Nova vest
Košarka

Subota, 14.08.2010.

19:22

Srbija deklasirala Novi Zeland

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Novi Zeland sa ubedljivih 95:69, na ’Adeko kupu’ u Mariboru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Dušana Ivkovića je kontrolisala rezultat tokom svih 40 minuta, i ubedljiva pobeda nijednog trenutka nije došla u pitanje.

Najefikasniji u selekciji Srbije bili su Novica Veličković sa 19, Miroslav Raduljica sa 17 i Kosta Perović sa 15 poena. Poslednji meč na turniru u Mariboru Srbija igra u nedelju, a protivnik od 20 časova biće domaćin Slovenija.

Za razliku od meča koji su naši reprezentativci odigrali nedavno sa Novim Zelandom na turniru u Istanbulu, sada su put do pobede trasirali već u prvom periodu. Novica Veličković je zakucavanjem u drugom minutu počeo seriju od 24:1 kojom smo na malo manje od tri minuta pre kraja stigli do 26:5. Veličković je u toj seriji šutirao trojke 3-3 i najzaslužniji je za rano odlepljivanje našeg tima.

Sve je u tom delu igre funkicionisalo odlično. Odbrana je bila bez grške, napad odličan. Ogromnih 18 poena prednosti na kraju 10. Minuta to najbolje dočarava.

Preostali deo meča protekao je u rutinskom završavanju posla, Ivković je igrao sa dosta rotacije, a ovaj meč su propustili Milenko Tepić i Marko Kešelj, u sastavu su bili Nenad Krstić i Miloš Teodosić, ali oni nisu ulazili u igru. Više od pobede sigurno raduje to što su se u pogon sasvim vratili Raduljica, Rašić i Perović koji su prethodnih dana imali zdravstvenih problema.

Ivković: "Centri odlučili"

Selektor Dušan Ivković, istakao je posle pobede da je centarska linije Srbije presudila meč sa Novim Zelandom.

"Utakmicu smo rešili već u prvoj četvritni kada smo ubacili čak 33 poena, a prilmili smo 15. Novi Zeland ima jaku spoljnu liniju u kojoj odskaču Peni koji je Slovenicima ubacio 42 poena, kao i Džons. Oni su i sada jedini imali dvocifren učinak. Ali, naša centarska linije Perović, Raduljica i Veličković je igrala veoma dobro, tu smo napravili odlučujuću prevagu. Sve ide po planu. Ostalo je da odigramo još meč sa Slovencima. Potom nam predstoji naporan put, s obzirom da igramo od 20 časova, a odmah posle toga, zajedno sa Slovencima idemo u Ljubljanu, pa u Atinu. Možda je moglo da se organizuje da igramo prvu utakmicu, kako bismo imali više vremena. Ali, šta je tu je.“
Ivković je na ovom meču odmarao Tepića i Kešelja.

“Konačno smo vratili u tim Perovića, Rašića i Raduljcu koji su bili van ekipe zbog zdravstvenih problema, zdravstveni bilten bio je povoljniji. Zbog umora i iscrpljenosti odlučili smo da izostavimo Tepića i Kešelja, ali smo sebi postavili zadatak da pokušamo da odigramo utakmicu u visokom ritmu i da ne uvodimo igru i odmorimo naše najbolje igrače Teodosića i Krstića. U tome smo uspeli. Odigrali smo agresivno i timski, nije bilo potrebe da ubacujem njih dvojicu".

Srbija – Novi Zeland 95:69 (33:15, 26:25, 18:17, 18:12)

Srbija: Milosavljević 4, Paunić 10, Bjelica 7, Marković 6 (4 as), Savanović 5 (5 sk), Raduljica 17 (5 sk), Krstić, Perović 15 (4 sk), Veličković 19, Mačvan 4, Teodosić, Rašić 8

Novi Zeland: Tait 4, Fičet, Peni 17, Vukona 5, Džons 19, Kenč, Entoni, Kameron, Aberkrombi 9, Frenk 5, Bredšou 8, Pledžer 2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu