Nova vest
Sportovi na vodi

Nedelja, 03.08.2008.

17:31

I Silađiju zlato i srpski rekord!

Čaba Silađi osvojio je zlato na Evropskom prvenstvu za juniore u konkurenciji 100m prsno!

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Mladi plivač je u Beogradu ostvario drugo najbolje vreme u 2008, koje iznosi minut, jednu sekundu i 91 stotinku. Najbrže vreme ove godine drži Danijel Girta iz Mađarske, koji je u Antverpenu imao učinak bolji za 21 stotinku. Silađi je uspeo i da obori seniorski rekord Srbije. Drugo mesto zauzeo je Marko Koh iz Nemačke, koji je za Silađijem zaostao sedam stotinki. Treći je Danijel Slivinski iz Britanije.

Silađi je već na ovom prvenstvu osvojio srebro u konkurenciji 50 metara prsno, gde je sa vremenom od 28 sekundi i 28 stotinki bio za svega dve stotinke sporiji od osvajača zlatne medalje Nikola Osoia iz Italije.

"Nisam se nadao medalji, nadao sam se vremenu od minut i dve, tri sekunde što bi bilo dovoljno za četvrto ili peto mesto. Ipak, leglo mi je drugih 50 metara. Presrećan sam, ovo mi prvo zlato u karijeri", rekao je Silađi.

Ovo je prva zlatna medalja za mladog srpskog sportistu, koji je prethodno osvojio četiri srebrne medalje na velikim takmičenjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu