Nova vest
Košarka

Četvrtak, 05.01.2017.

21:11

Radonjić: Paziti na šutere i na skok

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić izdvojio je nekoliko segmenata igre Žalgirisa kao glavno oružje sledećeg rivala u Evroligi.

Izvor: AK

Autor: AK

Radonjić: Paziti na šutere i na skok
Foto: StarSport

Crveno-beli gostuju u Kaunasu u petak, u 16. kolu elitnog takmičenja, gde imaju skor 7-8, pobedu više od litvanskog velikana.

Oba tima su u dobroj formi, Zvezda je dobila tri od poslednja četiri, a Žalgiris dva od poslednja tri meča u takmičenju.

"Žalgiris kao klub je klub koji dolazi iz zemlje košarke i koji ima veliku tradiciju, bivši prvak Evrope i klub koji ima A licencu, što govori kakav status i ugled imaju u evropskoj košarci. Očekuje nas utakmica u dvorani u kojoj Žalgiris ima odličnu podršku i koja je uvek ispunjena do poslednjeg mesta", rekao je Radonjić.

Žalgiris je u svojoj Areni ove sezone dobio tri od sedam utakmica, ali je poražen u poslednja dva meča kod kuće, dok Zvezda ima pet poraza na gostovanjima, tri u nizu.

"Naš rival igra odlično ove sezone, pokazali su kakvim kvalitetom raspolažu i u Beogradu. Moramo da obratimo pažnju na njihove šutere, ali i unutrašnju igru, posebno skok koji je njihovo snažno oružje. Pokušaćemo te njihove kvalitete u igri da iskontrolišemo i da odigramo dobru utakmicu", dodao je trener Zvezde.

Žalgiris vodi 4-1 u duelima sa Zvezdom, a dobio je poslednja četiri okršaja, dva u Beogradu.

Duel 16. kola Evrolige između Žalgirisa i Zvezde na programu je u petak od 19 časova u Kaunasu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu