Utorak, 05.08.2008.

02:52

Ukupno 24 medalje za 'Ex ekipu' od 1992. godine

Izvor: B92

Ukupno 24 medalje za 'Ex ekipu' od 1992. godine IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

toni

pre 15 godina

hej ljudi, zaboravili ste 7 hrvatskih medalja sa olimpijada u salt lake cityju i torinu!!! s njima je hrvatska još dominantnija glede olimpijskim medalja od 1992.

Ivona

pre 15 godina

Pa ne bih se bas slozila da nismo losiji od Hrvata, u Atini su osvojili 5 medalja, ovde tri a smese im se jos najmanje dve. Najuspesnija zemlja u svetu prema broju stanovnika je Slovenija. Ipak to nije nikakav fenomen, ljudi nenormalno ulazu u sport, svaka osnovna skola ima bazen, sada je u planu da se gradi uz svaku skolu i stadion sa atletskom stazom! Kljucna stvar je da se prate deca od malih nogu, njihove motoricke sposobnosti, vestina i ostalo. Amerikanci od jednog deteta koje ima dijagnozu hiperaktivnosti i poremecaja paznje naprave najboljeg olimpijca svih vremena (Phelps), kod nas takva deca zavrse na ulici.A o sramoti da nas nema nigde u bazicnim sportovima da i ne govorim.
E da, najljubaznije zamolila bih najiskrenije sve zvanicnike i osobe od vaznosti da ne koriste vise onu nicim izazvanu frazu da smo "sportska nacija".

Vanja Savović

pre 15 godina

to nema veze sa veličinom države nego sa ulaganjem u sport, uporedite budžete fudbalskih i košarkaških šampiona u hrvatskoj i srbiji i biće vam jasno da su hrvati bogatiji, no i pored toga mi nismo lošiji od njih...

Yura

pre 15 godina

Ma koja bre crna SFRJ apsolutno me ne zanima i da smo 100 medalja osvojili, kad vidim MOJU zastavu i kad cujem MOJU himnu sam jedino srecan!

A ne da gledam kako se dize zastava sa sve petokrakom i slusam himnu od koje mi se prevrce sve u stomaku.

SRBIJA!

Mikis Theodorakis

pre 15 godina

@sančo pansa, 19. avgust 2008 06:57
a vrhunac bi bio finalni susret u muškoj košarci, gde bi se sastali najbolji crni drim tim svih vremena u kom bi igrali strašni Medžik, lERI bIRD, kARIM aBDUL dŽABAR, sKOTI pIPEN I OSTALE nba aždaje, ... A na drugoj strani Divac, Rađa, Zdovc, Dražen, Kukoč, Paspalj, Danilović, Vranković,...

mogu da razumem neispavanost, ali da Jabbar igra 1992. godine za americku reprezentaciju mi nikako ne ide u glavu...
A tek crni drim tim sa leri birdom, a drim tim bez Jordana... Odmori malo :)

Andjelko Miovcic

pre 15 godina

Nema vise ex-Yuge, nema vise "Energoinvesta", "Koncara", "Zastave", nema vise "vojne industrije"..., a mi o medaljama, a mi ko je brzi ko je ljepsi.
Lako ce ex-YU za medalje, evo, u vaterpolu ce ex-Yu osvojiti najmanje dvije, a posteno bi bilo i tri,..., medalja ce biti al' nema posla, ...

sančo pansa

pre 15 godina

A šta bi zaista bilo da se SFRJ nije raspala ? na igrama u Barseloni, bez problema bi uzeli zlatne medalje u fudbalu ( bila bi to ona ekipa koja je 1987. osvojila omladinsko SP u Čileu ), vaterpolu, muškom i ženskom rukometu ( kod muškaraca bi igrali momci koji su u Rijeci 1987. bili omladinsski prvaci sveta, a kod devojaka ekipa u kojoj bi bile igračice iz timova koji su 1991. osvojile Kup kupova, kup ihf I STIGLE NADOMAK KEŠ, vateerpolu ( sada imamo 3 extra ekipe sa tog prostora ),, uzeli bi odličja i u streqljqštvu, atletici, plivanju,..., a vrhunac bi bio finalni susret u muškoj košarci, gde bi se sastali najbolji crni drim tim svih vremena u kom bi igrali strašni Medžik, lERI bIRD, kARIM aBDUL dŽABAR, sKOTI pIPEN I OSTALE nba aždaje, ... A na drugoj strani Divac, Rađa, Zdovc, Dražen, Kukoč, Paspalj, Danilović, Vranković,... Ma, bio bi to susret za sva vremena. Nakon njega, košarku, u dotadašnjem obliku, i pravilima, ne bi više imalo smisla igrati. Sve bi bilo prikazano u toj utakmici. Ali, na žalost, do tog susreta nikad nije došlo.

Marita

pre 15 godina

Da slozni???? U kojoj si ti Jugoslaviji zivio ocito ne u istoj kao i mi drugi.Politicki podobni(svak tko se osjecao nesto drugo osim jugoslavena je bio nacionalista)su imali nekakvih sansi.Nemas pojma koliko je talenata propadalo jer nije bilo podobno prestavljati tu tvoju voljenu SFRJ.Ovako je svima bolje i da je srece da je mirnijim putem do raspada davno doslo.Ljubav i zelja za pobjedom nikad mi nije bila jaca nego od kada imamo drzavu.Koliko god po vama manje ili vise ih imamo od Srbije nikad nam nisu bile sladje.

celtic frosted flakes

pre 15 godina

@Marko Markovic, Dragan
Svaka cast na komentarima, nista vise necu reci!!
Bili smo smo slozni, i tukli smo sve redom.... Toliko

Ivona

pre 15 godina

Šta ću, znam da zvući retrogradno :) ali meni je draža ova prva medalja za Srbiju nego mnoge jugoslovenske. Čavić je u meni probudio emocije za koje nisam ni znala da postoje (zbog uspeha i izbora da pliva za Srbiju, da ne bude zabune :)). I meni je glup naslov: ukupno medalja..., koga to zanima, trebalo je samo da daju posebno, zbog paralele na primer.
@brathrvat: '92. smo učestvovali samo u pojedinačnim sportovima i to ne svim, a zna se da smo tada bili najjači u ekipnim: košarka, vaterpolo, fudbal, rukomet...

Dragan

pre 15 godina

@Marko Marković

Svaka cast! Onog trena kad balkan prestane da zivi lokalno mozemo ocekivati napredak u sportu kao i svim ostalim sastavnim delovima zivota.

Dejaldinjo

pre 15 godina

Nisu mi jasni ovi likovi koji pročitaju čitav članak i onda se ljute što ga je neko napisao. Ako vas ne zanima ex-Yu ne čitajte, i još bolje, ne ostavljajte komentare. A to da Jugoslavije više nema, to odlično znamo, ne morate vi da nam to objašnjavate, mahom smo pismeniji i obrazovaniji, toliko znamo.

hhh hhhhhh

pre 15 godina

Bosna i Hercegovina ima malo predstavnika u Pekingu jer Srbi iz BiH igraju za Srbiju a Hrvati za Hrvatsku.Bošnjaci ionako nikad nisu bili talentirani za sportove.

skandinavac

pre 15 godina

Pa vidise da je jadna Bosna tu ostala daleko izvan sportskih uspjeha a ko zna kad ce doci jer su joj na pocetku 90-raskopusali zemlju i fizicki i duhovno i sportski ako hocete..a svi znamo kakav je sportski duh bio tamo..ali vrijeme radi za bosance nadam se da ce ova omladina sto raste po zapadu prestati da igra za zemlje gdje zive/ sto je logicno zar ne ?/ vec se odluciti za svoju jednu jedinu BiH

Marko Marković

pre 15 godina

"Koje veze imaju Hrvatska i Srbija osim što su susjedi?"

Ne znam da li da pitam svoju babu, Hrvaticu iz Dalmacije, ili svog dedu, Srbina iz Šumadije. Ili sa druge strane, svog drugog dedu, Hrvata iz Dalmacije, ili svoju drugu babu, Srpkinju iz Bosne? Ne znam da li da pitamo Petra Preradovića, Nikolu Teslu ili Milorada Pavića? Možda učesnike ove Olimpijade, hrvatsku plivačicu Sanju Jovanović ili srpskog strelca Damira Mikeca? Ne znam da li da pitam sebe da li se kaže pjat, tanjur ili tanjir, pošto sam od detinjstva do danas odrastao uz sve tri reči. Ili možda bolje da ćutimo, svako u svojoj maloj državi (ali većoj od Belgije, a bogami i San Marina), busajući se u maljava slovenska prsa svojim lokalnim herojima i sijalicama koje gore svetlije od žarulja, ili obrnuto?

Dusan

pre 15 godina

ja ne znam čemu usporedba?!pa šta vam značimo mi?!MI smo druga država.ja dođen odi na ovi site,jer je dobar i za komentar ne moran se registritat.ja želim da se vrati vaša košarka,rukomet i nogomet,da postoji pozitivan rivalitet i ona atmosfera kad igramo protiv vas.

HrvatRi

pre 15 godina

Brate Toni reci mi gje crpiš te podatke o genetskoj sličnosti. To je tvoja osobna procjena ili je neki istraživački tim to ustanovio? Ako su to znanstveni podaci onda mi daj nekakav link, ili nekakav izvor jer me također zanima to istraživanje.

Toni

pre 15 godina

@ Brat Hrvat
Kakve veze imaju Srbi i Hrvati osim što su susedi?
Pa na primer,surfuješ po srpskom sajtu i gle čuda,sve razumeš.Onda ostaviš komentar i svi razumeju šta si napisao...a predpostavljam da ti ne treba rečnik da razumeš i ove redove. Eto to imaju Srbi i Hrvati zajedničko-jezik, osnovnu vrednost svakog naroda.Imamo i ista ili slična imena i prezimena, iste sklonosti,temperament,geni su nam isti.Nema u Evropi dva naroda toliko genetski slična kao što su Srbi i Hrvati.Valjda se zato toliko i mrzimo...

pedja

pre 15 godina

hrvati imaju 12 medalja, saberite medalje koje ste pomenuli u tekstu ili proverite na sajtu olimpijskog komiteta, isto toliko imamo i mi. Jedino sto su sada uzeli 13., ali to nema veze sa tekstom o periodu 1992-2004

BratHrvat...

pre 15 godina

Prvo, vi JESTE sudjelovali 1992. - tzv. neovisni tim.
I osvojili ste, koje li ironije za 1992. godinu medalje u streljaštvu.

Zajedno smo jači?
Pa što ne bi onda zajedno nastupale pored svih zemalj ex-Yu još i Rumunjska, Bugarska, Njemačka, Italija, Ukrajina i Španjolska.

Onda bi imali još više medalja.

Ljudi, dajte se probudite već jednom.
Koje veze imaju Hrvatska i Srbija osim što su susjedi?
Zašto bi bili u istoj državi, zašto bi bili u istoj reprezentaciji?

Ne mogu razmjeti vaše komplekse veličinom?

Beligija je manja od Hrvatske, kao i npr. Nizozemska.
A Srbija je dvostruko veća od Hrvatske (bez mora).
Šta vam više treba?

Dosta je tog prenemaganja kako je nekada bilo lepo...

Pa istom logikom bi neki maloumnik u Hrvatskoj ili Austriji mogao plakati nad raspadom Austrougarske, jer zamislite koliko je to medalja: Austrija, BiH, Češka, Hrvatska, Mađarska, Slovačka, Slovenija...

Alo' bre, ima li koga?!

trdi

pre 15 godina

ovdje se radi samo o ljetnim olimpijadama.
postoje i zimske, a zbroj medalja na obje olimpijade stavlja hrvatsku daleko ispred svih. jos 4 zlata i tri srebra

Mika

pre 15 godina

Dobro bre dosta s tom Jugoslavijom.Nje vise nema.I kakve veze ima ko je medalja osvojio vise.Hrvati vise od nas,a mi vise od Slovenaca....
Ima bar 50 zemalja u svetu od kojih smo osvojili vise medalja,zasto se i o tome ne pise?

Anoniman

pre 15 godina

Dakle u pojedinacnoj konkurenciji (gde su najvece sanse za veci broj odlicja) od '92, Slovencima medalje u 6 sportova, Hrvatima u 5, a nama samo u jednom. A i tu nas vec dve olimpijade izvlaci Jasna. Pravi pokazatelj u kojem stanju nam je sport. Kako vremenom pada kvalitet i timskih sportova, nije ni cudi sto nam broj medalja ide 4-3-2-...

Marko Marković

pre 15 godina

"Koje veze imaju Hrvatska i Srbija osim što su susjedi?"

Ne znam da li da pitam svoju babu, Hrvaticu iz Dalmacije, ili svog dedu, Srbina iz Šumadije. Ili sa druge strane, svog drugog dedu, Hrvata iz Dalmacije, ili svoju drugu babu, Srpkinju iz Bosne? Ne znam da li da pitamo Petra Preradovića, Nikolu Teslu ili Milorada Pavića? Možda učesnike ove Olimpijade, hrvatsku plivačicu Sanju Jovanović ili srpskog strelca Damira Mikeca? Ne znam da li da pitam sebe da li se kaže pjat, tanjur ili tanjir, pošto sam od detinjstva do danas odrastao uz sve tri reči. Ili možda bolje da ćutimo, svako u svojoj maloj državi (ali većoj od Belgije, a bogami i San Marina), busajući se u maljava slovenska prsa svojim lokalnim herojima i sijalicama koje gore svetlije od žarulja, ili obrnuto?

Toni

pre 15 godina

@ Brat Hrvat
Kakve veze imaju Srbi i Hrvati osim što su susedi?
Pa na primer,surfuješ po srpskom sajtu i gle čuda,sve razumeš.Onda ostaviš komentar i svi razumeju šta si napisao...a predpostavljam da ti ne treba rečnik da razumeš i ove redove. Eto to imaju Srbi i Hrvati zajedničko-jezik, osnovnu vrednost svakog naroda.Imamo i ista ili slična imena i prezimena, iste sklonosti,temperament,geni su nam isti.Nema u Evropi dva naroda toliko genetski slična kao što su Srbi i Hrvati.Valjda se zato toliko i mrzimo...

BratHrvat...

pre 15 godina

Prvo, vi JESTE sudjelovali 1992. - tzv. neovisni tim.
I osvojili ste, koje li ironije za 1992. godinu medalje u streljaštvu.

Zajedno smo jači?
Pa što ne bi onda zajedno nastupale pored svih zemalj ex-Yu još i Rumunjska, Bugarska, Njemačka, Italija, Ukrajina i Španjolska.

Onda bi imali još više medalja.

Ljudi, dajte se probudite već jednom.
Koje veze imaju Hrvatska i Srbija osim što su susjedi?
Zašto bi bili u istoj državi, zašto bi bili u istoj reprezentaciji?

Ne mogu razmjeti vaše komplekse veličinom?

Beligija je manja od Hrvatske, kao i npr. Nizozemska.
A Srbija je dvostruko veća od Hrvatske (bez mora).
Šta vam više treba?

Dosta je tog prenemaganja kako je nekada bilo lepo...

Pa istom logikom bi neki maloumnik u Hrvatskoj ili Austriji mogao plakati nad raspadom Austrougarske, jer zamislite koliko je to medalja: Austrija, BiH, Češka, Hrvatska, Mađarska, Slovačka, Slovenija...

Alo' bre, ima li koga?!

trdi

pre 15 godina

ovdje se radi samo o ljetnim olimpijadama.
postoje i zimske, a zbroj medalja na obje olimpijade stavlja hrvatsku daleko ispred svih. jos 4 zlata i tri srebra

Anoniman

pre 15 godina

Dakle u pojedinacnoj konkurenciji (gde su najvece sanse za veci broj odlicja) od '92, Slovencima medalje u 6 sportova, Hrvatima u 5, a nama samo u jednom. A i tu nas vec dve olimpijade izvlaci Jasna. Pravi pokazatelj u kojem stanju nam je sport. Kako vremenom pada kvalitet i timskih sportova, nije ni cudi sto nam broj medalja ide 4-3-2-...

Mika

pre 15 godina

Dobro bre dosta s tom Jugoslavijom.Nje vise nema.I kakve veze ima ko je medalja osvojio vise.Hrvati vise od nas,a mi vise od Slovenaca....
Ima bar 50 zemalja u svetu od kojih smo osvojili vise medalja,zasto se i o tome ne pise?

sančo pansa

pre 15 godina

A šta bi zaista bilo da se SFRJ nije raspala ? na igrama u Barseloni, bez problema bi uzeli zlatne medalje u fudbalu ( bila bi to ona ekipa koja je 1987. osvojila omladinsko SP u Čileu ), vaterpolu, muškom i ženskom rukometu ( kod muškaraca bi igrali momci koji su u Rijeci 1987. bili omladinsski prvaci sveta, a kod devojaka ekipa u kojoj bi bile igračice iz timova koji su 1991. osvojile Kup kupova, kup ihf I STIGLE NADOMAK KEŠ, vateerpolu ( sada imamo 3 extra ekipe sa tog prostora ),, uzeli bi odličja i u streqljqštvu, atletici, plivanju,..., a vrhunac bi bio finalni susret u muškoj košarci, gde bi se sastali najbolji crni drim tim svih vremena u kom bi igrali strašni Medžik, lERI bIRD, kARIM aBDUL dŽABAR, sKOTI pIPEN I OSTALE nba aždaje, ... A na drugoj strani Divac, Rađa, Zdovc, Dražen, Kukoč, Paspalj, Danilović, Vranković,... Ma, bio bi to susret za sva vremena. Nakon njega, košarku, u dotadašnjem obliku, i pravilima, ne bi više imalo smisla igrati. Sve bi bilo prikazano u toj utakmici. Ali, na žalost, do tog susreta nikad nije došlo.

hhh hhhhhh

pre 15 godina

Bosna i Hercegovina ima malo predstavnika u Pekingu jer Srbi iz BiH igraju za Srbiju a Hrvati za Hrvatsku.Bošnjaci ionako nikad nisu bili talentirani za sportove.

celtic frosted flakes

pre 15 godina

@Marko Markovic, Dragan
Svaka cast na komentarima, nista vise necu reci!!
Bili smo smo slozni, i tukli smo sve redom.... Toliko

HrvatRi

pre 15 godina

Brate Toni reci mi gje crpiš te podatke o genetskoj sličnosti. To je tvoja osobna procjena ili je neki istraživački tim to ustanovio? Ako su to znanstveni podaci onda mi daj nekakav link, ili nekakav izvor jer me također zanima to istraživanje.

skandinavac

pre 15 godina

Pa vidise da je jadna Bosna tu ostala daleko izvan sportskih uspjeha a ko zna kad ce doci jer su joj na pocetku 90-raskopusali zemlju i fizicki i duhovno i sportski ako hocete..a svi znamo kakav je sportski duh bio tamo..ali vrijeme radi za bosance nadam se da ce ova omladina sto raste po zapadu prestati da igra za zemlje gdje zive/ sto je logicno zar ne ?/ vec se odluciti za svoju jednu jedinu BiH

Dejaldinjo

pre 15 godina

Nisu mi jasni ovi likovi koji pročitaju čitav članak i onda se ljute što ga je neko napisao. Ako vas ne zanima ex-Yu ne čitajte, i još bolje, ne ostavljajte komentare. A to da Jugoslavije više nema, to odlično znamo, ne morate vi da nam to objašnjavate, mahom smo pismeniji i obrazovaniji, toliko znamo.

Dragan

pre 15 godina

@Marko Marković

Svaka cast! Onog trena kad balkan prestane da zivi lokalno mozemo ocekivati napredak u sportu kao i svim ostalim sastavnim delovima zivota.

Ivona

pre 15 godina

Šta ću, znam da zvući retrogradno :) ali meni je draža ova prva medalja za Srbiju nego mnoge jugoslovenske. Čavić je u meni probudio emocije za koje nisam ni znala da postoje (zbog uspeha i izbora da pliva za Srbiju, da ne bude zabune :)). I meni je glup naslov: ukupno medalja..., koga to zanima, trebalo je samo da daju posebno, zbog paralele na primer.
@brathrvat: '92. smo učestvovali samo u pojedinačnim sportovima i to ne svim, a zna se da smo tada bili najjači u ekipnim: košarka, vaterpolo, fudbal, rukomet...

Dusan

pre 15 godina

ja ne znam čemu usporedba?!pa šta vam značimo mi?!MI smo druga država.ja dođen odi na ovi site,jer je dobar i za komentar ne moran se registritat.ja želim da se vrati vaša košarka,rukomet i nogomet,da postoji pozitivan rivalitet i ona atmosfera kad igramo protiv vas.

Marita

pre 15 godina

Da slozni???? U kojoj si ti Jugoslaviji zivio ocito ne u istoj kao i mi drugi.Politicki podobni(svak tko se osjecao nesto drugo osim jugoslavena je bio nacionalista)su imali nekakvih sansi.Nemas pojma koliko je talenata propadalo jer nije bilo podobno prestavljati tu tvoju voljenu SFRJ.Ovako je svima bolje i da je srece da je mirnijim putem do raspada davno doslo.Ljubav i zelja za pobjedom nikad mi nije bila jaca nego od kada imamo drzavu.Koliko god po vama manje ili vise ih imamo od Srbije nikad nam nisu bile sladje.

Andjelko Miovcic

pre 15 godina

Nema vise ex-Yuge, nema vise "Energoinvesta", "Koncara", "Zastave", nema vise "vojne industrije"..., a mi o medaljama, a mi ko je brzi ko je ljepsi.
Lako ce ex-YU za medalje, evo, u vaterpolu ce ex-Yu osvojiti najmanje dvije, a posteno bi bilo i tri,..., medalja ce biti al' nema posla, ...

Ivona

pre 15 godina

Pa ne bih se bas slozila da nismo losiji od Hrvata, u Atini su osvojili 5 medalja, ovde tri a smese im se jos najmanje dve. Najuspesnija zemlja u svetu prema broju stanovnika je Slovenija. Ipak to nije nikakav fenomen, ljudi nenormalno ulazu u sport, svaka osnovna skola ima bazen, sada je u planu da se gradi uz svaku skolu i stadion sa atletskom stazom! Kljucna stvar je da se prate deca od malih nogu, njihove motoricke sposobnosti, vestina i ostalo. Amerikanci od jednog deteta koje ima dijagnozu hiperaktivnosti i poremecaja paznje naprave najboljeg olimpijca svih vremena (Phelps), kod nas takva deca zavrse na ulici.A o sramoti da nas nema nigde u bazicnim sportovima da i ne govorim.
E da, najljubaznije zamolila bih najiskrenije sve zvanicnike i osobe od vaznosti da ne koriste vise onu nicim izazvanu frazu da smo "sportska nacija".

toni

pre 15 godina

hej ljudi, zaboravili ste 7 hrvatskih medalja sa olimpijada u salt lake cityju i torinu!!! s njima je hrvatska još dominantnija glede olimpijskim medalja od 1992.

Mikis Theodorakis

pre 15 godina

@sančo pansa, 19. avgust 2008 06:57
a vrhunac bi bio finalni susret u muškoj košarci, gde bi se sastali najbolji crni drim tim svih vremena u kom bi igrali strašni Medžik, lERI bIRD, kARIM aBDUL dŽABAR, sKOTI pIPEN I OSTALE nba aždaje, ... A na drugoj strani Divac, Rađa, Zdovc, Dražen, Kukoč, Paspalj, Danilović, Vranković,...

mogu da razumem neispavanost, ali da Jabbar igra 1992. godine za americku reprezentaciju mi nikako ne ide u glavu...
A tek crni drim tim sa leri birdom, a drim tim bez Jordana... Odmori malo :)

pedja

pre 15 godina

hrvati imaju 12 medalja, saberite medalje koje ste pomenuli u tekstu ili proverite na sajtu olimpijskog komiteta, isto toliko imamo i mi. Jedino sto su sada uzeli 13., ali to nema veze sa tekstom o periodu 1992-2004

Yura

pre 15 godina

Ma koja bre crna SFRJ apsolutno me ne zanima i da smo 100 medalja osvojili, kad vidim MOJU zastavu i kad cujem MOJU himnu sam jedino srecan!

A ne da gledam kako se dize zastava sa sve petokrakom i slusam himnu od koje mi se prevrce sve u stomaku.

SRBIJA!

Vanja Savović

pre 15 godina

to nema veze sa veličinom države nego sa ulaganjem u sport, uporedite budžete fudbalskih i košarkaških šampiona u hrvatskoj i srbiji i biće vam jasno da su hrvati bogatiji, no i pored toga mi nismo lošiji od njih...

BratHrvat...

pre 15 godina

Prvo, vi JESTE sudjelovali 1992. - tzv. neovisni tim.
I osvojili ste, koje li ironije za 1992. godinu medalje u streljaštvu.

Zajedno smo jači?
Pa što ne bi onda zajedno nastupale pored svih zemalj ex-Yu još i Rumunjska, Bugarska, Njemačka, Italija, Ukrajina i Španjolska.

Onda bi imali još više medalja.

Ljudi, dajte se probudite već jednom.
Koje veze imaju Hrvatska i Srbija osim što su susjedi?
Zašto bi bili u istoj državi, zašto bi bili u istoj reprezentaciji?

Ne mogu razmjeti vaše komplekse veličinom?

Beligija je manja od Hrvatske, kao i npr. Nizozemska.
A Srbija je dvostruko veća od Hrvatske (bez mora).
Šta vam više treba?

Dosta je tog prenemaganja kako je nekada bilo lepo...

Pa istom logikom bi neki maloumnik u Hrvatskoj ili Austriji mogao plakati nad raspadom Austrougarske, jer zamislite koliko je to medalja: Austrija, BiH, Češka, Hrvatska, Mađarska, Slovačka, Slovenija...

Alo' bre, ima li koga?!

trdi

pre 15 godina

ovdje se radi samo o ljetnim olimpijadama.
postoje i zimske, a zbroj medalja na obje olimpijade stavlja hrvatsku daleko ispred svih. jos 4 zlata i tri srebra

HrvatRi

pre 15 godina

Brate Toni reci mi gje crpiš te podatke o genetskoj sličnosti. To je tvoja osobna procjena ili je neki istraživački tim to ustanovio? Ako su to znanstveni podaci onda mi daj nekakav link, ili nekakav izvor jer me također zanima to istraživanje.

hhh hhhhhh

pre 15 godina

Bosna i Hercegovina ima malo predstavnika u Pekingu jer Srbi iz BiH igraju za Srbiju a Hrvati za Hrvatsku.Bošnjaci ionako nikad nisu bili talentirani za sportove.

Marko Marković

pre 15 godina

"Koje veze imaju Hrvatska i Srbija osim što su susjedi?"

Ne znam da li da pitam svoju babu, Hrvaticu iz Dalmacije, ili svog dedu, Srbina iz Šumadije. Ili sa druge strane, svog drugog dedu, Hrvata iz Dalmacije, ili svoju drugu babu, Srpkinju iz Bosne? Ne znam da li da pitamo Petra Preradovića, Nikolu Teslu ili Milorada Pavića? Možda učesnike ove Olimpijade, hrvatsku plivačicu Sanju Jovanović ili srpskog strelca Damira Mikeca? Ne znam da li da pitam sebe da li se kaže pjat, tanjur ili tanjir, pošto sam od detinjstva do danas odrastao uz sve tri reči. Ili možda bolje da ćutimo, svako u svojoj maloj državi (ali većoj od Belgije, a bogami i San Marina), busajući se u maljava slovenska prsa svojim lokalnim herojima i sijalicama koje gore svetlije od žarulja, ili obrnuto?

Mika

pre 15 godina

Dobro bre dosta s tom Jugoslavijom.Nje vise nema.I kakve veze ima ko je medalja osvojio vise.Hrvati vise od nas,a mi vise od Slovenaca....
Ima bar 50 zemalja u svetu od kojih smo osvojili vise medalja,zasto se i o tome ne pise?

Marita

pre 15 godina

Da slozni???? U kojoj si ti Jugoslaviji zivio ocito ne u istoj kao i mi drugi.Politicki podobni(svak tko se osjecao nesto drugo osim jugoslavena je bio nacionalista)su imali nekakvih sansi.Nemas pojma koliko je talenata propadalo jer nije bilo podobno prestavljati tu tvoju voljenu SFRJ.Ovako je svima bolje i da je srece da je mirnijim putem do raspada davno doslo.Ljubav i zelja za pobjedom nikad mi nije bila jaca nego od kada imamo drzavu.Koliko god po vama manje ili vise ih imamo od Srbije nikad nam nisu bile sladje.

Toni

pre 15 godina

@ Brat Hrvat
Kakve veze imaju Srbi i Hrvati osim što su susedi?
Pa na primer,surfuješ po srpskom sajtu i gle čuda,sve razumeš.Onda ostaviš komentar i svi razumeju šta si napisao...a predpostavljam da ti ne treba rečnik da razumeš i ove redove. Eto to imaju Srbi i Hrvati zajedničko-jezik, osnovnu vrednost svakog naroda.Imamo i ista ili slična imena i prezimena, iste sklonosti,temperament,geni su nam isti.Nema u Evropi dva naroda toliko genetski slična kao što su Srbi i Hrvati.Valjda se zato toliko i mrzimo...

pedja

pre 15 godina

hrvati imaju 12 medalja, saberite medalje koje ste pomenuli u tekstu ili proverite na sajtu olimpijskog komiteta, isto toliko imamo i mi. Jedino sto su sada uzeli 13., ali to nema veze sa tekstom o periodu 1992-2004

Mikis Theodorakis

pre 15 godina

@sančo pansa, 19. avgust 2008 06:57
a vrhunac bi bio finalni susret u muškoj košarci, gde bi se sastali najbolji crni drim tim svih vremena u kom bi igrali strašni Medžik, lERI bIRD, kARIM aBDUL dŽABAR, sKOTI pIPEN I OSTALE nba aždaje, ... A na drugoj strani Divac, Rađa, Zdovc, Dražen, Kukoč, Paspalj, Danilović, Vranković,...

mogu da razumem neispavanost, ali da Jabbar igra 1992. godine za americku reprezentaciju mi nikako ne ide u glavu...
A tek crni drim tim sa leri birdom, a drim tim bez Jordana... Odmori malo :)

Yura

pre 15 godina

Ma koja bre crna SFRJ apsolutno me ne zanima i da smo 100 medalja osvojili, kad vidim MOJU zastavu i kad cujem MOJU himnu sam jedino srecan!

A ne da gledam kako se dize zastava sa sve petokrakom i slusam himnu od koje mi se prevrce sve u stomaku.

SRBIJA!

skandinavac

pre 15 godina

Pa vidise da je jadna Bosna tu ostala daleko izvan sportskih uspjeha a ko zna kad ce doci jer su joj na pocetku 90-raskopusali zemlju i fizicki i duhovno i sportski ako hocete..a svi znamo kakav je sportski duh bio tamo..ali vrijeme radi za bosance nadam se da ce ova omladina sto raste po zapadu prestati da igra za zemlje gdje zive/ sto je logicno zar ne ?/ vec se odluciti za svoju jednu jedinu BiH

Ivona

pre 15 godina

Pa ne bih se bas slozila da nismo losiji od Hrvata, u Atini su osvojili 5 medalja, ovde tri a smese im se jos najmanje dve. Najuspesnija zemlja u svetu prema broju stanovnika je Slovenija. Ipak to nije nikakav fenomen, ljudi nenormalno ulazu u sport, svaka osnovna skola ima bazen, sada je u planu da se gradi uz svaku skolu i stadion sa atletskom stazom! Kljucna stvar je da se prate deca od malih nogu, njihove motoricke sposobnosti, vestina i ostalo. Amerikanci od jednog deteta koje ima dijagnozu hiperaktivnosti i poremecaja paznje naprave najboljeg olimpijca svih vremena (Phelps), kod nas takva deca zavrse na ulici.A o sramoti da nas nema nigde u bazicnim sportovima da i ne govorim.
E da, najljubaznije zamolila bih najiskrenije sve zvanicnike i osobe od vaznosti da ne koriste vise onu nicim izazvanu frazu da smo "sportska nacija".

toni

pre 15 godina

hej ljudi, zaboravili ste 7 hrvatskih medalja sa olimpijada u salt lake cityju i torinu!!! s njima je hrvatska još dominantnija glede olimpijskim medalja od 1992.

Ivona

pre 15 godina

Šta ću, znam da zvući retrogradno :) ali meni je draža ova prva medalja za Srbiju nego mnoge jugoslovenske. Čavić je u meni probudio emocije za koje nisam ni znala da postoje (zbog uspeha i izbora da pliva za Srbiju, da ne bude zabune :)). I meni je glup naslov: ukupno medalja..., koga to zanima, trebalo je samo da daju posebno, zbog paralele na primer.
@brathrvat: '92. smo učestvovali samo u pojedinačnim sportovima i to ne svim, a zna se da smo tada bili najjači u ekipnim: košarka, vaterpolo, fudbal, rukomet...

Anoniman

pre 15 godina

Dakle u pojedinacnoj konkurenciji (gde su najvece sanse za veci broj odlicja) od '92, Slovencima medalje u 6 sportova, Hrvatima u 5, a nama samo u jednom. A i tu nas vec dve olimpijade izvlaci Jasna. Pravi pokazatelj u kojem stanju nam je sport. Kako vremenom pada kvalitet i timskih sportova, nije ni cudi sto nam broj medalja ide 4-3-2-...

Dusan

pre 15 godina

ja ne znam čemu usporedba?!pa šta vam značimo mi?!MI smo druga država.ja dođen odi na ovi site,jer je dobar i za komentar ne moran se registritat.ja želim da se vrati vaša košarka,rukomet i nogomet,da postoji pozitivan rivalitet i ona atmosfera kad igramo protiv vas.

Dejaldinjo

pre 15 godina

Nisu mi jasni ovi likovi koji pročitaju čitav članak i onda se ljute što ga je neko napisao. Ako vas ne zanima ex-Yu ne čitajte, i još bolje, ne ostavljajte komentare. A to da Jugoslavije više nema, to odlično znamo, ne morate vi da nam to objašnjavate, mahom smo pismeniji i obrazovaniji, toliko znamo.

Dragan

pre 15 godina

@Marko Marković

Svaka cast! Onog trena kad balkan prestane da zivi lokalno mozemo ocekivati napredak u sportu kao i svim ostalim sastavnim delovima zivota.

celtic frosted flakes

pre 15 godina

@Marko Markovic, Dragan
Svaka cast na komentarima, nista vise necu reci!!
Bili smo smo slozni, i tukli smo sve redom.... Toliko

sančo pansa

pre 15 godina

A šta bi zaista bilo da se SFRJ nije raspala ? na igrama u Barseloni, bez problema bi uzeli zlatne medalje u fudbalu ( bila bi to ona ekipa koja je 1987. osvojila omladinsko SP u Čileu ), vaterpolu, muškom i ženskom rukometu ( kod muškaraca bi igrali momci koji su u Rijeci 1987. bili omladinsski prvaci sveta, a kod devojaka ekipa u kojoj bi bile igračice iz timova koji su 1991. osvojile Kup kupova, kup ihf I STIGLE NADOMAK KEŠ, vateerpolu ( sada imamo 3 extra ekipe sa tog prostora ),, uzeli bi odličja i u streqljqštvu, atletici, plivanju,..., a vrhunac bi bio finalni susret u muškoj košarci, gde bi se sastali najbolji crni drim tim svih vremena u kom bi igrali strašni Medžik, lERI bIRD, kARIM aBDUL dŽABAR, sKOTI pIPEN I OSTALE nba aždaje, ... A na drugoj strani Divac, Rađa, Zdovc, Dražen, Kukoč, Paspalj, Danilović, Vranković,... Ma, bio bi to susret za sva vremena. Nakon njega, košarku, u dotadašnjem obliku, i pravilima, ne bi više imalo smisla igrati. Sve bi bilo prikazano u toj utakmici. Ali, na žalost, do tog susreta nikad nije došlo.

Andjelko Miovcic

pre 15 godina

Nema vise ex-Yuge, nema vise "Energoinvesta", "Koncara", "Zastave", nema vise "vojne industrije"..., a mi o medaljama, a mi ko je brzi ko je ljepsi.
Lako ce ex-YU za medalje, evo, u vaterpolu ce ex-Yu osvojiti najmanje dvije, a posteno bi bilo i tri,..., medalja ce biti al' nema posla, ...

Vanja Savović

pre 15 godina

to nema veze sa veličinom države nego sa ulaganjem u sport, uporedite budžete fudbalskih i košarkaških šampiona u hrvatskoj i srbiji i biće vam jasno da su hrvati bogatiji, no i pored toga mi nismo lošiji od njih...