Nova vest
Košarka

Nedelja, 27.05.2018.

08:01

Voriorsi sa ivice ambisa do preokreta i majstorice u Hjustonu!

Golden Stejt Voriorsi vratili su se sa ivice ambisa i izborili sedmi, odlučujući meč finalne serije Istoka protiv Hjustona – 115:86.

Izvor: B92

Autor:B92

Voriorsi sa ivice ambisa do preokreta i majstorice u Hjustonu!
Foto: Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanæez

Voriorsi, koji su aktuelni šampioni NBA lige, vratili su se posle minusa od 17 poena na kraju prve četvrtine i tako izbegli eliminaciju na svom parketu.

Šampion Zapadne konferencije biće poznat posle majstorice koja je na programu u noći između ponedeljka i utorka u Teksasu.

Činilo se da će ekipa Majka D’Entonija uspeti da napravi novi brejk i dođe do prvog finala posle više od 20 godina, kada je posle prvih 12 minuta na semaforu pisalo 22:39.

Međutim, tada se osetila smanjena rotacija u timu Hjustona, posebno neigranje prvog pleja Krisa Pola, dok su igrači Stiva Kera odgovorili i već do poluvremena prepolovili razliku.

Po povratku na teren sa pauze pojačali su pritisak u odbrani, terali rivale na veliki broj grešaka (Rokitski na kraju imali ukupno 21, naspram 12 Voriosa), a onda i do potpunog preokreta sredinom treće deonice.

Poslednji kvartal dobili su sa ubedljivih 31:9 i prelomili susret, tada su se raspucali vodeći igrači tima, za na kraju ubedljiv trijumf i nadu da mogu da odbrane titulu osvojenu prošle sezone.

Kod domaćina su samo trojica igrača imala dvocifren učinak, ali su oni zbirno ubacili jedan poen više nego čitav tim Hjustona – 87. Najefikasniji je bio Klej Tompson sa 35 poena (13-23 iz igre, 9-14 trojke), 6 skokova i 2 asistencije, Stef Kari je imao 29 poena (12-23 iz igre, 5-14 trojke), 5 uhvaćenih lopti i 6 uspešnih dodavanja, dok se Kevin Durent zaustavio na 23 poena, 7 skokova i 4 asistencije.

S druge strane, Dzejms Harden je predvodio Hjuston sa 32 poena (10-24 iz igre, 4-12 za tri), 7 skokova i 9 asistencija, ali nije mogao sve sam. Erik Gordon je dodao 19 poena, pet više od Trevora Arize.

Serija se za konačni obračun seli u Hjuston, a to znači da će finalisti najjače lige sveta u obe konferencije biti odlučeni majstoricama, pošto nas i na Istoku, u sudaru Klivlend Kavalirsa i Boston Seltiksa, očekuje sedmi duel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu