Nova vest
Odbojka

Subota, 07.08.2010.

23:50

BP: Juniori u finalu sa Grčkom

Muška juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Balkanskog prvenstva u BJR Makedoniji.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

Srbija je u polufinalu savladala selekciju Bugarske rezultatom 3:1, po setovima 25:20, 25:20, 17:25, 25:21, posle 93 minuta igre.

Protivnik našem timu u borbi za titulu u nedelju od 19 časova biće selekcija Grčke koja je eliminisala Tursku.

Srbija je bolje od Bugarske počela polufinalni meč, nadigrala je rivala bez većeg napora u prva dva seta. Bugarska je iskoristila opuštanje juniora Srbije u trećem setu, ali u četvrtom setu su izabranici trenera Žarkovica ponovo preuzeli kontrolu nad utakmicom i rutinski je priveli kraju.

„Zadovoljan sam pobedom, nismo imali većih poteškoca, osim u trećem setu. U tom delu meča smo igrali neorganizovano i nesigurno ali to nam je opomena na vreme, pred finalni meč. Ovi momci jesu izuzetno talentovani ali moraju nauciti da se podrede kolektivu. Tu pre svega mislim na najmlađeg člana ekipe Kovačevića ali i Jovovića“, rekao je selektor Srbije Milan Žarković.

U finalu Žarković ocekuje neizvestan meč.

„Bice otvorena utakmica, Grčka ima dobru ekipu. Pokušaćemo da opravdamo ulogu favorita, ali to možemo samo angažovanom igrom“, rekao je Žarković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu