Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 16.04.2009.

23:48

Ana i Novak nominovani za Laureus

Ana Ivanović i Novak Đoković našli su se među nominovanima za prestižnu nagradu Laureus, koja je ustanovljena 2000. godine.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Srpski teniseri, koji su prošle godine došli do prvih Gren slem trofeja u karijerama, Ivanovićeva na Rolan Garosu, a Đoković na Otvorenom prvenstvu Australije, nominovani su za nagradu za „proboj godine“, zajedno sa plivačicom Rebekom Adlington iz Velike Britanije, vozačem Formule 1 Sebastijanom Fetelom, golferom Entonijem Kimom i gimnastičarem Zou Kaiom.

Za razliku od prethodnih godina, kada je dodela Laureus nagrada bila jedan od najglamuroznijih događaja, ove godine, zbog globalne ekonomske krize, dodela neće biti održana, već će pobednici svoje nagrade dobiti tokom maja i juna na specijalnim individualnim svečanostima.

Među nominovanima za najboljeg sportistu našli su se Usain Bolt, prvi čovek koji je osvojio zlatne medalje na Olimpijskim igrama na 100 i 200 metara, kao i u štafeti 4x100 metara uz svetske rekorde, Luis Hamilton, najmlađi šampion Formule 1 u istoriji, Rafael Nadal, koji je uz pobede na Rolan Garosu i Vimbldonu trijumfovao i na Olimpijskim igrama u Pekingu i postao prvi teniser sveta, Majkl Felps, osvajač osam zlatnih medalja u Pekingu, i Valentino Rosi, koji je nadmašio rekord Đakoma Agostinija od 68 pobeda i osvojio šestu titulu u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata.

U konkurenciji dama nominovane su Tiruneš Dibaba, prva žena koja je pobedila na trkama na 5.000 i 10.000 metara na istim Olimpijskim igrama, Jelena Isinbajeva, koja je došla do 24. svetskog rekorda uz olimpijsko zlato u Pekingu, Lorena Očoa, pobednica golf sedam turnira, Stefani Rajs, osvajačica tri zlata na Olimpijskim igrama u Pekingu, uz pet svetskih rekorda u 2008. godini, Lindzi Von, pobednica Svetskog kupa alpskom skijanju i Venus Vilijams, koja je na Vimbldonu došla do pete titule, uz zlatnu olimpijsku medalju u dublu.

Za najbolji tim nominovani su Boston Seltiksi, aktuelni šampioni NBA lige, kineski olimpijski tim, koji je osvojio 51 zlato, 21 srebro i 28 bronzanih medalja u Pekingu, olimpijska reprezentacija Velike Britanije u biciklizmu, koja je dominirala u Pekingu sa osam zlata, četiri srebra i dve bronze, olimpijska reprezentacija Jamajke u atletici, koja je nadmašila favorizovane SAD u svim sprint disciplinama, Mančester junajed, tim koji je došao do trećeg trijumfa u Ligi šampiona, uz titulu u Premijer ligi i španski nacionalni fudbalski tim, evropski šampion u fudbalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu