Nova vest
Košarka

Sreda, 19.03.2014.

19:07

EL: Obradović dolazi kod svojih

U četvrtak od 20.45 na programu je utakmica 11. kola Top 16 faze Evrolige između Panatinaikosa i Fenerbahčea.

Izvor: AR

Autor: AR

Default images

Osim što ima ogroman takmičarski značaj, ovaj meč imaće i ličnu konotaciju za neke učesnike.

Željko Obradović se po prvi put vraća u Atinu kako bi igrao protiv svog bivšeg kluba sa kojim je osvojio pet Evroliga.

Takođe, Ukić, Gist i Batist su igrači PAO koji su igrali za Ulker, pa će i za njih ovaj meč imati veliki lični značaj.

Takmićarski, i jedni i drugi imaju po pet pobeda i poraza u ovoj fazi Evrolige, pa ni jedni ni drugi nisu obezbedili prolaz u Top 8.

"Šta da kažem? Oba tima su u istoj poziciji, imamo isti odnos pobeda i poraza, naravno da je ovaj meč vrlo bitan i za njih i za nas. Kao što znate, za mene je ovo jako važno veče, ali jedino što trenutno želim je da moj tim pobedi“, rekao je Željko Obradović.

Trener Panatinaikosa Fragiskos Alvertis osvrnuo se na to što oba tima imaju isti odnos pobeda i poraza, pa je ovaj meč uporedio čak i sa finalom.

"Treba nam pobeda kako bismo ostali u trci za plej-of, a posebno će za Obradovića biti važan ovaj meč, pošto se prvi put vraća u OAKA salu kao trener nekog drugog tima“, dodao je legendarni bivši košarkaš Alvertis.

Ključna stvar za tim PAO je da zaustavi Mekejleba, dok će isto to sa Dijamantidisom morati da urade momci iz Istanbula, iako Dimitris ove sezone ne igra tako dobro kao prethodnih.

U sledećim mečevima PAO igra protiv Barselone, Unikahe i na kraju protiv naljućeg rivala Olimpijakosa, dok će Fener imati lakši posao protiv Armanija, Kuče Laboral i Efesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu