Nova vest
Košarka

Utorak, 16.08.2011.

16:33

Peković ponovo u crno-belom!

Šampion Srbije Partizan mt:s je potpisao ugovor sa Nikolom Pekovićem, koji će posle tri godine ponovo braniti boje kluba iz Humske.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Peković će se timu Vladimira Jovanovića pridružiti po završetku obaveza koje ima sa reprezentacijom Crne Gore, a ugovor koji ima sa srpskim šampionom će trajati do završetka ‘lokauta’ u NBA ligi.

Peković igra na poziciji centra, a prethodne sezone je igrao za Minesotu, tim koji ga je 2008. godine izabrao na NBA Draftu.

Posle tri godine provedene u klubu iz Humske, Peković je dve sezone igrao u Panatinaikosu, dok je prethodna sezona bila njegova debitantska u najjačoj ligi na svetu. Kao igrač Partizana Peković je osvojio tri titule prvaka države, dva prstena NLB lige i jedan Kup. Bio je proglašen za MVP igrača Jadranske lige 2008. godine, kada je i izabran u najbolji tim Evrolige.

Peković je sa Panatinaikosom je naredne godine bio prvak Evrope i ponovo je uvršten u idealan tim elitnog košarkaškog takmičenja. Sa Atinjanima je osvojio dva prvenstva i jedan Kup Grčke.

Sa mladom reprezentacijom SCG Peković ima bronzanu i zlatnu medalju sa prvenstava Evrope 2005. i 2006. godine. Reprezentativac je Crne Gore čije će boje braniti na predstojećem Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu