Nova vest
Košarka

Petak, 04.06.2010.

20:27

Radnički produžetkom do 3. mesta

Košarkaši Radničkog savladali su posle produžetka čačanski Borac rezultatom 99:97, u poslednjem kolu Superlige, pa u predstojeći plej-of ulaze sa pozicije tri.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Radnički će u polufinalu plej-ofa igrati sa vršačkim Hemofarmom, koji u doigravanje ulazi sa druge pozicije sa skorom 12 pobeda i dva poraza.

Regularni deo meča u hali 'Jezero' završen je rezultatom 81:81 (24:22, 20:22, 18:25, 19:12), ali su Kragujevčani u dodatnih pet minuta bili uspešniji sa 18:16.

Izabranici trenera Miroslava Nikolića su ligaški deo takmičenja završili sa skorom devet pobeda i pet poraza.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Aleksić sa 21 poenom, dok je Vuksanović dodao 20. Sa druge strane kod gostiju se Jorović, koji je sa 27 poena bio najefikasniji pojedinac na meču, a imao je i 13 skokova. Odlični su bili i Micević, sa 21 poenom, kao i Vukosavljević, koji je dodao 18.

Da su kojim slučajem pobedili Čačani Radnički bi u plej-of ušao sa pozicije četiri i igrao sa Partizanom, dok bi Crvena zvezda u tom slučaju bila treća i u polufinalu bi se ukrstila sa Hemofarmom.

Međutim, sve to je sprečio Marko Čakarević, koji je posle ofanzivnog skoka, poentirao i doneo veoma važan trijumf Kragujevčanima, koje sada očekuje duel sa vršačkim Hemofarmom. Drugi polufinalni par čine 'večiti rivali' Partizan i Crvena zvezda.

Polufinalne serije plej-ofa počinju sedmog juna, revanši su dva dana kasnije, a eventualne majstorice su na programu 11. juna. Titulu prvaka brane košarkaši Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu