Nova vest
Košarka

Subota, 17.09.2011.

21:13

Ivković: "Rakočević i Miličić? Sve je jasno"

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je da Darka Miličića nema u reprezentaciji jer nije odgovorio ni na jedan njegov poziv.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Odgovarajući na pitanja novinara zašto u reprezentaciji nema Rakočevića i Miličića, Ivković je rekao:

"Ne znam kome šta nije jasno, ali stvar sa Darkom i Igorom je jasna. Rakočevićeva priča je čista. Njegova želja da igra za reprezentaciju nikada nije bila sporna, ali uvek se ispreči neka povreda kada treba da se okupimo".

"Što se tiče Miličića, ja sam uradio sve što je potrebno, a on mojoj malenkosti nije udovoljio ni da se vidimo, ni na jedan poziv moj nije odgovorio. Da li je potreban još neki argument?", dodao je Ivković.

“Po mom mišljenju, ovo je bilo najjače prvenstvo Evrope u istoriji. I ova poslednja utakmica sa Slovenijom, koja nije imala rezultatski značaj, odigrana je na visokom nivou. Kad se osvrnem na celo takmičenje, mogu da kažem da nas je viša sila sprečila da ostvarenju nečega na čemu smo jako ozbiljno radili poslednje četiri godine. U finišu, pred cilj, zadesile su nas povrede i izgubili smo ritam. Ostala je seta", rekao je Ivković posle poraza od Slovenije u meču za sedmo mesto.

Selektor je rekao da i dalje misli da je Srbija najspremnija ekipa na EP i dodao:

“Sada bih mogao da platim da dođe neka selekcija da se uporedi sa nama i siguran sam da bismo bili jači od svakog. Imali smo problem sa povredama i spremni smo da učestvujemo u oporavku igrača. Rašić večeras odlazi u Viljnus kako bi ga pregledali lekari Lijetuvosa, Tepić je ostao danas da leži. Dešava se".

Na pitanje da li bi nešto menjao u timu, Ivković je bez premišljanja odgovorio:

"Nikad.Ovaj tim je imao svoju hemiju, svoj profil i rad. Svaki igrač je imao svoju preciznu ulogu i sa svojim iskustvom mogu da kažem da je ovo najbolje što Srbija ima. Bilo je komentara zašto je Paunić u timu? Ja ću odgovorno da vam kažem da je to igrač koji ima definisanu ulogu, sa ogromnim učinkom u poslednje tri godine. Ja preuzimam odgovornost, ali bih voleo da mi neko kaže za šta konkretno. Šta sam to pogrešno uradio?"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

148 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu