Nova vest
Košarka

Subota, 13.04.2013.

09:55

Pirova pobeda LAL, Tander siguran

Protekle noći u NBA ligi odigrano je 14 utakmica, a veče je obeležila povreda Kobija Brajanta, kao i pobede Lejkersa, Oklahome, Majamija i San Antonija.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Lejkersi su sa 118:116 pobedili Golden Stejt, ali su ostali bez Brajanta zbog povrede Ahilove tetive koja bi mogla da ga odvoji od terena do kraja sezone.

Majami je sa 109:101 pobedio Boston, Oklahoma je sa 106:90 bila bolja od Portlanda, dok je San Antonio slavio protiv Sakramenta sa 108:101.

Toronto je sa 97:88 pobedio Čikago, Filadelfija je sa 97:86 bila bolja od Vašingtona, a Bruklin od Indijane sa 117:109.Atlanta je sa 109:104 slavila protiv Milvokija, Detroit je bio ubedljiv protiv Šarlota sa 113:93, Njujork je pobedio Klivlend sa 101:91, a Los Anđeles Klipersi Nju Orleans sa 96:93. Memfis je sa 82:78 bio bolji od Hjustona, Dalas je sa 108:105 pobedio Denver, dok je Juta slavila protiv Minesote sa 107:100.

Lejkersi su slavili protiv Voriorsa, ali su najverovatnije ostali bez svoje prve zvezde do kraja sezone. Brajant je uprkos povredi bio najzaslužniji za trijumf nad timom iz Ouklenda, pošto js postigao 34 poena i imao pet skokova i četiri asistencije. Dvajt Hauard je dodao 28 poena i sedam skokova, a Pau Gasol 26 poena, 11 skokova i deset asistencija. Kod Voriorsa, Stefon Kari je upisao neverovatnih 47 poena, šest skokova i devet asistencija, ali to nije bio dovoljno da bi svom timu doneo trijumf.



Majami je do 63. pobede ove sezone došao pošto je slavio protiv Bostona, a u tom trijumfu najbolji je bio Lebron Džejms sa 20 poena, šest skokova i devet asistencija. Rašard Luis je dodao 19 poena, dok je Kris Boš meč završio sa 17 poena i sedam skokova. U redovima Seltiksa, Džef Grin je postigao 25 poena i imao osam skokova, dok je Džordan Kraford meč završio sa 20 poena.



Posle sjajne pobede nad Njujorkom prethodne večeri, Bulsi su poraženi od Toronta, a Reptorse su predvodili veoma raspoloženi Rudi Gej i Amir Džonson. Džonson je postigao 24 poena i imao devet skokova, dok je Gej upisao 23 poena. Kod Bulsa, Karlos Buzer je postigao 19 poena i imao 12 skokova, dok je Nazr Mohamed dodao 16 poena i 13 skokova. Vladimir Radmanović ponovo nije igrao odlukom trenera.



Posle prekinute serije od 13 pobeda u nizu, Njujork je uspeo da se vrati i slavi protiv Klivlenda, a po 31 poen u trijumfu Niksa upisali su Karmelo Entoni i Džej Ar Smit. Entoni je imao i 14 skokova u toj pobedi. U redovima Kavalirsa, Kajri Irving je takođe postigao 31 poen, a imao je i pet skokova i šest asistencija.



Klipersi su u noći između petka i subote zabeležili 53. trijumf ove sezone, predvođeni Blejkom Grifinom, koji je meč završio sa 20 poena. Kris Pol je dodao 17 poena, sedam skokova i 14 asistencija u tom trijumfu, dok se kod Hornetsa istakao Erik Gordon, koji je meč završio sa 25 poena.



Dalas je tek posle produžetka uspeo da slavi protiv Denvera, a u tom trijumfu posebno su se istakli Dirk Novicki i Vins Karter. Obojica su postigli po 22 poena, dok je Novicki zabeležio i deset skokova, a Karter dva više, uz sedam asistencija. Kod Nagetsa, čak trojica igrača su završili meč sa po 18 poena, a to su bili Vilson Čendler, Andre Igudala i Kori Bruer.



San Antonio je protekle noći bio siguran protiv Sakramenta, a najbolji u redovima ’mamuza’ bio je Toni Parker sa 22 poena i deset asistencija. Tim Dankan je dodao 18 poena i šest skokova, a Tijago Spliter 12 poena i isto toliko skokova, uz šest asistencija. U redovima Kingsa, Demarkus Kazins je upisao 19 poena i 12 skokova.



Oklahoma je bila ubedljiva protiv Portlanda na gostovanju predvođena Raselom Vestbrukom, koji je postigao 33 poena. Kevin Durent je ovoga puta imao sporednu ulogu sa 16 poena, pet skokova i šest asistencija. Kod Trejl Blejzersa, Vil Barton je postigao 18 poena i imao osam skokova, dok je Saša Pavlović za 23 minuta na terenu zabeležio sedam poena, dva skoka i pet asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu