Nova vest
Košarka

Subota, 14.10.2017.

18:35

Vuletić: Izbor Mijailovića bi bio kršenje zakona

Ostoja Mijailović ne može da bude predsednik Partizana jer je u sukobu interesa, kaže potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić.

Izvor: B92

Autor:B92

Vuletić: Izbor Mijailovića bi bio kršenje zakona
StarSport

Prethodnih dana je bilo navoda kako će nakon skupštine u ponedeljak, KK Partizan dobiti novog predsednika u Ostoji Mijailoviću.

Mijailović je uspešan biznismen iz Čačka, ali i poslanik u Narodnoj skupštini. Tim povodom, Vuletić se oglasio i kaže da bi Mijailovićev izbor bio kršenje zakona. Njegovo saopštenje prenosimo u celosti.

"Ustav Republike Srbije u članu 102, stav 3. navodi da narodni poslanik ne može biti poslanik u skupštini autonomne pokrajine, niti funkcioner u organima izvršne vlasti i pravosuđa, ne može obavljati druge funkcije, poslove i dužnosti za koje je zakonom utvrđeno da predstavljaju sukob interesa.

Zakon o sportu u čl. 33. st. 2, tačka 3. predviđa da članovi uprave sportske organizacije, uključujući i zastupnika, ne mogu biti lica koja vrše javnu funkciju kao ni lica koja vrše funkciju u organu političke stranke.

Potencijalni kandidat za predsednika KK Partizan, Ostoja Mijailović, je u belodanom dvostrukom sukobu interesa.

Ostoja Mijailović je izabran za narodnog poslanika Narodne skupštine Republike Srbije i kao takav obavlja javnu funkciju pa bi njegov izbor za predsednika KK Partizan predstavljao flagrantno kršenje Ustava Republike Srbije i Zakona o sportu.

Sa druge strane, ostaje u domenu misterije o kakvom je ekonomisti (kako neki mediji opisuju zvanje izvesnog Ostoje Mijailovica) , premda plamti tanana nada da ce KK Partizan jos jednom razmisliti da li je bas ovo pravo resenje za celnog coveka kluba trofejne tradicije.
U suprotnom, bice jasno, po onoj narodnoj, da je zaba videla kako se konj potkiva, pa i ona digla nogu.",
navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu