Košarka 144

Utorak, 09.06.2015.

14:40

Đilas: Klubovi protiv ovakve ABA lige

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas najavio je u izjavi za Blic da bi klubovi trebalo da se izjasne protiv trenutnog oblika ABA lige.

Ðilas: Klubovi protiv ovakve ABA lige IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

144 Komentari

Sortiraj po:

navijac

pre 8 godina

@cinjenica je da moja Zvezda zavisi od evrolige i da ce morati da je igra ako zeli da se izvuce iz dugova tako da treba da gleda svoj interes prvo. (iznogud, 09. jun 2015 18:48)

Tvoja Zvezda ta koja ima dugove, ona je u zamrzivacu, ne igra nista.

Vesko

pre 8 godina

ABA nije samo jedna obicna liga. To je i nada za novom Jugoslavijom. To je sirenje ljubavi za Srbe, drugi zovu to žrtvovanje. To je jugonostaliga ...

iznogud

pre 8 godina

Koji klubovi? Ja znam samo da se od nasih klubova Zvezda izjasnila protiv, a ostali su potpisivali neka priznanja...cinjenica je da moja Zvezda zavisi od evrolige i da ce morati da je igra ako zeli da se izvuce iz dugova tako da treba da gleda svoj interes prvo.

Sputnikovci

pre 8 godina

Cela ideja je da Zvezda ne igra ligu sampiona sledece godine. Fiba ne moze klubovima da zabrani da igra bilo kakvu ligu, niti moze da zabrani nacionalnim timovima da igraju na svetskim i evropskim sampionatima. Djilas & .co su ljuti sto ne dobijaju procente od Aba lige, i spremni su da sj sve, ukljucujuci i nasu kosarku. Bez Aba lige, gledacemo derbi Partizan- Metalac, i to jedno deset puta po sezoni ... Disaster!

Френк Камински

pre 8 godina

Ко нас је увео у ту Аба када је Србија имала излаз у ЕЛ? М? Није Дуло, није моји Пантери.

Joker

pre 8 godina

Ne mogu da kazem da mi je zao Covicevog kluba sto ce izvisiti za EL. Dve sezone za redom su igrali nezasluzeno. Karma je cudo. Mada, posto FMP moze da se zove kako hoce, mogu da istupe iz KSS kao CZT pa da igraju domacu ligu kao FMP a ABA i EL kao CZT. Treba samo da otvore jos jedan sheet u excelu. :) (Zuki, 09. jun 2015 14:52)


Samo se ti nadaj, samo se ti nadaj, a sto ti partizan nece igrati EvroKup, to te ne zanima jel? Sta frustracije rade...

Kako narod tako i kosarka

pre 8 godina

Zasto su zapretili Samo nama ? zato jer samo nasi politicari pristaju na sve ucene ! Zato sto se samo oni ne boje da osiromasuju narod za malo tapsanja po ramenu.

joooj

pre 8 godina

Mislim da su sve te kao ucene FIBA-e izmislili u KSS (bodiroga, tomasevic, duda ivkovic, djilas i ostali zagovorevaci srpske lige) da bi konačno sproveli svoju decenijsku ideju da se istupi iz ABA lige i da se igra srpska liga.

antibot

pre 8 godina

Alo ljudi, kakvu smo mi to ligu imali pa smo je unistili zbog aba?

Koji su to klubovi koji su harali evropom pa su zbog aba propali, o cemu vi pricate?

Srbija nikada, ali nikada nije imala vise od 2-3 jaka kluba u isto vreme, a ostali su sluzili samo za popunjavanje broja i nabijanje kos razlike...

Deki

pre 8 godina

A zašto je toliko komplikovano da košarkaški savezi sa klubovima formiraju regionalnu ligu bez privatnog vlasništva? Kako sam razumeo, to je problem?

Prodanovic Sasa

pre 8 godina

Naravno da je Aba liga jedino pravo resenje,ali nemozemo da dozvolimo da Zmago i kompanija beru 20%,budimo iskreni nasa liga je totalni promasaj kad bi bilo love da klubovi kupe po 2 stranca ok da drzava stane iza liga(npr.Litvanija) nasi klubovi nemaju ni za prevoz..

DRAGAN

pre 8 godina

Jedino mi napustamo ABA ligu i ostajemo bez EL.Ostali ce normalno igrati ABA i naravno niko nece biti izbacen sa EP!Uvek izaberemo najgore resenje.Na sta bi licilo EP kada bi bile izbacene zemlje bivse Jugoslavije!To su gluposti sto ce se i videti!

aleksandar

pre 8 godina

treba divi zabraniti da igra el,ionako ju je igrala 2. god.na mufte,sram te bilo djilasu,da je KKP osvojio aba ligu ne bi ovi izjavio

singer

pre 8 godina

stazama fudbala. dobri igraci u stranim ligama, domace prvenstvo tuga. reprezentacija od 'stranaca' tako-tako... ostajem bez veelike ljubavi...bez moje kosarke, bez partizana, derbija... svi gubimo...

Trener

pre 8 godina

Ma kakva reprezentacija koga briga, Zvezda Srbija nikad Jugoslavija. Igramo ABA ligu pa kako god pratimo Zvezdu sa Jakim timovima a FIBA nek organizuje svoja smesna prvenstva koja ionako niko ne gleda.

marko

pre 8 godina

Napustaju ABA ligu? Koju Aba ligu? Ako su i drugi savezi dobili ultimatum kao i mi i oni ce napustiti Aba ligu, nece niko zrtvovati reprezentaciju, samim tim vise NE POSTOJI ABA liga, jer nema klubova koji ce igrati u njoj. Samo mi nemojte reci da je jedino nas savez dobio ultimatum, jer je to onda van svake pameti.

Divos

pre 8 godina

Време је за тешке одлуке, тежак избор, верујем да су у КСС дорасли задатку.
Није лако, ова наметнута АБА је медисјкси исфорсирана, подмеће се уверење да је јака, а није, слаба је и све слабија, да је добра за стварање играча, а није, играчи се стварају кроз одличан рад у млаћим узастима који је присутан у Србији, касније дограђују у јачим европским лигама, и кроз ЕЛ и ЕК.

Зарад ове АБА лиге системски је гушена КЛС, медијски запостављена (самим тим је и клубовима онемогућено да нађу изворе финансирања), урушавана, обесмишљена. Али и АБА опасно слаби, то је лига без брига, исто је били 6. или 13., добра је она за менаџере и муљаре, за транзит играча, куповину/продају, али и лоша за развој играча, јесу гушили националне лиге, али и АБА клубови све више имају проблема са финасијама, јер лажну причу не можете бесконачно продавати, и све више ће имати.
Сада ту смо, где смо, ваља изабрати, а и није неки избор. Репрезентативне селекције, и оне у млађим узрастима и А селекција морају играти на ЕП и СП, то се не сме угрозити, све супротно био би злочин према српској кошарци.
Наравно, ваља уложити напоре да ЦЗ и Партизан играју ЕЛ и ЕК, ултиматум Улеб-а је на столу, али има простора да се нађу добра решења, увек има.
Ваље се и одредити шта и како даље наредних гоина, наравно да национална лига мора имати приоритет, без националне лиге нема ни српске кошарке, све друго може бити надградња, а код одлука водиља мора бити дугорочна добробит српске кошарке.

igor ns

pre 8 godina

Djilas tvrdi pazar! Nema od toga nista. Pauza je pa je sve dozvoljeno. Ko ce se ovoga secati za dva meseca. Mi igramo EL a za ostalo nek drugi vode brigu. ionako nemaju pametnijs posla

crise de nerfs

pre 8 godina

Niko ne pominje da Lisac i kompanija cute i tvrde pazar.Izgleda se jos nikome nije upalila lampica da ce njima morati da se debelo plati tih 20%,a sto se vreme odmice cifra raste.

joooj

pre 8 godina

Trebalo bi ULEB da počne da organizuje i reprenzetativna takmičenja i problem rešen. Cao zdravo raspaloj FIBI-i za sva vremena koja ucenjuje bez pokrića.

Pedja

pre 8 godina

Ovo znaci i kraj nase klupske kosarke.Ko ce da gleda celu sezonu i utakmice u kojima dominiraju dva kluba pobedjujuci protivnike sa 50-60 razlike razne Konstantine i Crvenokose.I pitanje je ko ce uopsre od kvalitetnih igraca hteti da igra tu smesnu ligu.Posle ce u Evropi da nas mlate razni amateri.Polako ali sigurno,i sa kosarkom se desava kao i sa domacim fudbalom.

Nikola

pre 8 godina

Pa da igramo ovu ligu u polupraznim halama?
Partizan i Crvena Zvezda moraju ostro da se suprostave odluci saveza, i da traze garanciju da ce igrati regionalnu ligu pod okriljem FIBE. Cak nam i ne treba Evroliga ako imamo jaku regionalnu ligu.

krle

pre 8 godina

kad su pretili partizanu mogu i zvezdi
što bi ona uvek bila izuzetak.
mada para vrti gde burgija ne može.
još para građani srbije uplatiće za projekte evropskih zvezda

Sloba

pre 8 godina

Sad krenite u razvoj domace lige a ne da stanete ..Trebace par godina i nesto novca i organizacije da se od klubova iz Srbije naprave evropski klubovi ..Zar zaista mislite da Igokea ili Byducnost mogu da budu bolji od Konstantina ili Metalca..Naravno da ne moraju ..pod uslovom da se u Kraljevo Nis Pazar Pirot ulozi novac u kupovinu evro igraca ..I za par godina imacemo jaku domacu ligu

bora

pre 8 godina

Ma ne moramo jedne godine ni igrati evropske kupove,neće se nebo srušiti!
A KSS neka u sprezi sa državom nadje način da se od 10 mil.evra koji ulaze u Partizan i CZT (neću ovog puta,kome koliko),makar 3,5miliona odu u Leskovac,Niš,Kraljevo,Čačak,Kragujevac,Novi Sad....Pa da vidite šta je talenata i šta je Liga!! Ljudi bi sa 600-700 hiljada evra čuda pravili!!
Kakvo bre više Krško,Široki Brijeg,Solnok,Skoplje...

molina

pre 8 godina

Sve je jasno osim detalja da ne vidim da Hrvati i Slovenci preterano brinu.
Da li neko razmislja o tome da pokrene inicijativu o osnivanju nove lige koja ce biti u priznata od svih strana. Plasim se da ce opet proraditi nacionalna osecanja i da ce biti sporenja oko sedista linge, delegiranja sudija.....
Kvalitetna liga je osnova za razvoj igraca koji kasnije ulaze u reprezentaciju. Nadam se da je fudbal dobar primer zasto svi imaju omiljenu ekipu u inistranstvu.

Koješta

pre 8 godina

Ma ko zna koji su tu sve interesi u igri. Ova pretnja sa izbacivanjem iz evropskog prvenstva je smešna. Ako izbace svih pet jugoreprezentacija, kojih će 24 reprezentacije da igra prvenstvo? Jel San Marino i Andora? Ko će to da gleda?

bora

pre 8 godina

Koliko malo razumevanja i puno kratkovidosti i kratkog pamćenja?
Svako ko nipodaštava FIBU,ponesen igrom (u takodjer privatnom vlasništvu) u Evroligi u ogromnoj je zabludi!!
Sve se vrti oko novca.Novca jedino i u ogromnoj meri ima u NBA.Plan Nba je da uskoro jedna od Konferencija bude i u Evropi.NBA što naumi,to (uz pomoć novca naravno) i sprovede.Partner NBA u tom projektu je FIBA!!!
To je kraj rasprave o tome,ko je koliko moćan.

Ноле

pre 8 godina

Да разјаснимо пежоративним југосима! Звезда ће играти евролигу барем ове сезоне ! Кошарка у Србији ће се полако али сигурно угасити ! Сви квалитетнији играчи отићи ће врло брзо ! Гледалаца и спонзора неће бити јер кога интересује Црнокоса,Константин,Тамиш ! Ни публику ни спонзоре.Из такве лиге не може бити нити јаке репрезентације.Према томе ако нас не суспендују ми ћемо се у будућности тешко и квалификовати.

Divos

pre 8 godina

Време је за тешке одлуке, тежак избор, верујем да су у КСС дорасли задатку.
Није лако, ова наметнута АБА је медисјкси исфорсирана, подмеће се уверење да је јака, а није, слаба је и све слабија, да је добра за стварање играча, а није, играчи се стварају кроз одличан рад у млаћим узастима који је присутан у Србији, касније дограђују у јачим европским лигама, и кроз ЕЛ и ЕК.

Зарад ове АБА лиге системски је гушена КЛС, медијски запостављена (самим тим је и клубовима онемогућено да нађу изворе финансирања), урушавана, обесмишљена. Али и АБА опасно слаби, то је лига без брига, исто је били 6. или 13., добра је она за менаџере и муљаре, за транзит играча, куповину/продају, али и лоша за развој играча, јесу гушили националне лиге, али и АБА клубови све више имају проблема са финасијама, јер лажну причу не можете бесконачно продавати, и све више ће имати.
Сада ту смо, где смо, ваља изабрати, а и није неки избор. Репрезентативне селекције, и оне у млађим узрастима и А селекција морају играти на ЕП и СП, то се не сме угрозити, све супротно био би злочин према српској кошарци.
Наравно, ваља уложити напоре да ЦЗ и Партизан играју ЕЛ и ЕК, ултиматум Улеб-а је на столу, али има простора да се нађу добра решења, увек има.
Ваље се и одредити шта и како даље наредних гоина, наравно да национална лига мора имати приоритет, без националне лиге нема ни српске кошарке, све друго може бити надградња, а код одлука водиља мора бити дугорочна добробит српске кошарке.

stefan navijac partizana

pre 8 godina

Znaci danasniji datum 9.6.2015 je kraj klupske kosarke u srbiji,nista ostaje nam poluameterska domaca liga bez prohodnosti u evro takmicenja gde je jedino pitanje sa kolikom razlikom ce da pobede zvezda i partizan.Svaka cast fibi i ulebu na ovakvom odnosu prema srbiji bitno je da nisu smeli spaniji i francuskoj da zaprete vec srbiji svaka cast gospodo!

asteroid

pre 8 godina

evropsko prvenstvo je beznacajna smejurija, aba i evroliga su buducnost evropske kosarke, koja ce se time pribliziti NBA i mozda uci u takmicarski deo te lige. sto ce opet znaciti priliv novca i dalji razvoj kosarke. izbor fibe umesto aba/evrolige bice samoubistvo srpske kosarke

beoman

pre 8 godina

mnogo dobra odluka, nasi klubovi osvoje fibine kupove a onda izazoves 1/4-finaliste evrolige i procitaju im ilekciju a onda i one sa F4, sport je za izazivanje i kad ih nakantas eto nas evrokupovima uleba sa dva mesta u evroligi. kad ih nakantas dokazujes da im je liga bez Srbije slaba! kad evropljani pocnu tuci najjace NBA klubove, tada NBA ide u bankrot i startaju neku ligu slicnu evroligi i osniva se svetsko prvenstvo za klubsku kosarku, al sve dok nba to cetiri rasturaju evropsku top cetvorku NBA je liga svetski kraljeva!
bez srpskih klubova jadranska liga ce ostati bez prestavnika u evroligi jer su opancari.

Milorad

pre 8 godina

Sto li se javljau navijaci IGOKEA Partizan?Zvezda je tri godine prva i Aba ligi,i uvek je zasluzeno ucestvovala u EL,a da je zaj...na situacija,jeste...voleo bih da gledam Zvezdu svakog cetvrtka,a i voleo bih reprezentaciju....teska odluka

Optimista

pre 8 godina

Mene ovo uopšte ne iznenađuje, ja već godinama govorim ljudima da je lakrdija što se tiče organizacije košarke u Evropi. Ovaj sukob je se samo prolongirao i do njega je moralo doći kad tad. Svi znamo kako smo čini mi se 2004 imali dva klupska šampiona evrope, FIBA i ULEB-ov. Razlog ovih dešavanja je jednostavan, u Evropskoj košarci nema dovoljno novca, a i ne mogu se zadržati dobri igrači jer odoše u NBA, pa nista ne moze da uspedne. Čist primer kao i Superliga, nema dovoljno novca za kvalitetnu organizaciju, a klubovi iz jačih liga odvedoše sve igrače.

dr feelgood

pre 8 godina

zato je covic poceo prodaju karata za "sledecu sezonu" a ova jos nije ni zavrsena. ko bi mu kupio sezonsku kad se sazna da fmp nece igrati evroligu. e panteri, dugo vam je i trajalo veselje.

PFC

pre 8 godina

Mislim da ni Zvezda ni Partizan nece igrati evropska takmicenja...Nije Uleb KLS pa da menja odluke...Ako klubovi napuste ABA ligu da ce to biti velika steta za srpsku kosarku i mislim da ce retko ko ostati u Zvezdi i u Partizanu jer svi zele igrati Evropu protiv Barse,Reala,CSKA...a ne protiv Tamisa,Konstantina...

Illmatic '94

pre 8 godina

КК Црвена Звезда је освојила АБА лигу у сезони 2014/15 и изборила пласман у Евролигу самим тим што је ушла у финале тог такмичења. Дакле Звезди нико не може да забрани учешће у Евролиги у сезони 2015/16 јер су испунили пласман у финале. Хвала нашој браћи гробарима који прижељкују да Звезда не игра Евролигу. Мени није било криво док је Партизан стално освајао титуле и играо у Евролиги. Чак ми буде и драго што наш тим победи тамо неке странце. Мени је било криво што Звезда није јака и не игра ЕЛ заједно сс Партизаном. А то што се радујете томе није добро за нашу кошарку и ниједни ни други неће имати проходност у ЕЛ у наредним годинама.

Kica Slabinac

pre 8 godina

Ova deca nisu znala da pisu kad je Nebojsa kao skakao sa Zmagom na Divca i Danilovica da se udje u toliko vam sad omiljenu Jugoslovensku ligu.

my way

pre 8 godina

Bravo! Nije tu imalo sta da se razmislja i mora se to pod hitno resiti, jer je Evropsko prvenstvo za kosarkasice za nekoliko dana, a dobili smo jasno poslednje upozorenje. Devojke su jedan od favorita za medalju, ovde se trazi viza za Olimpijske igre, naporno se radilo, tu je sad i Sonja Petrovic i nema niko pravo da sve to pokvari. Sada doneti jasnu odluku o obnovi jedinstvene nacionalne lige, nama su ona i nasa baza igraca uvek i morali biti prioritet, a posle videti sta sa Evroligom i eventualno nekom novom regionalnom, pri cemu treba uspostaviti sistem kao u VTB, Baltickoj i zemljama ciji klubovi u njima ucestvuju. Niko svoju ligu za racun regionalne osim nas nije unistio. Uprkos pretnji Evrolige, morace da se da prohodnost nacionalnim prvenstvima. Ja znam da je njima lepo sto su nas ovako zipovali, ali da izbace drzave bivse Jugoslavije sa mape evropske kosarke zato sto se ABA liga ugasila, to ne mogu, a ako mogu, daleko im lepa kuca.

Zkr

pre 8 godina

Gledam ove komentare...

Prvo, osnova za igrače je klub, a ne reprezentacija.

Drugo, definitivno, neki ljudi imaju dijagnozu kada je navijanje za Vujoševićev klub u pitanju (ne mislim na navijače Partizana).

pobeda i titula

pre 8 godina

Cekaj, sto Spancima, Nemcima, Turcima i ostalim FIBA ne posalje isti ultimatum!? Ili Evrobasket ili Evroliga. Rastacu nas gde stignu bre.

Ноле

pre 8 godina

Тек да разјаснимо неке ствари овима из ЈСД ! Тек да им спласне еуфорија ! Можда наредне сезоне Звезда неће играти евролигу а можда ће добити А лиценцу ! Али ове ће сигурно играти ! Али питање је следеће !? Шта ћете у том случају ви !?

Humska 1

pre 8 godina

Partizanu je sve jedno, oni i onako ne bi igrali EL ili EK narednih 10sezona.. Ovde ce najvise steta biti naneta Zvezdi!!!! Kazniti sve one koji su to potpisali !!!!
(Djape, 9. jun 2015 14:55
Kako bilo kakva steta moze biti naneta klubu koji je zamrznut? Partizan, za tvoju informaciju bi trebalo da igra EK I sledece sezone, osim ako ULEB ne izbaci nase klubove iz takmicenja koje on organizuje.

kolaps

pre 8 godina

Ova FIBA je organizacija u rasulu, ali je mozda bolje da idemo uz njih zbog reprezentacije, a Evroliga ionako planira za 2 godine drugi sistem,za koji nemamo para. Ne verujem da Zvezda nece igrati Evroligu jer organizacija ima koristi, Zvezdina publika je biser takmicenja,a o kaznama i da ne pricamo... Sigurno im Zvezda i Partizan donose puno vise koristi nego Cedevita, Bajern,Alba i slicni..

Marko

pre 8 godina

U redu, neka klubovi napuste Aba ligu. Videcemo u naredne dve do tri godine koliko ce ta odluka biti dobra. Ja mislim da napustanje regionalnog takmicenja nije dobro ali vreme ce biti jedino merilo.

M

pre 8 godina

Oni koji pričaju da če Zvezda moči igrati Evroligu sledeče sezone iako neče igrati ABA ligu su na žalost u krivu. Več na primeru Olimpije ULEB je jasno stavio do znanja da je uvjet igranja u njihovim ligama igranje u ABA. - Olimpija se plasirala u Eurpocup ali se nije plasirala u ABA. Ako za ABA ne dobile wild card neče moči da igra Eurocup - stav ULEB...

drmr

pre 8 godina

Alo bre kakav je ovo napad na nasu Reprezentaciju i na nase klubove, usledice raspad sistema, jel to samo nas ucenjuju ili Hrvate Slovence, ne razumem zašto se na nama uvek sve slomi?

Ovo mogu da razumem kao pritisak na Lisca i Lorbeka da popuste i prepuste ligu u potpunosti klubovima, sta treba Partizan i Zvezda da dobijaju Tamiš i Konstantin po 50 razlike, ovo je strasno sta nam rade

Šangarepo ti ne rasteš lepo, tanka dole a debela gore

pre 8 godina

Ovakva Jadranska liga nije nama ni bila potrebna, jer to je bila privatna prćija ili način da neki ljudi uzmu pare.

Divos

pre 8 godina

Време је за тешке одлуке, тежак избор, верујем да су у КСС дорасли задатку.
Није лако, ова наметнута АБА је медисјкси исфорсирана, подмеће се уверење да је јака, а није, слаба је и све слабија, да је добра за стварање играча, а није, играчи се стварају кроз одличан рад у млаћим узастима који је присутан у Србији, касније дограђују у јачим европским лигама, и кроз ЕЛ и ЕК.

Зарад ове АБА лиге системски је гушена КЛС, медијски запостављена (самим тим је и клубовима онемогућено да нађу изворе финансирања), урушавана, обесмишљена. Али и АБА опасно слаби, то је лига без брига, исто је били 6. или 13., добра је она за менаџере и муљаре, за транзит играча, куповину/продају, али и лоша за развој играча, јесу гушили националне лиге, али и АБА клубови све више имају проблема са финасијама, јер лажну причу не можете бесконачно продавати, и све више ће имати.
Сада ту смо, где смо, ваља изабрати, а и није неки избор. Репрезенмтативне селекције, и оне у млађим узрастима и А селекција морају играти на ЕП и СП, то се не сме угрозити, све супротно био би злочин према српској кошарци.
Наравно, ваља уложити напоре да ЦЗ и Партизан играју ЕЛ и ЕК, ултиматум Улеб-а је на столу, али има простора да се нађу добра решења, увек има.
Ваље се и одредити шта и како даље наредних гоина, наравно да национална лига мора имати приоритет, без националне лиге нема ни српске кошарке, све друго може бити надградња, а код одлука водиља мора бити дугорочна добробит српске кошарке.

Mikser

pre 8 godina

Poštovani gospodine D1V1, pod hitno na posmatranje u najbližu instituciju zatvorenog tipa zajedno sa onima koji su sve ovo i napravili još pre 11 godina. A znaš ti dobro ko su oni, ko je šta potpisivao, ko je koga ucenjivao i slično jer ta vrsta sporta dolazi samo iz jedne kuhinje, nekadašnje Ljutice Bogdana sa trenutnim prebivalištem u Stjepana Šupanca. Ajde dosta više sa vašim lupetanjima i vašom borbom za pravdu i srpsku košarku. Od sve borbe evo gde smo sad. Zato ne pitaj njih šta su to potpisali, nego se vrati na početak priče i glavne aktere ovog filma. Dobra stvar da vidiš malo ko nas je doveo u ovu situaciju. Mada, vama istina nikad nije ni bila bitna.

Cobra

pre 8 godina

Ovo upozorenje je stiglo i Hrvatima,Slovencima i ostalima.E,sad šta će oni učiniti je njihova stvar.Jednostavno,biraš manje zlo.Ja sam više za reprezentaciju,a klubovi će se već nekako snaći.Meni kao Zvezdašu je svejedno da li će Zvezda učestvovati u ovoj Ulebovoj Evroligi.Verovatno će postojati i neka Fibina Evroliga,samo je pitanje ko će u njoj učestvovati.

Covic legenda kluba, sta dalje reci.

pre 8 godina

STAAA? PA kako? A ne moze to tako, Niko ne moze da zabrani STUBU Srpstva da ucestvuje u EL oni imaju i MVP-a Evro lige KAO, ne moze to tako!!!

Zoran

pre 8 godina

Može li neko da objasni da li se ova pretnja odnosi samo na srpske klubove. Šta je sa ekipama iz hrvatske i Slovenije. Da li i za njih ovo važi ?

švrćan

pre 8 godina

Evo resenja. Neka osnivaci lige (treba odati priznanje za ideju i realizaciju) osnuju KK KOL (Klub Osnivaca Lige) koji ce biti u vlasnistvu 20% i imati "dozivotnu" A licencu za igranje ABA lige.

Vuk sit i ovce na broju. Liga u vlasnistvu klubova - vlasnici sa 20%.

Goran

pre 8 godina

Pa jedino ako zele katanac u bravu pa da napuste ABA ligu.

Da napuste zbog repreyentacije.... pa gde ce da se stvore ti igraci za reprezentaciju protiv Tamisa, Konstantina.

Ako to pristanu ja licno prestajem da gledam Zvezdu iako godinama imam sezonsku kartu.

Da gledam reprezentaciju koja vama sluzi za drpanje para i da vas prijatelj Misko moze da prodaje otpatke preko nje ( Bircevic, Simonovic, Katic).

Djilase batali ovo vidis covece da ti ne ide.

translucent

pre 8 godina

Mislim da se zabrana igranja EL ne odnosi na sezonu 2015/2016, ali su panteri i pored toga "zavrnuti" po pitanju sezonskih. Od očekivanih 13+22 za EL i regularni deo ABA lige, dobili su samo 13 utakmica EL i to u slučaju da se plasiraju u top 16. Ukoliko se to ne desi prosečna karta za utakmice u EL će koštati 2000 dinara.
Moguće je da će FIBA organizovati neku svoju ex-yu ligu, ali je za sada još uvek nema.

mare

pre 8 godina

Ma kakva ABA liga? Sad liga ima 2 mesta preko koje se ide u EL za par godina biće samo jedno mesto, a da ne zaboravimo da je regionalno takmičenje nekad imalo prohodnost za 3 kluba. U Fibinoj EL samo bi Srbija imala 2 predstavnika u EL, još ako ih pogura NBA liga biće više novca. MI kao drugi na svetu moramo da imamo 2 tima u EL, a to je moguće samo ako podržimo FIBA EL. Plus, možemo da igramo svoju ligu kao Grci i da KKP i KCZ bude u EL , i da imamo dva tima u Evrokupu.

Dragan BL

pre 8 godina

Samo složno, i klubovi i KSS!
Ako se mora istrpeti godinu-dve bez Evrope onda istrpeti. Ali da svi znaju u kom pravcu se ide, i da nema posle muljanja.

upućen

pre 8 godina

FIBA uz pomoć NBA preuzima Evroligu od ULEB-a. Formiraće svoju FIBA EL gde će igrati najveći evropski klubovi, naravno i Partizan će dobiti pozivnicu. ABA liga nestaje, svi se vraćaju svojim matičnim ligama. Dovoljno je da 3,4 najbolja evropska kluba napusti ULEB EL pa da krene lančana reakcija.

petarczv

pre 8 godina

Ma kakva ABA liga? Sad liga ima 2 mesta preko koje se ide u EL za par godina biće samo jedno mesto, a da ne zaboravimo da je regionalno takmičenje nekad imalo prohodnost za 3 kluba. U Fibinoj EL samo bi Srbija imala 2 predstavnika u EL, još ako ih pogura NBA liga biće više novca. MI kao drugi na svetu moramo da imamo 2 tima u EL, a to je moguće samo ako podržimo FIBA EL. Plus, možemo da igramo svoju ligu kao Grci i da KKP i KCZ bude u EL , i da imamo dva tima u Evrokupu.
(mare, 09. jun 2015 15:25)

Pa u domacoj ligi neces imati nijedno a nikad nismo imali vise od jednog...O cemu ti pricas?!

Goran

pre 8 godina

Ne vidim razlog da Zvezda sledece sezone ne igra Evroligu jer je to izborila po pravilima ULEB-a... To mozda za sezonu 2016\17
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zivcan_neki_lik, 9. jun 2015 15:01)

A sta cemo od 2016 da idemo u Malu Mostanicu da igramo

uzas
nedaja boze daa pristanu na ovo

Monarhista

pre 8 godina

Ja ne znam kad ce mi da se nauchimo pameti:-(
Dokle ce mi da pravimo neke frankenstajn projekte?
Yugoslaviju,sad ove lige...Ja ne znam da ko moze sa iole pameti da napravi ligu u KOSARCI(ajd da je hokej na ledu) i da sediste bude u Ljubljani:-(
I sad sta?Neko mora da strada....vidim sad se grobari raduju sto nece Zvezda da igra EL...ok ali ako se iznadje mogucnost da je ipak igra...gde su oni tad tu??
Dokle cemo samo da delujemo dekstruktivno i na nasu stetu???

petarczv

pre 8 godina

Naprotiv, FIBA nije dala Srbiji ni jedno jedino zagarantovano mesto u svojoj EL, ali jeste Englezima!!! 
I zašto o suspenziji pišu samo naši mediji? Izguglao sam da osim naših medija, jedino postoji vest u Dnevnom Avazu! Ni jedan drugi hrvatski, slovenački, makedonski, crnogorski portal ne piše o ovome. Nemoguće da nemaju pojma, a pri tom je Hrvatska jedan od domaćina EP.
(dex, 09. jun 2015 15:44)

Tacno je niko ziv ne pise o tome samo mi. Nesto je tu mnogo sumnjivo...

Kosta

pre 8 godina

Zvezda treba da gleda svoj interes,a to je stabilnost kluba,a ona je moguća jedino kontinuiranim učešćem u Evroligi.Prvo Zvezda pa sve ostalo,pa i reprezentacija.

dex

pre 8 godina

@mare

Naprotiv, FIBA nije dala Srbiji ni jedno jedino zagarantovano mesto u svojoj EL, ali jeste Englezima!!!
I zašto o suspenziji pišu samo naši mediji? Izguglao sam da osim naših medija, jedino postoji vest u Dnevnom Avazu! Ni jedan drugi hrvatski, slovenački, makedonski, crnogorski portal ne piše o ovome. Nemoguće da nemaju pojma, a pri tom je Hrvatska jedan od domaćina EP.

Kum

pre 8 godina

A prvi PANTERI vikali da udju u ABA ligu!!! Eto vam sad.
(Soping MOL navijaci, 09. jun 2015 15:23)

Nije problem u jadranskoj ligi, nego u vlasnistvu iste. Problem je i da ste vi sad podrzali nesto sto ugrozava i EL i reprezentaciju!! Sve samo da komsiji crkne krava. Bravo...

Atreides

pre 8 godina

Pa ako cemo realno veci gubitak za srpsku kosarku bi bilo napustanje aba lige i neucestvovanje klubova u evro takmicenjima nego izbacivanje reprezentacije

Superoperater

pre 8 godina

Mene, kao navijaca, ne zanima ko je i u
kom procentu vlasnik lige. Ono sto je najvaznije jeste jaka liga, i Euroleague sa najboljim Evropskim ekipama i taj cilj ne treba da bira sredstva.

danilo

pre 8 godina

To znači dve stvari:
Verovatno ćemo biti na pobedničkom postolju EP 2015. i kandidat za medalju na OI 2016.
I to znači da Predgradje, prvi put pošto je na terenu izborilo EL, ipak neće igrati EL!
Ni bih o kosmičkoj pravdi; možda je ima, a možda i ne?
Radije o tome da smem unapred da se kladim da Gazda neće dopustiti takvo što jer bi to bio gubitak od skoro dva miliona evra(ulaznice,tv,marketing) a sve su Gazde osetljive na svoje pare i te kako.
Ili će on opet smisliti neku foru, bistro je čeljade pa neće biti u ABA dok ne završi EP, a potom će odmrznuti svoje članstvo u ABA pa igrati u EL?
Zanimljivo leto pred nama jer sve je sada u rukama gazde Predgradja.
Patriotizam ili keš?
Ili će sve preseći, kako je red u dobrim kućama, Veliki Gazda?
Ostali klubovi,kao moj Partizan, mogu i bez ABA, mogli smo i prve dve godine.
Ovo leto nas ne interesuje ABA ni EL, samo reprezentacija!

JessePinkmanPFC

pre 8 godina

Nisam smarac, ne prizeljkujem neucestvovanje CZT u EL (vise sam za to da idemo i jedni i drugi), ali me plasi da ce se zarad reprezentacije zrtvovati klubovi. Nadam se da gresim.

dex

pre 8 godina

Ne, ovo znaci bas da Zvezda i svi buduci sampioni nase lige ostaju bez EL. Ostaje nam Evrocelendz gde ce nasi igraci stasavati igrajuci protiv Holandjana, Norvezana itd... Ubili smo nasu klupsku kosarku, koja je baza reprezentacije. Nemamo sponzora, nema publike, jer niko nece da gleda Zvezdinu ili Partizanovu pobedu od 50-60 razlike, samim tim nema kvalitetnih stranaca, a domace kvalitetne igrace necemo moci da zadrzimo. Cestitke svima!
P.S. Zasto niko u regionu noje izvestio da ce im reprezentacije biti suspendovane zbog ABA? NIKO!!! Ja pre mislim da je ovo neka igra Djilasa i Bodiroge koji su hteli ,,jaku" domacu ligu... Sad cete uzivati...

Čeka se saopštenje Divine legende

pre 8 godina

Kad su svi ovde manje-više podržavali Abu i Uleb napisao sam da će Fiba u sukobu sa njima pobediti. To je tako jasno bilo, a sad se svi okreću od Abe a ne znaju da će Evroliga verovatno, da ne kažem sto odsto, zahvaliti FMP-u na učešću.

krafna

pre 8 godina

Sram vas bilo što rušite jedino kvalitetno takmičenje na prostorima ex-yu. Sad uživajte u strašnim mečevima Zlatokose, Metalaca, Pankera, i nezapamćenom intresovanju publike. Ko bre šiša Fibu! Odavno su postali smešni.

Brada

pre 8 godina

Zašto onda FIBA ne organizuje svoju Evroligu pa da vidimo koji će klubovi da se priključe. Ovako je glupo da se ucenjuju srpski klubovi. I šta sad sledeće godine će se igrati Jadranska liga koju neće priznavati ULEB i neće imati prohodnost u Evroligu. Zato molim gospodina Đilasa kad izlazi u javnost sa nekim činjenicama da nam objasni i kakvi su dalji planovi, a ne ovako da daje neke pausalne izjave koje se mogu promeniti do prvog sastanka sa klubovima. Zato molim g. Đilasa da iznese plan KSS-a kako oni misle da se izađe iz ove krize.

superheroj_Gailius_sa_planete_NEPTUNas

pre 8 godina

"On takođe smatra da niko ne može da zabrani Crvenoj zvezdi učešće u Evroligi"

Ja takodje smatram da niko ne moze da zabrani FMP-u kako ce da se zove

Jovanovic

pre 8 godina

Svaka cast gospodo, srpska kosarka pada na najnize grane! Ako ostanemo na srpskoj ligi, nemoj da se selektor Sasa posle pita sto mladi igraci odlze iz Srbije.. Verovatno mladi igraci treba da napreduju u utakmicama sa Tamisom...

dragiša

pre 8 godina

Nesposobni ste i vi u KSS i nepoštena rukovodstva klubova. Uništićete našu košarku, to je sada potpuno jasno. Iako navijam za Partizan, nemoralno je naterati CZT da ne igra Euroligu jer vi ne umete ni jedan problem da rešite, da pokrenete inicijativu, da lupite šakom o sto kad treba, a i da se povučete kada to situacija nalaže, sve u interesu naše košarke i klupske i reprezentativne.

буџетлије - ај ћао

pre 8 godina

На страну то што ме опстанак клубова који се финансирају из буџета савршено не тангира, да ли ће играти ЕЛ или не, занима ме (најозбиљније, пошто не капирам) ако неко може да ми појасни:

И кроасани су ваљда у истој ситуацији као и ми, а чини ми се да немају проблем? Или сам нешто пропустио?
Хвала.

bla bla truc

pre 8 godina

Onda lepo stavite katanac na te klubove posto bez ABA i evrotakmicenja nece imati ni od cega da zive, niti ce neko biti zainteresovan da ostane u njima i igra KLS cele godine. Onda neka KSS nadje neki model pa nek reprezentacija trenira i igra cele godine posto sve ostalo nije bitno ocigledno.

kokan87

pre 8 godina

Verovatan scenario: Godinu dana pauze u regionalnoj ligi, dok se klubovi sami ne organizuju i naprave svoju bez Lisca i co.
Ludacki scenario: Covke da iskamci A licencu za Zvezdu, koliko je lud mozda mu i uspe, i nekako da se izlobira dodatno mesto u Evroligi za prvaka Srbije i 2 mesta u Evrokupu, za vise i nemamo klubova. Srpska kosarka to zasluzuje, a ako se nastupi kod Djordja u Spanjolskoj jedinstveno, kukumacemo da imamo bivseg sampiona evrope u ponudi, najgledaniji tim ikada, da smo kosarksaska nacija, mozda nekim cudom i prodje zahtev. Kad mogu Litvanci, mozda i nas ukljuce kao solo igrace, bez regije.

Djape

pre 8 godina

Partizanu je sve jedno, oni i onako ne bi igrali EL ili EK narednih 10sezona.. Ovde ce najvise steta biti naneta Zvezdi!!!! Kazniti sve one koji su to potpisali !!!!

16 jun 2004

pre 8 godina

Raduje jedna stvar. A to je da ce svi klubovi imati JEDAN stav.
E sad, ako to stvarno tako bude bojim se da ce klubovi ostati bez Evro takmicenja. Ako ni zbog cega drugog onda zbog ULEB-ove kontre FIBI. Na sta ce verujem Lorbek,Lisac i ostala CO pokusati da uticu.
Jedino interesantno uu ovome je da ostaje da se vidi da li ce vodeci ljudi (covek) Crvene Zvezde ostati pri stavu istupanja i usled ne igranja Evro Lige. To bi bio prvi put da nekim odlukama Zvezda nesto gubi, posto je do sada samo dobijala.

kvota 1.01

pre 8 godina

Na kraju ce ispasti mi istupili pa izbaceni klubovi iz evrope a Hrvati ce ostati pustice ih da igraju Evropsko a i klubove ce im ostaviti na miru. Mi smo vec jednom odabrali pogresno FIBA u prvom sukobu i jos se oporavljamo. A sada opet ista greska, idemo uz organizaciju koja podrzava kosovske klubove a i primila Kosovo u clanstvo. A mi ce da se ukopamo za naredni period. Zaista, nikad sloge među nama, i nikad ne gledamo svoj interes.

KarBan

pre 8 godina

eeee majstori oladite malo... ja hocu da gledam moju Zvezdu tokom citave godine a ne reprezentaciju dve nedelje... Za zvezdu u Evroligi a nek Bodiroga gradinsebi karjeru preko nekih drugih takmicenja

Johan de mor von ren

pre 8 godina

Kako stura izjava, strasno. Voleo bi da se razjane neke stvari, narocito ovaj poslednji pasus. Kako planiramo da igramo Eurologu kada je receno da mozemo to jedino preko Aba lige? Kako tezimo da igramo Aba ligu sa klubovima iz bivse SFRJ kada istu napustamo? Da li KSS ima bilo kakvu strategiju da zastiti domace klubove? Sta ce biti sa ostalim reprezentacijama ciji klubovi nisu napustili Aba ligu? Itd... Zvezda ce igrati Euroligu sledece sezone jer je istu izborila kroz Aba, ali sta dalje?!

Hram JNA

pre 8 godina

Trebalo bi da svi kosarkaski velikani da lobiraju i kazu i fibi i ulebu sta misle.Zeljko,Ivanovic,Duda,Sale,Boza...pa mi smo institucija u kosarci ,ne moze se snama igrati.Svi u napad ajmo ajde

Zuki

pre 8 godina

Ne mogu da kazem da mi je zao Covicevog kluba sto ce izvisiti za EL. Dve sezone za redom su igrali nezasluzeno. Karma je cudo.
Mada, posto FMP moze da se zove kako hoce, mogu da istupe iz KSS kao CZT pa da igraju domacu ligu kao FMP a ABA i EL kao CZT. Treba samo da otvore jos jedan sheet u excelu. :)

M

pre 8 godina

"On takođe smatra da niko ne može da zabrani Crvenoj zvezdi učešće u Evroligi"

koja smejurina od ovog Đilasa...FIBA može da zabrani takmičenje reprezentaciji a ULEB kao ne može Zvezdi ;)

Johnnyz

pre 8 godina

Bojim se da ovo nije sve orkestrirano, nasi klubovi ce izaci iz Aba lige a onda ce se naprasno dogovoriti Fiba i Aba i bice regionalna liga bez Srpskih klubova sto je i krajnji cilj, ostacemo i bez Evro lige jer moze se kvalifikovati samo kroz regionalnu, nadam se da nisam u pravu, vreme ce pokazati.

kvota 1.01

pre 8 godina

Na kraju ce ispasti mi istupili pa izbaceni klubovi iz evrope a Hrvati ce ostati pustice ih da igraju Evropsko a i klubove ce im ostaviti na miru. Mi smo vec jednom odabrali pogresno FIBA u prvom sukobu i jos se oporavljamo. A sada opet ista greska, idemo uz organizaciju koja podrzava kosovske klubove a i primila Kosovo u clanstvo. A mi ce da se ukopamo za naredni period. Zaista, nikad sloge među nama, i nikad ne gledamo svoj interes.

superheroj_Gailius_sa_planete_NEPTUNas

pre 8 godina

"On takođe smatra da niko ne može da zabrani Crvenoj zvezdi učešće u Evroligi"

Ja takodje smatram da niko ne moze da zabrani FMP-u kako ce da se zove

krafna

pre 8 godina

Sram vas bilo što rušite jedino kvalitetno takmičenje na prostorima ex-yu. Sad uživajte u strašnim mečevima Zlatokose, Metalaca, Pankera, i nezapamćenom intresovanju publike. Ko bre šiša Fibu! Odavno su postali smešni.

drmr

pre 8 godina

Alo bre kakav je ovo napad na nasu Reprezentaciju i na nase klubove, usledice raspad sistema, jel to samo nas ucenjuju ili Hrvate Slovence, ne razumem zašto se na nama uvek sve slomi?

Ovo mogu da razumem kao pritisak na Lisca i Lorbeka da popuste i prepuste ligu u potpunosti klubovima, sta treba Partizan i Zvezda da dobijaju Tamiš i Konstantin po 50 razlike, ovo je strasno sta nam rade

Zuki

pre 8 godina

Ne mogu da kazem da mi je zao Covicevog kluba sto ce izvisiti za EL. Dve sezone za redom su igrali nezasluzeno. Karma je cudo.
Mada, posto FMP moze da se zove kako hoce, mogu da istupe iz KSS kao CZT pa da igraju domacu ligu kao FMP a ABA i EL kao CZT. Treba samo da otvore jos jedan sheet u excelu. :)

Hram JNA

pre 8 godina

Trebalo bi da svi kosarkaski velikani da lobiraju i kazu i fibi i ulebu sta misle.Zeljko,Ivanovic,Duda,Sale,Boza...pa mi smo institucija u kosarci ,ne moze se snama igrati.Svi u napad ajmo ajde

marko

pre 8 godina

Napustaju ABA ligu? Koju Aba ligu? Ako su i drugi savezi dobili ultimatum kao i mi i oni ce napustiti Aba ligu, nece niko zrtvovati reprezentaciju, samim tim vise NE POSTOJI ABA liga, jer nema klubova koji ce igrati u njoj. Samo mi nemojte reci da je jedino nas savez dobio ultimatum, jer je to onda van svake pameti.

bla bla truc

pre 8 godina

Onda lepo stavite katanac na te klubove posto bez ABA i evrotakmicenja nece imati ni od cega da zive, niti ce neko biti zainteresovan da ostane u njima i igra KLS cele godine. Onda neka KSS nadje neki model pa nek reprezentacija trenira i igra cele godine posto sve ostalo nije bitno ocigledno.

antibot

pre 8 godina

Alo ljudi, kakvu smo mi to ligu imali pa smo je unistili zbog aba?

Koji su to klubovi koji su harali evropom pa su zbog aba propali, o cemu vi pricate?

Srbija nikada, ali nikada nije imala vise od 2-3 jaka kluba u isto vreme, a ostali su sluzili samo za popunjavanje broja i nabijanje kos razlike...

M

pre 8 godina

"On takođe smatra da niko ne može da zabrani Crvenoj zvezdi učešće u Evroligi"

koja smejurina od ovog Đilasa...FIBA može da zabrani takmičenje reprezentaciji a ULEB kao ne može Zvezdi ;)

KarBan

pre 8 godina

eeee majstori oladite malo... ja hocu da gledam moju Zvezdu tokom citave godine a ne reprezentaciju dve nedelje... Za zvezdu u Evroligi a nek Bodiroga gradinsebi karjeru preko nekih drugih takmicenja

dex

pre 8 godina

Ne, ovo znaci bas da Zvezda i svi buduci sampioni nase lige ostaju bez EL. Ostaje nam Evrocelendz gde ce nasi igraci stasavati igrajuci protiv Holandjana, Norvezana itd... Ubili smo nasu klupsku kosarku, koja je baza reprezentacije. Nemamo sponzora, nema publike, jer niko nece da gleda Zvezdinu ili Partizanovu pobedu od 50-60 razlike, samim tim nema kvalitetnih stranaca, a domace kvalitetne igrace necemo moci da zadrzimo. Cestitke svima!
P.S. Zasto niko u regionu noje izvestio da ce im reprezentacije biti suspendovane zbog ABA? NIKO!!! Ja pre mislim da je ovo neka igra Djilasa i Bodiroge koji su hteli ,,jaku" domacu ligu... Sad cete uzivati...

JessePinkmanPFC

pre 8 godina

Nisam smarac, ne prizeljkujem neucestvovanje CZT u EL (vise sam za to da idemo i jedni i drugi), ali me plasi da ce se zarad reprezentacije zrtvovati klubovi. Nadam se da gresim.

Atreides

pre 8 godina

Pa ako cemo realno veci gubitak za srpsku kosarku bi bilo napustanje aba lige i neucestvovanje klubova u evro takmicenjima nego izbacivanje reprezentacije

буџетлије - ај ћао

pre 8 godina

На страну то што ме опстанак клубова који се финансирају из буџета савршено не тангира, да ли ће играти ЕЛ или не, занима ме (најозбиљније, пошто не капирам) ако неко може да ми појасни:

И кроасани су ваљда у истој ситуацији као и ми, а чини ми се да немају проблем? Или сам нешто пропустио?
Хвала.

petarczv

pre 8 godina

Ma kakva ABA liga? Sad liga ima 2 mesta preko koje se ide u EL za par godina biće samo jedno mesto, a da ne zaboravimo da je regionalno takmičenje nekad imalo prohodnost za 3 kluba. U Fibinoj EL samo bi Srbija imala 2 predstavnika u EL, još ako ih pogura NBA liga biće više novca. MI kao drugi na svetu moramo da imamo 2 tima u EL, a to je moguće samo ako podržimo FIBA EL. Plus, možemo da igramo svoju ligu kao Grci i da KKP i KCZ bude u EL , i da imamo dva tima u Evrokupu.
(mare, 09. jun 2015 15:25)

Pa u domacoj ligi neces imati nijedno a nikad nismo imali vise od jednog...O cemu ti pricas?!

Jovanovic

pre 8 godina

Svaka cast gospodo, srpska kosarka pada na najnize grane! Ako ostanemo na srpskoj ligi, nemoj da se selektor Sasa posle pita sto mladi igraci odlze iz Srbije.. Verovatno mladi igraci treba da napreduju u utakmicama sa Tamisom...

Joker

pre 8 godina

Ne mogu da kazem da mi je zao Covicevog kluba sto ce izvisiti za EL. Dve sezone za redom su igrali nezasluzeno. Karma je cudo. Mada, posto FMP moze da se zove kako hoce, mogu da istupe iz KSS kao CZT pa da igraju domacu ligu kao FMP a ABA i EL kao CZT. Treba samo da otvore jos jedan sheet u excelu. :) (Zuki, 09. jun 2015 14:52)


Samo se ti nadaj, samo se ti nadaj, a sto ti partizan nece igrati EvroKup, to te ne zanima jel? Sta frustracije rade...

Johnnyz

pre 8 godina

Bojim se da ovo nije sve orkestrirano, nasi klubovi ce izaci iz Aba lige a onda ce se naprasno dogovoriti Fiba i Aba i bice regionalna liga bez Srpskih klubova sto je i krajnji cilj, ostacemo i bez Evro lige jer moze se kvalifikovati samo kroz regionalnu, nadam se da nisam u pravu, vreme ce pokazati.

Deki

pre 8 godina

A zašto je toliko komplikovano da košarkaški savezi sa klubovima formiraju regionalnu ligu bez privatnog vlasništva? Kako sam razumeo, to je problem?

Kum

pre 8 godina

A prvi PANTERI vikali da udju u ABA ligu!!! Eto vam sad.
(Soping MOL navijaci, 09. jun 2015 15:23)

Nije problem u jadranskoj ligi, nego u vlasnistvu iste. Problem je i da ste vi sad podrzali nesto sto ugrozava i EL i reprezentaciju!! Sve samo da komsiji crkne krava. Bravo...

kokan87

pre 8 godina

Verovatan scenario: Godinu dana pauze u regionalnoj ligi, dok se klubovi sami ne organizuju i naprave svoju bez Lisca i co.
Ludacki scenario: Covke da iskamci A licencu za Zvezdu, koliko je lud mozda mu i uspe, i nekako da se izlobira dodatno mesto u Evroligi za prvaka Srbije i 2 mesta u Evrokupu, za vise i nemamo klubova. Srpska kosarka to zasluzuje, a ako se nastupi kod Djordja u Spanjolskoj jedinstveno, kukumacemo da imamo bivseg sampiona evrope u ponudi, najgledaniji tim ikada, da smo kosarksaska nacija, mozda nekim cudom i prodje zahtev. Kad mogu Litvanci, mozda i nas ukljuce kao solo igrace, bez regije.

DRAGAN

pre 8 godina

Jedino mi napustamo ABA ligu i ostajemo bez EL.Ostali ce normalno igrati ABA i naravno niko nece biti izbacen sa EP!Uvek izaberemo najgore resenje.Na sta bi licilo EP kada bi bile izbacene zemlje bivse Jugoslavije!To su gluposti sto ce se i videti!

Marko

pre 8 godina

U redu, neka klubovi napuste Aba ligu. Videcemo u naredne dve do tri godine koliko ce ta odluka biti dobra. Ja mislim da napustanje regionalnog takmicenja nije dobro ali vreme ce biti jedino merilo.

singer

pre 8 godina

stazama fudbala. dobri igraci u stranim ligama, domace prvenstvo tuga. reprezentacija od 'stranaca' tako-tako... ostajem bez veelike ljubavi...bez moje kosarke, bez partizana, derbija... svi gubimo...

Illmatic '94

pre 8 godina

КК Црвена Звезда је освојила АБА лигу у сезони 2014/15 и изборила пласман у Евролигу самим тим што је ушла у финале тог такмичења. Дакле Звезди нико не може да забрани учешће у Евролиги у сезони 2015/16 јер су испунили пласман у финале. Хвала нашој браћи гробарима који прижељкују да Звезда не игра Евролигу. Мени није било криво док је Партизан стално освајао титуле и играо у Евролиги. Чак ми буде и драго што наш тим победи тамо неке странце. Мени је било криво што Звезда није јака и не игра ЕЛ заједно сс Партизаном. А то што се радујете томе није добро за нашу кошарку и ниједни ни други неће имати проходност у ЕЛ у наредним годинама.

dragiša

pre 8 godina

Nesposobni ste i vi u KSS i nepoštena rukovodstva klubova. Uništićete našu košarku, to je sada potpuno jasno. Iako navijam za Partizan, nemoralno je naterati CZT da ne igra Euroligu jer vi ne umete ni jedan problem da rešite, da pokrenete inicijativu, da lupite šakom o sto kad treba, a i da se povučete kada to situacija nalaže, sve u interesu naše košarke i klupske i reprezentativne.

Kica Slabinac

pre 8 godina

Ova deca nisu znala da pisu kad je Nebojsa kao skakao sa Zmagom na Divca i Danilovica da se udje u toliko vam sad omiljenu Jugoslovensku ligu.

Superoperater

pre 8 godina

Mene, kao navijaca, ne zanima ko je i u
kom procentu vlasnik lige. Ono sto je najvaznije jeste jaka liga, i Euroleague sa najboljim Evropskim ekipama i taj cilj ne treba da bira sredstva.

joooj

pre 8 godina

Mislim da su sve te kao ucene FIBA-e izmislili u KSS (bodiroga, tomasevic, duda ivkovic, djilas i ostali zagovorevaci srpske lige) da bi konačno sproveli svoju decenijsku ideju da se istupi iz ABA lige i da se igra srpska liga.

petarczv

pre 8 godina

Naprotiv, FIBA nije dala Srbiji ni jedno jedino zagarantovano mesto u svojoj EL, ali jeste Englezima!!! 
I zašto o suspenziji pišu samo naši mediji? Izguglao sam da osim naših medija, jedino postoji vest u Dnevnom Avazu! Ni jedan drugi hrvatski, slovenački, makedonski, crnogorski portal ne piše o ovome. Nemoguće da nemaju pojma, a pri tom je Hrvatska jedan od domaćina EP.
(dex, 09. jun 2015 15:44)

Tacno je niko ziv ne pise o tome samo mi. Nesto je tu mnogo sumnjivo...

Humska 1

pre 8 godina

Partizanu je sve jedno, oni i onako ne bi igrali EL ili EK narednih 10sezona.. Ovde ce najvise steta biti naneta Zvezdi!!!! Kazniti sve one koji su to potpisali !!!!
(Djape, 9. jun 2015 14:55
Kako bilo kakva steta moze biti naneta klubu koji je zamrznut? Partizan, za tvoju informaciju bi trebalo da igra EK I sledece sezone, osim ako ULEB ne izbaci nase klubove iz takmicenja koje on organizuje.

Brada

pre 8 godina

Zašto onda FIBA ne organizuje svoju Evroligu pa da vidimo koji će klubovi da se priključe. Ovako je glupo da se ucenjuju srpski klubovi. I šta sad sledeće godine će se igrati Jadranska liga koju neće priznavati ULEB i neće imati prohodnost u Evroligu. Zato molim gospodina Đilasa kad izlazi u javnost sa nekim činjenicama da nam objasni i kakvi su dalji planovi, a ne ovako da daje neke pausalne izjave koje se mogu promeniti do prvog sastanka sa klubovima. Zato molim g. Đilasa da iznese plan KSS-a kako oni misle da se izađe iz ove krize.

Čeka se saopštenje Divine legende

pre 8 godina

Kad su svi ovde manje-više podržavali Abu i Uleb napisao sam da će Fiba u sukobu sa njima pobediti. To je tako jasno bilo, a sad se svi okreću od Abe a ne znaju da će Evroliga verovatno, da ne kažem sto odsto, zahvaliti FMP-u na učešću.

Pedja

pre 8 godina

Ovo znaci i kraj nase klupske kosarke.Ko ce da gleda celu sezonu i utakmice u kojima dominiraju dva kluba pobedjujuci protivnike sa 50-60 razlike razne Konstantine i Crvenokose.I pitanje je ko ce uopsre od kvalitetnih igraca hteti da igra tu smesnu ligu.Posle ce u Evropi da nas mlate razni amateri.Polako ali sigurno,i sa kosarkom se desava kao i sa domacim fudbalom.

Johan de mor von ren

pre 8 godina

Kako stura izjava, strasno. Voleo bi da se razjane neke stvari, narocito ovaj poslednji pasus. Kako planiramo da igramo Eurologu kada je receno da mozemo to jedino preko Aba lige? Kako tezimo da igramo Aba ligu sa klubovima iz bivse SFRJ kada istu napustamo? Da li KSS ima bilo kakvu strategiju da zastiti domace klubove? Sta ce biti sa ostalim reprezentacijama ciji klubovi nisu napustili Aba ligu? Itd... Zvezda ce igrati Euroligu sledece sezone jer je istu izborila kroz Aba, ali sta dalje?!

dex

pre 8 godina

@mare

Naprotiv, FIBA nije dala Srbiji ni jedno jedino zagarantovano mesto u svojoj EL, ali jeste Englezima!!!
I zašto o suspenziji pišu samo naši mediji? Izguglao sam da osim naših medija, jedino postoji vest u Dnevnom Avazu! Ni jedan drugi hrvatski, slovenački, makedonski, crnogorski portal ne piše o ovome. Nemoguće da nemaju pojma, a pri tom je Hrvatska jedan od domaćina EP.

krle

pre 8 godina

kad su pretili partizanu mogu i zvezdi
što bi ona uvek bila izuzetak.
mada para vrti gde burgija ne može.
još para građani srbije uplatiće za projekte evropskih zvezda

igor ns

pre 8 godina

Djilas tvrdi pazar! Nema od toga nista. Pauza je pa je sve dozvoljeno. Ko ce se ovoga secati za dva meseca. Mi igramo EL a za ostalo nek drugi vode brigu. ionako nemaju pametnijs posla

bora

pre 8 godina

Ma ne moramo jedne godine ni igrati evropske kupove,neće se nebo srušiti!
A KSS neka u sprezi sa državom nadje način da se od 10 mil.evra koji ulaze u Partizan i CZT (neću ovog puta,kome koliko),makar 3,5miliona odu u Leskovac,Niš,Kraljevo,Čačak,Kragujevac,Novi Sad....Pa da vidite šta je talenata i šta je Liga!! Ljudi bi sa 600-700 hiljada evra čuda pravili!!
Kakvo bre više Krško,Široki Brijeg,Solnok,Skoplje...

danilo

pre 8 godina

To znači dve stvari:
Verovatno ćemo biti na pobedničkom postolju EP 2015. i kandidat za medalju na OI 2016.
I to znači da Predgradje, prvi put pošto je na terenu izborilo EL, ipak neće igrati EL!
Ni bih o kosmičkoj pravdi; možda je ima, a možda i ne?
Radije o tome da smem unapred da se kladim da Gazda neće dopustiti takvo što jer bi to bio gubitak od skoro dva miliona evra(ulaznice,tv,marketing) a sve su Gazde osetljive na svoje pare i te kako.
Ili će on opet smisliti neku foru, bistro je čeljade pa neće biti u ABA dok ne završi EP, a potom će odmrznuti svoje članstvo u ABA pa igrati u EL?
Zanimljivo leto pred nama jer sve je sada u rukama gazde Predgradja.
Patriotizam ili keš?
Ili će sve preseći, kako je red u dobrim kućama, Veliki Gazda?
Ostali klubovi,kao moj Partizan, mogu i bez ABA, mogli smo i prve dve godine.
Ovo leto nas ne interesuje ABA ni EL, samo reprezentacija!

Djape

pre 8 godina

Partizanu je sve jedno, oni i onako ne bi igrali EL ili EK narednih 10sezona.. Ovde ce najvise steta biti naneta Zvezdi!!!! Kazniti sve one koji su to potpisali !!!!

Zkr

pre 8 godina

Gledam ove komentare...

Prvo, osnova za igrače je klub, a ne reprezentacija.

Drugo, definitivno, neki ljudi imaju dijagnozu kada je navijanje za Vujoševićev klub u pitanju (ne mislim na navijače Partizana).

joooj

pre 8 godina

Trebalo bi ULEB da počne da organizuje i reprenzetativna takmičenja i problem rešen. Cao zdravo raspaloj FIBI-i za sva vremena koja ucenjuje bez pokrića.

Kosta

pre 8 godina

Zvezda treba da gleda svoj interes,a to je stabilnost kluba,a ona je moguća jedino kontinuiranim učešćem u Evroligi.Prvo Zvezda pa sve ostalo,pa i reprezentacija.

M

pre 8 godina

Oni koji pričaju da če Zvezda moči igrati Evroligu sledeče sezone iako neče igrati ABA ligu su na žalost u krivu. Več na primeru Olimpije ULEB je jasno stavio do znanja da je uvjet igranja u njihovim ligama igranje u ABA. - Olimpija se plasirala u Eurpocup ali se nije plasirala u ABA. Ako za ABA ne dobile wild card neče moči da igra Eurocup - stav ULEB...

molina

pre 8 godina

Sve je jasno osim detalja da ne vidim da Hrvati i Slovenci preterano brinu.
Da li neko razmislja o tome da pokrene inicijativu o osnivanju nove lige koja ce biti u priznata od svih strana. Plasim se da ce opet proraditi nacionalna osecanja i da ce biti sporenja oko sedista linge, delegiranja sudija.....
Kvalitetna liga je osnova za razvoj igraca koji kasnije ulaze u reprezentaciju. Nadam se da je fudbal dobar primer zasto svi imaju omiljenu ekipu u inistranstvu.

Trener

pre 8 godina

Ma kakva reprezentacija koga briga, Zvezda Srbija nikad Jugoslavija. Igramo ABA ligu pa kako god pratimo Zvezdu sa Jakim timovima a FIBA nek organizuje svoja smesna prvenstva koja ionako niko ne gleda.

stefan navijac partizana

pre 8 godina

Znaci danasniji datum 9.6.2015 je kraj klupske kosarke u srbiji,nista ostaje nam poluameterska domaca liga bez prohodnosti u evro takmicenja gde je jedino pitanje sa kolikom razlikom ce da pobede zvezda i partizan.Svaka cast fibi i ulebu na ovakvom odnosu prema srbiji bitno je da nisu smeli spaniji i francuskoj da zaprete vec srbiji svaka cast gospodo!

16 jun 2004

pre 8 godina

Raduje jedna stvar. A to je da ce svi klubovi imati JEDAN stav.
E sad, ako to stvarno tako bude bojim se da ce klubovi ostati bez Evro takmicenja. Ako ni zbog cega drugog onda zbog ULEB-ove kontre FIBI. Na sta ce verujem Lorbek,Lisac i ostala CO pokusati da uticu.
Jedino interesantno uu ovome je da ostaje da se vidi da li ce vodeci ljudi (covek) Crvene Zvezde ostati pri stavu istupanja i usled ne igranja Evro Lige. To bi bio prvi put da nekim odlukama Zvezda nesto gubi, posto je do sada samo dobijala.

Goran

pre 8 godina

Ne vidim razlog da Zvezda sledece sezone ne igra Evroligu jer je to izborila po pravilima ULEB-a... To mozda za sezonu 2016\17
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zivcan_neki_lik, 9. jun 2015 15:01)

A sta cemo od 2016 da idemo u Malu Mostanicu da igramo

uzas
nedaja boze daa pristanu na ovo

crise de nerfs

pre 8 godina

Niko ne pominje da Lisac i kompanija cute i tvrde pazar.Izgleda se jos nikome nije upalila lampica da ce njima morati da se debelo plati tih 20%,a sto se vreme odmice cifra raste.

pobeda i titula

pre 8 godina

Cekaj, sto Spancima, Nemcima, Turcima i ostalim FIBA ne posalje isti ultimatum!? Ili Evrobasket ili Evroliga. Rastacu nas gde stignu bre.

aleksandar

pre 8 godina

treba divi zabraniti da igra el,ionako ju je igrala 2. god.na mufte,sram te bilo djilasu,da je KKP osvojio aba ligu ne bi ovi izjavio

Mikser

pre 8 godina

Poštovani gospodine D1V1, pod hitno na posmatranje u najbližu instituciju zatvorenog tipa zajedno sa onima koji su sve ovo i napravili još pre 11 godina. A znaš ti dobro ko su oni, ko je šta potpisivao, ko je koga ucenjivao i slično jer ta vrsta sporta dolazi samo iz jedne kuhinje, nekadašnje Ljutice Bogdana sa trenutnim prebivalištem u Stjepana Šupanca. Ajde dosta više sa vašim lupetanjima i vašom borbom za pravdu i srpsku košarku. Od sve borbe evo gde smo sad. Zato ne pitaj njih šta su to potpisali, nego se vrati na početak priče i glavne aktere ovog filma. Dobra stvar da vidiš malo ko nas je doveo u ovu situaciju. Mada, vama istina nikad nije ni bila bitna.

Prodanovic Sasa

pre 8 godina

Naravno da je Aba liga jedino pravo resenje,ali nemozemo da dozvolimo da Zmago i kompanija beru 20%,budimo iskreni nasa liga je totalni promasaj kad bi bilo love da klubovi kupe po 2 stranca ok da drzava stane iza liga(npr.Litvanija) nasi klubovi nemaju ni za prevoz..

Divos

pre 8 godina

Време је за тешке одлуке, тежак избор, верујем да су у КСС дорасли задатку.
Није лако, ова наметнута АБА је медисјкси исфорсирана, подмеће се уверење да је јака, а није, слаба је и све слабија, да је добра за стварање играча, а није, играчи се стварају кроз одличан рад у млаћим узастима који је присутан у Србији, касније дограђују у јачим европским лигама, и кроз ЕЛ и ЕК.

Зарад ове АБА лиге системски је гушена КЛС, медијски запостављена (самим тим је и клубовима онемогућено да нађу изворе финансирања), урушавана, обесмишљена. Али и АБА опасно слаби, то је лига без брига, исто је били 6. или 13., добра је она за менаџере и муљаре, за транзит играча, куповину/продају, али и лоша за развој играча, јесу гушили националне лиге, али и АБА клубови све више имају проблема са финасијама, јер лажну причу не можете бесконачно продавати, и све више ће имати.
Сада ту смо, где смо, ваља изабрати, а и није неки избор. Репрезентативне селекције, и оне у млађим узрастима и А селекција морају играти на ЕП и СП, то се не сме угрозити, све супротно био би злочин према српској кошарци.
Наравно, ваља уложити напоре да ЦЗ и Партизан играју ЕЛ и ЕК, ултиматум Улеб-а је на столу, али има простора да се нађу добра решења, увек има.
Ваље се и одредити шта и како даље наредних гоина, наравно да национална лига мора имати приоритет, без националне лиге нема ни српске кошарке, све друго може бити надградња, а код одлука водиља мора бити дугорочна добробит српске кошарке.

dr feelgood

pre 8 godina

zato je covic poceo prodaju karata za "sledecu sezonu" a ova jos nije ni zavrsena. ko bi mu kupio sezonsku kad se sazna da fmp nece igrati evroligu. e panteri, dugo vam je i trajalo veselje.

Френк Камински

pre 8 godina

Ко нас је увео у ту Аба када је Србија имала излаз у ЕЛ? М? Није Дуло, није моји Пантери.

Dragan BL

pre 8 godina

Samo složno, i klubovi i KSS!
Ako se mora istrpeti godinu-dve bez Evrope onda istrpeti. Ali da svi znaju u kom pravcu se ide, i da nema posle muljanja.

bora

pre 8 godina

Koliko malo razumevanja i puno kratkovidosti i kratkog pamćenja?
Svako ko nipodaštava FIBU,ponesen igrom (u takodjer privatnom vlasništvu) u Evroligi u ogromnoj je zabludi!!
Sve se vrti oko novca.Novca jedino i u ogromnoj meri ima u NBA.Plan Nba je da uskoro jedna od Konferencija bude i u Evropi.NBA što naumi,to (uz pomoć novca naravno) i sprovede.Partner NBA u tom projektu je FIBA!!!
To je kraj rasprave o tome,ko je koliko moćan.

Cobra

pre 8 godina

Ovo upozorenje je stiglo i Hrvatima,Slovencima i ostalima.E,sad šta će oni učiniti je njihova stvar.Jednostavno,biraš manje zlo.Ja sam više za reprezentaciju,a klubovi će se već nekako snaći.Meni kao Zvezdašu je svejedno da li će Zvezda učestvovati u ovoj Ulebovoj Evroligi.Verovatno će postojati i neka Fibina Evroliga,samo je pitanje ko će u njoj učestvovati.

Ноле

pre 8 godina

Тек да разјаснимо неке ствари овима из ЈСД ! Тек да им спласне еуфорија ! Можда наредне сезоне Звезда неће играти евролигу а можда ће добити А лиценцу ! Али ове ће сигурно играти ! Али питање је следеће !? Шта ћете у том случају ви !?

PFC

pre 8 godina

Mislim da ni Zvezda ni Partizan nece igrati evropska takmicenja...Nije Uleb KLS pa da menja odluke...Ako klubovi napuste ABA ligu da ce to biti velika steta za srpsku kosarku i mislim da ce retko ko ostati u Zvezdi i u Partizanu jer svi zele igrati Evropu protiv Barse,Reala,CSKA...a ne protiv Tamisa,Konstantina...

Ноле

pre 8 godina

Да разјаснимо пежоративним југосима! Звезда ће играти евролигу барем ове сезоне ! Кошарка у Србији ће се полако али сигурно угасити ! Сви квалитетнији играчи отићи ће врло брзо ! Гледалаца и спонзора неће бити јер кога интересује Црнокоса,Константин,Тамиш ! Ни публику ни спонзоре.Из такве лиге не може бити нити јаке репрезентације.Према томе ако нас не суспендују ми ћемо се у будућности тешко и квалификовати.

Koješta

pre 8 godina

Ma ko zna koji su tu sve interesi u igri. Ova pretnja sa izbacivanjem iz evropskog prvenstva je smešna. Ako izbace svih pet jugoreprezentacija, kojih će 24 reprezentacije da igra prvenstvo? Jel San Marino i Andora? Ko će to da gleda?

Kako narod tako i kosarka

pre 8 godina

Zasto su zapretili Samo nama ? zato jer samo nasi politicari pristaju na sve ucene ! Zato sto se samo oni ne boje da osiromasuju narod za malo tapsanja po ramenu.

asteroid

pre 8 godina

evropsko prvenstvo je beznacajna smejurija, aba i evroliga su buducnost evropske kosarke, koja ce se time pribliziti NBA i mozda uci u takmicarski deo te lige. sto ce opet znaciti priliv novca i dalji razvoj kosarke. izbor fibe umesto aba/evrolige bice samoubistvo srpske kosarke

Covic legenda kluba, sta dalje reci.

pre 8 godina

STAAA? PA kako? A ne moze to tako, Niko ne moze da zabrani STUBU Srpstva da ucestvuje u EL oni imaju i MVP-a Evro lige KAO, ne moze to tako!!!

Goran

pre 8 godina

Pa jedino ako zele katanac u bravu pa da napuste ABA ligu.

Da napuste zbog repreyentacije.... pa gde ce da se stvore ti igraci za reprezentaciju protiv Tamisa, Konstantina.

Ako to pristanu ja licno prestajem da gledam Zvezdu iako godinama imam sezonsku kartu.

Da gledam reprezentaciju koja vama sluzi za drpanje para i da vas prijatelj Misko moze da prodaje otpatke preko nje ( Bircevic, Simonovic, Katic).

Djilase batali ovo vidis covece da ti ne ide.

mare

pre 8 godina

Ma kakva ABA liga? Sad liga ima 2 mesta preko koje se ide u EL za par godina biće samo jedno mesto, a da ne zaboravimo da je regionalno takmičenje nekad imalo prohodnost za 3 kluba. U Fibinoj EL samo bi Srbija imala 2 predstavnika u EL, još ako ih pogura NBA liga biće više novca. MI kao drugi na svetu moramo da imamo 2 tima u EL, a to je moguće samo ako podržimo FIBA EL. Plus, možemo da igramo svoju ligu kao Grci i da KKP i KCZ bude u EL , i da imamo dva tima u Evrokupu.

upućen

pre 8 godina

FIBA uz pomoć NBA preuzima Evroligu od ULEB-a. Formiraće svoju FIBA EL gde će igrati najveći evropski klubovi, naravno i Partizan će dobiti pozivnicu. ABA liga nestaje, svi se vraćaju svojim matičnim ligama. Dovoljno je da 3,4 najbolja evropska kluba napusti ULEB EL pa da krene lančana reakcija.

švrćan

pre 8 godina

Evo resenja. Neka osnivaci lige (treba odati priznanje za ideju i realizaciju) osnuju KK KOL (Klub Osnivaca Lige) koji ce biti u vlasnistvu 20% i imati "dozivotnu" A licencu za igranje ABA lige.

Vuk sit i ovce na broju. Liga u vlasnistvu klubova - vlasnici sa 20%.

Zoran

pre 8 godina

Može li neko da objasni da li se ova pretnja odnosi samo na srpske klubove. Šta je sa ekipama iz hrvatske i Slovenije. Da li i za njih ovo važi ?

kolaps

pre 8 godina

Ova FIBA je organizacija u rasulu, ali je mozda bolje da idemo uz njih zbog reprezentacije, a Evroliga ionako planira za 2 godine drugi sistem,za koji nemamo para. Ne verujem da Zvezda nece igrati Evroligu jer organizacija ima koristi, Zvezdina publika je biser takmicenja,a o kaznama i da ne pricamo... Sigurno im Zvezda i Partizan donose puno vise koristi nego Cedevita, Bajern,Alba i slicni..

Divos

pre 8 godina

Време је за тешке одлуке, тежак избор, верујем да су у КСС дорасли задатку.
Није лако, ова наметнута АБА је медисјкси исфорсирана, подмеће се уверење да је јака, а није, слаба је и све слабија, да је добра за стварање играча, а није, играчи се стварају кроз одличан рад у млаћим узастима који је присутан у Србији, касније дограђују у јачим европским лигама, и кроз ЕЛ и ЕК.

Зарад ове АБА лиге системски је гушена КЛС, медијски запостављена (самим тим је и клубовима онемогућено да нађу изворе финансирања), урушавана, обесмишљена. Али и АБА опасно слаби, то је лига без брига, исто је били 6. или 13., добра је она за менаџере и муљаре, за транзит играча, куповину/продају, али и лоша за развој играча, јесу гушили националне лиге, али и АБА клубови све више имају проблема са финасијама, јер лажну причу не можете бесконачно продавати, и све више ће имати.
Сада ту смо, где смо, ваља изабрати, а и није неки избор. Репрезентативне селекције, и оне у млађим узрастима и А селекција морају играти на ЕП и СП, то се не сме угрозити, све супротно био би злочин према српској кошарци.
Наравно, ваља уложити напоре да ЦЗ и Партизан играју ЕЛ и ЕК, ултиматум Улеб-а је на столу, али има простора да се нађу добра решења, увек има.
Ваље се и одредити шта и како даље наредних гоина, наравно да национална лига мора имати приоритет, без националне лиге нема ни српске кошарке, све друго може бити надградња, а код одлука водиља мора бити дугорочна добробит српске кошарке.

Milorad

pre 8 godina

Sto li se javljau navijaci IGOKEA Partizan?Zvezda je tri godine prva i Aba ligi,i uvek je zasluzeno ucestvovala u EL,a da je zaj...na situacija,jeste...voleo bih da gledam Zvezdu svakog cetvrtka,a i voleo bih reprezentaciju....teska odluka

iznogud

pre 8 godina

Koji klubovi? Ja znam samo da se od nasih klubova Zvezda izjasnila protiv, a ostali su potpisivali neka priznanja...cinjenica je da moja Zvezda zavisi od evrolige i da ce morati da je igra ako zeli da se izvuce iz dugova tako da treba da gleda svoj interes prvo.

Monarhista

pre 8 godina

Ja ne znam kad ce mi da se nauchimo pameti:-(
Dokle ce mi da pravimo neke frankenstajn projekte?
Yugoslaviju,sad ove lige...Ja ne znam da ko moze sa iole pameti da napravi ligu u KOSARCI(ajd da je hokej na ledu) i da sediste bude u Ljubljani:-(
I sad sta?Neko mora da strada....vidim sad se grobari raduju sto nece Zvezda da igra EL...ok ali ako se iznadje mogucnost da je ipak igra...gde su oni tad tu??
Dokle cemo samo da delujemo dekstruktivno i na nasu stetu???

Sputnikovci

pre 8 godina

Cela ideja je da Zvezda ne igra ligu sampiona sledece godine. Fiba ne moze klubovima da zabrani da igra bilo kakvu ligu, niti moze da zabrani nacionalnim timovima da igraju na svetskim i evropskim sampionatima. Djilas & .co su ljuti sto ne dobijaju procente od Aba lige, i spremni su da sj sve, ukljucujuci i nasu kosarku. Bez Aba lige, gledacemo derbi Partizan- Metalac, i to jedno deset puta po sezoni ... Disaster!

navijac

pre 8 godina

@cinjenica je da moja Zvezda zavisi od evrolige i da ce morati da je igra ako zeli da se izvuce iz dugova tako da treba da gleda svoj interes prvo. (iznogud, 09. jun 2015 18:48)

Tvoja Zvezda ta koja ima dugove, ona je u zamrzivacu, ne igra nista.

beoman

pre 8 godina

mnogo dobra odluka, nasi klubovi osvoje fibine kupove a onda izazoves 1/4-finaliste evrolige i procitaju im ilekciju a onda i one sa F4, sport je za izazivanje i kad ih nakantas eto nas evrokupovima uleba sa dva mesta u evroligi. kad ih nakantas dokazujes da im je liga bez Srbije slaba! kad evropljani pocnu tuci najjace NBA klubove, tada NBA ide u bankrot i startaju neku ligu slicnu evroligi i osniva se svetsko prvenstvo za klubsku kosarku, al sve dok nba to cetiri rasturaju evropsku top cetvorku NBA je liga svetski kraljeva!
bez srpskih klubova jadranska liga ce ostati bez prestavnika u evroligi jer su opancari.

Nikola

pre 8 godina

Pa da igramo ovu ligu u polupraznim halama?
Partizan i Crvena Zvezda moraju ostro da se suprostave odluci saveza, i da traze garanciju da ce igrati regionalnu ligu pod okriljem FIBE. Cak nam i ne treba Evroliga ako imamo jaku regionalnu ligu.

my way

pre 8 godina

Bravo! Nije tu imalo sta da se razmislja i mora se to pod hitno resiti, jer je Evropsko prvenstvo za kosarkasice za nekoliko dana, a dobili smo jasno poslednje upozorenje. Devojke su jedan od favorita za medalju, ovde se trazi viza za Olimpijske igre, naporno se radilo, tu je sad i Sonja Petrovic i nema niko pravo da sve to pokvari. Sada doneti jasnu odluku o obnovi jedinstvene nacionalne lige, nama su ona i nasa baza igraca uvek i morali biti prioritet, a posle videti sta sa Evroligom i eventualno nekom novom regionalnom, pri cemu treba uspostaviti sistem kao u VTB, Baltickoj i zemljama ciji klubovi u njima ucestvuju. Niko svoju ligu za racun regionalne osim nas nije unistio. Uprkos pretnji Evrolige, morace da se da prohodnost nacionalnim prvenstvima. Ja znam da je njima lepo sto su nas ovako zipovali, ali da izbace drzave bivse Jugoslavije sa mape evropske kosarke zato sto se ABA liga ugasila, to ne mogu, a ako mogu, daleko im lepa kuca.

Optimista

pre 8 godina

Mene ovo uopšte ne iznenađuje, ja već godinama govorim ljudima da je lakrdija što se tiče organizacije košarke u Evropi. Ovaj sukob je se samo prolongirao i do njega je moralo doći kad tad. Svi znamo kako smo čini mi se 2004 imali dva klupska šampiona evrope, FIBA i ULEB-ov. Razlog ovih dešavanja je jednostavan, u Evropskoj košarci nema dovoljno novca, a i ne mogu se zadržati dobri igrači jer odoše u NBA, pa nista ne moze da uspedne. Čist primer kao i Superliga, nema dovoljno novca za kvalitetnu organizaciju, a klubovi iz jačih liga odvedoše sve igrače.

translucent

pre 8 godina

Mislim da se zabrana igranja EL ne odnosi na sezonu 2015/2016, ali su panteri i pored toga "zavrnuti" po pitanju sezonskih. Od očekivanih 13+22 za EL i regularni deo ABA lige, dobili su samo 13 utakmica EL i to u slučaju da se plasiraju u top 16. Ukoliko se to ne desi prosečna karta za utakmice u EL će koštati 2000 dinara.
Moguće je da će FIBA organizovati neku svoju ex-yu ligu, ali je za sada još uvek nema.

Divos

pre 8 godina

Време је за тешке одлуке, тежак избор, верујем да су у КСС дорасли задатку.
Није лако, ова наметнута АБА је медисјкси исфорсирана, подмеће се уверење да је јака, а није, слаба је и све слабија, да је добра за стварање играча, а није, играчи се стварају кроз одличан рад у млаћим узастима који је присутан у Србији, касније дограђују у јачим европским лигама, и кроз ЕЛ и ЕК.

Зарад ове АБА лиге системски је гушена КЛС, медијски запостављена (самим тим је и клубовима онемогућено да нађу изворе финансирања), урушавана, обесмишљена. Али и АБА опасно слаби, то је лига без брига, исто је били 6. или 13., добра је она за менаџере и муљаре, за транзит играча, куповину/продају, али и лоша за развој играча, јесу гушили националне лиге, али и АБА клубови све више имају проблема са финасијама, јер лажну причу не можете бесконачно продавати, и све више ће имати.
Сада ту смо, где смо, ваља изабрати, а и није неки избор. Репрезенмтативне селекције, и оне у млађим узрастима и А селекција морају играти на ЕП и СП, то се не сме угрозити, све супротно био би злочин према српској кошарци.
Наравно, ваља уложити напоре да ЦЗ и Партизан играју ЕЛ и ЕК, ултиматум Улеб-а је на столу, али има простора да се нађу добра решења, увек има.
Ваље се и одредити шта и како даље наредних гоина, наравно да национална лига мора имати приоритет, без националне лиге нема ни српске кошарке, све друго може бити надградња, а код одлука водиља мора бити дугорочна добробит српске кошарке.

Šangarepo ti ne rasteš lepo, tanka dole a debela gore

pre 8 godina

Ovakva Jadranska liga nije nama ni bila potrebna, jer to je bila privatna prćija ili način da neki ljudi uzmu pare.

Sloba

pre 8 godina

Sad krenite u razvoj domace lige a ne da stanete ..Trebace par godina i nesto novca i organizacije da se od klubova iz Srbije naprave evropski klubovi ..Zar zaista mislite da Igokea ili Byducnost mogu da budu bolji od Konstantina ili Metalca..Naravno da ne moraju ..pod uslovom da se u Kraljevo Nis Pazar Pirot ulozi novac u kupovinu evro igraca ..I za par godina imacemo jaku domacu ligu

Vesko

pre 8 godina

ABA nije samo jedna obicna liga. To je i nada za novom Jugoslavijom. To je sirenje ljubavi za Srbe, drugi zovu to žrtvovanje. To je jugonostaliga ...

superheroj_Gailius_sa_planete_NEPTUNas

pre 8 godina

"On takođe smatra da niko ne može da zabrani Crvenoj zvezdi učešće u Evroligi"

Ja takodje smatram da niko ne moze da zabrani FMP-u kako ce da se zove

KarBan

pre 8 godina

eeee majstori oladite malo... ja hocu da gledam moju Zvezdu tokom citave godine a ne reprezentaciju dve nedelje... Za zvezdu u Evroligi a nek Bodiroga gradinsebi karjeru preko nekih drugih takmicenja

Zuki

pre 8 godina

Ne mogu da kazem da mi je zao Covicevog kluba sto ce izvisiti za EL. Dve sezone za redom su igrali nezasluzeno. Karma je cudo.
Mada, posto FMP moze da se zove kako hoce, mogu da istupe iz KSS kao CZT pa da igraju domacu ligu kao FMP a ABA i EL kao CZT. Treba samo da otvore jos jedan sheet u excelu. :)

Djape

pre 8 godina

Partizanu je sve jedno, oni i onako ne bi igrali EL ili EK narednih 10sezona.. Ovde ce najvise steta biti naneta Zvezdi!!!! Kazniti sve one koji su to potpisali !!!!

danilo

pre 8 godina

To znači dve stvari:
Verovatno ćemo biti na pobedničkom postolju EP 2015. i kandidat za medalju na OI 2016.
I to znači da Predgradje, prvi put pošto je na terenu izborilo EL, ipak neće igrati EL!
Ni bih o kosmičkoj pravdi; možda je ima, a možda i ne?
Radije o tome da smem unapred da se kladim da Gazda neće dopustiti takvo što jer bi to bio gubitak od skoro dva miliona evra(ulaznice,tv,marketing) a sve su Gazde osetljive na svoje pare i te kako.
Ili će on opet smisliti neku foru, bistro je čeljade pa neće biti u ABA dok ne završi EP, a potom će odmrznuti svoje članstvo u ABA pa igrati u EL?
Zanimljivo leto pred nama jer sve je sada u rukama gazde Predgradja.
Patriotizam ili keš?
Ili će sve preseći, kako je red u dobrim kućama, Veliki Gazda?
Ostali klubovi,kao moj Partizan, mogu i bez ABA, mogli smo i prve dve godine.
Ovo leto nas ne interesuje ABA ni EL, samo reprezentacija!

krle

pre 8 godina

kad su pretili partizanu mogu i zvezdi
što bi ona uvek bila izuzetak.
mada para vrti gde burgija ne može.
još para građani srbije uplatiće za projekte evropskih zvezda

Divos

pre 8 godina

Време је за тешке одлуке, тежак избор, верујем да су у КСС дорасли задатку.
Није лако, ова наметнута АБА је медисјкси исфорсирана, подмеће се уверење да је јака, а није, слаба је и све слабија, да је добра за стварање играча, а није, играчи се стварају кроз одличан рад у млаћим узастима који је присутан у Србији, касније дограђују у јачим европским лигама, и кроз ЕЛ и ЕК.

Зарад ове АБА лиге системски је гушена КЛС, медијски запостављена (самим тим је и клубовима онемогућено да нађу изворе финансирања), урушавана, обесмишљена. Али и АБА опасно слаби, то је лига без брига, исто је били 6. или 13., добра је она за менаџере и муљаре, за транзит играча, куповину/продају, али и лоша за развој играча, јесу гушили националне лиге, али и АБА клубови све више имају проблема са финасијама, јер лажну причу не можете бесконачно продавати, и све више ће имати.
Сада ту смо, где смо, ваља изабрати, а и није неки избор. Репрезентативне селекције, и оне у млађим узрастима и А селекција морају играти на ЕП и СП, то се не сме угрозити, све супротно био би злочин према српској кошарци.
Наравно, ваља уложити напоре да ЦЗ и Партизан играју ЕЛ и ЕК, ултиматум Улеб-а је на столу, али има простора да се нађу добра решења, увек има.
Ваље се и одредити шта и како даље наредних гоина, наравно да национална лига мора имати приоритет, без националне лиге нема ни српске кошарке, све друго може бити надградња, а код одлука водиља мора бити дугорочна добробит српске кошарке.

Kosta

pre 8 godina

Zvezda treba da gleda svoj interes,a to je stabilnost kluba,a ona je moguća jedino kontinuiranim učešćem u Evroligi.Prvo Zvezda pa sve ostalo,pa i reprezentacija.

Joker

pre 8 godina

Ne mogu da kazem da mi je zao Covicevog kluba sto ce izvisiti za EL. Dve sezone za redom su igrali nezasluzeno. Karma je cudo. Mada, posto FMP moze da se zove kako hoce, mogu da istupe iz KSS kao CZT pa da igraju domacu ligu kao FMP a ABA i EL kao CZT. Treba samo da otvore jos jedan sheet u excelu. :) (Zuki, 09. jun 2015 14:52)


Samo se ti nadaj, samo se ti nadaj, a sto ti partizan nece igrati EvroKup, to te ne zanima jel? Sta frustracije rade...

igor ns

pre 8 godina

Djilas tvrdi pazar! Nema od toga nista. Pauza je pa je sve dozvoljeno. Ko ce se ovoga secati za dva meseca. Mi igramo EL a za ostalo nek drugi vode brigu. ionako nemaju pametnijs posla

Milorad

pre 8 godina

Sto li se javljau navijaci IGOKEA Partizan?Zvezda je tri godine prva i Aba ligi,i uvek je zasluzeno ucestvovala u EL,a da je zaj...na situacija,jeste...voleo bih da gledam Zvezdu svakog cetvrtka,a i voleo bih reprezentaciju....teska odluka

aleksandar

pre 8 godina

treba divi zabraniti da igra el,ionako ju je igrala 2. god.na mufte,sram te bilo djilasu,da je KKP osvojio aba ligu ne bi ovi izjavio

Humska 1

pre 8 godina

Partizanu je sve jedno, oni i onako ne bi igrali EL ili EK narednih 10sezona.. Ovde ce najvise steta biti naneta Zvezdi!!!! Kazniti sve one koji su to potpisali !!!!
(Djape, 9. jun 2015 14:55
Kako bilo kakva steta moze biti naneta klubu koji je zamrznut? Partizan, za tvoju informaciju bi trebalo da igra EK I sledece sezone, osim ako ULEB ne izbaci nase klubove iz takmicenja koje on organizuje.

Čeka se saopštenje Divine legende

pre 8 godina

Kad su svi ovde manje-više podržavali Abu i Uleb napisao sam da će Fiba u sukobu sa njima pobediti. To je tako jasno bilo, a sad se svi okreću od Abe a ne znaju da će Evroliga verovatno, da ne kažem sto odsto, zahvaliti FMP-u na učešću.

Atreides

pre 8 godina

Pa ako cemo realno veci gubitak za srpsku kosarku bi bilo napustanje aba lige i neucestvovanje klubova u evro takmicenjima nego izbacivanje reprezentacije

beoman

pre 8 godina

mnogo dobra odluka, nasi klubovi osvoje fibine kupove a onda izazoves 1/4-finaliste evrolige i procitaju im ilekciju a onda i one sa F4, sport je za izazivanje i kad ih nakantas eto nas evrokupovima uleba sa dva mesta u evroligi. kad ih nakantas dokazujes da im je liga bez Srbije slaba! kad evropljani pocnu tuci najjace NBA klubove, tada NBA ide u bankrot i startaju neku ligu slicnu evroligi i osniva se svetsko prvenstvo za klubsku kosarku, al sve dok nba to cetiri rasturaju evropsku top cetvorku NBA je liga svetski kraljeva!
bez srpskih klubova jadranska liga ce ostati bez prestavnika u evroligi jer su opancari.

mare

pre 8 godina

Ma kakva ABA liga? Sad liga ima 2 mesta preko koje se ide u EL za par godina biće samo jedno mesto, a da ne zaboravimo da je regionalno takmičenje nekad imalo prohodnost za 3 kluba. U Fibinoj EL samo bi Srbija imala 2 predstavnika u EL, još ako ih pogura NBA liga biće više novca. MI kao drugi na svetu moramo da imamo 2 tima u EL, a to je moguće samo ako podržimo FIBA EL. Plus, možemo da igramo svoju ligu kao Grci i da KKP i KCZ bude u EL , i da imamo dva tima u Evrokupu.

krafna

pre 8 godina

Sram vas bilo što rušite jedino kvalitetno takmičenje na prostorima ex-yu. Sad uživajte u strašnim mečevima Zlatokose, Metalaca, Pankera, i nezapamćenom intresovanju publike. Ko bre šiša Fibu! Odavno su postali smešni.

Kum

pre 8 godina

A prvi PANTERI vikali da udju u ABA ligu!!! Eto vam sad.
(Soping MOL navijaci, 09. jun 2015 15:23)

Nije problem u jadranskoj ligi, nego u vlasnistvu iste. Problem je i da ste vi sad podrzali nesto sto ugrozava i EL i reprezentaciju!! Sve samo da komsiji crkne krava. Bravo...

Kica Slabinac

pre 8 godina

Ova deca nisu znala da pisu kad je Nebojsa kao skakao sa Zmagom na Divca i Danilovica da se udje u toliko vam sad omiljenu Jugoslovensku ligu.

Cobra

pre 8 godina

Ovo upozorenje je stiglo i Hrvatima,Slovencima i ostalima.E,sad šta će oni učiniti je njihova stvar.Jednostavno,biraš manje zlo.Ja sam više za reprezentaciju,a klubovi će se već nekako snaći.Meni kao Zvezdašu je svejedno da li će Zvezda učestvovati u ovoj Ulebovoj Evroligi.Verovatno će postojati i neka Fibina Evroliga,samo je pitanje ko će u njoj učestvovati.

Vesko

pre 8 godina

ABA nije samo jedna obicna liga. To je i nada za novom Jugoslavijom. To je sirenje ljubavi za Srbe, drugi zovu to žrtvovanje. To je jugonostaliga ...

bora

pre 8 godina

Ma ne moramo jedne godine ni igrati evropske kupove,neće se nebo srušiti!
A KSS neka u sprezi sa državom nadje način da se od 10 mil.evra koji ulaze u Partizan i CZT (neću ovog puta,kome koliko),makar 3,5miliona odu u Leskovac,Niš,Kraljevo,Čačak,Kragujevac,Novi Sad....Pa da vidite šta je talenata i šta je Liga!! Ljudi bi sa 600-700 hiljada evra čuda pravili!!
Kakvo bre više Krško,Široki Brijeg,Solnok,Skoplje...

upućen

pre 8 godina

FIBA uz pomoć NBA preuzima Evroligu od ULEB-a. Formiraće svoju FIBA EL gde će igrati najveći evropski klubovi, naravno i Partizan će dobiti pozivnicu. ABA liga nestaje, svi se vraćaju svojim matičnim ligama. Dovoljno je da 3,4 najbolja evropska kluba napusti ULEB EL pa da krene lančana reakcija.

kokan87

pre 8 godina

Verovatan scenario: Godinu dana pauze u regionalnoj ligi, dok se klubovi sami ne organizuju i naprave svoju bez Lisca i co.
Ludacki scenario: Covke da iskamci A licencu za Zvezdu, koliko je lud mozda mu i uspe, i nekako da se izlobira dodatno mesto u Evroligi za prvaka Srbije i 2 mesta u Evrokupu, za vise i nemamo klubova. Srpska kosarka to zasluzuje, a ako se nastupi kod Djordja u Spanjolskoj jedinstveno, kukumacemo da imamo bivseg sampiona evrope u ponudi, najgledaniji tim ikada, da smo kosarksaska nacija, mozda nekim cudom i prodje zahtev. Kad mogu Litvanci, mozda i nas ukljuce kao solo igrace, bez regije.

Mikser

pre 8 godina

Poštovani gospodine D1V1, pod hitno na posmatranje u najbližu instituciju zatvorenog tipa zajedno sa onima koji su sve ovo i napravili još pre 11 godina. A znaš ti dobro ko su oni, ko je šta potpisivao, ko je koga ucenjivao i slično jer ta vrsta sporta dolazi samo iz jedne kuhinje, nekadašnje Ljutice Bogdana sa trenutnim prebivalištem u Stjepana Šupanca. Ajde dosta više sa vašim lupetanjima i vašom borbom za pravdu i srpsku košarku. Od sve borbe evo gde smo sad. Zato ne pitaj njih šta su to potpisali, nego se vrati na početak priče i glavne aktere ovog filma. Dobra stvar da vidiš malo ko nas je doveo u ovu situaciju. Mada, vama istina nikad nije ni bila bitna.

bora

pre 8 godina

Koliko malo razumevanja i puno kratkovidosti i kratkog pamćenja?
Svako ko nipodaštava FIBU,ponesen igrom (u takodjer privatnom vlasništvu) u Evroligi u ogromnoj je zabludi!!
Sve se vrti oko novca.Novca jedino i u ogromnoj meri ima u NBA.Plan Nba je da uskoro jedna od Konferencija bude i u Evropi.NBA što naumi,to (uz pomoć novca naravno) i sprovede.Partner NBA u tom projektu je FIBA!!!
To je kraj rasprave o tome,ko je koliko moćan.

dr feelgood

pre 8 godina

zato je covic poceo prodaju karata za "sledecu sezonu" a ova jos nije ni zavrsena. ko bi mu kupio sezonsku kad se sazna da fmp nece igrati evroligu. e panteri, dugo vam je i trajalo veselje.

Illmatic '94

pre 8 godina

КК Црвена Звезда је освојила АБА лигу у сезони 2014/15 и изборила пласман у Евролигу самим тим што је ушла у финале тог такмичења. Дакле Звезди нико не може да забрани учешће у Евролиги у сезони 2015/16 јер су испунили пласман у финале. Хвала нашој браћи гробарима који прижељкују да Звезда не игра Евролигу. Мени није било криво док је Партизан стално освајао титуле и играо у Евролиги. Чак ми буде и драго што наш тим победи тамо неке странце. Мени је било криво што Звезда није јака и не игра ЕЛ заједно сс Партизаном. А то што се радујете томе није добро за нашу кошарку и ниједни ни други неће имати проходност у ЕЛ у наредним годинама.

Trener

pre 8 godina

Ma kakva reprezentacija koga briga, Zvezda Srbija nikad Jugoslavija. Igramo ABA ligu pa kako god pratimo Zvezdu sa Jakim timovima a FIBA nek organizuje svoja smesna prvenstva koja ionako niko ne gleda.

16 jun 2004

pre 8 godina

Raduje jedna stvar. A to je da ce svi klubovi imati JEDAN stav.
E sad, ako to stvarno tako bude bojim se da ce klubovi ostati bez Evro takmicenja. Ako ni zbog cega drugog onda zbog ULEB-ove kontre FIBI. Na sta ce verujem Lorbek,Lisac i ostala CO pokusati da uticu.
Jedino interesantno uu ovome je da ostaje da se vidi da li ce vodeci ljudi (covek) Crvene Zvezde ostati pri stavu istupanja i usled ne igranja Evro Lige. To bi bio prvi put da nekim odlukama Zvezda nesto gubi, posto je do sada samo dobijala.

Ноле

pre 8 godina

Тек да разјаснимо неке ствари овима из ЈСД ! Тек да им спласне еуфорија ! Можда наредне сезоне Звезда неће играти евролигу а можда ће добити А лиценцу ! Али ове ће сигурно играти ! Али питање је следеће !? Шта ћете у том случају ви !?

Divos

pre 8 godina

Време је за тешке одлуке, тежак избор, верујем да су у КСС дорасли задатку.
Није лако, ова наметнута АБА је медисјкси исфорсирана, подмеће се уверење да је јака, а није, слаба је и све слабија, да је добра за стварање играча, а није, играчи се стварају кроз одличан рад у млаћим узастима који је присутан у Србији, касније дограђују у јачим европским лигама, и кроз ЕЛ и ЕК.

Зарад ове АБА лиге системски је гушена КЛС, медијски запостављена (самим тим је и клубовима онемогућено да нађу изворе финансирања), урушавана, обесмишљена. Али и АБА опасно слаби, то је лига без брига, исто је били 6. или 13., добра је она за менаџере и муљаре, за транзит играча, куповину/продају, али и лоша за развој играча, јесу гушили националне лиге, али и АБА клубови све више имају проблема са финасијама, јер лажну причу не можете бесконачно продавати, и све више ће имати.
Сада ту смо, где смо, ваља изабрати, а и није неки избор. Репрезентативне селекције, и оне у млађим узрастима и А селекција морају играти на ЕП и СП, то се не сме угрозити, све супротно био би злочин према српској кошарци.
Наравно, ваља уложити напоре да ЦЗ и Партизан играју ЕЛ и ЕК, ултиматум Улеб-а је на столу, али има простора да се нађу добра решења, увек има.
Ваље се и одредити шта и како даље наредних гоина, наравно да национална лига мора имати приоритет, без националне лиге нема ни српске кошарке, све друго може бити надградња, а код одлука водиља мора бити дугорочна добробит српске кошарке.

Šangarepo ti ne rasteš lepo, tanka dole a debela gore

pre 8 godina

Ovakva Jadranska liga nije nama ni bila potrebna, jer to je bila privatna prćija ili način da neki ljudi uzmu pare.

my way

pre 8 godina

Bravo! Nije tu imalo sta da se razmislja i mora se to pod hitno resiti, jer je Evropsko prvenstvo za kosarkasice za nekoliko dana, a dobili smo jasno poslednje upozorenje. Devojke su jedan od favorita za medalju, ovde se trazi viza za Olimpijske igre, naporno se radilo, tu je sad i Sonja Petrovic i nema niko pravo da sve to pokvari. Sada doneti jasnu odluku o obnovi jedinstvene nacionalne lige, nama su ona i nasa baza igraca uvek i morali biti prioritet, a posle videti sta sa Evroligom i eventualno nekom novom regionalnom, pri cemu treba uspostaviti sistem kao u VTB, Baltickoj i zemljama ciji klubovi u njima ucestvuju. Niko svoju ligu za racun regionalne osim nas nije unistio. Uprkos pretnji Evrolige, morace da se da prohodnost nacionalnim prvenstvima. Ja znam da je njima lepo sto su nas ovako zipovali, ali da izbace drzave bivse Jugoslavije sa mape evropske kosarke zato sto se ABA liga ugasila, to ne mogu, a ako mogu, daleko im lepa kuca.

Zkr

pre 8 godina

Gledam ove komentare...

Prvo, osnova za igrače je klub, a ne reprezentacija.

Drugo, definitivno, neki ljudi imaju dijagnozu kada je navijanje za Vujoševićev klub u pitanju (ne mislim na navijače Partizana).

Monarhista

pre 8 godina

Ja ne znam kad ce mi da se nauchimo pameti:-(
Dokle ce mi da pravimo neke frankenstajn projekte?
Yugoslaviju,sad ove lige...Ja ne znam da ko moze sa iole pameti da napravi ligu u KOSARCI(ajd da je hokej na ledu) i da sediste bude u Ljubljani:-(
I sad sta?Neko mora da strada....vidim sad se grobari raduju sto nece Zvezda da igra EL...ok ali ako se iznadje mogucnost da je ipak igra...gde su oni tad tu??
Dokle cemo samo da delujemo dekstruktivno i na nasu stetu???

Sputnikovci

pre 8 godina

Cela ideja je da Zvezda ne igra ligu sampiona sledece godine. Fiba ne moze klubovima da zabrani da igra bilo kakvu ligu, niti moze da zabrani nacionalnim timovima da igraju na svetskim i evropskim sampionatima. Djilas & .co su ljuti sto ne dobijaju procente od Aba lige, i spremni su da sj sve, ukljucujuci i nasu kosarku. Bez Aba lige, gledacemo derbi Partizan- Metalac, i to jedno deset puta po sezoni ... Disaster!

Sloba

pre 8 godina

Sad krenite u razvoj domace lige a ne da stanete ..Trebace par godina i nesto novca i organizacije da se od klubova iz Srbije naprave evropski klubovi ..Zar zaista mislite da Igokea ili Byducnost mogu da budu bolji od Konstantina ili Metalca..Naravno da ne moraju ..pod uslovom da se u Kraljevo Nis Pazar Pirot ulozi novac u kupovinu evro igraca ..I za par godina imacemo jaku domacu ligu

kvota 1.01

pre 8 godina

Na kraju ce ispasti mi istupili pa izbaceni klubovi iz evrope a Hrvati ce ostati pustice ih da igraju Evropsko a i klubove ce im ostaviti na miru. Mi smo vec jednom odabrali pogresno FIBA u prvom sukobu i jos se oporavljamo. A sada opet ista greska, idemo uz organizaciju koja podrzava kosovske klubove a i primila Kosovo u clanstvo. A mi ce da se ukopamo za naredni period. Zaista, nikad sloge među nama, i nikad ne gledamo svoj interes.

iznogud

pre 8 godina

Koji klubovi? Ja znam samo da se od nasih klubova Zvezda izjasnila protiv, a ostali su potpisivali neka priznanja...cinjenica je da moja Zvezda zavisi od evrolige i da ce morati da je igra ako zeli da se izvuce iz dugova tako da treba da gleda svoj interes prvo.

Ноле

pre 8 godina

Да разјаснимо пежоративним југосима! Звезда ће играти евролигу барем ове сезоне ! Кошарка у Србији ће се полако али сигурно угасити ! Сви квалитетнији играчи отићи ће врло брзо ! Гледалаца и спонзора неће бити јер кога интересује Црнокоса,Константин,Тамиш ! Ни публику ни спонзоре.Из такве лиге не може бити нити јаке репрезентације.Према томе ако нас не суспендују ми ћемо се у будућности тешко и квалификовати.

asteroid

pre 8 godina

evropsko prvenstvo je beznacajna smejurija, aba i evroliga su buducnost evropske kosarke, koja ce se time pribliziti NBA i mozda uci u takmicarski deo te lige. sto ce opet znaciti priliv novca i dalji razvoj kosarke. izbor fibe umesto aba/evrolige bice samoubistvo srpske kosarke

Френк Камински

pre 8 godina

Ко нас је увео у ту Аба када је Србија имала излаз у ЕЛ? М? Није Дуло, није моји Пантери.

Covic legenda kluba, sta dalje reci.

pre 8 godina

STAAA? PA kako? A ne moze to tako, Niko ne moze da zabrani STUBU Srpstva da ucestvuje u EL oni imaju i MVP-a Evro lige KAO, ne moze to tako!!!

joooj

pre 8 godina

Mislim da su sve te kao ucene FIBA-e izmislili u KSS (bodiroga, tomasevic, duda ivkovic, djilas i ostali zagovorevaci srpske lige) da bi konačno sproveli svoju decenijsku ideju da se istupi iz ABA lige i da se igra srpska liga.

Divos

pre 8 godina

Време је за тешке одлуке, тежак избор, верујем да су у КСС дорасли задатку.
Није лако, ова наметнута АБА је медисјкси исфорсирана, подмеће се уверење да је јака, а није, слаба је и све слабија, да је добра за стварање играча, а није, играчи се стварају кроз одличан рад у млаћим узастима који је присутан у Србији, касније дограђују у јачим европским лигама, и кроз ЕЛ и ЕК.

Зарад ове АБА лиге системски је гушена КЛС, медијски запостављена (самим тим је и клубовима онемогућено да нађу изворе финансирања), урушавана, обесмишљена. Али и АБА опасно слаби, то је лига без брига, исто је били 6. или 13., добра је она за менаџере и муљаре, за транзит играча, куповину/продају, али и лоша за развој играча, јесу гушили националне лиге, али и АБА клубови све више имају проблема са финасијама, јер лажну причу не можете бесконачно продавати, и све више ће имати.
Сада ту смо, где смо, ваља изабрати, а и није неки избор. Репрезенмтативне селекције, и оне у млађим узрастима и А селекција морају играти на ЕП и СП, то се не сме угрозити, све супротно био би злочин према српској кошарци.
Наравно, ваља уложити напоре да ЦЗ и Партизан играју ЕЛ и ЕК, ултиматум Улеб-а је на столу, али има простора да се нађу добра решења, увек има.
Ваље се и одредити шта и како даље наредних гоина, наравно да национална лига мора имати приоритет, без националне лиге нема ни српске кошарке, све друго може бити надградња, а код одлука водиља мора бити дугорочна добробит српске кошарке.

Dragan BL

pre 8 godina

Samo složno, i klubovi i KSS!
Ako se mora istrpeti godinu-dve bez Evrope onda istrpeti. Ali da svi znaju u kom pravcu se ide, i da nema posle muljanja.

antibot

pre 8 godina

Alo ljudi, kakvu smo mi to ligu imali pa smo je unistili zbog aba?

Koji su to klubovi koji su harali evropom pa su zbog aba propali, o cemu vi pricate?

Srbija nikada, ali nikada nije imala vise od 2-3 jaka kluba u isto vreme, a ostali su sluzili samo za popunjavanje broja i nabijanje kos razlike...

petarczv

pre 8 godina

Ma kakva ABA liga? Sad liga ima 2 mesta preko koje se ide u EL za par godina biće samo jedno mesto, a da ne zaboravimo da je regionalno takmičenje nekad imalo prohodnost za 3 kluba. U Fibinoj EL samo bi Srbija imala 2 predstavnika u EL, još ako ih pogura NBA liga biće više novca. MI kao drugi na svetu moramo da imamo 2 tima u EL, a to je moguće samo ako podržimo FIBA EL. Plus, možemo da igramo svoju ligu kao Grci i da KKP i KCZ bude u EL , i da imamo dva tima u Evrokupu.
(mare, 09. jun 2015 15:25)

Pa u domacoj ligi neces imati nijedno a nikad nismo imali vise od jednog...O cemu ti pricas?!

navijac

pre 8 godina

@cinjenica je da moja Zvezda zavisi od evrolige i da ce morati da je igra ako zeli da se izvuce iz dugova tako da treba da gleda svoj interes prvo. (iznogud, 09. jun 2015 18:48)

Tvoja Zvezda ta koja ima dugove, ona je u zamrzivacu, ne igra nista.

translucent

pre 8 godina

Mislim da se zabrana igranja EL ne odnosi na sezonu 2015/2016, ali su panteri i pored toga "zavrnuti" po pitanju sezonskih. Od očekivanih 13+22 za EL i regularni deo ABA lige, dobili su samo 13 utakmica EL i to u slučaju da se plasiraju u top 16. Ukoliko se to ne desi prosečna karta za utakmice u EL će koštati 2000 dinara.
Moguće je da će FIBA organizovati neku svoju ex-yu ligu, ali je za sada još uvek nema.

Jovanovic

pre 8 godina

Svaka cast gospodo, srpska kosarka pada na najnize grane! Ako ostanemo na srpskoj ligi, nemoj da se selektor Sasa posle pita sto mladi igraci odlze iz Srbije.. Verovatno mladi igraci treba da napreduju u utakmicama sa Tamisom...

bla bla truc

pre 8 godina

Onda lepo stavite katanac na te klubove posto bez ABA i evrotakmicenja nece imati ni od cega da zive, niti ce neko biti zainteresovan da ostane u njima i igra KLS cele godine. Onda neka KSS nadje neki model pa nek reprezentacija trenira i igra cele godine posto sve ostalo nije bitno ocigledno.

Goran

pre 8 godina

Pa jedino ako zele katanac u bravu pa da napuste ABA ligu.

Da napuste zbog repreyentacije.... pa gde ce da se stvore ti igraci za reprezentaciju protiv Tamisa, Konstantina.

Ako to pristanu ja licno prestajem da gledam Zvezdu iako godinama imam sezonsku kartu.

Da gledam reprezentaciju koja vama sluzi za drpanje para i da vas prijatelj Misko moze da prodaje otpatke preko nje ( Bircevic, Simonovic, Katic).

Djilase batali ovo vidis covece da ti ne ide.

Prodanovic Sasa

pre 8 godina

Naravno da je Aba liga jedino pravo resenje,ali nemozemo da dozvolimo da Zmago i kompanija beru 20%,budimo iskreni nasa liga je totalni promasaj kad bi bilo love da klubovi kupe po 2 stranca ok da drzava stane iza liga(npr.Litvanija) nasi klubovi nemaju ni za prevoz..

dex

pre 8 godina

Ne, ovo znaci bas da Zvezda i svi buduci sampioni nase lige ostaju bez EL. Ostaje nam Evrocelendz gde ce nasi igraci stasavati igrajuci protiv Holandjana, Norvezana itd... Ubili smo nasu klupsku kosarku, koja je baza reprezentacije. Nemamo sponzora, nema publike, jer niko nece da gleda Zvezdinu ili Partizanovu pobedu od 50-60 razlike, samim tim nema kvalitetnih stranaca, a domace kvalitetne igrace necemo moci da zadrzimo. Cestitke svima!
P.S. Zasto niko u regionu noje izvestio da ce im reprezentacije biti suspendovane zbog ABA? NIKO!!! Ja pre mislim da je ovo neka igra Djilasa i Bodiroge koji su hteli ,,jaku" domacu ligu... Sad cete uzivati...

M

pre 8 godina

"On takođe smatra da niko ne može da zabrani Crvenoj zvezdi učešće u Evroligi"

koja smejurina od ovog Đilasa...FIBA može da zabrani takmičenje reprezentaciji a ULEB kao ne može Zvezdi ;)

Pedja

pre 8 godina

Ovo znaci i kraj nase klupske kosarke.Ko ce da gleda celu sezonu i utakmice u kojima dominiraju dva kluba pobedjujuci protivnike sa 50-60 razlike razne Konstantine i Crvenokose.I pitanje je ko ce uopsre od kvalitetnih igraca hteti da igra tu smesnu ligu.Posle ce u Evropi da nas mlate razni amateri.Polako ali sigurno,i sa kosarkom se desava kao i sa domacim fudbalom.

singer

pre 8 godina

stazama fudbala. dobri igraci u stranim ligama, domace prvenstvo tuga. reprezentacija od 'stranaca' tako-tako... ostajem bez veelike ljubavi...bez moje kosarke, bez partizana, derbija... svi gubimo...

dragiša

pre 8 godina

Nesposobni ste i vi u KSS i nepoštena rukovodstva klubova. Uništićete našu košarku, to je sada potpuno jasno. Iako navijam za Partizan, nemoralno je naterati CZT da ne igra Euroligu jer vi ne umete ni jedan problem da rešite, da pokrenete inicijativu, da lupite šakom o sto kad treba, a i da se povučete kada to situacija nalaže, sve u interesu naše košarke i klupske i reprezentativne.

drmr

pre 8 godina

Alo bre kakav je ovo napad na nasu Reprezentaciju i na nase klubove, usledice raspad sistema, jel to samo nas ucenjuju ili Hrvate Slovence, ne razumem zašto se na nama uvek sve slomi?

Ovo mogu da razumem kao pritisak na Lisca i Lorbeka da popuste i prepuste ligu u potpunosti klubovima, sta treba Partizan i Zvezda da dobijaju Tamiš i Konstantin po 50 razlike, ovo je strasno sta nam rade

Johnnyz

pre 8 godina

Bojim se da ovo nije sve orkestrirano, nasi klubovi ce izaci iz Aba lige a onda ce se naprasno dogovoriti Fiba i Aba i bice regionalna liga bez Srpskih klubova sto je i krajnji cilj, ostacemo i bez Evro lige jer moze se kvalifikovati samo kroz regionalnu, nadam se da nisam u pravu, vreme ce pokazati.

Nikola

pre 8 godina

Pa da igramo ovu ligu u polupraznim halama?
Partizan i Crvena Zvezda moraju ostro da se suprostave odluci saveza, i da traze garanciju da ce igrati regionalnu ligu pod okriljem FIBE. Cak nam i ne treba Evroliga ako imamo jaku regionalnu ligu.

DRAGAN

pre 8 godina

Jedino mi napustamo ABA ligu i ostajemo bez EL.Ostali ce normalno igrati ABA i naravno niko nece biti izbacen sa EP!Uvek izaberemo najgore resenje.Na sta bi licilo EP kada bi bile izbacene zemlje bivse Jugoslavije!To su gluposti sto ce se i videti!

kolaps

pre 8 godina

Ova FIBA je organizacija u rasulu, ali je mozda bolje da idemo uz njih zbog reprezentacije, a Evroliga ionako planira za 2 godine drugi sistem,za koji nemamo para. Ne verujem da Zvezda nece igrati Evroligu jer organizacija ima koristi, Zvezdina publika je biser takmicenja,a o kaznama i da ne pricamo... Sigurno im Zvezda i Partizan donose puno vise koristi nego Cedevita, Bajern,Alba i slicni..

Goran

pre 8 godina

Ne vidim razlog da Zvezda sledece sezone ne igra Evroligu jer je to izborila po pravilima ULEB-a... To mozda za sezonu 2016\17
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zivcan_neki_lik, 9. jun 2015 15:01)

A sta cemo od 2016 da idemo u Malu Mostanicu da igramo

uzas
nedaja boze daa pristanu na ovo

Hram JNA

pre 8 godina

Trebalo bi da svi kosarkaski velikani da lobiraju i kazu i fibi i ulebu sta misle.Zeljko,Ivanovic,Duda,Sale,Boza...pa mi smo institucija u kosarci ,ne moze se snama igrati.Svi u napad ajmo ajde

JessePinkmanPFC

pre 8 godina

Nisam smarac, ne prizeljkujem neucestvovanje CZT u EL (vise sam za to da idemo i jedni i drugi), ali me plasi da ce se zarad reprezentacije zrtvovati klubovi. Nadam se da gresim.

Superoperater

pre 8 godina

Mene, kao navijaca, ne zanima ko je i u
kom procentu vlasnik lige. Ono sto je najvaznije jeste jaka liga, i Euroleague sa najboljim Evropskim ekipama i taj cilj ne treba da bira sredstva.

буџетлије - ај ћао

pre 8 godina

На страну то што ме опстанак клубова који се финансирају из буџета савршено не тангира, да ли ће играти ЕЛ или не, занима ме (најозбиљније, пошто не капирам) ако неко може да ми појасни:

И кроасани су ваљда у истој ситуацији као и ми, а чини ми се да немају проблем? Или сам нешто пропустио?
Хвала.

pobeda i titula

pre 8 godina

Cekaj, sto Spancima, Nemcima, Turcima i ostalim FIBA ne posalje isti ultimatum!? Ili Evrobasket ili Evroliga. Rastacu nas gde stignu bre.

M

pre 8 godina

Oni koji pričaju da če Zvezda moči igrati Evroligu sledeče sezone iako neče igrati ABA ligu su na žalost u krivu. Več na primeru Olimpije ULEB je jasno stavio do znanja da je uvjet igranja u njihovim ligama igranje u ABA. - Olimpija se plasirala u Eurpocup ali se nije plasirala u ABA. Ako za ABA ne dobile wild card neče moči da igra Eurocup - stav ULEB...

joooj

pre 8 godina

Trebalo bi ULEB da počne da organizuje i reprenzetativna takmičenja i problem rešen. Cao zdravo raspaloj FIBI-i za sva vremena koja ucenjuje bez pokrića.

PFC

pre 8 godina

Mislim da ni Zvezda ni Partizan nece igrati evropska takmicenja...Nije Uleb KLS pa da menja odluke...Ako klubovi napuste ABA ligu da ce to biti velika steta za srpsku kosarku i mislim da ce retko ko ostati u Zvezdi i u Partizanu jer svi zele igrati Evropu protiv Barse,Reala,CSKA...a ne protiv Tamisa,Konstantina...

švrćan

pre 8 godina

Evo resenja. Neka osnivaci lige (treba odati priznanje za ideju i realizaciju) osnuju KK KOL (Klub Osnivaca Lige) koji ce biti u vlasnistvu 20% i imati "dozivotnu" A licencu za igranje ABA lige.

Vuk sit i ovce na broju. Liga u vlasnistvu klubova - vlasnici sa 20%.

Marko

pre 8 godina

U redu, neka klubovi napuste Aba ligu. Videcemo u naredne dve do tri godine koliko ce ta odluka biti dobra. Ja mislim da napustanje regionalnog takmicenja nije dobro ali vreme ce biti jedino merilo.

marko

pre 8 godina

Napustaju ABA ligu? Koju Aba ligu? Ako su i drugi savezi dobili ultimatum kao i mi i oni ce napustiti Aba ligu, nece niko zrtvovati reprezentaciju, samim tim vise NE POSTOJI ABA liga, jer nema klubova koji ce igrati u njoj. Samo mi nemojte reci da je jedino nas savez dobio ultimatum, jer je to onda van svake pameti.

Johan de mor von ren

pre 8 godina

Kako stura izjava, strasno. Voleo bi da se razjane neke stvari, narocito ovaj poslednji pasus. Kako planiramo da igramo Eurologu kada je receno da mozemo to jedino preko Aba lige? Kako tezimo da igramo Aba ligu sa klubovima iz bivse SFRJ kada istu napustamo? Da li KSS ima bilo kakvu strategiju da zastiti domace klubove? Sta ce biti sa ostalim reprezentacijama ciji klubovi nisu napustili Aba ligu? Itd... Zvezda ce igrati Euroligu sledece sezone jer je istu izborila kroz Aba, ali sta dalje?!

stefan navijac partizana

pre 8 godina

Znaci danasniji datum 9.6.2015 je kraj klupske kosarke u srbiji,nista ostaje nam poluameterska domaca liga bez prohodnosti u evro takmicenja gde je jedino pitanje sa kolikom razlikom ce da pobede zvezda i partizan.Svaka cast fibi i ulebu na ovakvom odnosu prema srbiji bitno je da nisu smeli spaniji i francuskoj da zaprete vec srbiji svaka cast gospodo!

Deki

pre 8 godina

A zašto je toliko komplikovano da košarkaški savezi sa klubovima formiraju regionalnu ligu bez privatnog vlasništva? Kako sam razumeo, to je problem?

dex

pre 8 godina

@mare

Naprotiv, FIBA nije dala Srbiji ni jedno jedino zagarantovano mesto u svojoj EL, ali jeste Englezima!!!
I zašto o suspenziji pišu samo naši mediji? Izguglao sam da osim naših medija, jedino postoji vest u Dnevnom Avazu! Ni jedan drugi hrvatski, slovenački, makedonski, crnogorski portal ne piše o ovome. Nemoguće da nemaju pojma, a pri tom je Hrvatska jedan od domaćina EP.

petarczv

pre 8 godina

Naprotiv, FIBA nije dala Srbiji ni jedno jedino zagarantovano mesto u svojoj EL, ali jeste Englezima!!! 
I zašto o suspenziji pišu samo naši mediji? Izguglao sam da osim naših medija, jedino postoji vest u Dnevnom Avazu! Ni jedan drugi hrvatski, slovenački, makedonski, crnogorski portal ne piše o ovome. Nemoguće da nemaju pojma, a pri tom je Hrvatska jedan od domaćina EP.
(dex, 09. jun 2015 15:44)

Tacno je niko ziv ne pise o tome samo mi. Nesto je tu mnogo sumnjivo...

Brada

pre 8 godina

Zašto onda FIBA ne organizuje svoju Evroligu pa da vidimo koji će klubovi da se priključe. Ovako je glupo da se ucenjuju srpski klubovi. I šta sad sledeće godine će se igrati Jadranska liga koju neće priznavati ULEB i neće imati prohodnost u Evroligu. Zato molim gospodina Đilasa kad izlazi u javnost sa nekim činjenicama da nam objasni i kakvi su dalji planovi, a ne ovako da daje neke pausalne izjave koje se mogu promeniti do prvog sastanka sa klubovima. Zato molim g. Đilasa da iznese plan KSS-a kako oni misle da se izađe iz ove krize.

Koješta

pre 8 godina

Ma ko zna koji su tu sve interesi u igri. Ova pretnja sa izbacivanjem iz evropskog prvenstva je smešna. Ako izbace svih pet jugoreprezentacija, kojih će 24 reprezentacije da igra prvenstvo? Jel San Marino i Andora? Ko će to da gleda?

Kako narod tako i kosarka

pre 8 godina

Zasto su zapretili Samo nama ? zato jer samo nasi politicari pristaju na sve ucene ! Zato sto se samo oni ne boje da osiromasuju narod za malo tapsanja po ramenu.

Zoran

pre 8 godina

Može li neko da objasni da li se ova pretnja odnosi samo na srpske klubove. Šta je sa ekipama iz hrvatske i Slovenije. Da li i za njih ovo važi ?

crise de nerfs

pre 8 godina

Niko ne pominje da Lisac i kompanija cute i tvrde pazar.Izgleda se jos nikome nije upalila lampica da ce njima morati da se debelo plati tih 20%,a sto se vreme odmice cifra raste.

molina

pre 8 godina

Sve je jasno osim detalja da ne vidim da Hrvati i Slovenci preterano brinu.
Da li neko razmislja o tome da pokrene inicijativu o osnivanju nove lige koja ce biti u priznata od svih strana. Plasim se da ce opet proraditi nacionalna osecanja i da ce biti sporenja oko sedista linge, delegiranja sudija.....
Kvalitetna liga je osnova za razvoj igraca koji kasnije ulaze u reprezentaciju. Nadam se da je fudbal dobar primer zasto svi imaju omiljenu ekipu u inistranstvu.

Optimista

pre 8 godina

Mene ovo uopšte ne iznenađuje, ja već godinama govorim ljudima da je lakrdija što se tiče organizacije košarke u Evropi. Ovaj sukob je se samo prolongirao i do njega je moralo doći kad tad. Svi znamo kako smo čini mi se 2004 imali dva klupska šampiona evrope, FIBA i ULEB-ov. Razlog ovih dešavanja je jednostavan, u Evropskoj košarci nema dovoljno novca, a i ne mogu se zadržati dobri igrači jer odoše u NBA, pa nista ne moze da uspedne. Čist primer kao i Superliga, nema dovoljno novca za kvalitetnu organizaciju, a klubovi iz jačih liga odvedoše sve igrače.