice to sto SRB nije osvojila ni jednu medalju? Jel konkretan podatak to sto je Natasa Janic pobegla od ove folk pevacice I OK I donela do sada 4 medalje za Madjarsku? Pa jel treba jos neki konkretniji podatak o losem radu OK? Pa I ja bih bio pun energije I smejao se da se besplatno setam po Pekingu I primam poveliku dnevnicu, a da mi je posao da povremeno neku sportiskinju potapsem po ramenu, kada se vratim iz sopinga. Sva sreca pa je oterala Ceptera, inace bi bila katastofa u nasem sportu I ne bi imao ko da glumi dadilju sportiskinji. P.S. pa sada ce tvoja priljateljica da naplatiti to sto nije bila u nekom placenijem sportu. Sportski pozdrav iz grada koji nema bazen, ali sva sreca pa imamo TV pa znamo kako izgleda to cudo civilizacije – olimpijski bazen! NE zezam se nikada u zivotu nisam video uzivo olimpijski bazen, a moj grad ima 50tak hiljada stanovnika.

Eric Cantona: ''Play Beautiful''

pre 15 godina

Nije nikakva satisfakcija sto ce (mozda) ova gospodja i jos neki funkcioner u Olimpijskom komitetu Srbije nakon ove Olimpijade podneti ostavku. Ona je promenila nekoliko stranaka i bezbroj funkcija obavljala, tako da ce se sigurno snaci i ponovo uticati na neku sferu drustvenog zivota. E to je osnovni problem.

Zoran

pre 15 godina

Citam komentare ovih jadnika koje se nesto bune, a pretpostavljam da se ona smeje i nije je briga. Sramota me sto zivim u ovakvoj zemlji, sve se zna, a niko nista ne preduzima...
ps uzgred zar ona nije crnogorskog porekla i da li tu ima sukoba interesa,
ps.gde bas sada da Sapic slomi nogu a ne ranije?

Peka UltraCinik

pre 15 godina

Naravno da gospođa Lakićević-Stojačić neće podneti ostavku posle ove blamaže na Olimpijskim igrama, a i zašto bi??? Ona je imala nikad uspešnije Olimpijske igre, oborila je lične rekorde u šoping-maratonu, kao i u visini isplaćenih dnevnica. Zapažene rezultate ostvarila je i u disciplini "rame za plakanje". Pa ovi naši jadni sportisti i mogu samo da plaču pored ovakve države i još goreg Olimpijskog komiteta.
Sećam se VRLO DOBRO (kao i nekoliko prethodnih komentatora) onog cirkusa kad su smenjivali Ceptera posle (valjda) par dana što je bio predsednik. Tada su ona i još nekoliko njih (mislim Ćurković i Zeka) najviše galamili sa govornice kako je Cepter haos, katastrofa, kako ćemo s njim totalno propasti.

neko

pre 15 godina

Kada malo bolje razmislim ovaj Olimpijski komitet I Ministarstvo sporta zasluzuju da udju u ginisovu knjigu rekorda. Uspeli smo da osvojimo medalje u sportovima u kojima drzava nije ni 1dinar ulozila. U Srbiji daj Boze da ima 5 olimpijskih bazena, a pokrivenih daj Boze da ima 2, kada odete na neki bazen vidite da plivaca ima 3%, a oni ostali plutaju po vodi I masu rucicama. Za tenis je tek smesna prica, drzava nije ni jedan teniski teren napravila! Ali doduse postoje teniski tereni u skoro svakom gradu ali su privatni I ja licno placam 500din za 1h, mogu samo da pretpostavim koliko kosta 1h sa trenerom. Gde deca da igraju tenis? Gde deca da nauce da plivaju? Meni se cini da iz kvantiteta dolazi do kvaliteta. A gde je sistemski rad u ostalim pojedinacnim sportovima, pa nas nema na sportskoj mapi sveta niti u jednom sportu, streljastvo, atletika, gimnastika, stoni tenis…. Pogledajte samo u kojim sportovima su SLO I CRO osvajali medalje. Pa za neke od ovih sportova tvrdim da ova gospodja sa 2 prezimena nije ni cula, a naravno ni Ministarka sporta nista nije bolja, a ni neupuceni fudbaler. Zasto ove gospodje primaju platu? Da li ce podneti izvestaj o tome sta su radili proteklih 4god, koliko je novca I gde potroseno? Ako u SRB nema kvalitenih trenera pa uvezite ih, evo uvezite Cavicevog trenera, uvezite nekog kineza da nam trenira stonotenisere, pa taj kinez trener bi nas kostao manje nego sto nas kosta narodni poslanik, neku ruskinju za gimnastiku… Ako ima I malo morala medju ovim ljudima trebaju da se izvine naciji za bruku I podnesu ostavke….ali nema od toga nista, jer je takav sistem vrednosti gde niko nikada ne odgovara za svoje neuspehe. Ekipni sportovi 0 medalja, streljastvo 0 nula medalja, atletika 0 medalja... pa da li ima malo morala u Olimpijskom komitetu i Ministarstvu sporta? Ko je kriv za Natasu Janic sto se ne bori za Srbiju?

Aleksa

pre 15 godina

Ovako,,,Mnogo sam razoraran ucinkom nasih sportista. Nadao sam se boljim rezultatima jer sam ocekivao da je Srbija kao drzava malo vise investirala i obratila paznju na neke sportove. Bar se tako pricalo posle Atine!!!!!
Pa medelje se ne osvajaju tako lako. Sramim se sto sam mogao da vidim Tadica i onog do njega,kako masu sa tri prsta sa tribina olimpijskog stadiona. Izgleda da su tako narucili 3 medalje ?? Masu tamo jeeeaa... i tako da ih svet vidi, a u Srbiji sport umire.Ja sam iz Srbije otiso jer nisam stvarno video nikakvu perspektivu. Svi kradu, svi nesto podmecuju i lazu i svako na svaki nacin gleda da od nekog uzvuce neku korist. Ja u svom gradu na Kosovu, odakle poticem nikada nisam imao bazen. Svake godine su gradske vlasti obecavale nesto ali ***c.
Jednom su otisli dotle da su samo iskopali rupu (kao poceli radovi) pred izbore i tako ostavili. Sramota i lopovluk.
Pisem iz Australije. Ovde sam skoro tri meseca. I stvarno je divota i divim se ljudima koji znaju da cene talente i brinu o svemu. Pruzaju svima odlicne uslove a onda se tako lepo raduju. Pogledajte njihov bilans iz Peginga. Neka pogledaju ovi iz Olimpijskog komiteta Srbije!!!!
Radujem se njihovim uspesima a tugujem sto se nase polako gasi.
Sta reci posle svega, nego da i te medalje sto su Cavic i Nole osvojili su njihova dobra dela. Sta je Srbija njima pruzila??? Ja im se iskreno zahvaljujem.
Nadam se da ce vaterpolisti da osvoje bar tu bronzu pa da zaokruzimo na 3. Ako ne, secemo nekom prste :)
Molim moderatora da postavi moj komentar. I pozdrav svima.

demi

pre 15 godina

hoce li neko da podnese ostavku zbog ove bruke na olimpijadi? ocigledno se lose radilo u poslednjih 4god. neka krivci odgovaraju! da pocnemo od ove gospodje i one postenjacine iz fudbala, a moze i ministarka sporta da ide slobodno

Navijac iz Pekinga - Realnost bez emocija

pre 15 godina

Zemljaci moji, lako je i pljuvati po nekome, a lako je i opravdati nekoga, narocito ako imate sopstvene frustracije ili ako nakoga licno ne poznajete!
Kao jedan od retkih Srba srecnika, koji se poslom nasao u Kini u vreme Olimpijade, pa je resio da odvoji vremena i novca (licne ne bas prevelike ustedjevine, a ne para od poreskih obveznika)da pruzi podrsku nasim Olimpijcima, voleo bih da Vas uputim u neke stvarne, konkretne probleme u vezi Olimpijade.
Pre svega, kakva je ova g-dja domacica nasim sportistima u Pekingu, treba pitati sportiste. Ona treba da bude zaduzena da u svemu mogucem pomogne nasim reprezentativcima, da im izadje u susret, uputi ih u novosti i svakodnevna desavanja, izmene, da bude na raspolaganju u svakom trenutku, jer je PLACENA za to. To je njena obaveza! Sacekajmo reakcije sportista posle Olimpijade, jer u njihovo ime ne mogu i nemam pravo da pricam, jer sam ove samo kao navijac entuzijasta. Jedino sto se ne slazem sa vecinom komentatora je da je ova g-dja odgovorna za rezultate i vidljiv neuspeh nasih reprezentativaca. To zavisi samo od sportista. Medjutim, ista ta g-dja je placena i da izadje u susret srpskim navijacima, da ih organizuje, izvestava, nabavlja karte Srbima isto kao sto to rade Hrvati, Crnogorci (oko 10 puta brojniji i oko 100 puta organizovaniji od nas! :-( ). E, tu sada ja imam komentar, ispod koga stavljam svoj potpis i E-mail i telefon na raspolaganje redakciji B92, da svedocim i na sudu ako bude potrebno! Zasto? Zato sto srpski navijaci ovde (a ovde nema ni jednog huligana, vec su svi poslovni ljudi, studenti, dijaspora, ljudi koji zive i rade u Kini) prepusteni sami sebi! Olimpijski savez NISTA nije uradio po tom pitanju, tj. uradio je nesto sto je nezamislivo i za svaku osudu: SVE KARTE sa kvote za Srbiju je prebacio (ovlastio) na agenciju Jolley Tours, koja nama ovde tapka karte po 800-1200% skupljoj ceni od nabavne, odnosno po 50-80% skupljoj ceni od nabanvne na ulici (ako imamo srece da ih nadjemo na vreme na ulici, jer ako ne nadjemo, moramo preko Jolleya, pa smo svi pred bankrotom, a tek su cetvrtfinala)! Po povratku u Srbiju, prvo na cemu ce insistirati skoro svi nasi navijaci ovde je DA LI POSTOJI VEZA I DIL IZMEDJU OLIMPIJSKOG SAVEZA I JOLLEY TOURSA u vezi sa preprodajom karata - tapkanjem ovde u Pekingu? Pre svega, zao mi je sto nemam energije i vremena da ih prijavim i ovde u Kini posvedocim o tome, jer bi G-dja iz Jolleya zbog tapkanja dobila ovde 25 godina robije, pre nego sto shvati sta je snaslo...! Neka joj je na cast, Uz to, deo nasih karata su preko istog Jolleya dobili i Hrvati koje smo sreli, ali po neuporedivo boljim uslovima? Kako? Zasto? Mozda neko zna sto ja ne znam... Ali, morao sam da podelim ovo sa svima vama koji ste samo obicni i iskreni navijaci kao ja i ostali malobrojni Srbi ovde. Mali, smo, siromasni smo, neorganizovani smo, jadni smo! To je fakat.

Sasa - Sabac

pre 15 godina

Pa sta ona ima da prica.Dok je ona tu i ona ministarka i Curkovic nema od naseg sporta nista i dok je u fudbalu Karadzic Djoric ili Bulic i Lekovic,sve mufljuz do mufljuza nema nama napredka.ali zalosno je sto se sportisti nasi bivsi ne uhvate u kostac,zasto nema Paspalja,Divca,Danilovica,Bodiroge,Sostara,Milanovica,Mirkovica,Jugovica,Mihajlovica,Grbica,Brdjovica,Isakovica,Vujovica i ostalih nasih sportista.......

drug Jataganac

pre 15 godina

Nemamo mi nista protiv ove zene licno, ali imamo protiv njenog uticaja na nas sport i nase drustvo. Naravno, ona je samo pojedinac u pomenutoj "interesnoj grupi". Nije lepo kad te neko pljuje, verujem ja da ona poseduje mnoge ljudske kvalitete, ali ko joj je kriv sto je deo sportske mafije. Ko god da je na njenom mestu, bio bi izlozen kritici.

Miks

pre 15 godina

Ma sta prica ova gospodja?! Ako ostane ovaj bilans medalja (srebrna i bronzana), a to lako moze da se desi, treba prvo pogledati ko je osvojio te medalje. Dvojica momaka koji silno vole Srbiju, a u koje Srbija, MOK, SOK, TRT, MRT, Plivacki savez, Teniski savez, svi moguci savezi itd nisu ulozili ni dinara. A sada se dice njihovim medaljama. To su medalje te dvojice momaka, to nisu medalje Srbije. Bile bi i medalje Srbije da je ta ista Srbija, tj njeni funkcioneri, dala neki dinar na njihove pripreme, putovanja, takmicenja...
Zato niko od nas nema pravo da svojata te medalje, a najmanje gospodja sa slike.

Tako ce biti i ubuduce. Umesto kolektivnih sportova, koji se polako gase kod nas, dolazice neki klinci koji su igrom slucaja rodjeni u ovoj zemlji, a za koje ova zemlja sazna tek kad osvoje medalju.
Mi se samo brukamo, ceo svet nam se podsmeva zbog ovakvog stava prema sebi samima.
Pogledajte Slovence. Svaki finale atletike po jedan predstavnik, cak i osvajac medalja. Znaci postoji interes drzave. Neko se brine o tim sportistima. Nijednog slovenackog funkcionera nisam video kako se slika, ali zato su ovi nasi u prvim redovima.
Neka, sve ce to njima da se vrati...

Lale

pre 15 godina

Eto nas na pola Olimpijade i sve se nekako cini da cemo osvojiti 2-3 medalje (Cavic, Djokovic bronzu, i vaterpolisti), eventualno odbojkasice uzmu jos jednu. I to je jako optimisticka procena. S obzirom koliko se kod nas ulaze u sport (individualne sportove posebno) treba da budemo zadovoljni sto uopste imamo predstavnike na Olimpijadi.
Sto se tice procena pojedinaca o 10-15 medalja, u redu je navijati za svoje, ali treba biti i realan.
A sefica delegacije ocigledno spada u one nerealne.

reagnovinarstvo

pre 15 godina

Gospodja Snezana Lakicevic je odgovorna za ovakvo stanje u nasem sportu,jer vec duzi niz godina stoji na celu jedne interesne grupe koju predvode predsednik OK Curkovic,predsednici odbojkaskog,rukometnog,vaterpolo saveza itd.
Zasto je to tako? Pa zato sto su oni ucinili sve kako bi jedino zadrzali svoje fotelje.To im je cilj ,a ovo ostalo sve po potrebi.Koliko je vec godina prvi covek odbojkaskog saveza na toj funkciji? ...mislite li da to neko pamti.Mislite li da radi iz ljubavi ili koristoljublja? Koja politicka stranka se navatala na rukometni i vaterpolo savez svih ovih godina,a o fudbalskom i kosarkaskom da ne govorim.Jednostavno sa alama nema ko da se bori.Ne tako davno Filip Cepter je pokusao reforme ,ali ga je pomenuta interesna grupa olako zbacila.Nijedan novinar se nije nasao za shodno da divljastvo prokomentarise.Filip Cepter je bio ljut sto na prethodnoj olimpijadi mnogi nasi sportisti nisu branili boje svoje zemlje vec drugih.Politicari ako vec moraju da postave svoje stranacke sportske kolege,dajte onda neke kvalitetne.Bilo kakva promena u bilo kom sportskom savezu ,a da ne pripada ovoj interesnoj grupi koju predvode gospodja Lakicevic ,Curkovic i pomenuta politicka stranka,je dobro dosla.Jel smem da kazem da je ona prosla politicka stranka imala bolje kadrove.Znam da je jako tesko napraviti reformu ,jer su se ovi vec toliko uglibili i zacementirali ,ali od necega se mora poceti.
Nema potrebe da Ivan Lendjer preko medija objasnjava kako mu drzava duguje pare,jer nije jedini po tom pitanju i nije sve u parama.I drugima je tesko.Ovde se radi o tome da nam je potrebna sustinska promena na rukovodecim mestima u raznim savezima,bez mesanja politike,kako bi postojali neki kriterijumi i odgovornost za svoj rad kako predsednika saveza tako i za razne selektore koji se bezbrizno baskare na svojim funkcijama,bez bojazni da ce ako ne naprave dobar rezultat biti smenjeni.Primer Zoran Terzic i ono izbacivanje najbolje igracice iz tima,a sada kad gubimo svi se prave mutavi, a mi izgubili medalju.
Koliko je izvan realnosti pomenuta dama najbolje govore njene reci pre olimpijade.Nije ona kriva za to? e pa ipak jeste.Hoce li snositi odgovornost?

Bakelit NS

pre 15 godina

Komentari na vesti se definitivno pretvaraju u nasu omiljenu disciplinu, ko ce vise/dalje/jace da pljune i opljuje... Vise niko ne obraca paznju sta je Snezana Lakicevic - Stojacic rekla. Sport je privredna grana (jedna od najjacih), pogledajte prvih 5 zemalja sa najvise medalja... Nemam nameru da budem advokat advokatu, ali ne mogu da ne spomenem jos koju cinjenicu da je Snezana igrala i odbojku a bila je savezni i medjunarodni sudija u gimnastici i cini mi se cak i ucesnik olimpijiskih igara kao sudija ili kao delegat u gimnastickom sportu... Ne znam sta je trebalo "dobro informisanoj" NS da navodi oca kao supruga ???!!!

Ninana

pre 15 godina

Ko je ova zena uopste? Lici mi na estradnu umetnicu, loseg stajlinga (kako to one vole da kazu). Nadam se da ce joj biti omoguceno da procita sve ove komentare. Mozda bi neko trebalo da stavi prst na celo.

Vojvodinas

pre 15 godina

'"Takođe, zadovoljstvo je biti sa ovakvim sportistima", rekla je Lakićević-Stojačićeva.'
Ona takva kakva je, oni toliki koliki su- pa nije ni cudo sto nema medalja :-))

Nesh

pre 15 godina

Kakav komitet (OK)i sportske organizacije predstavlje,onda i ne čudi ovakva frik poza ove političarke.Što se tiče rezultata-ne razumem ono sa Anom.Prvo euforija oko potencijalne medalje i dolaska u Peking,onda odustajanje.Vaterpolisti-1:8,pa poraz,to je ponižavajuće.Odbojkaši isto.Sve dok ovakvi likovi sa naslova budu faktori,biće ovako.

popaj

pre 15 godina

@sportistkinja: Samo napred, vazno je ucestvovati i sportski biti bolji od drugih, medalje i uspesi prate samo hrabre! Na lose komentare se ne obaziri previse, da su mrznja i zavist discipline imali bi medalja duplo vise od Kine ali samo u svom dvoristu, takve mrgude niko nigde nece!! Ali proci ce i to vremenom, mnogo je zemlja propatila ali vi nam sportisti vracate osmehe!!
Grb na srcu a cetiri oscila na grbu, za zaboravne.

SNEKI

pre 15 godina

E, pa blago gospodji S.L.S! Bogami je ona dosegla ideal komunizma - radi koliko moze, a uzima prema potrebama.E sad, sto je taj rad 0,00, a potrebe velike, nije jadna ona kriva. Da pozelis da budes S.L.S!

Kiki

pre 15 godina

Sklonite je sa sajta, ne mogu vise da je gledam.Presedne mi svako jutro kad ukljucim b92 da procitam sta smo uradili u Pekingu.Lose vesti su posledica, a ona i slicni su uzroci.

Dr Yes

pre 15 godina

Za Tanju,

Broj medalja najvise zavisi od OK. Oni su ti koji trebaju stvoriti uslove da jedan sportista moze normalno raditi i posvetiti se svom sportu. Znali su oterati Zeptera, to je sve jedna banda lopova.
Sta je to ova gospoda konkretno doprinela nasem sportu?
Osim sto je izgleda dadilja "sportiskinji".

zoran-ml

pre 15 godina

***sportiskinja

da li iskreno mislis da ti i jedna osoba na forumu veruje, da si se pre treninga konektovala. ..LOL

ova zena je sramota za nas sport, naravno ne samo ona vec ceo olimpiski komitet....samo politika nista drugo, koje kvalitete ona poseduje ? pa svako da je na njenom mestu bi se lepo ponasao prema sportistima, i bio im na usluzi....zasto nije pomogla nasem rvacu kada nije dobio vizu za takmicenje u spaniji ( pred olimpijadu ? )

ps. sam/a sebe lazes ( reprezentativka LOL ) , verovatno ti je ona prijateljica ali nema nacina da je odbranis.....politiku i sport NIKADA netreba mesati.....a svi znaju odakle ona na ovom mestu...ne nije zbog sportskih razloga .....

Tanja

pre 15 godina

Koliko neistina u ovim zluradim komentarima, i to samo zato sto se drznula da radi svoj posao. Advokat o kome se govori da je 30 godina stariji suprug, je njen otac, dugogodisnji naucni radnik. U komentarima ni jednog konkretnog podatka o losem radu gdje Lakicevic, samo pausalne ocene o losim tj zlim politicarima. To, da li ce biti vise ili manje medalja u Pekingu u maloj meri zavisi od OK, a najvise od samih sportista. Najvaznije je da nasi sportisti daju sve od sebe, a rezultati ce doci kad tad. P.S. gdja Lakicevic je bila sportista, ali ne u dobro placenom sportu, vec u bazicnom, gimnastici. Sportski pozdrav iz Zrenjanina.

svrbija

pre 15 godina

"Bar jedna medalja vise" - pa dobro,4 godine su prosle od Atine. Ovaj komitet treba raspustiti. 1 medalja vise za 4 godine vise postojanja ove drzave? Kakav alibi. A zivoti sportista prolaze i nikom nista. Ni za hranarinu.

E, pa nece moci. Prestigli su nas svi. To je nemoralno.

miki

pre 15 godina

gospodjo hvala vam na svim "uspesima" i na vasem "trudu" ali sada je vreme za kraj, upropastili ste sve cega se dohvatite....rezultati su ocajni....i ko je kriv ????....dovidjenja.....

ps. kojim se sportom bavila gospodja ??? koliko je medalja sa olimpijade donela srbiji ???? po kom kriterijumu je ona sef delegacije ??? mozda politickom ????

sportistkinja

pre 15 godina

Evo, pre treninga sam se malo konektovala da vidim vesti i procitala razne komentare. Stvarno mi nije jasno ko ste vi koji napadate ovu zenu? Da li je poznajete, otkuda vam pravo? Ja sam ovde u Pekingu, kao i mnogi drugi trudim se, treniramo, igramo. Nije lako. Svi zelimo najvise. Zato smo dosli. Ona je uvek uz nas, sve sto nam treba pokusa da resi. Normalna, prirodna, vredna. Drug. Nikada nismo imali nekoga ko sa toliko energije prilazi svakom danu. A vi pljujete! To nije fer. Nije lako osvojiti medalju, ali boricemo se. Mi to sigurno zelimo najvise.

Sale

pre 15 godina

Kada vidim ovu osobu i mesto koje ona zauzima u državi jasno mi je kakvo je stanje u jadnoj nam Srbiji, i da ćemo kao posledica svega toga sigurno osvojiti bar još jednu medalju... ali manje.

no name

pre 15 godina

tesko da ce nasi osvojiti MEDALJU (a kakve medaljE)...vaterpolisti trenutno gube od hrvata...odbojkasi izgubili od rusa ..sad ce od brazilaca..teniseri,od kojih su svi ocekivali zlata,...nece da se bore za reprezentaciju (ana)...a tipsi svaka cast..ostadosmo bez medalje i u streljastvu...


jedino polazem jos nade u veslace i odbojkasice...malo i u cavica...super pliva decko...ali ima strasnu konkurenciju......(da mi je neko pre 2 god rekao da cemo polagati najvece nade u plivace ...istukao bih ga....lol) ......da ..umalo da zaboravim...polazem ogromne nade u nase fudbalere....i nadam se da ce se u pekingu izgubiti....da im ne pravimo docek...

duh koji hoda

pre 15 godina

oz ovakve funkci(j)onere, odlazak nasih sportista na Olimpijadu je veeeliki uspeh, i ja im na tome od srca cestitam.
Gde god su nasi vajni politicar i nasa administracija ove banana drzave umesali prste, tu smo pukli ( fudbal,( ekipa je toliko velika da ne mogu sve da nabrojim, npr. Karadzic, i ostali),kosarka, rukomet,itd.
vaterpolo se jos drzi , dok i njega ne upropaste.

individalni sporsovi, tenis, plivanje i dr. su apsolutna zasluga toh devojaka i mladica, i naravno njihovih porodica, i nasi funkcioneri nemaju nikakve, ali nikakve zasluge za te uspehe.
hvala im sto se uopste takmice za nase boje, a Curkovice , Lakicevicke i ostalu kamarilu bih zamolio da se malo odmaknu od tih mladih ljudi da i njih ne upropaste.
toliko.

pravoslavac

pre 15 godina

Vazno je da su dobili svi(ukljucujuci i predsednika Tadica)placeni put i sve ostalo, placa narod.
Na sledecu olimpijadu kandidovacu se i JA, isto kao i oni BEZ MEDALJAAAAAAaaaaa...

novosadjanin

pre 15 godina

@ja

Nije ona otisla na olimpijadu za dz, ona ima paprene dnevnice za svaki dan proveden tamo! Ta zana neme apsolutno nikakve veze sa sportom (mozda i ona kao i pola srbije voli da gleda tenis?).
Kako takva osoba uopste moze da uradi nesto korisno?

Tanja

pre 15 godina

Sigurna sam da preko veza nije otisao "profesionalni" tim novinara. Ima ih verovatno vise nego sto moze sebi da priusti i ekonomski uredjena drzava. Jucerasnji direktni prenos otvaranja igara bio je prilicno dug, a onako suvoparno, dosadno citanje vec dobijenih podataka, bez imalo licnog i novinarsko zanimljivih komentara, to samo govori kako su svi ti novinari dobili pozicije na drzavnoj TV a uz to i sve privilegije, ukljucujuci i putovanja na top sportske dogadjaje. A onda tek mali prilog u udarnom dnevniku, kako je njihov posao izuzetno mukotrpan... Nasi poslovi to nisu i jadni svi oni, i Lakicevicka koja je eto i psiholog, na cijem ramenu placu vrhunski, ali psihicki labilni srpski sportist.

apatrid

pre 15 godina

Bas htedoh da upitam: ko je ova g...a?
ocigledno jos jedan primer pogresne osobe, na pogresnom mestu, u pogresno vreme, uz nas srpski zacin - preko veze... takvi kao ona a pogotovu oni nadredjeni joj, sto
sede po raznim upravama i izvrsnim komitetima, ne mogu
doneti nista dobro srpskom sportu

Marko

pre 15 godina

Mnogi zaboravljaju cinjenicu da ce petoro nasih strelaca ucestvovati u ukupno 12 disciplina,dakle 12 potencijalnih medalja.Damir Mikec objektivno nema sanse da se upusti u tu borbu,pa ostaje potencijalnih 10 medalja.Ako racunamo i da Mirosavljev objektivno moze da udje samo u finale,opet ostaje 7 medalja.Mnogi i ne znaju to da su Mihajloviceva i Pletikosic medju vodecima na svetskoj listi,to jest da je Mihajloviceva u jednom momentu zauzimala i prvo mesto.Na svetskim kupovima njih dvoje su bili bolji od Sekariceve,koja doduse nije stavila akcenat na ta takmicenja.Mislim da je sasvim realno ocekivati da troje nasih najboljih strelaca osvoji po medalju,a da neko od njih iznenadi i sa dve.Dakle,ocekujem 4 medalje od strelaca.
Cetiri ocekujem i od tenisera(racunajuci dubl),jednu od Cavica,jednu od odbojkasa i jednu od vaterpolista.Znaci sve u svemu mislim da je 11 medalja neki minimum a da visak mogu da naprave eventualno veslaci,neko od rvaca(oni su vec osvajaci medalja sa svetskog i evropskog prvenstva),odbojkasice i da strelce poberu citavu zetvu medalja.
Dakle,moja ocekivanja su izmedju 11 i 15 medalja.Ako se tako ne desi,znaci da smo podbacili.Nekako sto se toga tice jedino se bojim Ane i Jelene.

cinicni bo

pre 15 godina

Ne razumem sto se ljudi pale na medalje, na himnu, zastavu i sl. ja bih voleo da smo mi kao finci ili norvezani ili islandjani, maltezani i slicni.... Da zivimo istim standardom kao i oni a da ne osvojimo ni jednu medalju. Sve je to nekako isforsirano a na kraju ce iz budzeta da dele nagrade od desetine hiljada eura za medalju umesto da se to iz budzeta bolje iskoristi i pomogne socijali. Ali sta cete (malo) hleba i mnogo igara je stari balkanski moto. Medalje-shmedalja rekli bi....

ja

pre 15 godina

Gospodja sa dva prezimena, clan vise stranaka,dosta putera na glavi i naravno uvek i u svkoj corbi mirodjija odjedanput je tzv. sef olimpijske misije, a kada god je potrebno neko mesto popuniti ,,kvalitetnim" kadrom iz Vojvodine (jer je ocigledno nasa pokrajina za potkusurivanje)tu je uvek gospodja sa dva prezimena.
Od takvih i noj slicnih mirodjija dobro ce nam zaprziti corbu.

Dragon

pre 15 godina

Ona je domaćica i u KSS-u.Njenog sina nemože niko da istera iz repke. A pored domaćice je sada i "Milić Barjaktarević" koji će svima da se izvinjava, "izvinjavam se mnogo se izvinjavam".
Bez 7 medalja sve je neuspeh!

Zox

pre 15 godina

Pre cetiri godine davane su takve optimisticke izjave kako cemo u Pekingu biti sportska velesila, a sada se ocekuje bar jedna medalja vise. U najgore vreme (2006) osvojili smo cetiri medalje. To sam govori kako se niti planira niti ulaze bilo sta u nas sport.

Velike pare i dobro osmisljena dugorocna strategija razvoja je potrebna. Ali, do toga nikada nece doci, jer kod nas su nesposobni ljudi na vaznim mestima, a oni sposobniji ne mogu doci do izrazaja od njih.

Ko god da osvoji medalju (teniseri, odbojkasi/ice, vaterpolisti, plivaci...) osvojice SAMO svojom zaslugom, a ne zaslugom drzave koja ni DINAR nije ulozila u njihov razvoj.

Srbfan

pre 15 godina

Maloprije citam kako se Hrvati loze na medalje,kazu ocekuju zlato u vaterpolu! Za nas je uspjeh bar jedna medalja vise od Hrvata,a neuspjeh samo jedna manje od njih! Ma salim se!Mislim da je realno da uzmemo medalje u tenisu,Cavic u plivanju,vaterpolisti,odbojkasi,mozda i odbojkasice. Ove ostale sportove ne pratim toliko. Napred Srbija!

AleksandarNS

pre 15 godina

Kada vidim ovu gospođu, Snežanu Lakićević Stojačić, ne znam šta da pomislim.Ona je inače advokat po zanimanju, kao i njen 30 godina stariji suprug, koji je zajedno sa pokojnim profesorom Slavkom Carićem osnovanu "Privrednu akademiju" ( koji ciničan naziv) u Novom Sadu. Sve to ne bi uopšte bilo važno,da diplome tog privatnog fakulteta nisu izjednačene sa diplomama državnog fakulteta u vreme ministrovanja gore pomenute gospođe.Zbog nje,mnogi uspešni studenti iz NS-a nisu primljeni u stalni radni odnos u Opštinskom i Trgovinskom sudu,jer su svi sa tog privatnog faxa imali proseke 10 i prosek studiranja 3,5 godine (al je težak taj fax i materija koja se na njemu izučava).I sada kada je vidim na ovoj slici...pa ne znam..sportisti..kukala vam majka.

drug Jataganac

pre 15 godina

Prava smo sportska velesila! Kako i ne bismo bili, pored ovakvih sportskih funkcionera. Toliko im je stalo da sacuvaju svoje pozicije, da ih nije sramota da daju ovakve izjave. A rezultati sve gori. Medjutim, tu je demagogija, tu su opravdanja, tu je patetika, tu su price za malu decu, i sve je u redu. Ne zna se ko prednjaci u tome, da li ovi veciti rukovodioci ili njihovi poslusnici i zastitnici - sportski novinari (prvenstveno sa RTS-a, Sportskog zurnala, Politike itd.). Kad se samo setim kako su se svi zajedno angazovali da isteraju Filipa Ceptera iz naseg sporta... Kakva banda.

DDU

pre 15 godina

Evo i ja, a bogami i čitav srpski narod, se nadamo "barem jednoj stepenici više". To bi bilo toliko bitno za naš narod, a ne sumnjam da bismo svi mnogo bolje živeli kada bismo otkinuli barem tu jednu - dodatnu - medalju.
a

London 12 u 12

pre 15 godina

Izuzetno mi je drago zbog izjave, jer ona najbolje pokazuje kako je radio OKS. Dao sam projekciju medalja ispod priče o celom srpskom timu

http://www.b92.net/sport/peking2008/srpski_tim.php?yyyy=2008&mm=08&dd=04&nav_id=311612

Sve ispod 5 smatram totalnim skandalom, jer nam je realni potencijal 5-14 medalja. U ovom trenutku imamo XX među 3 najbolja u svetu (Đoković, Ivanović, Janković, Šekarić vazdušni pištolj, Čavić na 100m, vaterpolisti) plus još osam pojedinaca ili timova koji su tu negde (u odbojci je teško odrediti top 3, rvači su u top 5, Stojić-Jagar takođe, Mikec i Mihajlović bi morali u finale, Čavić i Šekarić u još po jedno). Sa takvom ekipom biti u fazonu da su tri medalje ok je skandal.

Nadam se da se sa takvim stavom Ćurković i njegova klika neće usuditi da na sebe preuzmu deo zasluga, kao što su pokušavali sa ovom decom na plivanju i sl.

Pripreme za London počinju prvog septembra ove godine. Dobar OK bi omogućio Ivanu, Ivani, Čabi i drugarima uslove da svi pouzimaju medalje. Ćure, plavuša i ekipa sigurno neće...

AleksandarNS

pre 15 godina

Kada vidim ovu gospođu, Snežanu Lakićević Stojačić, ne znam šta da pomislim.Ona je inače advokat po zanimanju, kao i njen 30 godina stariji suprug, koji je zajedno sa pokojnim profesorom Slavkom Carićem osnovanu "Privrednu akademiju" ( koji ciničan naziv) u Novom Sadu. Sve to ne bi uopšte bilo važno,da diplome tog privatnog fakulteta nisu izjednačene sa diplomama državnog fakulteta u vreme ministrovanja gore pomenute gospođe.Zbog nje,mnogi uspešni studenti iz NS-a nisu primljeni u stalni radni odnos u Opštinskom i Trgovinskom sudu,jer su svi sa tog privatnog faxa imali proseke 10 i prosek studiranja 3,5 godine (al je težak taj fax i materija koja se na njemu izučava).I sada kada je vidim na ovoj slici...pa ne znam..sportisti..kukala vam majka.

ja

pre 15 godina

Gospodja sa dva prezimena, clan vise stranaka,dosta putera na glavi i naravno uvek i u svkoj corbi mirodjija odjedanput je tzv. sef olimpijske misije, a kada god je potrebno neko mesto popuniti ,,kvalitetnim" kadrom iz Vojvodine (jer je ocigledno nasa pokrajina za potkusurivanje)tu je uvek gospodja sa dva prezimena.
Od takvih i noj slicnih mirodjija dobro ce nam zaprziti corbu.

drug Jataganac

pre 15 godina

Prava smo sportska velesila! Kako i ne bismo bili, pored ovakvih sportskih funkcionera. Toliko im je stalo da sacuvaju svoje pozicije, da ih nije sramota da daju ovakve izjave. A rezultati sve gori. Medjutim, tu je demagogija, tu su opravdanja, tu je patetika, tu su price za malu decu, i sve je u redu. Ne zna se ko prednjaci u tome, da li ovi veciti rukovodioci ili njihovi poslusnici i zastitnici - sportski novinari (prvenstveno sa RTS-a, Sportskog zurnala, Politike itd.). Kad se samo setim kako su se svi zajedno angazovali da isteraju Filipa Ceptera iz naseg sporta... Kakva banda.

novosadjanin

pre 15 godina

@ja

Nije ona otisla na olimpijadu za dz, ona ima paprene dnevnice za svaki dan proveden tamo! Ta zana neme apsolutno nikakve veze sa sportom (mozda i ona kao i pola srbije voli da gleda tenis?).
Kako takva osoba uopste moze da uradi nesto korisno?

Zox

pre 15 godina

Pre cetiri godine davane su takve optimisticke izjave kako cemo u Pekingu biti sportska velesila, a sada se ocekuje bar jedna medalja vise. U najgore vreme (2006) osvojili smo cetiri medalje. To sam govori kako se niti planira niti ulaze bilo sta u nas sport.

Velike pare i dobro osmisljena dugorocna strategija razvoja je potrebna. Ali, do toga nikada nece doci, jer kod nas su nesposobni ljudi na vaznim mestima, a oni sposobniji ne mogu doci do izrazaja od njih.

Ko god da osvoji medalju (teniseri, odbojkasi/ice, vaterpolisti, plivaci...) osvojice SAMO svojom zaslugom, a ne zaslugom drzave koja ni DINAR nije ulozila u njihov razvoj.

London 12 u 12

pre 15 godina

Izuzetno mi je drago zbog izjave, jer ona najbolje pokazuje kako je radio OKS. Dao sam projekciju medalja ispod priče o celom srpskom timu

http://www.b92.net/sport/peking2008/srpski_tim.php?yyyy=2008&mm=08&dd=04&nav_id=311612

Sve ispod 5 smatram totalnim skandalom, jer nam je realni potencijal 5-14 medalja. U ovom trenutku imamo XX među 3 najbolja u svetu (Đoković, Ivanović, Janković, Šekarić vazdušni pištolj, Čavić na 100m, vaterpolisti) plus još osam pojedinaca ili timova koji su tu negde (u odbojci je teško odrediti top 3, rvači su u top 5, Stojić-Jagar takođe, Mikec i Mihajlović bi morali u finale, Čavić i Šekarić u još po jedno). Sa takvom ekipom biti u fazonu da su tri medalje ok je skandal.

Nadam se da se sa takvim stavom Ćurković i njegova klika neće usuditi da na sebe preuzmu deo zasluga, kao što su pokušavali sa ovom decom na plivanju i sl.

Pripreme za London počinju prvog septembra ove godine. Dobar OK bi omogućio Ivanu, Ivani, Čabi i drugarima uslove da svi pouzimaju medalje. Ćure, plavuša i ekipa sigurno neće...

Navijac iz Pekinga - Realnost bez emocija

pre 15 godina

Zemljaci moji, lako je i pljuvati po nekome, a lako je i opravdati nekoga, narocito ako imate sopstvene frustracije ili ako nakoga licno ne poznajete!
Kao jedan od retkih Srba srecnika, koji se poslom nasao u Kini u vreme Olimpijade, pa je resio da odvoji vremena i novca (licne ne bas prevelike ustedjevine, a ne para od poreskih obveznika)da pruzi podrsku nasim Olimpijcima, voleo bih da Vas uputim u neke stvarne, konkretne probleme u vezi Olimpijade.
Pre svega, kakva je ova g-dja domacica nasim sportistima u Pekingu, treba pitati sportiste. Ona treba da bude zaduzena da u svemu mogucem pomogne nasim reprezentativcima, da im izadje u susret, uputi ih u novosti i svakodnevna desavanja, izmene, da bude na raspolaganju u svakom trenutku, jer je PLACENA za to. To je njena obaveza! Sacekajmo reakcije sportista posle Olimpijade, jer u njihovo ime ne mogu i nemam pravo da pricam, jer sam ove samo kao navijac entuzijasta. Jedino sto se ne slazem sa vecinom komentatora je da je ova g-dja odgovorna za rezultate i vidljiv neuspeh nasih reprezentativaca. To zavisi samo od sportista. Medjutim, ista ta g-dja je placena i da izadje u susret srpskim navijacima, da ih organizuje, izvestava, nabavlja karte Srbima isto kao sto to rade Hrvati, Crnogorci (oko 10 puta brojniji i oko 100 puta organizovaniji od nas! :-( ). E, tu sada ja imam komentar, ispod koga stavljam svoj potpis i E-mail i telefon na raspolaganje redakciji B92, da svedocim i na sudu ako bude potrebno! Zasto? Zato sto srpski navijaci ovde (a ovde nema ni jednog huligana, vec su svi poslovni ljudi, studenti, dijaspora, ljudi koji zive i rade u Kini) prepusteni sami sebi! Olimpijski savez NISTA nije uradio po tom pitanju, tj. uradio je nesto sto je nezamislivo i za svaku osudu: SVE KARTE sa kvote za Srbiju je prebacio (ovlastio) na agenciju Jolley Tours, koja nama ovde tapka karte po 800-1200% skupljoj ceni od nabavne, odnosno po 50-80% skupljoj ceni od nabanvne na ulici (ako imamo srece da ih nadjemo na vreme na ulici, jer ako ne nadjemo, moramo preko Jolleya, pa smo svi pred bankrotom, a tek su cetvrtfinala)! Po povratku u Srbiju, prvo na cemu ce insistirati skoro svi nasi navijaci ovde je DA LI POSTOJI VEZA I DIL IZMEDJU OLIMPIJSKOG SAVEZA I JOLLEY TOURSA u vezi sa preprodajom karata - tapkanjem ovde u Pekingu? Pre svega, zao mi je sto nemam energije i vremena da ih prijavim i ovde u Kini posvedocim o tome, jer bi G-dja iz Jolleya zbog tapkanja dobila ovde 25 godina robije, pre nego sto shvati sta je snaslo...! Neka joj je na cast, Uz to, deo nasih karata su preko istog Jolleya dobili i Hrvati koje smo sreli, ali po neuporedivo boljim uslovima? Kako? Zasto? Mozda neko zna sto ja ne znam... Ali, morao sam da podelim ovo sa svima vama koji ste samo obicni i iskreni navijaci kao ja i ostali malobrojni Srbi ovde. Mali, smo, siromasni smo, neorganizovani smo, jadni smo! To je fakat.

apatrid

pre 15 godina

Bas htedoh da upitam: ko je ova g...a?
ocigledno jos jedan primer pogresne osobe, na pogresnom mestu, u pogresno vreme, uz nas srpski zacin - preko veze... takvi kao ona a pogotovu oni nadredjeni joj, sto
sede po raznim upravama i izvrsnim komitetima, ne mogu
doneti nista dobro srpskom sportu

duh koji hoda

pre 15 godina

oz ovakve funkci(j)onere, odlazak nasih sportista na Olimpijadu je veeeliki uspeh, i ja im na tome od srca cestitam.
Gde god su nasi vajni politicar i nasa administracija ove banana drzave umesali prste, tu smo pukli ( fudbal,( ekipa je toliko velika da ne mogu sve da nabrojim, npr. Karadzic, i ostali),kosarka, rukomet,itd.
vaterpolo se jos drzi , dok i njega ne upropaste.

individalni sporsovi, tenis, plivanje i dr. su apsolutna zasluga toh devojaka i mladica, i naravno njihovih porodica, i nasi funkcioneri nemaju nikakve, ali nikakve zasluge za te uspehe.
hvala im sto se uopste takmice za nase boje, a Curkovice , Lakicevicke i ostalu kamarilu bih zamolio da se malo odmaknu od tih mladih ljudi da i njih ne upropaste.
toliko.

Dragon

pre 15 godina

Ona je domaćica i u KSS-u.Njenog sina nemože niko da istera iz repke. A pored domaćice je sada i "Milić Barjaktarević" koji će svima da se izvinjava, "izvinjavam se mnogo se izvinjavam".
Bez 7 medalja sve je neuspeh!

zoran-ml

pre 15 godina

***sportiskinja

da li iskreno mislis da ti i jedna osoba na forumu veruje, da si se pre treninga konektovala. ..LOL

ova zena je sramota za nas sport, naravno ne samo ona vec ceo olimpiski komitet....samo politika nista drugo, koje kvalitete ona poseduje ? pa svako da je na njenom mestu bi se lepo ponasao prema sportistima, i bio im na usluzi....zasto nije pomogla nasem rvacu kada nije dobio vizu za takmicenje u spaniji ( pred olimpijadu ? )

ps. sam/a sebe lazes ( reprezentativka LOL ) , verovatno ti je ona prijateljica ali nema nacina da je odbranis.....politiku i sport NIKADA netreba mesati.....a svi znaju odakle ona na ovom mestu...ne nije zbog sportskih razloga .....

miki

pre 15 godina

gospodjo hvala vam na svim "uspesima" i na vasem "trudu" ali sada je vreme za kraj, upropastili ste sve cega se dohvatite....rezultati su ocajni....i ko je kriv ????....dovidjenja.....

ps. kojim se sportom bavila gospodja ??? koliko je medalja sa olimpijade donela srbiji ???? po kom kriterijumu je ona sef delegacije ??? mozda politickom ????

Kiki

pre 15 godina

Sklonite je sa sajta, ne mogu vise da je gledam.Presedne mi svako jutro kad ukljucim b92 da procitam sta smo uradili u Pekingu.Lose vesti su posledica, a ona i slicni su uzroci.

cinicni bo

pre 15 godina

Ne razumem sto se ljudi pale na medalje, na himnu, zastavu i sl. ja bih voleo da smo mi kao finci ili norvezani ili islandjani, maltezani i slicni.... Da zivimo istim standardom kao i oni a da ne osvojimo ni jednu medalju. Sve je to nekako isforsirano a na kraju ce iz budzeta da dele nagrade od desetine hiljada eura za medalju umesto da se to iz budzeta bolje iskoristi i pomogne socijali. Ali sta cete (malo) hleba i mnogo igara je stari balkanski moto. Medalje-shmedalja rekli bi....

Miks

pre 15 godina

Ma sta prica ova gospodja?! Ako ostane ovaj bilans medalja (srebrna i bronzana), a to lako moze da se desi, treba prvo pogledati ko je osvojio te medalje. Dvojica momaka koji silno vole Srbiju, a u koje Srbija, MOK, SOK, TRT, MRT, Plivacki savez, Teniski savez, svi moguci savezi itd nisu ulozili ni dinara. A sada se dice njihovim medaljama. To su medalje te dvojice momaka, to nisu medalje Srbije. Bile bi i medalje Srbije da je ta ista Srbija, tj njeni funkcioneri, dala neki dinar na njihove pripreme, putovanja, takmicenja...
Zato niko od nas nema pravo da svojata te medalje, a najmanje gospodja sa slike.

Tako ce biti i ubuduce. Umesto kolektivnih sportova, koji se polako gase kod nas, dolazice neki klinci koji su igrom slucaja rodjeni u ovoj zemlji, a za koje ova zemlja sazna tek kad osvoje medalju.
Mi se samo brukamo, ceo svet nam se podsmeva zbog ovakvog stava prema sebi samima.
Pogledajte Slovence. Svaki finale atletike po jedan predstavnik, cak i osvajac medalja. Znaci postoji interes drzave. Neko se brine o tim sportistima. Nijednog slovenackog funkcionera nisam video kako se slika, ali zato su ovi nasi u prvim redovima.
Neka, sve ce to njima da se vrati...

Tanja

pre 15 godina

Sigurna sam da preko veza nije otisao "profesionalni" tim novinara. Ima ih verovatno vise nego sto moze sebi da priusti i ekonomski uredjena drzava. Jucerasnji direktni prenos otvaranja igara bio je prilicno dug, a onako suvoparno, dosadno citanje vec dobijenih podataka, bez imalo licnog i novinarsko zanimljivih komentara, to samo govori kako su svi ti novinari dobili pozicije na drzavnoj TV a uz to i sve privilegije, ukljucujuci i putovanja na top sportske dogadjaje. A onda tek mali prilog u udarnom dnevniku, kako je njihov posao izuzetno mukotrpan... Nasi poslovi to nisu i jadni svi oni, i Lakicevicka koja je eto i psiholog, na cijem ramenu placu vrhunski, ali psihicki labilni srpski sportist.

pravoslavac

pre 15 godina

Vazno je da su dobili svi(ukljucujuci i predsednika Tadica)placeni put i sve ostalo, placa narod.
Na sledecu olimpijadu kandidovacu se i JA, isto kao i oni BEZ MEDALJAAAAAAaaaaa...

Ninana

pre 15 godina

Ko je ova zena uopste? Lici mi na estradnu umetnicu, loseg stajlinga (kako to one vole da kazu). Nadam se da ce joj biti omoguceno da procita sve ove komentare. Mozda bi neko trebalo da stavi prst na celo.

DDU

pre 15 godina

Evo i ja, a bogami i čitav srpski narod, se nadamo "barem jednoj stepenici više". To bi bilo toliko bitno za naš narod, a ne sumnjam da bismo svi mnogo bolje živeli kada bismo otkinuli barem tu jednu - dodatnu - medalju.
a

Sale

pre 15 godina

Kada vidim ovu osobu i mesto koje ona zauzima u državi jasno mi je kakvo je stanje u jadnoj nam Srbiji, i da ćemo kao posledica svega toga sigurno osvojiti bar još jednu medalju... ali manje.

SNEKI

pre 15 godina

E, pa blago gospodji S.L.S! Bogami je ona dosegla ideal komunizma - radi koliko moze, a uzima prema potrebama.E sad, sto je taj rad 0,00, a potrebe velike, nije jadna ona kriva. Da pozelis da budes S.L.S!

neko

pre 15 godina

Kada malo bolje razmislim ovaj Olimpijski komitet I Ministarstvo sporta zasluzuju da udju u ginisovu knjigu rekorda. Uspeli smo da osvojimo medalje u sportovima u kojima drzava nije ni 1dinar ulozila. U Srbiji daj Boze da ima 5 olimpijskih bazena, a pokrivenih daj Boze da ima 2, kada odete na neki bazen vidite da plivaca ima 3%, a oni ostali plutaju po vodi I masu rucicama. Za tenis je tek smesna prica, drzava nije ni jedan teniski teren napravila! Ali doduse postoje teniski tereni u skoro svakom gradu ali su privatni I ja licno placam 500din za 1h, mogu samo da pretpostavim koliko kosta 1h sa trenerom. Gde deca da igraju tenis? Gde deca da nauce da plivaju? Meni se cini da iz kvantiteta dolazi do kvaliteta. A gde je sistemski rad u ostalim pojedinacnim sportovima, pa nas nema na sportskoj mapi sveta niti u jednom sportu, streljastvo, atletika, gimnastika, stoni tenis…. Pogledajte samo u kojim sportovima su SLO I CRO osvajali medalje. Pa za neke od ovih sportova tvrdim da ova gospodja sa 2 prezimena nije ni cula, a naravno ni Ministarka sporta nista nije bolja, a ni neupuceni fudbaler. Zasto ove gospodje primaju platu? Da li ce podneti izvestaj o tome sta su radili proteklih 4god, koliko je novca I gde potroseno? Ako u SRB nema kvalitenih trenera pa uvezite ih, evo uvezite Cavicevog trenera, uvezite nekog kineza da nam trenira stonotenisere, pa taj kinez trener bi nas kostao manje nego sto nas kosta narodni poslanik, neku ruskinju za gimnastiku… Ako ima I malo morala medju ovim ljudima trebaju da se izvine naciji za bruku I podnesu ostavke….ali nema od toga nista, jer je takav sistem vrednosti gde niko nikada ne odgovara za svoje neuspehe. Ekipni sportovi 0 medalja, streljastvo 0 nula medalja, atletika 0 medalja... pa da li ima malo morala u Olimpijskom komitetu i Ministarstvu sporta? Ko je kriv za Natasu Janic sto se ne bori za Srbiju?

Dr Yes

pre 15 godina

Za Tanju,

Broj medalja najvise zavisi od OK. Oni su ti koji trebaju stvoriti uslove da jedan sportista moze normalno raditi i posvetiti se svom sportu. Znali su oterati Zeptera, to je sve jedna banda lopova.
Sta je to ova gospoda konkretno doprinela nasem sportu?
Osim sto je izgleda dadilja "sportiskinji".

reagnovinarstvo

pre 15 godina

Gospodja Snezana Lakicevic je odgovorna za ovakvo stanje u nasem sportu,jer vec duzi niz godina stoji na celu jedne interesne grupe koju predvode predsednik OK Curkovic,predsednici odbojkaskog,rukometnog,vaterpolo saveza itd.
Zasto je to tako? Pa zato sto su oni ucinili sve kako bi jedino zadrzali svoje fotelje.To im je cilj ,a ovo ostalo sve po potrebi.Koliko je vec godina prvi covek odbojkaskog saveza na toj funkciji? ...mislite li da to neko pamti.Mislite li da radi iz ljubavi ili koristoljublja? Koja politicka stranka se navatala na rukometni i vaterpolo savez svih ovih godina,a o fudbalskom i kosarkaskom da ne govorim.Jednostavno sa alama nema ko da se bori.Ne tako davno Filip Cepter je pokusao reforme ,ali ga je pomenuta interesna grupa olako zbacila.Nijedan novinar se nije nasao za shodno da divljastvo prokomentarise.Filip Cepter je bio ljut sto na prethodnoj olimpijadi mnogi nasi sportisti nisu branili boje svoje zemlje vec drugih.Politicari ako vec moraju da postave svoje stranacke sportske kolege,dajte onda neke kvalitetne.Bilo kakva promena u bilo kom sportskom savezu ,a da ne pripada ovoj interesnoj grupi koju predvode gospodja Lakicevic ,Curkovic i pomenuta politicka stranka,je dobro dosla.Jel smem da kazem da je ona prosla politicka stranka imala bolje kadrove.Znam da je jako tesko napraviti reformu ,jer su se ovi vec toliko uglibili i zacementirali ,ali od necega se mora poceti.
Nema potrebe da Ivan Lendjer preko medija objasnjava kako mu drzava duguje pare,jer nije jedini po tom pitanju i nije sve u parama.I drugima je tesko.Ovde se radi o tome da nam je potrebna sustinska promena na rukovodecim mestima u raznim savezima,bez mesanja politike,kako bi postojali neki kriterijumi i odgovornost za svoj rad kako predsednika saveza tako i za razne selektore koji se bezbrizno baskare na svojim funkcijama,bez bojazni da ce ako ne naprave dobar rezultat biti smenjeni.Primer Zoran Terzic i ono izbacivanje najbolje igracice iz tima,a sada kad gubimo svi se prave mutavi, a mi izgubili medalju.
Koliko je izvan realnosti pomenuta dama najbolje govore njene reci pre olimpijade.Nije ona kriva za to? e pa ipak jeste.Hoce li snositi odgovornost?

sportistkinja

pre 15 godina

Evo, pre treninga sam se malo konektovala da vidim vesti i procitala razne komentare. Stvarno mi nije jasno ko ste vi koji napadate ovu zenu? Da li je poznajete, otkuda vam pravo? Ja sam ovde u Pekingu, kao i mnogi drugi trudim se, treniramo, igramo. Nije lako. Svi zelimo najvise. Zato smo dosli. Ona je uvek uz nas, sve sto nam treba pokusa da resi. Normalna, prirodna, vredna. Drug. Nikada nismo imali nekoga ko sa toliko energije prilazi svakom danu. A vi pljujete! To nije fer. Nije lako osvojiti medalju, ali boricemo se. Mi to sigurno zelimo najvise.

Nesh

pre 15 godina

Kakav komitet (OK)i sportske organizacije predstavlje,onda i ne čudi ovakva frik poza ove političarke.Što se tiče rezultata-ne razumem ono sa Anom.Prvo euforija oko potencijalne medalje i dolaska u Peking,onda odustajanje.Vaterpolisti-1:8,pa poraz,to je ponižavajuće.Odbojkaši isto.Sve dok ovakvi likovi sa naslova budu faktori,biće ovako.

svrbija

pre 15 godina

"Bar jedna medalja vise" - pa dobro,4 godine su prosle od Atine. Ovaj komitet treba raspustiti. 1 medalja vise za 4 godine vise postojanja ove drzave? Kakav alibi. A zivoti sportista prolaze i nikom nista. Ni za hranarinu.

E, pa nece moci. Prestigli su nas svi. To je nemoralno.

Vojvodinas

pre 15 godina

'"Takođe, zadovoljstvo je biti sa ovakvim sportistima", rekla je Lakićević-Stojačićeva.'
Ona takva kakva je, oni toliki koliki su- pa nije ni cudo sto nema medalja :-))

Lale

pre 15 godina

Eto nas na pola Olimpijade i sve se nekako cini da cemo osvojiti 2-3 medalje (Cavic, Djokovic bronzu, i vaterpolisti), eventualno odbojkasice uzmu jos jednu. I to je jako optimisticka procena. S obzirom koliko se kod nas ulaze u sport (individualne sportove posebno) treba da budemo zadovoljni sto uopste imamo predstavnike na Olimpijadi.
Sto se tice procena pojedinaca o 10-15 medalja, u redu je navijati za svoje, ali treba biti i realan.
A sefica delegacije ocigledno spada u one nerealne.

Aleksa

pre 15 godina

Ovako,,,Mnogo sam razoraran ucinkom nasih sportista. Nadao sam se boljim rezultatima jer sam ocekivao da je Srbija kao drzava malo vise investirala i obratila paznju na neke sportove. Bar se tako pricalo posle Atine!!!!!
Pa medelje se ne osvajaju tako lako. Sramim se sto sam mogao da vidim Tadica i onog do njega,kako masu sa tri prsta sa tribina olimpijskog stadiona. Izgleda da su tako narucili 3 medalje ?? Masu tamo jeeeaa... i tako da ih svet vidi, a u Srbiji sport umire.Ja sam iz Srbije otiso jer nisam stvarno video nikakvu perspektivu. Svi kradu, svi nesto podmecuju i lazu i svako na svaki nacin gleda da od nekog uzvuce neku korist. Ja u svom gradu na Kosovu, odakle poticem nikada nisam imao bazen. Svake godine su gradske vlasti obecavale nesto ali ***c.
Jednom su otisli dotle da su samo iskopali rupu (kao poceli radovi) pred izbore i tako ostavili. Sramota i lopovluk.
Pisem iz Australije. Ovde sam skoro tri meseca. I stvarno je divota i divim se ljudima koji znaju da cene talente i brinu o svemu. Pruzaju svima odlicne uslove a onda se tako lepo raduju. Pogledajte njihov bilans iz Peginga. Neka pogledaju ovi iz Olimpijskog komiteta Srbije!!!!
Radujem se njihovim uspesima a tugujem sto se nase polako gasi.
Sta reci posle svega, nego da i te medalje sto su Cavic i Nole osvojili su njihova dobra dela. Sta je Srbija njima pruzila??? Ja im se iskreno zahvaljujem.
Nadam se da ce vaterpolisti da osvoje bar tu bronzu pa da zaokruzimo na 3. Ako ne, secemo nekom prste :)
Molim moderatora da postavi moj komentar. I pozdrav svima.

Srbfan

pre 15 godina

Maloprije citam kako se Hrvati loze na medalje,kazu ocekuju zlato u vaterpolu! Za nas je uspjeh bar jedna medalja vise od Hrvata,a neuspjeh samo jedna manje od njih! Ma salim se!Mislim da je realno da uzmemo medalje u tenisu,Cavic u plivanju,vaterpolisti,odbojkasi,mozda i odbojkasice. Ove ostale sportove ne pratim toliko. Napred Srbija!

Tanja

pre 15 godina

Koliko neistina u ovim zluradim komentarima, i to samo zato sto se drznula da radi svoj posao. Advokat o kome se govori da je 30 godina stariji suprug, je njen otac, dugogodisnji naucni radnik. U komentarima ni jednog konkretnog podatka o losem radu gdje Lakicevic, samo pausalne ocene o losim tj zlim politicarima. To, da li ce biti vise ili manje medalja u Pekingu u maloj meri zavisi od OK, a najvise od samih sportista. Najvaznije je da nasi sportisti daju sve od sebe, a rezultati ce doci kad tad. P.S. gdja Lakicevic je bila sportista, ali ne u dobro placenom sportu, vec u bazicnom, gimnastici. Sportski pozdrav iz Zrenjanina.

Bakelit NS

pre 15 godina

Komentari na vesti se definitivno pretvaraju u nasu omiljenu disciplinu, ko ce vise/dalje/jace da pljune i opljuje... Vise niko ne obraca paznju sta je Snezana Lakicevic - Stojacic rekla. Sport je privredna grana (jedna od najjacih), pogledajte prvih 5 zemalja sa najvise medalja... Nemam nameru da budem advokat advokatu, ali ne mogu da ne spomenem jos koju cinjenicu da je Snezana igrala i odbojku a bila je savezni i medjunarodni sudija u gimnastici i cini mi se cak i ucesnik olimpijiskih igara kao sudija ili kao delegat u gimnastickom sportu... Ne znam sta je trebalo "dobro informisanoj" NS da navodi oca kao supruga ???!!!

no name

pre 15 godina

tesko da ce nasi osvojiti MEDALJU (a kakve medaljE)...vaterpolisti trenutno gube od hrvata...odbojkasi izgubili od rusa ..sad ce od brazilaca..teniseri,od kojih su svi ocekivali zlata,...nece da se bore za reprezentaciju (ana)...a tipsi svaka cast..ostadosmo bez medalje i u streljastvu...


jedino polazem jos nade u veslace i odbojkasice...malo i u cavica...super pliva decko...ali ima strasnu konkurenciju......(da mi je neko pre 2 god rekao da cemo polagati najvece nade u plivace ...istukao bih ga....lol) ......da ..umalo da zaboravim...polazem ogromne nade u nase fudbalere....i nadam se da ce se u pekingu izgubiti....da im ne pravimo docek...

popaj

pre 15 godina

@sportistkinja: Samo napred, vazno je ucestvovati i sportski biti bolji od drugih, medalje i uspesi prate samo hrabre! Na lose komentare se ne obaziri previse, da su mrznja i zavist discipline imali bi medalja duplo vise od Kine ali samo u svom dvoristu, takve mrgude niko nigde nece!! Ali proci ce i to vremenom, mnogo je zemlja propatila ali vi nam sportisti vracate osmehe!!
Grb na srcu a cetiri oscila na grbu, za zaboravne.

drug Jataganac

pre 15 godina

Nemamo mi nista protiv ove zene licno, ali imamo protiv njenog uticaja na nas sport i nase drustvo. Naravno, ona je samo pojedinac u pomenutoj "interesnoj grupi". Nije lepo kad te neko pljuje, verujem ja da ona poseduje mnoge ljudske kvalitete, ali ko joj je kriv sto je deo sportske mafije. Ko god da je na njenom mestu, bio bi izlozen kritici.

Marko

pre 15 godina

Mnogi zaboravljaju cinjenicu da ce petoro nasih strelaca ucestvovati u ukupno 12 disciplina,dakle 12 potencijalnih medalja.Damir Mikec objektivno nema sanse da se upusti u tu borbu,pa ostaje potencijalnih 10 medalja.Ako racunamo i da Mirosavljev objektivno moze da udje samo u finale,opet ostaje 7 medalja.Mnogi i ne znaju to da su Mihajloviceva i Pletikosic medju vodecima na svetskoj listi,to jest da je Mihajloviceva u jednom momentu zauzimala i prvo mesto.Na svetskim kupovima njih dvoje su bili bolji od Sekariceve,koja doduse nije stavila akcenat na ta takmicenja.Mislim da je sasvim realno ocekivati da troje nasih najboljih strelaca osvoji po medalju,a da neko od njih iznenadi i sa dve.Dakle,ocekujem 4 medalje od strelaca.
Cetiri ocekujem i od tenisera(racunajuci dubl),jednu od Cavica,jednu od odbojkasa i jednu od vaterpolista.Znaci sve u svemu mislim da je 11 medalja neki minimum a da visak mogu da naprave eventualno veslaci,neko od rvaca(oni su vec osvajaci medalja sa svetskog i evropskog prvenstva),odbojkasice i da strelce poberu citavu zetvu medalja.
Dakle,moja ocekivanja su izmedju 11 i 15 medalja.Ako se tako ne desi,znaci da smo podbacili.Nekako sto se toga tice jedino se bojim Ane i Jelene.

Peka UltraCinik

pre 15 godina

Naravno da gospođa Lakićević-Stojačić neće podneti ostavku posle ove blamaže na Olimpijskim igrama, a i zašto bi??? Ona je imala nikad uspešnije Olimpijske igre, oborila je lične rekorde u šoping-maratonu, kao i u visini isplaćenih dnevnica. Zapažene rezultate ostvarila je i u disciplini "rame za plakanje". Pa ovi naši jadni sportisti i mogu samo da plaču pored ovakve države i još goreg Olimpijskog komiteta.
Sećam se VRLO DOBRO (kao i nekoliko prethodnih komentatora) onog cirkusa kad su smenjivali Ceptera posle (valjda) par dana što je bio predsednik. Tada su ona i još nekoliko njih (mislim Ćurković i Zeka) najviše galamili sa govornice kako je Cepter haos, katastrofa, kako ćemo s njim totalno propasti.

Sasa - Sabac

pre 15 godina

Pa sta ona ima da prica.Dok je ona tu i ona ministarka i Curkovic nema od naseg sporta nista i dok je u fudbalu Karadzic Djoric ili Bulic i Lekovic,sve mufljuz do mufljuza nema nama napredka.ali zalosno je sto se sportisti nasi bivsi ne uhvate u kostac,zasto nema Paspalja,Divca,Danilovica,Bodiroge,Sostara,Milanovica,Mirkovica,Jugovica,Mihajlovica,Grbica,Brdjovica,Isakovica,Vujovica i ostalih nasih sportista.......

Zoran

pre 15 godina

Citam komentare ovih jadnika koje se nesto bune, a pretpostavljam da se ona smeje i nije je briga. Sramota me sto zivim u ovakvoj zemlji, sve se zna, a niko nista ne preduzima...
ps uzgred zar ona nije crnogorskog porekla i da li tu ima sukoba interesa,
ps.gde bas sada da Sapic slomi nogu a ne ranije?

miloj

pre 15 godina

Banana sportska drzava koja se zove Srbija.
Sve je pocelo ekspresnim izbacivanjem Ceptera ,a da nije ni tri dana vladao samo zato sto je hteo da smeni Curkovica.Posle se mafijoza proglasio za predsednika uz podsku svojih dugogodisnjih prijatelja po zanatu.I od tada pocinje sunovrat naseg sporta.Nikad gore ljude na celu Olimpijskog Komiteta nismo imali i nikad gore ljude u savezima sto se kasnije reflektovalo preko losih selektora do losih rezultata

Kaze Curkovic u Pekingu ce se videti rezultati naseg rada,nema pojma koliko je bio u pravu.Ovo je definitivno rezultat njihovog rada.

demi

pre 15 godina

hoce li neko da podnese ostavku zbog ove bruke na olimpijadi? ocigledno se lose radilo u poslednjih 4god. neka krivci odgovaraju! da pocnemo od ove gospodje i one postenjacine iz fudbala, a moze i ministarka sporta da ide slobodno

opusteno

pre 15 godina

@tanja
A jel konkretan podatak o losem radu OK I ove folk pevacice to sto SRB nije osvojila ni jednu medalju? Jel konkretan podatak to sto je Natasa Janic pobegla od ove folk pevacice I OK I donela do sada 4 medalje za Madjarsku? Pa jel treba jos neki konkretniji podatak o losem radu OK? Pa I ja bih bio pun energije I smejao se da se besplatno setam po Pekingu I primam poveliku dnevnicu, a da mi je posao da povremeno neku sportiskinju potapsem po ramenu, kada se vratim iz sopinga. Sva sreca pa je oterala Ceptera, inace bi bila katastofa u nasem sportu I ne bi imao ko da glumi dadilju sportiskinji. P.S. pa sada ce tvoja priljateljica da naplatiti to sto nije bila u nekom placenijem sportu. Sportski pozdrav iz grada koji nema bazen, ali sva sreca pa imamo TV pa znamo kako izgleda to cudo civilizacije – olimpijski bazen! NE zezam se nikada u zivotu nisam video uzivo olimpijski bazen, a moj grad ima 50tak hiljada stanovnika.

manca

pre 15 godina

neznam kakvu su podrsku dali i kome. I prosle godine su se slikali sa mladim olimpijcima na EYOF-u i obecavali stipendije, svu njihovu pomoc za napredak jer su osvojili PRVA mesta a dobili su jednu veliku praznu torbu punu laznih obecanja

Eric Cantona: ''Play Beautiful''

pre 15 godina

Nije nikakva satisfakcija sto ce (mozda) ova gospodja i jos neki funkcioner u Olimpijskom komitetu Srbije nakon ove Olimpijade podneti ostavku. Ona je promenila nekoliko stranaka i bezbroj funkcija obavljala, tako da ce se sigurno snaci i ponovo uticati na neku sferu drustvenog zivota. E to je osnovni problem.

zbunjen

pre 15 godina

@Zorane
Svaki iole normalan covek bi se stideo tvog komentara,a svaki odgovoran moderator bi ne bi objavio komentar.Nadamo se da ti neces biti takve srece ko Sapic.(eto ko sve ovde salje komentar)

sportistkinja

pre 15 godina

Evo, pre treninga sam se malo konektovala da vidim vesti i procitala razne komentare. Stvarno mi nije jasno ko ste vi koji napadate ovu zenu? Da li je poznajete, otkuda vam pravo? Ja sam ovde u Pekingu, kao i mnogi drugi trudim se, treniramo, igramo. Nije lako. Svi zelimo najvise. Zato smo dosli. Ona je uvek uz nas, sve sto nam treba pokusa da resi. Normalna, prirodna, vredna. Drug. Nikada nismo imali nekoga ko sa toliko energije prilazi svakom danu. A vi pljujete! To nije fer. Nije lako osvojiti medalju, ali boricemo se. Mi to sigurno zelimo najvise.

Tanja

pre 15 godina

Koliko neistina u ovim zluradim komentarima, i to samo zato sto se drznula da radi svoj posao. Advokat o kome se govori da je 30 godina stariji suprug, je njen otac, dugogodisnji naucni radnik. U komentarima ni jednog konkretnog podatka o losem radu gdje Lakicevic, samo pausalne ocene o losim tj zlim politicarima. To, da li ce biti vise ili manje medalja u Pekingu u maloj meri zavisi od OK, a najvise od samih sportista. Najvaznije je da nasi sportisti daju sve od sebe, a rezultati ce doci kad tad. P.S. gdja Lakicevic je bila sportista, ali ne u dobro placenom sportu, vec u bazicnom, gimnastici. Sportski pozdrav iz Zrenjanina.

Marko

pre 15 godina

Mnogi zaboravljaju cinjenicu da ce petoro nasih strelaca ucestvovati u ukupno 12 disciplina,dakle 12 potencijalnih medalja.Damir Mikec objektivno nema sanse da se upusti u tu borbu,pa ostaje potencijalnih 10 medalja.Ako racunamo i da Mirosavljev objektivno moze da udje samo u finale,opet ostaje 7 medalja.Mnogi i ne znaju to da su Mihajloviceva i Pletikosic medju vodecima na svetskoj listi,to jest da je Mihajloviceva u jednom momentu zauzimala i prvo mesto.Na svetskim kupovima njih dvoje su bili bolji od Sekariceve,koja doduse nije stavila akcenat na ta takmicenja.Mislim da je sasvim realno ocekivati da troje nasih najboljih strelaca osvoji po medalju,a da neko od njih iznenadi i sa dve.Dakle,ocekujem 4 medalje od strelaca.
Cetiri ocekujem i od tenisera(racunajuci dubl),jednu od Cavica,jednu od odbojkasa i jednu od vaterpolista.Znaci sve u svemu mislim da je 11 medalja neki minimum a da visak mogu da naprave eventualno veslaci,neko od rvaca(oni su vec osvajaci medalja sa svetskog i evropskog prvenstva),odbojkasice i da strelce poberu citavu zetvu medalja.
Dakle,moja ocekivanja su izmedju 11 i 15 medalja.Ako se tako ne desi,znaci da smo podbacili.Nekako sto se toga tice jedino se bojim Ane i Jelene.

AleksandarNS

pre 15 godina

Kada vidim ovu gospođu, Snežanu Lakićević Stojačić, ne znam šta da pomislim.Ona je inače advokat po zanimanju, kao i njen 30 godina stariji suprug, koji je zajedno sa pokojnim profesorom Slavkom Carićem osnovanu "Privrednu akademiju" ( koji ciničan naziv) u Novom Sadu. Sve to ne bi uopšte bilo važno,da diplome tog privatnog fakulteta nisu izjednačene sa diplomama državnog fakulteta u vreme ministrovanja gore pomenute gospođe.Zbog nje,mnogi uspešni studenti iz NS-a nisu primljeni u stalni radni odnos u Opštinskom i Trgovinskom sudu,jer su svi sa tog privatnog faxa imali proseke 10 i prosek studiranja 3,5 godine (al je težak taj fax i materija koja se na njemu izučava).I sada kada je vidim na ovoj slici...pa ne znam..sportisti..kukala vam majka.

Srbfan

pre 15 godina

Maloprije citam kako se Hrvati loze na medalje,kazu ocekuju zlato u vaterpolu! Za nas je uspjeh bar jedna medalja vise od Hrvata,a neuspjeh samo jedna manje od njih! Ma salim se!Mislim da je realno da uzmemo medalje u tenisu,Cavic u plivanju,vaterpolisti,odbojkasi,mozda i odbojkasice. Ove ostale sportove ne pratim toliko. Napred Srbija!

Kiki

pre 15 godina

Sklonite je sa sajta, ne mogu vise da je gledam.Presedne mi svako jutro kad ukljucim b92 da procitam sta smo uradili u Pekingu.Lose vesti su posledica, a ona i slicni su uzroci.

popaj

pre 15 godina

@sportistkinja: Samo napred, vazno je ucestvovati i sportski biti bolji od drugih, medalje i uspesi prate samo hrabre! Na lose komentare se ne obaziri previse, da su mrznja i zavist discipline imali bi medalja duplo vise od Kine ali samo u svom dvoristu, takve mrgude niko nigde nece!! Ali proci ce i to vremenom, mnogo je zemlja propatila ali vi nam sportisti vracate osmehe!!
Grb na srcu a cetiri oscila na grbu, za zaboravne.

London 12 u 12

pre 15 godina

Izuzetno mi je drago zbog izjave, jer ona najbolje pokazuje kako je radio OKS. Dao sam projekciju medalja ispod priče o celom srpskom timu

http://www.b92.net/sport/peking2008/srpski_tim.php?yyyy=2008&mm=08&dd=04&nav_id=311612

Sve ispod 5 smatram totalnim skandalom, jer nam je realni potencijal 5-14 medalja. U ovom trenutku imamo XX među 3 najbolja u svetu (Đoković, Ivanović, Janković, Šekarić vazdušni pištolj, Čavić na 100m, vaterpolisti) plus još osam pojedinaca ili timova koji su tu negde (u odbojci je teško odrediti top 3, rvači su u top 5, Stojić-Jagar takođe, Mikec i Mihajlović bi morali u finale, Čavić i Šekarić u još po jedno). Sa takvom ekipom biti u fazonu da su tri medalje ok je skandal.

Nadam se da se sa takvim stavom Ćurković i njegova klika neće usuditi da na sebe preuzmu deo zasluga, kao što su pokušavali sa ovom decom na plivanju i sl.

Pripreme za London počinju prvog septembra ove godine. Dobar OK bi omogućio Ivanu, Ivani, Čabi i drugarima uslove da svi pouzimaju medalje. Ćure, plavuša i ekipa sigurno neće...

cinicni bo

pre 15 godina

Ne razumem sto se ljudi pale na medalje, na himnu, zastavu i sl. ja bih voleo da smo mi kao finci ili norvezani ili islandjani, maltezani i slicni.... Da zivimo istim standardom kao i oni a da ne osvojimo ni jednu medalju. Sve je to nekako isforsirano a na kraju ce iz budzeta da dele nagrade od desetine hiljada eura za medalju umesto da se to iz budzeta bolje iskoristi i pomogne socijali. Ali sta cete (malo) hleba i mnogo igara je stari balkanski moto. Medalje-shmedalja rekli bi....

zoran-ml

pre 15 godina

***sportiskinja

da li iskreno mislis da ti i jedna osoba na forumu veruje, da si se pre treninga konektovala. ..LOL

ova zena je sramota za nas sport, naravno ne samo ona vec ceo olimpiski komitet....samo politika nista drugo, koje kvalitete ona poseduje ? pa svako da je na njenom mestu bi se lepo ponasao prema sportistima, i bio im na usluzi....zasto nije pomogla nasem rvacu kada nije dobio vizu za takmicenje u spaniji ( pred olimpijadu ? )

ps. sam/a sebe lazes ( reprezentativka LOL ) , verovatno ti je ona prijateljica ali nema nacina da je odbranis.....politiku i sport NIKADA netreba mesati.....a svi znaju odakle ona na ovom mestu...ne nije zbog sportskih razloga .....

Ninana

pre 15 godina

Ko je ova zena uopste? Lici mi na estradnu umetnicu, loseg stajlinga (kako to one vole da kazu). Nadam se da ce joj biti omoguceno da procita sve ove komentare. Mozda bi neko trebalo da stavi prst na celo.

drug Jataganac

pre 15 godina

Nemamo mi nista protiv ove zene licno, ali imamo protiv njenog uticaja na nas sport i nase drustvo. Naravno, ona je samo pojedinac u pomenutoj "interesnoj grupi". Nije lepo kad te neko pljuje, verujem ja da ona poseduje mnoge ljudske kvalitete, ali ko joj je kriv sto je deo sportske mafije. Ko god da je na njenom mestu, bio bi izlozen kritici.

Sasa - Sabac

pre 15 godina

Pa sta ona ima da prica.Dok je ona tu i ona ministarka i Curkovic nema od naseg sporta nista i dok je u fudbalu Karadzic Djoric ili Bulic i Lekovic,sve mufljuz do mufljuza nema nama napredka.ali zalosno je sto se sportisti nasi bivsi ne uhvate u kostac,zasto nema Paspalja,Divca,Danilovica,Bodiroge,Sostara,Milanovica,Mirkovica,Jugovica,Mihajlovica,Grbica,Brdjovica,Isakovica,Vujovica i ostalih nasih sportista.......

Navijac iz Pekinga - Realnost bez emocija

pre 15 godina

Zemljaci moji, lako je i pljuvati po nekome, a lako je i opravdati nekoga, narocito ako imate sopstvene frustracije ili ako nakoga licno ne poznajete!
Kao jedan od retkih Srba srecnika, koji se poslom nasao u Kini u vreme Olimpijade, pa je resio da odvoji vremena i novca (licne ne bas prevelike ustedjevine, a ne para od poreskih obveznika)da pruzi podrsku nasim Olimpijcima, voleo bih da Vas uputim u neke stvarne, konkretne probleme u vezi Olimpijade.
Pre svega, kakva je ova g-dja domacica nasim sportistima u Pekingu, treba pitati sportiste. Ona treba da bude zaduzena da u svemu mogucem pomogne nasim reprezentativcima, da im izadje u susret, uputi ih u novosti i svakodnevna desavanja, izmene, da bude na raspolaganju u svakom trenutku, jer je PLACENA za to. To je njena obaveza! Sacekajmo reakcije sportista posle Olimpijade, jer u njihovo ime ne mogu i nemam pravo da pricam, jer sam ove samo kao navijac entuzijasta. Jedino sto se ne slazem sa vecinom komentatora je da je ova g-dja odgovorna za rezultate i vidljiv neuspeh nasih reprezentativaca. To zavisi samo od sportista. Medjutim, ista ta g-dja je placena i da izadje u susret srpskim navijacima, da ih organizuje, izvestava, nabavlja karte Srbima isto kao sto to rade Hrvati, Crnogorci (oko 10 puta brojniji i oko 100 puta organizovaniji od nas! :-( ). E, tu sada ja imam komentar, ispod koga stavljam svoj potpis i E-mail i telefon na raspolaganje redakciji B92, da svedocim i na sudu ako bude potrebno! Zasto? Zato sto srpski navijaci ovde (a ovde nema ni jednog huligana, vec su svi poslovni ljudi, studenti, dijaspora, ljudi koji zive i rade u Kini) prepusteni sami sebi! Olimpijski savez NISTA nije uradio po tom pitanju, tj. uradio je nesto sto je nezamislivo i za svaku osudu: SVE KARTE sa kvote za Srbiju je prebacio (ovlastio) na agenciju Jolley Tours, koja nama ovde tapka karte po 800-1200% skupljoj ceni od nabavne, odnosno po 50-80% skupljoj ceni od nabanvne na ulici (ako imamo srece da ih nadjemo na vreme na ulici, jer ako ne nadjemo, moramo preko Jolleya, pa smo svi pred bankrotom, a tek su cetvrtfinala)! Po povratku u Srbiju, prvo na cemu ce insistirati skoro svi nasi navijaci ovde je DA LI POSTOJI VEZA I DIL IZMEDJU OLIMPIJSKOG SAVEZA I JOLLEY TOURSA u vezi sa preprodajom karata - tapkanjem ovde u Pekingu? Pre svega, zao mi je sto nemam energije i vremena da ih prijavim i ovde u Kini posvedocim o tome, jer bi G-dja iz Jolleya zbog tapkanja dobila ovde 25 godina robije, pre nego sto shvati sta je snaslo...! Neka joj je na cast, Uz to, deo nasih karata su preko istog Jolleya dobili i Hrvati koje smo sreli, ali po neuporedivo boljim uslovima? Kako? Zasto? Mozda neko zna sto ja ne znam... Ali, morao sam da podelim ovo sa svima vama koji ste samo obicni i iskreni navijaci kao ja i ostali malobrojni Srbi ovde. Mali, smo, siromasni smo, neorganizovani smo, jadni smo! To je fakat.

demi

pre 15 godina

hoce li neko da podnese ostavku zbog ove bruke na olimpijadi? ocigledno se lose radilo u poslednjih 4god. neka krivci odgovaraju! da pocnemo od ove gospodje i one postenjacine iz fudbala, a moze i ministarka sporta da ide slobodno

Aleksa

pre 15 godina

Ovako,,,Mnogo sam razoraran ucinkom nasih sportista. Nadao sam se boljim rezultatima jer sam ocekivao da je Srbija kao drzava malo vise investirala i obratila paznju na neke sportove. Bar se tako pricalo posle Atine!!!!!
Pa medelje se ne osvajaju tako lako. Sramim se sto sam mogao da vidim Tadica i onog do njega,kako masu sa tri prsta sa tribina olimpijskog stadiona. Izgleda da su tako narucili 3 medalje ?? Masu tamo jeeeaa... i tako da ih svet vidi, a u Srbiji sport umire.Ja sam iz Srbije otiso jer nisam stvarno video nikakvu perspektivu. Svi kradu, svi nesto podmecuju i lazu i svako na svaki nacin gleda da od nekog uzvuce neku korist. Ja u svom gradu na Kosovu, odakle poticem nikada nisam imao bazen. Svake godine su gradske vlasti obecavale nesto ali ***c.
Jednom su otisli dotle da su samo iskopali rupu (kao poceli radovi) pred izbore i tako ostavili. Sramota i lopovluk.
Pisem iz Australije. Ovde sam skoro tri meseca. I stvarno je divota i divim se ljudima koji znaju da cene talente i brinu o svemu. Pruzaju svima odlicne uslove a onda se tako lepo raduju. Pogledajte njihov bilans iz Peginga. Neka pogledaju ovi iz Olimpijskog komiteta Srbije!!!!
Radujem se njihovim uspesima a tugujem sto se nase polako gasi.
Sta reci posle svega, nego da i te medalje sto su Cavic i Nole osvojili su njihova dobra dela. Sta je Srbija njima pruzila??? Ja im se iskreno zahvaljujem.
Nadam se da ce vaterpolisti da osvoje bar tu bronzu pa da zaokruzimo na 3. Ako ne, secemo nekom prste :)
Molim moderatora da postavi moj komentar. I pozdrav svima.

Peka UltraCinik

pre 15 godina

Naravno da gospođa Lakićević-Stojačić neće podneti ostavku posle ove blamaže na Olimpijskim igrama, a i zašto bi??? Ona je imala nikad uspešnije Olimpijske igre, oborila je lične rekorde u šoping-maratonu, kao i u visini isplaćenih dnevnica. Zapažene rezultate ostvarila je i u disciplini "rame za plakanje". Pa ovi naši jadni sportisti i mogu samo da plaču pored ovakve države i još goreg Olimpijskog komiteta.
Sećam se VRLO DOBRO (kao i nekoliko prethodnih komentatora) onog cirkusa kad su smenjivali Ceptera posle (valjda) par dana što je bio predsednik. Tada su ona i još nekoliko njih (mislim Ćurković i Zeka) najviše galamili sa govornice kako je Cepter haos, katastrofa, kako ćemo s njim totalno propasti.

opusteno

pre 15 godina

@tanja
A jel konkretan podatak o losem radu OK I ove folk pevacice to sto SRB nije osvojila ni jednu medalju? Jel konkretan podatak to sto je Natasa Janic pobegla od ove folk pevacice I OK I donela do sada 4 medalje za Madjarsku? Pa jel treba jos neki konkretniji podatak o losem radu OK? Pa I ja bih bio pun energije I smejao se da se besplatno setam po Pekingu I primam poveliku dnevnicu, a da mi je posao da povremeno neku sportiskinju potapsem po ramenu, kada se vratim iz sopinga. Sva sreca pa je oterala Ceptera, inace bi bila katastofa u nasem sportu I ne bi imao ko da glumi dadilju sportiskinji. P.S. pa sada ce tvoja priljateljica da naplatiti to sto nije bila u nekom placenijem sportu. Sportski pozdrav iz grada koji nema bazen, ali sva sreca pa imamo TV pa znamo kako izgleda to cudo civilizacije – olimpijski bazen! NE zezam se nikada u zivotu nisam video uzivo olimpijski bazen, a moj grad ima 50tak hiljada stanovnika.

DDU

pre 15 godina

Evo i ja, a bogami i čitav srpski narod, se nadamo "barem jednoj stepenici više". To bi bilo toliko bitno za naš narod, a ne sumnjam da bismo svi mnogo bolje živeli kada bismo otkinuli barem tu jednu - dodatnu - medalju.
a

no name

pre 15 godina

tesko da ce nasi osvojiti MEDALJU (a kakve medaljE)...vaterpolisti trenutno gube od hrvata...odbojkasi izgubili od rusa ..sad ce od brazilaca..teniseri,od kojih su svi ocekivali zlata,...nece da se bore za reprezentaciju (ana)...a tipsi svaka cast..ostadosmo bez medalje i u streljastvu...


jedino polazem jos nade u veslace i odbojkasice...malo i u cavica...super pliva decko...ali ima strasnu konkurenciju......(da mi je neko pre 2 god rekao da cemo polagati najvece nade u plivace ...istukao bih ga....lol) ......da ..umalo da zaboravim...polazem ogromne nade u nase fudbalere....i nadam se da ce se u pekingu izgubiti....da im ne pravimo docek...

Zoran

pre 15 godina

Citam komentare ovih jadnika koje se nesto bune, a pretpostavljam da se ona smeje i nije je briga. Sramota me sto zivim u ovakvoj zemlji, sve se zna, a niko nista ne preduzima...
ps uzgred zar ona nije crnogorskog porekla i da li tu ima sukoba interesa,
ps.gde bas sada da Sapic slomi nogu a ne ranije?

drug Jataganac

pre 15 godina

Prava smo sportska velesila! Kako i ne bismo bili, pored ovakvih sportskih funkcionera. Toliko im je stalo da sacuvaju svoje pozicije, da ih nije sramota da daju ovakve izjave. A rezultati sve gori. Medjutim, tu je demagogija, tu su opravdanja, tu je patetika, tu su price za malu decu, i sve je u redu. Ne zna se ko prednjaci u tome, da li ovi veciti rukovodioci ili njihovi poslusnici i zastitnici - sportski novinari (prvenstveno sa RTS-a, Sportskog zurnala, Politike itd.). Kad se samo setim kako su se svi zajedno angazovali da isteraju Filipa Ceptera iz naseg sporta... Kakva banda.

Zox

pre 15 godina

Pre cetiri godine davane su takve optimisticke izjave kako cemo u Pekingu biti sportska velesila, a sada se ocekuje bar jedna medalja vise. U najgore vreme (2006) osvojili smo cetiri medalje. To sam govori kako se niti planira niti ulaze bilo sta u nas sport.

Velike pare i dobro osmisljena dugorocna strategija razvoja je potrebna. Ali, do toga nikada nece doci, jer kod nas su nesposobni ljudi na vaznim mestima, a oni sposobniji ne mogu doci do izrazaja od njih.

Ko god da osvoji medalju (teniseri, odbojkasi/ice, vaterpolisti, plivaci...) osvojice SAMO svojom zaslugom, a ne zaslugom drzave koja ni DINAR nije ulozila u njihov razvoj.

Dragon

pre 15 godina

Ona je domaćica i u KSS-u.Njenog sina nemože niko da istera iz repke. A pored domaćice je sada i "Milić Barjaktarević" koji će svima da se izvinjava, "izvinjavam se mnogo se izvinjavam".
Bez 7 medalja sve je neuspeh!

ja

pre 15 godina

Gospodja sa dva prezimena, clan vise stranaka,dosta putera na glavi i naravno uvek i u svkoj corbi mirodjija odjedanput je tzv. sef olimpijske misije, a kada god je potrebno neko mesto popuniti ,,kvalitetnim" kadrom iz Vojvodine (jer je ocigledno nasa pokrajina za potkusurivanje)tu je uvek gospodja sa dva prezimena.
Od takvih i noj slicnih mirodjija dobro ce nam zaprziti corbu.

apatrid

pre 15 godina

Bas htedoh da upitam: ko je ova g...a?
ocigledno jos jedan primer pogresne osobe, na pogresnom mestu, u pogresno vreme, uz nas srpski zacin - preko veze... takvi kao ona a pogotovu oni nadredjeni joj, sto
sede po raznim upravama i izvrsnim komitetima, ne mogu
doneti nista dobro srpskom sportu

Tanja

pre 15 godina

Sigurna sam da preko veza nije otisao "profesionalni" tim novinara. Ima ih verovatno vise nego sto moze sebi da priusti i ekonomski uredjena drzava. Jucerasnji direktni prenos otvaranja igara bio je prilicno dug, a onako suvoparno, dosadno citanje vec dobijenih podataka, bez imalo licnog i novinarsko zanimljivih komentara, to samo govori kako su svi ti novinari dobili pozicije na drzavnoj TV a uz to i sve privilegije, ukljucujuci i putovanja na top sportske dogadjaje. A onda tek mali prilog u udarnom dnevniku, kako je njihov posao izuzetno mukotrpan... Nasi poslovi to nisu i jadni svi oni, i Lakicevicka koja je eto i psiholog, na cijem ramenu placu vrhunski, ali psihicki labilni srpski sportist.

novosadjanin

pre 15 godina

@ja

Nije ona otisla na olimpijadu za dz, ona ima paprene dnevnice za svaki dan proveden tamo! Ta zana neme apsolutno nikakve veze sa sportom (mozda i ona kao i pola srbije voli da gleda tenis?).
Kako takva osoba uopste moze da uradi nesto korisno?

pravoslavac

pre 15 godina

Vazno je da su dobili svi(ukljucujuci i predsednika Tadica)placeni put i sve ostalo, placa narod.
Na sledecu olimpijadu kandidovacu se i JA, isto kao i oni BEZ MEDALJAAAAAAaaaaa...

duh koji hoda

pre 15 godina

oz ovakve funkci(j)onere, odlazak nasih sportista na Olimpijadu je veeeliki uspeh, i ja im na tome od srca cestitam.
Gde god su nasi vajni politicar i nasa administracija ove banana drzave umesali prste, tu smo pukli ( fudbal,( ekipa je toliko velika da ne mogu sve da nabrojim, npr. Karadzic, i ostali),kosarka, rukomet,itd.
vaterpolo se jos drzi , dok i njega ne upropaste.

individalni sporsovi, tenis, plivanje i dr. su apsolutna zasluga toh devojaka i mladica, i naravno njihovih porodica, i nasi funkcioneri nemaju nikakve, ali nikakve zasluge za te uspehe.
hvala im sto se uopste takmice za nase boje, a Curkovice , Lakicevicke i ostalu kamarilu bih zamolio da se malo odmaknu od tih mladih ljudi da i njih ne upropaste.
toliko.

Sale

pre 15 godina

Kada vidim ovu osobu i mesto koje ona zauzima u državi jasno mi je kakvo je stanje u jadnoj nam Srbiji, i da ćemo kao posledica svega toga sigurno osvojiti bar još jednu medalju... ali manje.

miki

pre 15 godina

gospodjo hvala vam na svim "uspesima" i na vasem "trudu" ali sada je vreme za kraj, upropastili ste sve cega se dohvatite....rezultati su ocajni....i ko je kriv ????....dovidjenja.....

ps. kojim se sportom bavila gospodja ??? koliko je medalja sa olimpijade donela srbiji ???? po kom kriterijumu je ona sef delegacije ??? mozda politickom ????

svrbija

pre 15 godina

"Bar jedna medalja vise" - pa dobro,4 godine su prosle od Atine. Ovaj komitet treba raspustiti. 1 medalja vise za 4 godine vise postojanja ove drzave? Kakav alibi. A zivoti sportista prolaze i nikom nista. Ni za hranarinu.

E, pa nece moci. Prestigli su nas svi. To je nemoralno.

Dr Yes

pre 15 godina

Za Tanju,

Broj medalja najvise zavisi od OK. Oni su ti koji trebaju stvoriti uslove da jedan sportista moze normalno raditi i posvetiti se svom sportu. Znali su oterati Zeptera, to je sve jedna banda lopova.
Sta je to ova gospoda konkretno doprinela nasem sportu?
Osim sto je izgleda dadilja "sportiskinji".

SNEKI

pre 15 godina

E, pa blago gospodji S.L.S! Bogami je ona dosegla ideal komunizma - radi koliko moze, a uzima prema potrebama.E sad, sto je taj rad 0,00, a potrebe velike, nije jadna ona kriva. Da pozelis da budes S.L.S!

Nesh

pre 15 godina

Kakav komitet (OK)i sportske organizacije predstavlje,onda i ne čudi ovakva frik poza ove političarke.Što se tiče rezultata-ne razumem ono sa Anom.Prvo euforija oko potencijalne medalje i dolaska u Peking,onda odustajanje.Vaterpolisti-1:8,pa poraz,to je ponižavajuće.Odbojkaši isto.Sve dok ovakvi likovi sa naslova budu faktori,biće ovako.

Vojvodinas

pre 15 godina

'"Takođe, zadovoljstvo je biti sa ovakvim sportistima", rekla je Lakićević-Stojačićeva.'
Ona takva kakva je, oni toliki koliki su- pa nije ni cudo sto nema medalja :-))

Bakelit NS

pre 15 godina

Komentari na vesti se definitivno pretvaraju u nasu omiljenu disciplinu, ko ce vise/dalje/jace da pljune i opljuje... Vise niko ne obraca paznju sta je Snezana Lakicevic - Stojacic rekla. Sport je privredna grana (jedna od najjacih), pogledajte prvih 5 zemalja sa najvise medalja... Nemam nameru da budem advokat advokatu, ali ne mogu da ne spomenem jos koju cinjenicu da je Snezana igrala i odbojku a bila je savezni i medjunarodni sudija u gimnastici i cini mi se cak i ucesnik olimpijiskih igara kao sudija ili kao delegat u gimnastickom sportu... Ne znam sta je trebalo "dobro informisanoj" NS da navodi oca kao supruga ???!!!

reagnovinarstvo

pre 15 godina

Gospodja Snezana Lakicevic je odgovorna za ovakvo stanje u nasem sportu,jer vec duzi niz godina stoji na celu jedne interesne grupe koju predvode predsednik OK Curkovic,predsednici odbojkaskog,rukometnog,vaterpolo saveza itd.
Zasto je to tako? Pa zato sto su oni ucinili sve kako bi jedino zadrzali svoje fotelje.To im je cilj ,a ovo ostalo sve po potrebi.Koliko je vec godina prvi covek odbojkaskog saveza na toj funkciji? ...mislite li da to neko pamti.Mislite li da radi iz ljubavi ili koristoljublja? Koja politicka stranka se navatala na rukometni i vaterpolo savez svih ovih godina,a o fudbalskom i kosarkaskom da ne govorim.Jednostavno sa alama nema ko da se bori.Ne tako davno Filip Cepter je pokusao reforme ,ali ga je pomenuta interesna grupa olako zbacila.Nijedan novinar se nije nasao za shodno da divljastvo prokomentarise.Filip Cepter je bio ljut sto na prethodnoj olimpijadi mnogi nasi sportisti nisu branili boje svoje zemlje vec drugih.Politicari ako vec moraju da postave svoje stranacke sportske kolege,dajte onda neke kvalitetne.Bilo kakva promena u bilo kom sportskom savezu ,a da ne pripada ovoj interesnoj grupi koju predvode gospodja Lakicevic ,Curkovic i pomenuta politicka stranka,je dobro dosla.Jel smem da kazem da je ona prosla politicka stranka imala bolje kadrove.Znam da je jako tesko napraviti reformu ,jer su se ovi vec toliko uglibili i zacementirali ,ali od necega se mora poceti.
Nema potrebe da Ivan Lendjer preko medija objasnjava kako mu drzava duguje pare,jer nije jedini po tom pitanju i nije sve u parama.I drugima je tesko.Ovde se radi o tome da nam je potrebna sustinska promena na rukovodecim mestima u raznim savezima,bez mesanja politike,kako bi postojali neki kriterijumi i odgovornost za svoj rad kako predsednika saveza tako i za razne selektore koji se bezbrizno baskare na svojim funkcijama,bez bojazni da ce ako ne naprave dobar rezultat biti smenjeni.Primer Zoran Terzic i ono izbacivanje najbolje igracice iz tima,a sada kad gubimo svi se prave mutavi, a mi izgubili medalju.
Koliko je izvan realnosti pomenuta dama najbolje govore njene reci pre olimpijade.Nije ona kriva za to? e pa ipak jeste.Hoce li snositi odgovornost?

Lale

pre 15 godina

Eto nas na pola Olimpijade i sve se nekako cini da cemo osvojiti 2-3 medalje (Cavic, Djokovic bronzu, i vaterpolisti), eventualno odbojkasice uzmu jos jednu. I to je jako optimisticka procena. S obzirom koliko se kod nas ulaze u sport (individualne sportove posebno) treba da budemo zadovoljni sto uopste imamo predstavnike na Olimpijadi.
Sto se tice procena pojedinaca o 10-15 medalja, u redu je navijati za svoje, ali treba biti i realan.
A sefica delegacije ocigledno spada u one nerealne.

Miks

pre 15 godina

Ma sta prica ova gospodja?! Ako ostane ovaj bilans medalja (srebrna i bronzana), a to lako moze da se desi, treba prvo pogledati ko je osvojio te medalje. Dvojica momaka koji silno vole Srbiju, a u koje Srbija, MOK, SOK, TRT, MRT, Plivacki savez, Teniski savez, svi moguci savezi itd nisu ulozili ni dinara. A sada se dice njihovim medaljama. To su medalje te dvojice momaka, to nisu medalje Srbije. Bile bi i medalje Srbije da je ta ista Srbija, tj njeni funkcioneri, dala neki dinar na njihove pripreme, putovanja, takmicenja...
Zato niko od nas nema pravo da svojata te medalje, a najmanje gospodja sa slike.

Tako ce biti i ubuduce. Umesto kolektivnih sportova, koji se polako gase kod nas, dolazice neki klinci koji su igrom slucaja rodjeni u ovoj zemlji, a za koje ova zemlja sazna tek kad osvoje medalju.
Mi se samo brukamo, ceo svet nam se podsmeva zbog ovakvog stava prema sebi samima.
Pogledajte Slovence. Svaki finale atletike po jedan predstavnik, cak i osvajac medalja. Znaci postoji interes drzave. Neko se brine o tim sportistima. Nijednog slovenackog funkcionera nisam video kako se slika, ali zato su ovi nasi u prvim redovima.
Neka, sve ce to njima da se vrati...

neko

pre 15 godina

Kada malo bolje razmislim ovaj Olimpijski komitet I Ministarstvo sporta zasluzuju da udju u ginisovu knjigu rekorda. Uspeli smo da osvojimo medalje u sportovima u kojima drzava nije ni 1dinar ulozila. U Srbiji daj Boze da ima 5 olimpijskih bazena, a pokrivenih daj Boze da ima 2, kada odete na neki bazen vidite da plivaca ima 3%, a oni ostali plutaju po vodi I masu rucicama. Za tenis je tek smesna prica, drzava nije ni jedan teniski teren napravila! Ali doduse postoje teniski tereni u skoro svakom gradu ali su privatni I ja licno placam 500din za 1h, mogu samo da pretpostavim koliko kosta 1h sa trenerom. Gde deca da igraju tenis? Gde deca da nauce da plivaju? Meni se cini da iz kvantiteta dolazi do kvaliteta. A gde je sistemski rad u ostalim pojedinacnim sportovima, pa nas nema na sportskoj mapi sveta niti u jednom sportu, streljastvo, atletika, gimnastika, stoni tenis…. Pogledajte samo u kojim sportovima su SLO I CRO osvajali medalje. Pa za neke od ovih sportova tvrdim da ova gospodja sa 2 prezimena nije ni cula, a naravno ni Ministarka sporta nista nije bolja, a ni neupuceni fudbaler. Zasto ove gospodje primaju platu? Da li ce podneti izvestaj o tome sta su radili proteklih 4god, koliko je novca I gde potroseno? Ako u SRB nema kvalitenih trenera pa uvezite ih, evo uvezite Cavicevog trenera, uvezite nekog kineza da nam trenira stonotenisere, pa taj kinez trener bi nas kostao manje nego sto nas kosta narodni poslanik, neku ruskinju za gimnastiku… Ako ima I malo morala medju ovim ljudima trebaju da se izvine naciji za bruku I podnesu ostavke….ali nema od toga nista, jer je takav sistem vrednosti gde niko nikada ne odgovara za svoje neuspehe. Ekipni sportovi 0 medalja, streljastvo 0 nula medalja, atletika 0 medalja... pa da li ima malo morala u Olimpijskom komitetu i Ministarstvu sporta? Ko je kriv za Natasu Janic sto se ne bori za Srbiju?

Eric Cantona: ''Play Beautiful''

pre 15 godina

Nije nikakva satisfakcija sto ce (mozda) ova gospodja i jos neki funkcioner u Olimpijskom komitetu Srbije nakon ove Olimpijade podneti ostavku. Ona je promenila nekoliko stranaka i bezbroj funkcija obavljala, tako da ce se sigurno snaci i ponovo uticati na neku sferu drustvenog zivota. E to je osnovni problem.

zbunjen

pre 15 godina

@Zorane
Svaki iole normalan covek bi se stideo tvog komentara,a svaki odgovoran moderator bi ne bi objavio komentar.Nadamo se da ti neces biti takve srece ko Sapic.(eto ko sve ovde salje komentar)

miloj

pre 15 godina

Banana sportska drzava koja se zove Srbija.
Sve je pocelo ekspresnim izbacivanjem Ceptera ,a da nije ni tri dana vladao samo zato sto je hteo da smeni Curkovica.Posle se mafijoza proglasio za predsednika uz podsku svojih dugogodisnjih prijatelja po zanatu.I od tada pocinje sunovrat naseg sporta.Nikad gore ljude na celu Olimpijskog Komiteta nismo imali i nikad gore ljude u savezima sto se kasnije reflektovalo preko losih selektora do losih rezultata

Kaze Curkovic u Pekingu ce se videti rezultati naseg rada,nema pojma koliko je bio u pravu.Ovo je definitivno rezultat njihovog rada.

manca

pre 15 godina

neznam kakvu su podrsku dali i kome. I prosle godine su se slikali sa mladim olimpijcima na EYOF-u i obecavali stipendije, svu njihovu pomoc za napredak jer su osvojili PRVA mesta a dobili su jednu veliku praznu torbu punu laznih obecanja