Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 17.09.2007.

04:40

Terzić: "Cilj je polufinale EP"

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Odbojkašice reprezentacije Srbije u utorak će otputovati na Evropsko prvenstvo u Belgiji i Luksemburgu, sa ciljem da se plasiraju u polufinale i umešaju u borbu za medalju.

"Godinama se pripremamo za ovo EP. Puno reprezentacija pretenduje na najviši plasman, konkurencija je jaka, ali bez obzira na to, bez obzira na probleme sa povredama, naše ambicije ostaju iste, a to je plasman u polufinale", rekao je selektor Srbije Zoran Terzić.

On je podsetio da na tim Srbije ne može da računa na korektora Ivanu Đerisilo Stanković, a dodao je da je pod znakom pitanja i nastup primača Anje Spasojević, koja će u ponedeljak obaviti pregled posle koga će biti poznato da li će moći da pomogne saigračicama. Spasojevićeva je povredila butni mišić na kvalifikacionom turniru za Gran pri u Ankari početkom septembra.

Selektor Terzić istakao je da je zadovoljan trenutnom formom ekipe, a posebno napretkom u igri, koji je ostvaren tokom turnira u Ankari.

"Posle tri prijateljska meča sa Nemačkom, u kojima smo poraženi, u Ankari je to nekako počelo da štima. U pojedinim trenucima igrali smo izuzetno dobro", rekao je Terzić.

Podsetio je da je ove godine reprezentaciji Srbije prioritetno takmičenje EP, iako ostaje žal što se na turniru u Anakari "plave"
nisu izborile za učešće u Gran priju naredne godine.

"Nadam se i verujem da su se devojke odmorile posle turnira i da su 'napunile baterije'. Evropsko prvenstvo biće fizički lakše nego to takmičenje u Ankari, ali će psihički biti veoma teško", ocenio je Terzić.

Upitan o protivnicima koji čekaju tim Srbije u prvoj fazi, u Grupi D, koja će se igrati u belgijskom Haseltu, Terzić je odgovorio da ni
jedna ekipa na EP nije toliko slaba da bi mogla da bude pobeđena ako njegov tim igra sa pola snage ili sa drugom postavom.

"Muško EP dobar je pokazatelj šta se dešava danas u evropskoj odbojci. Ima uslovno rečeno novih ekipa, onih koji u prošlosti nisu beležili zapažene rezultate, a sada su se našili u borbi za medalje. Slično je i u ženskoj odbojci. Veliki je broj kvalitetnih ekipa, koje stalno napreduju", kazao je selektor Srbije, "Niko ne može da kaže da bi mi sa Belgijom i Slovačkom mogli da igramo sa drugom postavom, u pola snage i da zabeležimo pobedu. Ipak, jači smo njih i svaki drugi rezultat osim pobede bio bi i veliko iznenađenje i veliki neuspeh".

Prema njegovim rečima, u duelima sa ta dva tima Srbija želi pobede od 3:0, jer bi svaki set i poen i iz prve faze mogao da odlučuje o polufinalu.

Terzić je rekao da bi glavni konkurenti njegovom timu za plasman u polufinale trebalo da budu Holandija, iz Grupe D, i Poljska iz Grupe B, sa kojom se "plave" ukršataju u četvrtfinalnoj grupi.

O Holandiji, Terzić nije štedeo reči hvale. "Igraju veoma dobro, organizovano, pobednice su ovogodišnjeg Gran prija. Dugo su zajedno, izuzetno su uigrane. Mi smo od njih gubili u prijateljskim utakmicama, a na velikim takmičenjima smo se retko sretali", podsetio je on i dodao da Srbija ima šanse da pobedi i Holandiju.

'Plave' na EP putuju u utorak, 18. septembra, popodnevnim letom iz Beograda preko Ciriha. Prvu utakmicu igraće u četvrtak, 20. septembra, sa Slovačkom od 15.00.

Drugog dana EP Srbija je slobodna, a u subotu, 22. septembra, takođe od 15.00 igra sa Holandijom. Poslednji meč prve faze, sa Belgijom, odbojkašice Srbije igraće u nedelju, od 20.00 sati. Sledeći dan je na EP slobodan, a 25. septembra počinje druga, četvrtfinalna faza takmičenja, koju će Srbija, kao i prvi deo takmičenja, igrati u belgijskom Haseltu.

Polufinale, finale i meč za treće mesto igraće se u Luksemburgu, 29. i 30. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu