Nova vest
Košarka

Subota, 17.11.2012.

17:07

ABA: Nova pobeda Radničkog

Košarkaši kragujevačkog Radničkog savladali su u devetom kolu regionalne ABA lige ekipu Širokog sa 73:59.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Kragujevčani posle devet kola imaju skor od pet pobeda i četiri poraza i sada su na pobedu od lidera Partizana mt:s i Igokee.

Široki je u Šumadiju stigao sa pobedom manje od Radničkog, ali nisu uspeli da ponove uspeh od prošle sezone, kada su u Jezeru slavili sa 93:86.

najefikasniji u ekipi Radničkog bio je Teriko Vajt sa 17 poena, Emening je zabeležio 13, dok je Ćapin imao devet.

Sa druge strane najbolji strelac u timu Širokog bio je Šutalo sa 23 poena, dok je Planinić imao 12, a Šakić 11.

Tekstualni prenos meča možete pročitati ovde:

Izabranici Miroslava Nikolića stegnuto su ušli u meč, i dozvolili košarkašima Širokog da povedu sa 4:0. Tek u trećem minutu, domaćin je stigao do prvih poena, u listu strelaca upisao se Vortington. U sledećem napadu Varda pod faulom postiže koš i dobija dodatno slobodno bacanje, pa Radnički preokreće rezultat na 5:4. Košarkaši Radničkog napravili su zatim mini seriju i stigli do prednosti od 11:6. Široki je uspeo da se približi na pola koša zaostatka, ali je Krstović bio precizan, pa je prva četvrtina završena u korist Radničkog 15:12.

Po povratku na teren Radnički je vezao dva napada i koševima Emeninga i Vajta stigao do vođstva od 19:12. Šakić je trojkom pokušao da smanji prednost domaćina, ali faul na Emeningom donosi tri nova poena Radničkom. Široki se koševima Vragića i Planinića približio na koš razlike 22:20, ali tada je usledio odgovor Radničkog koji pravi seriju 10:0. Do poluvremena Radnički je uspeo da održi tu prednost i ode na odmor sa prednošću od devet poena 38:27.

Košarkaši Radničkog nastavili su sa dobrom igrom i u trećoj deonici, pa gosti nisu uspeli da dođu do preokreta. Izabranici Mute Nikolića krajem treće četvrtine imali su i petnaest poena prednosti, ipak na pauzu se otišlo sa rezultatom 56:47 za domaći tim.

I poslednja četvrtina pripala je košarkašima Radničkog sa 16:13, u završnici ponovo su odlični bili Vajt i Ćapin, do je sa druge strane najveći otpor pružio Šutalo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu