Nova vest
Košarka

Sreda, 01.10.2014.

22:15

Košarkašice u četvrtfinalu SP!

Košarkašice Srbije plasirale su se u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pošto su pobedile Kubu sa 86:79.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U četvrtfinalu Srbija će igrati sa domaćom selekcijom Turske, a taj meč na programu je u petak.

U veoma neizvesnom meču naša ekipa je sa četiri uzastopna poena donela Srbiji +4 (73:69) na četiri minuta do kraja. Kubanke nisu odustajale, disale su za vrat našima, ali je Srbija distancu od četiri poena držala do sam završnice poenima sestara Dabović i Milovanovićeve.

U poslednjem minutu Srbija je, uprkos ofanzivnim skokovima Kubanki, uspela da se odbrani i na devet sekundi do kraja bilo je 83:79, uz dva penala za Milicu Dabović.

Tada je bilo jasno da će Srbija pobediti, Milica je bila polovična, ali su Kubanke na drugoj strani promašile trojku i sve je i definitivno bilo rešeno.

Najefikasnija je bila Ana Dabović sa 21 poenom (9-15 iz igre, 5 sk), Jelena Milovanović dala je 17 poena (6-18 iz igre, 9 sk), a Milica Dabović dodala je 14 (4-8 iz igre).

Kubanke je predvodila Sepeda sa 18 poena, Amargo je imala 17 poena i 6 skokova, dok je Gelis upisala 16 poena i 8 asistencija.

U četvrtfinalu, osim meča Turska – Srbija, sastaju se Španija – Kina, Australija – Kanada i SAD – Francuska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d