Nova vest
Košarka

Subota, 30.11.2013.

13:46

DV: Gledalo bi nas 25.000 ljudi

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da predstojeći meč sa Olimpijom u Jadranskoj ligi treba gledati u kontekstu mečeva koji ga okružuju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

’Crno-beli’ u nedelju od 17 časova dočekuju Olimpiju u okviru desetog kola ABA lige, a trenutno imaju skor od sedam pobeda i dva poraza.

Duel sa Olimpijom treba gledati u kontekstu mečeva koji ga okružuju. Pre svega tu mislim na Nanter gde je jedna lopta odlučila. To je bila fantastična utakmica i ljudi iz Francuske koji se bave košarkom su prepoznali herojsku borbenost mladog i nekompletnog tima i rekli da bi ovaj tim tamo na svakoj utakmici gledao 25.000 ljudi“, rekao je Vujošević.

Vujošević je apelovao na navijače da podrže ’crno-bele’ protiv slovenačkog tima iako je termin u kojem se igra utakmica nezgodan.

Termin nedeljom u 17 časova nije najsrećniji, bolje da je od 19. Pomoć publike nam je uvek dobrodošla, ona nije nedostajala, ali nam je sad još potrebnija da bismo ostali na pozicijama na kojima jesmo“, naveo je Vujošević.

Partizan trenutno ima isti skor kao Crvena zvezda i Cedevita, dok je Olimpija na 13. mestu sa samo dve pobede.

Niko nije predviđao Partizanu da će u ovo vreme biti na čelu kolone, a Olimpija je mnogo bolji tim nego što ima rezultate. Olimpija je na početku imala određenih ekonomskih problema, koji su sanirani, kao i povreda, ali su se ti igrači vratili u stroj. Oni na svakoj poziciji imaju po najmanje dva kvalitetna igrača“, istakao je trener ’crno-belih’.

Vujošević je istakao da će Olimpija tražiti šansu u Partizanovom premoru, posebno na određenim pozicijama. Takođe, trener Partizana je naveo da pored starih povreda tim ima dobar zdravstveni bilten.

Ima uobičajenih problemčića za onog ko se bavi ovom vrstom delatnosti“, dodao je Vujošević.

Partizan posle povrede Lea Vestermana još nije doveo novog plejmejkera, a Vujošević je potvrdio da je klub bio zainteresovan za Amerikanca Darijusa Morisa.

Imali smo želju da Moris dođe, ali on je želeo da vidi da li će dobiti bolje ponude. Treba shvatiti da su nam finansijska sredstva ograničena. Partizan nije klub u kojem neko može da reši egzistenciju. Moris je odgovorio da bi on sačekao neko vreme i dobio je prilično višu ponudu od one koju mi možemo i želimo da damo“, rekao je Vujošević.

Trener ’crno-belih’ je rekao da novi plejmejker neće biti doveden da bi se pričalo da je doveden, već da on mora da se uklopi u koncepciju.

Ne tražimo čarobnjaka i spasioca, već igrača koji će redovno da radi i trenira, kao i da ne remeti strategiju“, dodao je Vujošević.

Centar Partizana Dejan Musli rekao je da očekuje da ekipa ostane na samom čelu u Jadranskoj ligi i posle utakmice sa Olimpijom.

Olimpija igra dosta bolje nego na početku sezone. Očekuje nas ni malo laka utakmica, ali uz maksimalan pristup možemo da pobedimo i ostanemo prvi na tabeli“, rekao je Musli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu