Utorak, 05.08.2008.

14:14

Komšiluk sa ukupno 199 predstavnika

Izvor: B92

Komšiluk sa ukupno 199 predstavnika IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

tonći

pre 15 godina

koliko hrvati ulažu u šport najvidljivije je ne samo po tome da donose medalje iz bazičnih športova (plivanje 2004., atletika i gimnastika 2008), nego po podatku da su na zimskim olimpijskim igrama u torinu 2006. imali 24 športaša u reprezentaciji u 6 športova. nećete vjerovati, ali su nakon 50 godina reaktivirali čak i skijaške skokove (do sada nisu sudjelovali na ZOI) u gorskom kotaru te uvezli vrhunske trenere jer skakaonice imaju. to sve rade na krilima 7 olimpijskih medalja koliko su osvojili do sada na ZOI; rade vrhunski sa mladim skijašima; osim nike flajs i ane jelušić, dolazi cijela plejada mladih od kojih neki već osvajaju 10.mjesto na spustovima u svjetskom kupu (natko zrnčić dim u kicbilu 2008).

raf

pre 15 godina

žao mi je Blanke Vlašić jer je bila tako superiorna u poslednje vreme i jednim skokom suparnice izgubila zlato !!
za susjede Hrvate je ovo opet škola i opomena ,da se u napred ne osvaja ništa dok se ne osvoji , a posebno zlatne medalje , pokazali su ovo sada , rukometaši, vaterpolisti i Blanka ,koje se već vidjelo kako se sigurno vraćaju sa zlatom kući. Žao mi je ali sport je takav !!! nitko se u napred ne otpisuje !!!!!!!!!
posebno u današnje vreme (kad ima i dopinga, htjeli to ili ne ) !!!!!!!!!

rade

pre 15 godina

Takva je situacija zasad...
(no name, 23. avgust 2008 16:04)
SRBIJA
Milorad Čavić-srebro
Novak Đoković-bronca
HRVATSKA
Snježana Pejčić-bronca
Filip Ude-srebro
Martina Zubčić-bronca
Sandra Šarić-bronca
Blanka Vlašić-srebro
ako si mislio na bivšu Yugu zaboravio si još na jednu ex-yu republiku ako ti je pravo ili nije !!!
SLOVENIJA
Sara Isaković-srebro
Lucija Polavder-bronca
Rajmond Debevec-bronca
Primož Kozmos-zlato
Vasilij Žbogar-bronca

no name

pre 15 godina

SRBIJA
Milorad Čavić-srebro
Novak Đoković-bronca

HRVATSKA
Snježana Pejčić-bronca
Filip Ude-srebro
Martina Zubčić-bronca
Sandra Šarić-bronca
Blanka Vlašić-srebro

Takva je situacija zasad...

Andjela

pre 15 godina

U bazenu voda pjeni, ajde CRNA GORO kreni, neka pjeni, neka kljuca, Crnogorska gori luca, Crnogorska gori luca. Vaterpolo nasa snaga, CRNA GORO mila, draga, zaplivajte hrabro jace obradujte navijace,obradujte navijace. NAJBOLJE SU NAJBOLJE CRNOGORSKE AJKULE, NAJBOLJE SU NEGO STO, ZA POBJEDU DAJTE GOL,ZA POBJEDU DAJTE GOL.
NAJBOLJE SU NAJBOLJE CRNOGORSKE AJKULE, NAJBOLJE SU NEGO STO ZA POBJEDU DAJTE GOL, ZA POBJEDU DAJTE GOL....
Raduje se JADRAN plavi, i pobjedu nasu slavi, neka pjeni, neka kljuca CRNOGORSKA gori luca, CRNOGORSKA gori luca.
NAJBOLJE SU NAJBOLJE CRNOGORSKE AJKULE, NAJBOLJE SU NEGO STO ZA POBJEDU DAJTE GOL, ZA POBJEDU DAJTE GOL.
NAJBOLJE SU NAJBOLJE CRNOGORSKE AJKULE, NAJBOLJE SU NEGO STO ZA POBJEDU DAJTE GOL,ZA POBJEDU DAJTE GOL....
E VIVA MONTENEGRO....

redd

pre 15 godina

evo slovenci nakupili 5 medalja, i to jos nije gotovo, svaka chast. nego znate li da su slovenci najuspješniji na ovim igrama. ako se uzme u obzir broj stanovnika i broj osvojenih medalja.

samo naprijed Slovenci, i svi ostali.

Novosadjanka

pre 15 godina

Meni je izuzetno drago kada sportisti iz nase bivse drzave postizu uspehe. Kad ucestvuju sprski sportisti, navijam za njih, normalno. Ali mi je drago ako i sportisti iz ostalih bivsih republika osvoje medalju. Kad nema nasih, jos draze. Gledala sam hrvatskog gimnasticara Filipa Udea i slovenackog bacaca kladiva Primoza Kozmusa i bas sam se obradovala sto su osvojili medalje. I, naravno, cekam da gledam Blanku Vlasic - devojka je cudo. Dakle, susedi, srecno u nastavku OI!

SRBIN KOJI RAZUME SLOVENAČKI

pre 15 godina

@Marko. Prevod:
"Lucija je sa svojih 88 kilograma izvrnula gospođu, koja teži 132 kg. Gospodo, zamislite kako je, kad toliko ženske legne na vas? Luca je već znala, da se mora boriti kao lavica, da ne bi otišla kući kao palačinka."

Marko

pre 15 godina

@dino & co. - a jel vi hrvati stvarno razumete sto slovenackog? Ja se trudim zivota mi, rece covek zanimljiv clanak, i verujem mu, al da ga j***m, ne razumem ga :)

dino

pre 15 godina

JEDAN ZANIMLJIV KOMENTAR !! i ako piše na slovenskom , mislim, da se razume što piše:
Lucija je s svojimi 88 kilogrami zvrnila gospo, ki tehta 132 kg. Gospodje, si predstavljate, kako je, če toliko ženske leže na vas? Luca je že vedela, da se mora boriti kot levinja, če noče domov oditi kot palačinka.

Milanovic

pre 15 godina

e da bar mi imamo kosarkase i da bar pobedjujemo ko oni u ekipnim sportovima ako se ne varam imaju sve pobede,ali dobro to je kod njih tako sada ispalo a kod nas je to bilo tako u proteklih 10 godina

dado, zg

pre 15 godina

Sara Isakovič, Slovenija - srebro u plivanju na 200 m slobodno!!! Kakva je to trka bila, Sara je bila brža (1:54,97) i od svjestkog rekorda , ali ju je talijanka Fererica Pellegrini pretekla za 15 stotinki. E da Sara nije podrezala notke prije utrke....

Matija

pre 15 godina

Izgleda sanjamo jer su nam se kosarkasi plasirali u cetvrtfinale.

Usput velika hvala B92 sta pusta malo i hrvatskih komentara bar za olimpijadu. Dosad smo morali gledat kako nas se spusta a ne i odgovorit.

Ime_Ovo_Je_Moje

pre 15 godina

@ NS boy, 7. avgust 2008 14:19

Hmmm... Stojiš li još uvijek kod svog stava nakon one dvije genijalne tekme o kojima diljem svijeta pričaju?

CitizenDick

pre 15 godina

@NS boy, 7. avgust 2008 14:19;

Ak naši s tih tvojih 1% budu i ostale pobjedili ko Ruse - potpisujem!

Pejčićka je streljačica...BRONČANA u medjuvremenu ;-))

BL_RS

pre 15 godina

Osvojila je medalju u onom sportu iz kojeg je takmicarka koja je nama nosila zastavu na otvaranju. Pa ti vidi... Kazem "nama" jer meni je Srbija jos uvijek moja iako sam Banjalucanin. Sto se tice procjena osvajanja medalja sad se malo zamislite nad svojim komentarima. Teniseri polako odustaju, odbojkasi su ispusili od Rusije, Sekaricka i Pletikosic nisu uspjeli u prvom pokusaju, vaterpolisti mogu isto onoliko koliko Hrvati, Crnogorci i Madjari. To su 4 reprezentacije, a medalja jedna manje... Ne bih se ja zaletao sa unaprijed osvojenim medaljama. Hrvati racunaju da im je Blankina sigurna, a Kinezi jos nisu reagovali na onaj njen potpis na peticiju podrske Tibancima... Ozlijedio vam se Ivano Balic, dakle rukomet je u problemu...
Slavite svaku medlaju koju neko osvoji, to vam je najpametnije.

P.S.
BiH samo 5 takmicara?! Mnogo je i to. Da znaju drugi kako ide sa sportom u BiH, ne bi to ni spominjali.

zgb

pre 15 godina

zgodan članak, ali loše prognoze.jao vama ako se toliko čvrsto držite za tenis. kad netko računa na 2-3 medalje u tenisu onda nije realan.mislim da je tenis po tom pitanju najnepravedniji jer nema mjesta za pogreške. ali zapravo, koliko ja znam vas je skoro duplo više i vidim da se je javio kompleks vezano uz naše medalje. pa s obziro na to mislim da vam medalja ili dvije više od nas( uz neku preludu sreću ) nije uspjeh nego imperativ!! a šta se nas tiče, nama je blanka sigurna, a to se ne može reči ni za jednog vašeg sportaša. znači mi nosimo minimalno dvije. nažalost mislim da će nam rukometaši najviše do bronce doći, ali zato vjerujem u vaterpolo jer oni su tempirali formu i spremni su za zlato. sad će se uzbunit srbi i crnogorci, ali kladim se na naše! ude, brkljačić? naravno da su opasni i imaju realne šanse za medalju.mislim da ni duje ni sanja neće uzet ništa. potenicijalna iznenađenja: boks i taekwando. samo još nešto, svaka čast biciklistima i košarkašima jer njihova borba je bila toliko iskrena da ih je bilo užitak gledati. nadam se da će na OI skoro bit i hrkljuš kako bi i bosanci mogli u borbu za medalje.

free-lancer

pre 15 godina

Samo na kladionicama najviše šanse imaju individualci BLANKA VLAŠIĆ I PETER KAUZER. Za sve ostale šanse se diskutabilne .Jesu favoriti ali ne i sigurice ....

Onomatopeja

pre 15 godina

BRAVO za tekst! Bas u duhu olimpizma! Kad bi novinari imali vise petlje, bilo bi i vise ovakvih, afirmativnih tekstova!
Milo mi da citam o nadama, buducnosti, o pozitivnom iz komsiluka! To bre nekada bila respektabilna zemlja, nu zasto ne bi to moglo opet!
U EU, naravno!

ebosno

pre 15 godina

BiH je koma jer ce svi iz BiH-a koji su porijeklom Srbi igrati za Srbiju, Hrvati za Hrvatsku itd. Na kraju im ne ostaje neki izbor...

Tu cesto i ne mora biti presudan osjecaj pripadnosti, vec to sto ako igras za Hrvatsku ili Srbiju imas puno vece sanse uspjeti i/ili igrati na velikim natjecanjima nego ako je u pitanju repka BiH. Kako ce se iz ovoga izvuci ne znam, vjerojatno nikako.

ivo

pre 15 godina

Koliko je besmisleno prognozirati medalje najbolje govori to sto je nasa Snjezana Pejcic danas osvojila broncu.

Do danas nitko u Hrvatskoj nije za nju cuo niti na nju ozbiljno racunao. Sports Illustrated jos i manje.

I Hrvatskoj a i svim nasim susjedima zelim jos puno vise ovakvih iznenadjenja.

soul

pre 15 godina

Bosna i Hercegovina šalje samo pet sportaša jer ih većina igra za Hrvatsku. Ne znam igra li neko za Srbiju i koliko ali mislim da oko 15-ak Bosanaca i Hercegovaca igra za Hrvatsku.

Igor

pre 15 godina

Komsiluk je i Rumunija i Bugarska i Madjarska ... da li je autor ovog teksta imao geografiju u skoli ;-)

Bez nepotrebne politizacije ipak moram da prokomentarisem da naslov teksta nije u skladu sa sadrzajem ...

ZaSM

pre 15 godina

Dobar clanak da vidimo sta rade susedi. Vecinu ovih stvari nisam znao. A komentari su tu da isprave tu i tamo koju gresku. Inace mislim da ih ima veoma malo. Cudi me da Bosna i Hercegovina salje samo 5 sportista na takmicenje. Izgleda da se tamo vise bave politikom nego sportom. Steta.

Milan

pre 15 godina

Sve u svemu hrvati imaju više "aduta" za iznenađenje nego mi, i što je važnije imaju dve skoro zagarantovane: Vlašić i rukometaši. Stanje našeg sporta najbolje odslikava da su naši najjači aduti vaterpolisti koji imaju približne šanse kao i hrvati.Loše je i da slovenci imaju više aduta u pojedinačnim sportovima nego mi a ne vidim da će se stanje popraviti u dogledno vreme.

NS boy

pre 15 godina

@danijel,

Mislim da je 7 medalja za vas nemoguca misija. Naveo si Draganju i kosarkase. Veoma sam realan, i kosarkasi nemaju 1% sanse za bronzu.

GoranLKg

pre 15 godina

hrvatska ocekuje 7 medalja.
vlasic atletika, draganja plivanje, saric taekwando, ude gimnastika + vaterpolo, rukomet i jedrenje su realne medalje. naravno, nece ih svi osvojiti, ali mogu iznenaditi kosarkasi, tenisaci i veslaci + ivana brkljacic koja je u odlicnoj formi ove sezone.
(danijel, 6. avgust 2008 17:14)

A Sanja Jovanovich?

danijel

pre 15 godina

naravno da nemate pravi uvid u stanje u hrvatskom sportu, ali reci da ivana brkljacic i filip ude ce vise nastupiti nego imati sanse za medalju je glupost. prije nego sto dajete tako pausalne ocjene, malo se informirajte.
filip ude ima otvorenu situaciju do medalju u gimnastici, zbog glupih kvalifikacija za OI, u konju s hvataljkama nema vecine najboljih. niti naseg najboljeg vjezbaca - seligmana, a odmah do njega je ude, koji prema prijavama, ima drugi najbolji rezultat na konju.
hrvatska ocekuje 7 medalja.
vlasic atletika, draganja plivanje, saric taekwando, ude gimnastika + vaterpolo, rukomet i jedrenje su realne medalje. naravno, nece ih svi osvojiti, ali mogu iznenaditi kosarkasi, tenisaci i veslaci + ivana brkljacic koja je u odlicnoj formi ove sezone.

Ivan

pre 15 godina

Sports Illustrated zaboravio na naše odbojkaše koji sve bolje igraju a iznenađenje bi možda napravile i naše odbojkašice. Možda i Lenđer iznenadi.

Kent

pre 15 godina

Uz komplimente za trud, samo 2 ispravke. Bosanski dzudista je Mael MeKic, a Sports illustrated je Hrvatima namenio 4, ane 3 medalje, uz ove koje ste naveli i srebro u vaterpolu.

Igor

pre 15 godina

Komsiluk je i Rumunija i Bugarska i Madjarska ... da li je autor ovog teksta imao geografiju u skoli ;-)

Bez nepotrebne politizacije ipak moram da prokomentarisem da naslov teksta nije u skladu sa sadrzajem ...

ZaSM

pre 15 godina

Dobar clanak da vidimo sta rade susedi. Vecinu ovih stvari nisam znao. A komentari su tu da isprave tu i tamo koju gresku. Inace mislim da ih ima veoma malo. Cudi me da Bosna i Hercegovina salje samo 5 sportista na takmicenje. Izgleda da se tamo vise bave politikom nego sportom. Steta.

Milan

pre 15 godina

Sve u svemu hrvati imaju više "aduta" za iznenađenje nego mi, i što je važnije imaju dve skoro zagarantovane: Vlašić i rukometaši. Stanje našeg sporta najbolje odslikava da su naši najjači aduti vaterpolisti koji imaju približne šanse kao i hrvati.Loše je i da slovenci imaju više aduta u pojedinačnim sportovima nego mi a ne vidim da će se stanje popraviti u dogledno vreme.

Kent

pre 15 godina

Uz komplimente za trud, samo 2 ispravke. Bosanski dzudista je Mael MeKic, a Sports illustrated je Hrvatima namenio 4, ane 3 medalje, uz ove koje ste naveli i srebro u vaterpolu.

ivo

pre 15 godina

Koliko je besmisleno prognozirati medalje najbolje govori to sto je nasa Snjezana Pejcic danas osvojila broncu.

Do danas nitko u Hrvatskoj nije za nju cuo niti na nju ozbiljno racunao. Sports Illustrated jos i manje.

I Hrvatskoj a i svim nasim susjedima zelim jos puno vise ovakvih iznenadjenja.

NS boy

pre 15 godina

@danijel,

Mislim da je 7 medalja za vas nemoguca misija. Naveo si Draganju i kosarkase. Veoma sam realan, i kosarkasi nemaju 1% sanse za bronzu.

danijel

pre 15 godina

naravno da nemate pravi uvid u stanje u hrvatskom sportu, ali reci da ivana brkljacic i filip ude ce vise nastupiti nego imati sanse za medalju je glupost. prije nego sto dajete tako pausalne ocjene, malo se informirajte.
filip ude ima otvorenu situaciju do medalju u gimnastici, zbog glupih kvalifikacija za OI, u konju s hvataljkama nema vecine najboljih. niti naseg najboljeg vjezbaca - seligmana, a odmah do njega je ude, koji prema prijavama, ima drugi najbolji rezultat na konju.
hrvatska ocekuje 7 medalja.
vlasic atletika, draganja plivanje, saric taekwando, ude gimnastika + vaterpolo, rukomet i jedrenje su realne medalje. naravno, nece ih svi osvojiti, ali mogu iznenaditi kosarkasi, tenisaci i veslaci + ivana brkljacic koja je u odlicnoj formi ove sezone.

ebosno

pre 15 godina

BiH je koma jer ce svi iz BiH-a koji su porijeklom Srbi igrati za Srbiju, Hrvati za Hrvatsku itd. Na kraju im ne ostaje neki izbor...

Tu cesto i ne mora biti presudan osjecaj pripadnosti, vec to sto ako igras za Hrvatsku ili Srbiju imas puno vece sanse uspjeti i/ili igrati na velikim natjecanjima nego ako je u pitanju repka BiH. Kako ce se iz ovoga izvuci ne znam, vjerojatno nikako.

Onomatopeja

pre 15 godina

BRAVO za tekst! Bas u duhu olimpizma! Kad bi novinari imali vise petlje, bilo bi i vise ovakvih, afirmativnih tekstova!
Milo mi da citam o nadama, buducnosti, o pozitivnom iz komsiluka! To bre nekada bila respektabilna zemlja, nu zasto ne bi to moglo opet!
U EU, naravno!

raf

pre 15 godina

žao mi je Blanke Vlašić jer je bila tako superiorna u poslednje vreme i jednim skokom suparnice izgubila zlato !!
za susjede Hrvate je ovo opet škola i opomena ,da se u napred ne osvaja ništa dok se ne osvoji , a posebno zlatne medalje , pokazali su ovo sada , rukometaši, vaterpolisti i Blanka ,koje se već vidjelo kako se sigurno vraćaju sa zlatom kući. Žao mi je ali sport je takav !!! nitko se u napred ne otpisuje !!!!!!!!!
posebno u današnje vreme (kad ima i dopinga, htjeli to ili ne ) !!!!!!!!!

Ivan

pre 15 godina

Sports Illustrated zaboravio na naše odbojkaše koji sve bolje igraju a iznenađenje bi možda napravile i naše odbojkašice. Možda i Lenđer iznenadi.

Novosadjanka

pre 15 godina

Meni je izuzetno drago kada sportisti iz nase bivse drzave postizu uspehe. Kad ucestvuju sprski sportisti, navijam za njih, normalno. Ali mi je drago ako i sportisti iz ostalih bivsih republika osvoje medalju. Kad nema nasih, jos draze. Gledala sam hrvatskog gimnasticara Filipa Udea i slovenackog bacaca kladiva Primoza Kozmusa i bas sam se obradovala sto su osvojili medalje. I, naravno, cekam da gledam Blanku Vlasic - devojka je cudo. Dakle, susedi, srecno u nastavku OI!

tonći

pre 15 godina

koliko hrvati ulažu u šport najvidljivije je ne samo po tome da donose medalje iz bazičnih športova (plivanje 2004., atletika i gimnastika 2008), nego po podatku da su na zimskim olimpijskim igrama u torinu 2006. imali 24 športaša u reprezentaciji u 6 športova. nećete vjerovati, ali su nakon 50 godina reaktivirali čak i skijaške skokove (do sada nisu sudjelovali na ZOI) u gorskom kotaru te uvezli vrhunske trenere jer skakaonice imaju. to sve rade na krilima 7 olimpijskih medalja koliko su osvojili do sada na ZOI; rade vrhunski sa mladim skijašima; osim nike flajs i ane jelušić, dolazi cijela plejada mladih od kojih neki već osvajaju 10.mjesto na spustovima u svjetskom kupu (natko zrnčić dim u kicbilu 2008).

GoranLKg

pre 15 godina

hrvatska ocekuje 7 medalja.
vlasic atletika, draganja plivanje, saric taekwando, ude gimnastika + vaterpolo, rukomet i jedrenje su realne medalje. naravno, nece ih svi osvojiti, ali mogu iznenaditi kosarkasi, tenisaci i veslaci + ivana brkljacic koja je u odlicnoj formi ove sezone.
(danijel, 6. avgust 2008 17:14)

A Sanja Jovanovich?

soul

pre 15 godina

Bosna i Hercegovina šalje samo pet sportaša jer ih većina igra za Hrvatsku. Ne znam igra li neko za Srbiju i koliko ali mislim da oko 15-ak Bosanaca i Hercegovaca igra za Hrvatsku.

BL_RS

pre 15 godina

Osvojila je medalju u onom sportu iz kojeg je takmicarka koja je nama nosila zastavu na otvaranju. Pa ti vidi... Kazem "nama" jer meni je Srbija jos uvijek moja iako sam Banjalucanin. Sto se tice procjena osvajanja medalja sad se malo zamislite nad svojim komentarima. Teniseri polako odustaju, odbojkasi su ispusili od Rusije, Sekaricka i Pletikosic nisu uspjeli u prvom pokusaju, vaterpolisti mogu isto onoliko koliko Hrvati, Crnogorci i Madjari. To su 4 reprezentacije, a medalja jedna manje... Ne bih se ja zaletao sa unaprijed osvojenim medaljama. Hrvati racunaju da im je Blankina sigurna, a Kinezi jos nisu reagovali na onaj njen potpis na peticiju podrske Tibancima... Ozlijedio vam se Ivano Balic, dakle rukomet je u problemu...
Slavite svaku medlaju koju neko osvoji, to vam je najpametnije.

P.S.
BiH samo 5 takmicara?! Mnogo je i to. Da znaju drugi kako ide sa sportom u BiH, ne bi to ni spominjali.

zgb

pre 15 godina

zgodan članak, ali loše prognoze.jao vama ako se toliko čvrsto držite za tenis. kad netko računa na 2-3 medalje u tenisu onda nije realan.mislim da je tenis po tom pitanju najnepravedniji jer nema mjesta za pogreške. ali zapravo, koliko ja znam vas je skoro duplo više i vidim da se je javio kompleks vezano uz naše medalje. pa s obziro na to mislim da vam medalja ili dvije više od nas( uz neku preludu sreću ) nije uspjeh nego imperativ!! a šta se nas tiče, nama je blanka sigurna, a to se ne može reči ni za jednog vašeg sportaša. znači mi nosimo minimalno dvije. nažalost mislim da će nam rukometaši najviše do bronce doći, ali zato vjerujem u vaterpolo jer oni su tempirali formu i spremni su za zlato. sad će se uzbunit srbi i crnogorci, ali kladim se na naše! ude, brkljačić? naravno da su opasni i imaju realne šanse za medalju.mislim da ni duje ni sanja neće uzet ništa. potenicijalna iznenađenja: boks i taekwando. samo još nešto, svaka čast biciklistima i košarkašima jer njihova borba je bila toliko iskrena da ih je bilo užitak gledati. nadam se da će na OI skoro bit i hrkljuš kako bi i bosanci mogli u borbu za medalje.

Marko

pre 15 godina

@dino & co. - a jel vi hrvati stvarno razumete sto slovenackog? Ja se trudim zivota mi, rece covek zanimljiv clanak, i verujem mu, al da ga j***m, ne razumem ga :)

CitizenDick

pre 15 godina

@NS boy, 7. avgust 2008 14:19;

Ak naši s tih tvojih 1% budu i ostale pobjedili ko Ruse - potpisujem!

Pejčićka je streljačica...BRONČANA u medjuvremenu ;-))

dado, zg

pre 15 godina

Sara Isakovič, Slovenija - srebro u plivanju na 200 m slobodno!!! Kakva je to trka bila, Sara je bila brža (1:54,97) i od svjestkog rekorda , ali ju je talijanka Fererica Pellegrini pretekla za 15 stotinki. E da Sara nije podrezala notke prije utrke....

redd

pre 15 godina

evo slovenci nakupili 5 medalja, i to jos nije gotovo, svaka chast. nego znate li da su slovenci najuspješniji na ovim igrama. ako se uzme u obzir broj stanovnika i broj osvojenih medalja.

samo naprijed Slovenci, i svi ostali.

dino

pre 15 godina

JEDAN ZANIMLJIV KOMENTAR !! i ako piše na slovenskom , mislim, da se razume što piše:
Lucija je s svojimi 88 kilogrami zvrnila gospo, ki tehta 132 kg. Gospodje, si predstavljate, kako je, če toliko ženske leže na vas? Luca je že vedela, da se mora boriti kot levinja, če noče domov oditi kot palačinka.

SRBIN KOJI RAZUME SLOVENAČKI

pre 15 godina

@Marko. Prevod:
"Lucija je sa svojih 88 kilograma izvrnula gospođu, koja teži 132 kg. Gospodo, zamislite kako je, kad toliko ženske legne na vas? Luca je već znala, da se mora boriti kao lavica, da ne bi otišla kući kao palačinka."

free-lancer

pre 15 godina

Samo na kladionicama najviše šanse imaju individualci BLANKA VLAŠIĆ I PETER KAUZER. Za sve ostale šanse se diskutabilne .Jesu favoriti ali ne i sigurice ....

Matija

pre 15 godina

Izgleda sanjamo jer su nam se kosarkasi plasirali u cetvrtfinale.

Usput velika hvala B92 sta pusta malo i hrvatskih komentara bar za olimpijadu. Dosad smo morali gledat kako nas se spusta a ne i odgovorit.

Andjela

pre 15 godina

U bazenu voda pjeni, ajde CRNA GORO kreni, neka pjeni, neka kljuca, Crnogorska gori luca, Crnogorska gori luca. Vaterpolo nasa snaga, CRNA GORO mila, draga, zaplivajte hrabro jace obradujte navijace,obradujte navijace. NAJBOLJE SU NAJBOLJE CRNOGORSKE AJKULE, NAJBOLJE SU NEGO STO, ZA POBJEDU DAJTE GOL,ZA POBJEDU DAJTE GOL.
NAJBOLJE SU NAJBOLJE CRNOGORSKE AJKULE, NAJBOLJE SU NEGO STO ZA POBJEDU DAJTE GOL, ZA POBJEDU DAJTE GOL....
Raduje se JADRAN plavi, i pobjedu nasu slavi, neka pjeni, neka kljuca CRNOGORSKA gori luca, CRNOGORSKA gori luca.
NAJBOLJE SU NAJBOLJE CRNOGORSKE AJKULE, NAJBOLJE SU NEGO STO ZA POBJEDU DAJTE GOL, ZA POBJEDU DAJTE GOL.
NAJBOLJE SU NAJBOLJE CRNOGORSKE AJKULE, NAJBOLJE SU NEGO STO ZA POBJEDU DAJTE GOL,ZA POBJEDU DAJTE GOL....
E VIVA MONTENEGRO....

no name

pre 15 godina

SRBIJA
Milorad Čavić-srebro
Novak Đoković-bronca

HRVATSKA
Snježana Pejčić-bronca
Filip Ude-srebro
Martina Zubčić-bronca
Sandra Šarić-bronca
Blanka Vlašić-srebro

Takva je situacija zasad...

rade

pre 15 godina

Takva je situacija zasad...
(no name, 23. avgust 2008 16:04)
SRBIJA
Milorad Čavić-srebro
Novak Đoković-bronca
HRVATSKA
Snježana Pejčić-bronca
Filip Ude-srebro
Martina Zubčić-bronca
Sandra Šarić-bronca
Blanka Vlašić-srebro
ako si mislio na bivšu Yugu zaboravio si još na jednu ex-yu republiku ako ti je pravo ili nije !!!
SLOVENIJA
Sara Isaković-srebro
Lucija Polavder-bronca
Rajmond Debevec-bronca
Primož Kozmos-zlato
Vasilij Žbogar-bronca

Ime_Ovo_Je_Moje

pre 15 godina

@ NS boy, 7. avgust 2008 14:19

Hmmm... Stojiš li još uvijek kod svog stava nakon one dvije genijalne tekme o kojima diljem svijeta pričaju?

Milanovic

pre 15 godina

e da bar mi imamo kosarkase i da bar pobedjujemo ko oni u ekipnim sportovima ako se ne varam imaju sve pobede,ali dobro to je kod njih tako sada ispalo a kod nas je to bilo tako u proteklih 10 godina

danijel

pre 15 godina

naravno da nemate pravi uvid u stanje u hrvatskom sportu, ali reci da ivana brkljacic i filip ude ce vise nastupiti nego imati sanse za medalju je glupost. prije nego sto dajete tako pausalne ocjene, malo se informirajte.
filip ude ima otvorenu situaciju do medalju u gimnastici, zbog glupih kvalifikacija za OI, u konju s hvataljkama nema vecine najboljih. niti naseg najboljeg vjezbaca - seligmana, a odmah do njega je ude, koji prema prijavama, ima drugi najbolji rezultat na konju.
hrvatska ocekuje 7 medalja.
vlasic atletika, draganja plivanje, saric taekwando, ude gimnastika + vaterpolo, rukomet i jedrenje su realne medalje. naravno, nece ih svi osvojiti, ali mogu iznenaditi kosarkasi, tenisaci i veslaci + ivana brkljacic koja je u odlicnoj formi ove sezone.

Andjela

pre 15 godina

U bazenu voda pjeni, ajde CRNA GORO kreni, neka pjeni, neka kljuca, Crnogorska gori luca, Crnogorska gori luca. Vaterpolo nasa snaga, CRNA GORO mila, draga, zaplivajte hrabro jace obradujte navijace,obradujte navijace. NAJBOLJE SU NAJBOLJE CRNOGORSKE AJKULE, NAJBOLJE SU NEGO STO, ZA POBJEDU DAJTE GOL,ZA POBJEDU DAJTE GOL.
NAJBOLJE SU NAJBOLJE CRNOGORSKE AJKULE, NAJBOLJE SU NEGO STO ZA POBJEDU DAJTE GOL, ZA POBJEDU DAJTE GOL....
Raduje se JADRAN plavi, i pobjedu nasu slavi, neka pjeni, neka kljuca CRNOGORSKA gori luca, CRNOGORSKA gori luca.
NAJBOLJE SU NAJBOLJE CRNOGORSKE AJKULE, NAJBOLJE SU NEGO STO ZA POBJEDU DAJTE GOL, ZA POBJEDU DAJTE GOL.
NAJBOLJE SU NAJBOLJE CRNOGORSKE AJKULE, NAJBOLJE SU NEGO STO ZA POBJEDU DAJTE GOL,ZA POBJEDU DAJTE GOL....
E VIVA MONTENEGRO....

Igor

pre 15 godina

Komsiluk je i Rumunija i Bugarska i Madjarska ... da li je autor ovog teksta imao geografiju u skoli ;-)

Bez nepotrebne politizacije ipak moram da prokomentarisem da naslov teksta nije u skladu sa sadrzajem ...

zgb

pre 15 godina

zgodan članak, ali loše prognoze.jao vama ako se toliko čvrsto držite za tenis. kad netko računa na 2-3 medalje u tenisu onda nije realan.mislim da je tenis po tom pitanju najnepravedniji jer nema mjesta za pogreške. ali zapravo, koliko ja znam vas je skoro duplo više i vidim da se je javio kompleks vezano uz naše medalje. pa s obziro na to mislim da vam medalja ili dvije više od nas( uz neku preludu sreću ) nije uspjeh nego imperativ!! a šta se nas tiče, nama je blanka sigurna, a to se ne može reči ni za jednog vašeg sportaša. znači mi nosimo minimalno dvije. nažalost mislim da će nam rukometaši najviše do bronce doći, ali zato vjerujem u vaterpolo jer oni su tempirali formu i spremni su za zlato. sad će se uzbunit srbi i crnogorci, ali kladim se na naše! ude, brkljačić? naravno da su opasni i imaju realne šanse za medalju.mislim da ni duje ni sanja neće uzet ništa. potenicijalna iznenađenja: boks i taekwando. samo još nešto, svaka čast biciklistima i košarkašima jer njihova borba je bila toliko iskrena da ih je bilo užitak gledati. nadam se da će na OI skoro bit i hrkljuš kako bi i bosanci mogli u borbu za medalje.

NS boy

pre 15 godina

@danijel,

Mislim da je 7 medalja za vas nemoguca misija. Naveo si Draganju i kosarkase. Veoma sam realan, i kosarkasi nemaju 1% sanse za bronzu.

soul

pre 15 godina

Bosna i Hercegovina šalje samo pet sportaša jer ih većina igra za Hrvatsku. Ne znam igra li neko za Srbiju i koliko ali mislim da oko 15-ak Bosanaca i Hercegovaca igra za Hrvatsku.

ebosno

pre 15 godina

BiH je koma jer ce svi iz BiH-a koji su porijeklom Srbi igrati za Srbiju, Hrvati za Hrvatsku itd. Na kraju im ne ostaje neki izbor...

Tu cesto i ne mora biti presudan osjecaj pripadnosti, vec to sto ako igras za Hrvatsku ili Srbiju imas puno vece sanse uspjeti i/ili igrati na velikim natjecanjima nego ako je u pitanju repka BiH. Kako ce se iz ovoga izvuci ne znam, vjerojatno nikako.

raf

pre 15 godina

žao mi je Blanke Vlašić jer je bila tako superiorna u poslednje vreme i jednim skokom suparnice izgubila zlato !!
za susjede Hrvate je ovo opet škola i opomena ,da se u napred ne osvaja ništa dok se ne osvoji , a posebno zlatne medalje , pokazali su ovo sada , rukometaši, vaterpolisti i Blanka ,koje se već vidjelo kako se sigurno vraćaju sa zlatom kući. Žao mi je ali sport je takav !!! nitko se u napred ne otpisuje !!!!!!!!!
posebno u današnje vreme (kad ima i dopinga, htjeli to ili ne ) !!!!!!!!!

GoranLKg

pre 15 godina

hrvatska ocekuje 7 medalja.
vlasic atletika, draganja plivanje, saric taekwando, ude gimnastika + vaterpolo, rukomet i jedrenje su realne medalje. naravno, nece ih svi osvojiti, ali mogu iznenaditi kosarkasi, tenisaci i veslaci + ivana brkljacic koja je u odlicnoj formi ove sezone.
(danijel, 6. avgust 2008 17:14)

A Sanja Jovanovich?

free-lancer

pre 15 godina

Samo na kladionicama najviše šanse imaju individualci BLANKA VLAŠIĆ I PETER KAUZER. Za sve ostale šanse se diskutabilne .Jesu favoriti ali ne i sigurice ....

Matija

pre 15 godina

Izgleda sanjamo jer su nam se kosarkasi plasirali u cetvrtfinale.

Usput velika hvala B92 sta pusta malo i hrvatskih komentara bar za olimpijadu. Dosad smo morali gledat kako nas se spusta a ne i odgovorit.

Kent

pre 15 godina

Uz komplimente za trud, samo 2 ispravke. Bosanski dzudista je Mael MeKic, a Sports illustrated je Hrvatima namenio 4, ane 3 medalje, uz ove koje ste naveli i srebro u vaterpolu.

Ivan

pre 15 godina

Sports Illustrated zaboravio na naše odbojkaše koji sve bolje igraju a iznenađenje bi možda napravile i naše odbojkašice. Možda i Lenđer iznenadi.

Milan

pre 15 godina

Sve u svemu hrvati imaju više "aduta" za iznenađenje nego mi, i što je važnije imaju dve skoro zagarantovane: Vlašić i rukometaši. Stanje našeg sporta najbolje odslikava da su naši najjači aduti vaterpolisti koji imaju približne šanse kao i hrvati.Loše je i da slovenci imaju više aduta u pojedinačnim sportovima nego mi a ne vidim da će se stanje popraviti u dogledno vreme.

ZaSM

pre 15 godina

Dobar clanak da vidimo sta rade susedi. Vecinu ovih stvari nisam znao. A komentari su tu da isprave tu i tamo koju gresku. Inace mislim da ih ima veoma malo. Cudi me da Bosna i Hercegovina salje samo 5 sportista na takmicenje. Izgleda da se tamo vise bave politikom nego sportom. Steta.

ivo

pre 15 godina

Koliko je besmisleno prognozirati medalje najbolje govori to sto je nasa Snjezana Pejcic danas osvojila broncu.

Do danas nitko u Hrvatskoj nije za nju cuo niti na nju ozbiljno racunao. Sports Illustrated jos i manje.

I Hrvatskoj a i svim nasim susjedima zelim jos puno vise ovakvih iznenadjenja.

Onomatopeja

pre 15 godina

BRAVO za tekst! Bas u duhu olimpizma! Kad bi novinari imali vise petlje, bilo bi i vise ovakvih, afirmativnih tekstova!
Milo mi da citam o nadama, buducnosti, o pozitivnom iz komsiluka! To bre nekada bila respektabilna zemlja, nu zasto ne bi to moglo opet!
U EU, naravno!

BL_RS

pre 15 godina

Osvojila je medalju u onom sportu iz kojeg je takmicarka koja je nama nosila zastavu na otvaranju. Pa ti vidi... Kazem "nama" jer meni je Srbija jos uvijek moja iako sam Banjalucanin. Sto se tice procjena osvajanja medalja sad se malo zamislite nad svojim komentarima. Teniseri polako odustaju, odbojkasi su ispusili od Rusije, Sekaricka i Pletikosic nisu uspjeli u prvom pokusaju, vaterpolisti mogu isto onoliko koliko Hrvati, Crnogorci i Madjari. To su 4 reprezentacije, a medalja jedna manje... Ne bih se ja zaletao sa unaprijed osvojenim medaljama. Hrvati racunaju da im je Blankina sigurna, a Kinezi jos nisu reagovali na onaj njen potpis na peticiju podrske Tibancima... Ozlijedio vam se Ivano Balic, dakle rukomet je u problemu...
Slavite svaku medlaju koju neko osvoji, to vam je najpametnije.

P.S.
BiH samo 5 takmicara?! Mnogo je i to. Da znaju drugi kako ide sa sportom u BiH, ne bi to ni spominjali.

CitizenDick

pre 15 godina

@NS boy, 7. avgust 2008 14:19;

Ak naši s tih tvojih 1% budu i ostale pobjedili ko Ruse - potpisujem!

Pejčićka je streljačica...BRONČANA u medjuvremenu ;-))

Ime_Ovo_Je_Moje

pre 15 godina

@ NS boy, 7. avgust 2008 14:19

Hmmm... Stojiš li još uvijek kod svog stava nakon one dvije genijalne tekme o kojima diljem svijeta pričaju?

dado, zg

pre 15 godina

Sara Isakovič, Slovenija - srebro u plivanju na 200 m slobodno!!! Kakva je to trka bila, Sara je bila brža (1:54,97) i od svjestkog rekorda , ali ju je talijanka Fererica Pellegrini pretekla za 15 stotinki. E da Sara nije podrezala notke prije utrke....

Milanovic

pre 15 godina

e da bar mi imamo kosarkase i da bar pobedjujemo ko oni u ekipnim sportovima ako se ne varam imaju sve pobede,ali dobro to je kod njih tako sada ispalo a kod nas je to bilo tako u proteklih 10 godina

dino

pre 15 godina

JEDAN ZANIMLJIV KOMENTAR !! i ako piše na slovenskom , mislim, da se razume što piše:
Lucija je s svojimi 88 kilogrami zvrnila gospo, ki tehta 132 kg. Gospodje, si predstavljate, kako je, če toliko ženske leže na vas? Luca je že vedela, da se mora boriti kot levinja, če noče domov oditi kot palačinka.

Marko

pre 15 godina

@dino & co. - a jel vi hrvati stvarno razumete sto slovenackog? Ja se trudim zivota mi, rece covek zanimljiv clanak, i verujem mu, al da ga j***m, ne razumem ga :)

SRBIN KOJI RAZUME SLOVENAČKI

pre 15 godina

@Marko. Prevod:
"Lucija je sa svojih 88 kilograma izvrnula gospođu, koja teži 132 kg. Gospodo, zamislite kako je, kad toliko ženske legne na vas? Luca je već znala, da se mora boriti kao lavica, da ne bi otišla kući kao palačinka."

Novosadjanka

pre 15 godina

Meni je izuzetno drago kada sportisti iz nase bivse drzave postizu uspehe. Kad ucestvuju sprski sportisti, navijam za njih, normalno. Ali mi je drago ako i sportisti iz ostalih bivsih republika osvoje medalju. Kad nema nasih, jos draze. Gledala sam hrvatskog gimnasticara Filipa Udea i slovenackog bacaca kladiva Primoza Kozmusa i bas sam se obradovala sto su osvojili medalje. I, naravno, cekam da gledam Blanku Vlasic - devojka je cudo. Dakle, susedi, srecno u nastavku OI!

redd

pre 15 godina

evo slovenci nakupili 5 medalja, i to jos nije gotovo, svaka chast. nego znate li da su slovenci najuspješniji na ovim igrama. ako se uzme u obzir broj stanovnika i broj osvojenih medalja.

samo naprijed Slovenci, i svi ostali.

no name

pre 15 godina

SRBIJA
Milorad Čavić-srebro
Novak Đoković-bronca

HRVATSKA
Snježana Pejčić-bronca
Filip Ude-srebro
Martina Zubčić-bronca
Sandra Šarić-bronca
Blanka Vlašić-srebro

Takva je situacija zasad...

rade

pre 15 godina

Takva je situacija zasad...
(no name, 23. avgust 2008 16:04)
SRBIJA
Milorad Čavić-srebro
Novak Đoković-bronca
HRVATSKA
Snježana Pejčić-bronca
Filip Ude-srebro
Martina Zubčić-bronca
Sandra Šarić-bronca
Blanka Vlašić-srebro
ako si mislio na bivšu Yugu zaboravio si još na jednu ex-yu republiku ako ti je pravo ili nije !!!
SLOVENIJA
Sara Isaković-srebro
Lucija Polavder-bronca
Rajmond Debevec-bronca
Primož Kozmos-zlato
Vasilij Žbogar-bronca

tonći

pre 15 godina

koliko hrvati ulažu u šport najvidljivije je ne samo po tome da donose medalje iz bazičnih športova (plivanje 2004., atletika i gimnastika 2008), nego po podatku da su na zimskim olimpijskim igrama u torinu 2006. imali 24 športaša u reprezentaciji u 6 športova. nećete vjerovati, ali su nakon 50 godina reaktivirali čak i skijaške skokove (do sada nisu sudjelovali na ZOI) u gorskom kotaru te uvezli vrhunske trenere jer skakaonice imaju. to sve rade na krilima 7 olimpijskih medalja koliko su osvojili do sada na ZOI; rade vrhunski sa mladim skijašima; osim nike flajs i ane jelušić, dolazi cijela plejada mladih od kojih neki već osvajaju 10.mjesto na spustovima u svjetskom kupu (natko zrnčić dim u kicbilu 2008).