Nova vest
Košarka

Sreda, 31.08.2016.

19:16

Rusija razbila BiH, mediji "krive" Cecu

Košarkaši Rusije ubedljivo su savladali Bosnu i Hercegovine 83:54, u prvom kolu Grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017.

Izvor: AK

Autor: AK

Rusija razbila BiH, mediji
Foto: Getty images

BiH se "držala" u igri do poluvremena u Permu, uprkos lošem procentu slobodnih bacanja (7/15), ali je u nastavku doživela debakl.

Rusi su treći period dobili sa 27:10, a u četvrtom primili tek devet poena za lagan trijumf na startu borbe za Evrobasket.

Mediji u BiH uzrok ovog poraza vide u manjem broju pripremnih mečeva tokom leta, ali pre svega u burnoj noći 23. avgusta kada su reprezentativci slavili rođendan Jusufa Nurkića uz hitove Svetlane Ražnatović.

Ruse je do pobede predvodio Kulagin sa 17 poena i 7 skokova, 14 je ubacio Mozgov, 11 je dodao Bikov, a deset imao Karašev.
S druge strane jedini vredan pažnje bio je upravo Nurkić sa 19 poena i 15 skokova, a dvocifren je bio još samo Milošević sa deset poena uz 6 uhvaćenih lopti.

BiH je u Permu bila oslabljena neigranjem Mirze Teletovića, koji se vraća na parket u narednom meču, dok kvalifikacije propuštaju Nihad Đedović, Andrija Stipanović i Aleks Renfro.

U sledećem kolu BiH igra sa jedinim preostalim timom u grupi Švedskom, 3. septembra, kojoj će se Rusi suprotstaviti 7.

Ubedljivu pobedu na startu kvalifikacija ostvarili su Gruzini koji su pregazili Albaniju 86:47.

Dominirao je Saniknidze sa 20 poena i 7 skokova, 12 je dodao Šenhelija uz 6 uhvaćenih lopti, Burjanadze je imao 11 poena i 7 skokova, a deset je ubacio Lezhava.

Jedini sa dvocifrenim učinkom kod Albanije bio je Hisenagoli sa 15 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu