Nova vest
Košarka

Utorak, 09.06.2015.

14:40

Đilas: Klubovi protiv ovakve ABA lige

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas najavio je u izjavi za Blic da bi klubovi trebalo da se izjasne protiv trenutnog oblika ABA lige.

Izvor: B92, Blic

Autor:B92, Blic

Default images
foto: Beta

Već mesecima traje sukob na relaciji FIBA – ABA, u kojem će kolateralna šteta biti srpski klubovi, koji moraju da izaberu stranu.

"Čeka nas u sredu sastanak sa našim klubovima. Očekujem da ćemo učiniti sve što je neophodno da reprezentacije ne trpe, a to znači da naši klubovi moraju da se izjasne da više neće igrati ovakvu ABA ligu", rekao je Dragan Đilas.

Za sredu u 13h je zakazan sastanak čelnika KSS i klubova kada bi trebalo da bude ozvaničen stav naših klubova u vezi sa ABA ligom.

"FIBA nema ništa protiv da ABA liga postoji, ali ne ovakva koju drže privatna lica, već da bude u vlasništvu 12 klubova samo sa teritorije SFRJ. Takvu ligu bi i Evroliga prihvatila kao naslednika ABA lige. Razgovaraću i sa Vujoševićem, Danilovićem, Čovićem i svima koji su deo srpske košarke", dodao je Đilas u izjavi za Blic.

Prema saznanjima B92, sve je počelo u decembru kada je krenula prepiska između FIBA i ABA d.o.o, sa kojom niko od klubova nije bio upoznat.

Ključni trenutak u vezi sa ovim sporom bi trebalo bude 18. juna, nakon sastanka Izvršnog odbora FIBA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

144 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu