Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 15.06.2009.

20:57

Sedam sportova hoće mesto na OI

Sedam sportskih federacija podneće zahtev da njihovi sportovi budu uvršćeni u program Olimpijskih igara 2016. godine.

Izvor: B92, BBC

Autor:B92, BBC

Default images

Za dva slobodna mesta na Olimpijskim igrama 2016. godine, čiji će domaćin biti odlučen 2. oktobra ove godine u Kopenhagenu, nadmetaće se bejzbol, softbol, trke rolera, golf, ragbi sedam, karate i skvoš. U konkurenciji za domaćinstvo Igara ostali su Čikago, Madrid, Rio de Žaneiro i Tokio, pošto su kandidature Bakua, Praga i Dohe odbijene.

"Pri odabiru ćemo gledati dodatnu vrednost koju sport ima, koliko je rasprostranjen, posebno među mladim ljudima", rekao je predsednik Međunarodnog Olimpijskog komiteta (MOK) Žak Rog.

Četiri potencijalna domaćina Igara 2016. godine u sredu i četvrtak će pred članovima MOK održati prezentacije svojih kandidatura u Švajcarskoj, a pre toga će predstavnicima sedam sportskih federacija biti dato 45 minuta da iznesu svoj slučaj zašto zaslužuju mesto na Olimpijskim igrama.

15-člani bord će se sastati u Berlinu 13. i 14. avgusta da bi odredio dva sporta koji će biti uvršćeni u program, ali će odluka biti potvrđena i objavljena 2. oktobra, kad bude poznat i domaćin 31. Olimpijskih igara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu