Nova vest
Košarka

Utorak, 21.02.2012.

21:20

Kid ispred Džordana, Novicki u 20

Plejmejker Dalas Meveriksa Džejson Kid prestigao je Majkla Džordana na drugom mestu liste najboljih kradljivaca lopti u NBA ligi.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Kid je sa tri ukradene lopte protiv Boston Seltiksa (89:73) došao do 2.517. ukradene lopte u karijeri čime je prestigao šestostrukog NBA šampiona.

"Sama činjenica da sam prestigao Majka u bilo čemu je velika stvar i čast. Džordan i Džon Stokton su dva igrača koja su najbolje igrala s obe strane lopte", rekao je Kid kojem na prvom mestu sa 748 ukradenih lopti više beži upravo Stokton.

U ovom meču lični rekord popravio je i Drik Novicki. Nemac je sa 26 poena postao 20. najbolji strelac lige svih vremena, sa ukupno 23.354 poena, ispred Roberta Periša (23.334) koji je čak 14 od ukupno 21 sezone u NBA ligi igrao upravo za Seltikse.

Ispred Novickog na listi sada je Kevin Garnet (23.719) koji je propustio drugi uzastopni meč za Boston zbog ličnih problema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu