Nova vest
Košarka

Utorak, 09.04.2013.

14:40

Nikolić: Možemo da pobedimo Zvezdu

Trener košarkaša Radničkog Miroslav Nikolić kaže da njegov tim može svakog da pobedi i da očekuje veću motivaciju protiv Crvene zvezde nego protiv Mega Vizure.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kragujevčani su poraženi u prošlom kolu od Mega Vizure rezultatom 77-69, ali Nikolić kaže da ekipa nije u padu forme.

Radnički gostuje u sredu od 18 časova Crvenoj zvezdi u derbiju četvrtog kola Superlige Srbije.

„ Nismo u padu forme, to mi je najbitnije. Problem je bio ’u glavama’, previše smo komotni bili protiv Mega Vizure. Da je bilo boljeg odnosa igrača prema igri pobedili bismo, kao što smo to uradili u prva dva kola jer imamo kvalitet za to. Očekujem da ćemo igrati mnogo bolje već protiv Zvezde i da ćemo u nastavku Superlige biti jače motivisana ekipa, poučili smo se u prošlom kolu kako ne treba. Ja verujem u ovaj tim. Imamo dobru sezonu za sobom, imamo kvalitet za trijumf u derbiju“, rekao je Nikolić.

Posle tri kola, Zvezda, Radnički i Vojvodina imaju isti skor 2-1, pa naredna četiri dana mogu bitno da odrede poziciju Radničkog u prvom delu prvenstva.

„Možemo da pobedimo svaku ekipu i kući i na strani. Sa Zvezdom smo odigrali puno utakmica pa nema tu nepoznanica. Igrači se dobro poznaju, navikli su jedni na druge. Radnički je dosta utakmica u gostima odigrao kako valja i pobedio. Svako svakog može da nadigra, to važi za celu sezonu, pa i mi Zvezdu u Pioniru. Igrali su i oni dosta otvorenih utakmica na domaćem terenu. Pobediće ko bude raspoloženiji za igru“, izjavio je trener Radničkog.

Posle poraza od Partizana, u poslednjem kolu Zvezda je savladala ekipu Konstantina.

„ Zvezda je tim za najviši domet Superlige. Igrali su i u Evropi, imaju teške utakmice u sezoni, ali i njima se dešavao pad u pristupu. A kao i u ABA ligi, ni u domaćem prvenstvu nema otpisanih ekipa, svako želi da se dokaže. Pošto se njima desio poraz protiv Partizana, a mi smo izgubili bodove od Mege, i jednoj i drugoj ekipi nikako ne prijaju dva poraza u ranoj fazi Superlige, pa očekujem dobru utakmicu“, kaže Nikolić.

Zvezda i Radnički su se tri puta sastali ove sezone. Beogradski tim je jednom pobedio u ABA ligi, jednom u polufinalu kupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu