Nova vest
Košarka

Utorak, 30.09.2014.

11:54

Preminuo kondicioni trener ’Orlova’

Kondicioni trener košarkaške reprezentacije Srbije Srđan Sarić preminuo je u utorak u Beogradu posle kratke i teške bolesti.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Srpski košarkaši su srebro na Svetskom prvenstvu u Španiji posvetili upravo Sariću, koji zbog bolesti nije mogao da bude sa njima u Granadi, a potom i Madridu.

Svi se sećaju i reči selektora Aleksandra Đorđevića posle velikog finala sa Sjedinjenim Državama, kada je poručio: „Za Sarića! Ovo je za Sarića, Saro, volimo te, ne daj se“,

Sarić, nažalost, nije izdržao i košarka je ostala bez, kako su svi srpski košarkaši rekli, sjajnog trenera i divnog čoveka.

Sarić je radio sa košarkašicama ruskog Spartaka, bio je kondicioni trener muške reprezentacije Slovenije i srpske selekcije do 19 godina. Individualno je spremao Nenada Krstića, Vladimira Micova, Miroslava Raduljicu, Duška Savanovića, Ratka Vardu i druge domaće, ali i strane košarkaše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu