Nova vest
Košarka

Petak, 04.10.2013.

19:59

Milosavljević: Imamo šanse za Top16

Kapiten Partizana Dragan Milosavljević smatra da crno-beli imaju realne šanse da se plasiraju u Top 16 fazu Evrolige, iako će igrati u izuzetno teškoj grupi A

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Rivali srpskom i regionalnom šampionu biće Barselona, moskovski CSKA, turski Fenerbahče, ukrajinski Budiveljnika i francuski Nanter.

"Nismo imali sreće prilikom žreba, ali, s druge strane, raduje što ćemo igrati protiv ekipa sa najvećom tradicijom u Evropi, kandidatima za osvajanje takmičenja. Imaćemo prilike da napredujemo", rekao je Milosavljević.

"Imamo mladu ekipu, ali i šanse za prolaz dalje. Doveli smo par novih pojačanja, sazreli smo kao igrači i naš adut mogao bi da bude dobra atmosfera u ekipi", dodao je Milosavljević u intervjuu za Tanjug.

Bek crno-belih dodao je da ekipu očekuju veliki izazovi i u regionalnom takmičenju, jer se preko njega omogućava prolazak u Evroligu.

"Jadranska liga zbog prohodnosti u Evroligu ima dodatni pritisak i težinu, međutim, znamo šta nas čeka. Svake godine pojavi se neka ekipa koja iznenadi, prošle godine to je bila Igokea. Niko nije očekivao njihove tako dobre rezultate, sigurno da se i ove godine izdvajaju kao favoriti, ali tu su i Crvena zvezda, Cedevita... Ima mnogo dobrih ekipa koje iz godine u godinu napreduju i uz nekoliko pojačanja mogu da budu ozbiljan protivnik", rekao je 24-godišnji Kruševljanin, koji je odlaskom Vladimira Lučića preuzeo kapitensku traku.

Milosavljević ove jeseni deluje nikad spremnije, iako ga je uvek krasila dobra fizička pripremljenost i požrtvovanost u odbrani.

"Dobro sam se odmorio na kraju prošle sezone, koja je bila naporna kako fizički, tako i psihički. Spreman za nove obaveze. Treninzi u Partizanu su sami po sebi naporni, pa tako igrači, ne samo ja, postaju spremniji iz dana u dan", istakao je Milosavljević.

Ekipa Duška Vujoševića angažovala je Amerikanca Tarenza Kinzija, koji je igrao u NBA ligi.

"Dosta će nam značiti njegovo iskustvo. Jako je dobar momak, veliki profesionalac, o njegovim igračkim kvalitetima je izlišno govoriti. Već na prvim utakmicama pokazao je da poseduje NBA kvalitet", rekao je Milosavljević.

On je dodao da poštuje odluku selektora Dušana Ivkovića, koja ga ovog leta nije pozvao u reprezentaciju za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

"Možda sam zaslužio poziv, ali selektor me nije zvao i treba poštovati njegovu odluku. Pratio sam igre reprezentacije na EP i navijao za Srbiju. Tu imam dosta dobrih prijatelja i mislim da su ostavrili uspeh, jer su izborili plasman na svetsko prvenstvo u Španiji. Reč je o mladom timu od kojeg tek u budućnosti treba očekivati velike rezultate", zaključio je Milosavljević.

Na otvaranju sezone u regionalnoj Jadranskoj ligi Partizan u nedelju od 17 sati dočekuje Igokeu.

Opširnije o novoj sezoni ABA lige pročitajte u posebnoj temi sportske redakcije B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu