Nova vest
Košarka

Sreda, 30.10.2013.

21:22

EL: Laboral ubedljiv protiv Ritasa

Košarkaši Laboral Kuče zabeležili su drugu pobedu u grupi D Evrolige, pošto su u prvom meču trećeg kola pobedili Lijetuvos Ritas sa 85:64.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Tim iz Vitorije je na gostovanju u Viljnusu meč prelomio u poslednjoj četvrtini, u kojoj je i došao do dvocifrene prednosti, koju je samo do kraja povećavao.

Španski klub je do trijumfa predvodio Andres Nočioni sa 20 poena i devet skokova, dok je povratnik u redove Laboral Kuče Milko Bjelica meč završio sa 16 poena. Bjelica je sa Laboralom pre nekoliko dana potpisao ugovor na mesec dana pošto je bio bez angažmana od kraja prošle sezone tokom koje je branio boje upravo tima iz Vitorije.

Po deset poena u redovima Laborala upisala su čak četvorica igrača Leo Mainoldi, Romantas Kaukenas, Valter Hodž i David Jelinek. Kod Ritasa, najbolji je bio Martinas Gečevičijus sa 14 poena, jedan više od Omara Kuka koji je upisao i deset asistencija.

Srpski košarkaši Milenko Tepić i Stevan Jelovac meč su završili sa po dva poena.

Ritasu je poraz od Laborala drugi ove sezone u Evroligi, dok je španski klub došao do druge pobede.

U preostalim mečevima trećeg kola grupe D, koji se igraju u petak, u Krasnodaru igraju Lokomotiva i Makabi, dok Crvena zvezda u Beogradu dočekuje Panatinaikos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu