Nova vest
Košarka

Četvrtak, 05.01.2017.

22:55

Baskonija na F4 nivou, Uniks na -32

Košarkaši Baskonije ubedljivo su savladali Uniks 102:70, u poslednjem meču 16. kola Evrolige u četvrtak.

Izvor: AK

Autor: AK

Baskonija na F4 nivou, Uniks na -32
Foto: Getty images

Španski tim je meč prelomio već u prvom poluvremenu stekavši 17 poena prednosti nakon sjajne napadačke predstave (53 poena).

Domaćin nije popuštao pritisak ni u nastavku, pa je na imprsivan način stigao do 11. pobede u sezoni, četvrte u poslednjih pet mečeva.

Fantastičan meč odigrao je Rodrig Buboa koji je postigao 29 poena (7/8 dva, 5/8 tri), a najbolje ga je prato Johanes Vojtman sa 14 uz osam skokova i četiri asistencije.

Od 12 igrača u timu Alfonsa Alonsa, među strelce se upisalo njih 11, od kojih je čak devet imalo više od pet poena. Baski su pogodili 13 od 26 šuteva za tri poena, te imali ćak 27 asistencija.

U gostujućem timu najefikasniji je bio Kit Lengford sa 19 poena uz šest skokova i pet asistencija, 13 je dodao Artsjom Parahuskis, dok je 11 postigao Pol Stol.

Baskonija je prvi pratilac lidera CSKA, ima pobedu više od Reala i Olimpijakosa koje očekuju teški dueli u petak, u Madrid stižu upravo Moskovljani, dok je u Pireju na programu atinski derbi.

UNIKS je desetim porazom ostao u donjem delu tabele, okončana je serije Rusa od tri pobede, a u sledećem kolu u Kazanj stiže Bamberg. Baskonija sledeće sedmice gostuje Darušafaki u Istanbulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu