Nova vest
Košarka

Četvrtak, 20.07.2017.

20:00

Štimac za B92: Zlato je realan cilj

Srpski reprezentativac Vladimir Štimac smatra da je realno očekivati od ovog tima da se bori za titulu na Evropskom prvenstvu.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Štimac za B92: Zlato je realan cilj
Foto: StarSport

Najbolji košarkaši Srbije okupili su se u Beogradu i počeli pripreme za Evrobasket u Turskoj, a Štimac je samo jedan od 17 igrača koji konkuriše za 12 mesta kod selektora Aleksandra Đorđevića.

"Ovo je već šesta godina ako se dobro sećam, jedan od dražih početaka s obzirom na sve ovo što smo uradili prethodne dve, tri. Opet idemo na cilj koji se zna, naravno, ko god bude u ekipi. Imamo kvalitetne i iskusne igrače pa ko god da bude u timu verujem u najviši mogući cilj. Mislim da je to realno očekivanje, pa i za naredne godine jer će biti tu od ovih igrača onih koji će igrati i posle ovog EP. Ne forsiramo, znamo naše ciljeve, daćemo sve od sebe da ih ostvarimo", rekao je Štimac za B92.

Srbija će na Evrobasketu igrati u Istanbulu u Grupi D sa domaćinom Turskom, Rusijom, Letonijom, Velikom Britanijom i Belgijom.

"Najvažnije je da uđemo u kamp, da radimo dobro, da se spremimo, da se koncentrišemo, odmaramo, pa sa Saletom i stučnim štabom videti šta ćemo i kako ćemo. Verovatno će ključni meč biti sa Turcima, znam celu ekipu jer su stavili mog trenera iz Bešiktaša Ufuka Saridžu s kojim sam u sjajnim odnosima. Znam kako će da vodi ekipu i znam da će biti vrlo neugodni, posebno što su domaćin. Možda Letonci budu nezgodni, imaju Porzingisa, ove Bertanse, nije to naivna ekipa", istakao je Štimac.

Evropsko prvenstvo počinje 31. avgusta, a Štimac bi do tada trebalo da potpiše za novi klub. Iako turski mediji ističu da se dogovorio sa Anadolu Efesom, on je to za B92 demantovao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu