Nova vest
Košarka

Četvrtak, 04.07.2013.

22:27

Nedović za B92: I čast i obaveza

Prvi put posle pune decenije jedan srpski košarkaš izabran je u prvoj rundi NBA drafta, a to je uspeo Nemanja Nedović.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mladog plejmejkera su kao 30. pika uzeli Finiks Sansi, ali je on potom prosleđen u Golden Stejt, gde će po svemu sudeći, i nastaviti karijeru već sledeće sezone.

U razgovoru za B92, Nedović je pričao o NBA ligi, debiju u reprezentaciji na velikim takmičenjima, kao i o Evroligi i svom bivšem klubu Crvenoj zvezdi.

Nedović je očekivao da bude izabran na ovogodišnjem NBA draftu, ali se iznenadio kada komesar lige Dejvid Štern pročitao njegovo ime.

Gledao sam draft kod kuće sa prijateljima, jer sam se vratio iz Njujorka dan ranije nego što je trebalo. Pošto se to malo odužilo, ja sam jedini ostao budan, ostali su otišli da spavaju. Kada je Štern prozvao moje ime bio je to zaista veliki šok za mene, jer sam očekivao da ću biti negde na početku ili sredini druge runde. Osetio sam veliku sreću i radost, ali isto tako i veliku obavezu, tako da nadam se da ću biti spreman za sve te izazove“, rekao je Nedović za B92.

Kompletan intervju sa Nemanjom Nedovićem pročitajte u našoj rubrici 'Intervjui'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu