Nova vest
Košarka

Sreda, 12.09.2012.

20:42

Šeici nastavljaju da ulažu u PSŽ

Vlasnici Pari Sen Žermena, prebogati šeici iz Katara, ozbiljno razmatraju ideju da po modelu španskih velikana urede celokupno sportsko društvo pariskog kluba.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

Oni su u poslednje dve godine potrošili ogromnu količinu novca na dovođenje igrača i trenera, a trenutno razmišljaju i o izgradnji novog stadiona.

Ipak, njihove ambicije ne prestaju sa fudbalom, jer imaju dugoročni plan da naprave ogromni sportski brend, po uzoru na španske velikane Barselonu i Real Madrid.

Ovakav model vrlo je uspešan i u Rusiji, Turskoj i Grčkoj, posebno u CSKA i Lokomotivi iz Moskve, Galatasaraju i Fenerbahčeu, kao i Olimpijakosu i Panatinaikosu.

"Naša ideja je da vrlo brzo izgradimo ogromni sportski brend i da promovišemo globalni projekat Pari Sen Žermena’’, izjavio je generalni direktor Žan-Klod Blan na pres konferenciji povodom promocije rukometnog kluba, koji je u raznim formama postojao još od 1941. godine, a u okviru fudbalskog kluba je od 90-ih godina, "Nećemo stati kod rukometa bez obzira na to što trenutno nemamo neku određenu listu sportova i neke rokove".

Pretpostavlja se da će šeici uložiti u košarku, razne sportske objekte, kao i u timske i pojedinačne sportove koji se razvijaju.

‘’Smatram da Pariz zaslužuje veliki klub. Ako pogledamo u ostale velike gradove u Evropi možemo naići na brojne španske klubove, pre svega Barselonu i Real Madrid, koji spadaju u najbolje klubove u svim sportovima’’, izjavio je generalni direktor Pari Sen Žermena.

Najveća želja bogatih šeika je da imaju i jak košarkaški i rukometni klub, koji će igrati najelitnija evropska takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d