Nova vest
Košarka

Utorak, 24.02.2015.

09:45

Paklen ritam Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su u nedelju treći uzastopni i ukupno osmi Kup Radivoja Koraća, ali nisu imali mnogo vremena za slavlje.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Zvezda će zaključno sa novim ’večitim derbijem’ u nedelju u Pioniru odigrati šest mečeva u razmaku od 15 dana.

Crveno-beli imali su ubedljivo najteži raspored u Nišu. Odigrali su tri utakmice za manje od 48 sati, ali su uspeli da se izbore sa umorom i odbrane trofej ’Žućkove levice’.

Pre toga, ekipa sa Malog Kalemegdana je 16. februara imala takođe veoma težak duel u ABA ligi protiv Cedevite, a samo četiri dana posle slavlja u Nišu sledi gostovanje velikom Realu iz Madrida u okviru 8. kola Top16 faze Evrolige.

Ni tu se paklen ritam mečeva ne završava za ekipu Dejana Radonjića, pošto ih već u nedelju u Pioniru očekuje i treći ovosezonski ’večiti derbi’.

Ipak, dobra stvar po crveno-bele je što su već obezbedili pol poziciju u ABA ligi, pa će do kraja regularnog dela sezone Radonjić moći i da kalkuliše sa minutažom igrača.

„Ova tri meča nije sve što nas čini umornim. Već u četvrtak igramo novi meč Evrolige u Madridu i ubrzo sledi završnica ABA lige. Žao mi je što nismo bili kompletni u poslednje vreme i nismo uspeli da završimo sve zacrtane planove. Ipak, spremaćemo se maksimalno za najvažniji deo sezone, a to je polufinale ABA lige, a potom i borba za trofeje koji predstoje. Sigurno je da će kroz obaveze u završnici ligaškog dela ABA lige, kao i u Top 16 faze Evrolige doći do dodatne potrošnje. Ipak, cilj je da maksimalno budemo spremni za polufinale plejofa ABA lige bez obzira na protivnika“, rekao je trener Dejan Radonjić posle trijumfa u Kupu Radivoja Koraća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu