Nova vest
Košarka

Nedelja, 27.11.2011.

19:30

ABA: Ubedljiva pobeda Partizana

Košarkaši Partizana mt:s pobedili su Hemofarm sa 82:60 (22:21, 19:15, 28:10, 13:14) u poslednjoj utakmici devetog kola regionalne ABA lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Partizan je dvocifrenu prednost imao u uvodnim minutima meča, ali je Hemofram bio ravnopravan rival tokom prvog poluvremena.

"Crno-beli" su prelomili utakmicu u svoju korist u trećoj četvrtini koju su ubedljivo dobili. Petorica igrača domaćeg tima imala su dvocifren poenterski učinak, a najefikasniji je bio Marko Čakarević koji je ubacio 14 poena (9 skokova).

Dragan Milosavljević je postigao 13 poena (1/4 za tri 7 asistencija), koliko i Nikola Peković. Vladimir Lučić je ubacio 12 poena, a Miroslav Raduljica deset. U poraženom timu dvocifren učinak su imali Ivan Maraš sa 13 poena i Mladen Jeremić sa 11 poena.

Partizan je odlično otvorio utakmicu i posle trojke Vladimira Lučića i poena Pekovića, već u trećem minutu imao devet poena prednosti - 11:2. Jeremić je prekinuo seriju "crno-belih", ali je Marko Čakarević ubacio svoju prvu trojku, a zatim Peković ubacio treći koš na meču i Partizan je imao +12 - 16:4.

Do kraja četvrine Vrščani su zaigrali bolje u odbrani, dozvolili Partizanu da ubaco još samo četiri poena, pa se na prvi dvominutni odmor otišlo sa samo poenom prednosti za šampiona Srbije.

Hemofarm je sredinom druge deonice imao tri poena prednosti, ali je Partizana u finišu poluvremena ponovo stekao rezultatsku prednost. Vrščani su u drugoj četvrtini dva puta imali po četiri poena prednosti (28:24, 34:30), ali je na kraju prvog poluvremena bilo 41:36 za "crno-bele".

Partizan je utakmicu prelomio u trećoj četvrtini, a gosti su za pet minuta postigli samo jedan koš. U poslednjoj deonici je postignuto najmanje poena i nije bilo rezultatske neizvesnosti. Početkom treće četvrtine plejmejker "crno-belih" Ejsi Lo je nezgodno pao, pa je napustio parket, ali su u poslednjoj četvrtini vratio na klupu svog tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu