Nova vest
Košarka

Četvrtak, 19.02.2015.

18:56

Vršac iznenadio Metalac u Nišu!

Kup Radivoja Koraća otvoren je na neočekivan način, srpski prvoligaš Vršac iznenadio je ABA ligaša Metalac i sa 78:73 plasirao se u polufinale.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Vrščani su rivala iz Valjeva dobili u penal završnici, a to im je omogučila sjajna treća četvrtina koju su dobili 26:15.

Ekipa Vršca će u polufinalu u subotu igrati protiv boljeg iz duela u kojem se u petak sastaju Mega Leks i FMP. Od 21h sastaju se Partizan i Vojvodina, a pobednik će u polufinalu na boljeg iz duela Crvena zvezda – Konstantin.

Vrščani su već na startu pokazali rivalu da će biti dostojan protivnik, poveli su 11:4, ali tim Vladimira Đokića preokreće serijom 10:0. U drugom periodu Metalaac preuzima kontrolu, te stiče sedam poena prednosti na poluvremenu (40:33).

Tim iz Valjeva je početkom trećeg perioda imao i dvocifrenu prednost (45:35), ali Bakmazović sa dve trojke, uz koševe Apića i Tomaševića, donose veliki preokret (50:47).

"Odigrali smo sa puno energije, timski, sa mnogo rotacija. Naša osnovna ideja je bila da igramo na mali broj poena. Od Konstantina smo dobili 93, ali danas smo uspeli. Imali su i prilike i da prelome utakmicu, ali ostali smo hladne glave i na kraju, mislim, zasluženo pobedili", rekao je trener Vršca Dušan Gvozdić.

Tajm-aut Đokića nije omeo igrače Vršca koji nastavljaju u istom ritmu, te krajem perioda imala i pet poena viška, ali je Metalac smanjio na tri pred pauzu (57:54).

Vršac je u poslednjem kvartalu održavao blagu prednost dobrom igrom u odbrani, Davidovac i Tomašević su pogađali kada se Metalac probližavao, ali minut pre kraja Jošilo i Protić trojkom preokreću na 73:69.

Međutim, u poslednjem minutu Kutlešić i Vuksanović promašuju po dva šuta za tri poena, a Davidovac pogađa pet slobodnih bacanja i odvoci Vršac u polufinale kupa.

"Mnogo me nervirala priča 'Idemo u finale', kao da je već dobijena utakmica. Moja je krivica što nisam uspeo igračima da objasnim da se 40 minuta igra sa bilo kojom ekipom i da ako ne pružimo maksimum od pobede nema ništa. Ne razlišlja se o finalu pre četvrfinala i polufinala", rekao je trener Metalca Vladimir Đokić.

Vršaca je do neočekivane pobede predvodio Dejan Davidovac sa 18 poena i 6 skokova, 17 je ubacio Stefan Balmazović, dok je dabl-dabl ostvario Dragan Apić sa 14 poena i 13 uhvaćenih lopti.

Najbolji u Metalcu bio je Nikola Jevtović sa dabl-dablom od 11 poena i 13 skokova, uz 8 izgubljenih lopti, 11 poena dodao je i Nemanja Protić, dok su po 10 ubacili Nikola Malešević i Marko Jošilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu