Nova vest
Košarka

Subota, 27.12.2014.

20:55

Partizan u Novom Mestu do 8. pobede

Košarkaši Partizana pobedili su Krku u gostima rezultatom 78:72, u 15. kolu regionalne ABA lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Crno-beli su tako stigli do osme pobede u sezoni i sada su na deobi četvrte pozicije zajedno sa Olimpijom i Cibonom.

Partizan je u Novom Mestu odigrao veoma dobar meč na krilima sjajnog izdanja Milana Mačvana. Crno-beli su praktično tokom cele utakmice imali prednost koja je u nekoliko navrata bila dvocifrena, a domaćina je u igri održavao odličan šut za tri poena.

Ipak, crno-beli su priveli meč kraju bez mnogo drame i ostvarili su izuzetno važnu pobedu u brobi za plej-of.

Milan Mačvan bio je najbolji sa 24 poena, 8 skokova i 6 asistencija. Milenko Tepić dodao je 16 poena i 6 skokova, 16 poena ubacio je i Milosavljević, dok je Milutinov imao 10 poena i 6 skokova. Na drugoj strani, Armsted je ubacio 18, Mulalić 13, a Hukić 11 poena.

Tok meča:

Utakmica je počela trojkama Mulalića i Armsteda na jednoj i poenima pod košem na drugoj strani. Partizan je počeo poenima Tepića i Mačvana, a onda je poentirao i Milutinov uz faul za 6:6.

Crno-beli su igrali dobro početkom utakmice, a prednost od četiri poena doneo je prodorima kapiten Milosavljević – 12:8. Uz Milosavljevića je najbolji u prvoj deonici bio Mačvan, upravo su njih dvojica vezali trojke u finišu prve deonice za +10 Partizana (21:11).

Ipak, Joksimović i Buker su trojkama smanjili zaostatak domećina posle 10 minuta - 21:17.

Partizan je igrao izuzetno dobro u ako se uzme forma od starta sezone, ali Krka je šutirala fantastično sa distance i zbog toga je uspevala da ostane u egalu.

Joksimović, Buker i Hukić pogađali su sa distance bez problema, pa Partizan nikako nije mogao da se odlepi. Sredinom druge deonice Partizan je uspeo da ukroti i šut Krke, pa su crno-beli na poluvremenu imali +6 (38:32).

Početak drugog dela pripao je Mačvanu i Milosavljeviću koji su doneli crno-belima najvećih +11 u 21. minutu – 43:32.

Krka se ponovo vratila zahvaljujući ovoga puta Armstedu, ali brzo je Partizan ponovo došao do dvocifrenog vođstva, najviše zahvaljujući dobroj igri Mačvana. Krilni centar Partizana doneo je dobrom igrom svom timu 12 poena prednosti u 27. minutu (56:44), ali ponovo je usledio povratak Krke.

Mulalić i Hukić vezali su šest poena i prepolovili prednost gostiju, ali Mačvan je trojkom doneo Partizanu +9 pred poslednji kvartal – 61:52.

Buker, Armsted i Hukić vezali su poene na startu poslednje četvrtine i smanjili na -5 (63:58). Partizan je ipak još jednom odbio nalet domaćina, Tepić je vezao pet važnih poena za +10 na pet minuta do kraja – 70:60.

Ni tu Partizan nije prelomio meč, pošto se Krka ponovo približila tri i po minuta pre kraja trojkom Mulalića – 73:67. Dodatno je prednost Partizana smanjio Armsted sa penala, ali je Tepić 75 sekundi pre kraja pogodio izuzetno važan koš za 75:69.

Tu je praktično i odlučen meč, Krka nije iskoristila napad i Partizan je mirno priveo utakmicu kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

270 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu