Nova vest
Košarka

Četvrtak, 22.09.2011.

13:09

RBKOTR: Domović spreman za Alkatraz

U nedelju se očekuje nova opsada Alkatraza, ali ovoga puta je neće predvoditi Stiven Sigal, već najbolji svetski igrači u basketu ’1 na 1’.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U dvorištu nekada najozloglašenijeg zatvora, kojim su šetali Al Kapone, Džordž Keli, Alvin Karpis, drugu godinu zaredom održaće se nadmetanje za titulu Red Bull King Of The Rock.

Nekadašnje osuđenike zameniće 64 najbolja svetska igrača, a predvodiće ih aktuelni šampion Ajzea ’Klač’ Boumen. Prvi put će se za titulu boriti i igrači van granica Sjedinjenih Država, deset evropskih država imaće svoje predstavnike na turniru, a među njima je i Srbija.

Našu zemlju će predstavljati Dušan Domović-Bulut, jedini takmičar koji je kroz kvalifikacioni i finalni turnir zabeležio 12 pobeda bez ijednog poraza. Rođeni Limanac koji igra na poziciji pleja poseduje sjajan šut što je i demonstrirao pobedama na kvalifakacionim turnirima u jakoj konkurenciji, a on je već na putu za San Francisko, a potom i Alkatraz.

Spremao sam se preko leta, jer to je igra ’1 na 1’ i veoma je naporna i fizički zahtevna. Lično nemam iskustva u kondicionoj pripremi, pa sam potražio stručnu pomoć. Ljudi iz Red Bula su mi izašli u susret i omogućili su mi učešće na kampu za profesionalne košarkaše u Puli. Tamo sam imao veliki broj treninga i utakmica visokog intenziteta što mi je mnogo značilo. Dobio sam i besplatne treninge u teretani u Novom Sadu. Imao sam malu nezgodu sa kolenom zbog koje sam pauzirao 15-20 dana, ali je sada sve u redu i nastavio sam trenažni proces“, rekao je Domović.

Domović je istakao i šta očekuje od finalnog turnira u Alkatrazu.

Već prevazišao svoja očekivanja trijumfom u Beogradu. Naravno, idem tamo da pokušam da pobedim kao i svi ostali. To je skup 64 najbolja igrača iz celog sveta, meč kratko traje i veoma je intenzivan. Idem korak po korak, od meča do meča. Prošle godine osam najboljih takmičara je obezbedilo direktno učešće na ovogodišnjem turniru. Ako bih uspeo da budem među osam najboljih bio bih prezadovoljan“, naglasio je jedini srpski predstavnik na takmičenju u Alkatrazu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu