Nova vest
Košarka

Sreda, 14.04.2010.

20:33

Zvezda izgubila u Pančevu

Pančevački Tamiš savladao je Crvenu zvezdu u 2. kolu košarkaške Superlige Srbije rezultatom 75:72 (16:20, 19:19, 22:17, 18:16) u Hali sportova "Strelište".

Izvor: Uroš Ž.

Autor:Uroš Ž.

Default images

Pančevački tim zabeležio je istorijsku pobedu jer je posle dve decenije zaigrao u najvišem rangu takmičenja. Utakmica je bila izjednačena, gosti su na odmor otišli sa četiri poena prednosti, ali je Tamiš preokrenuo u trećoj četvrtini i rezultatsku prednost nije ispuštao do kraja susreta. Najefikasniji igrač na meču bio je Radovan Marković sa 18 poena.

Trener Crvene zvezde Aleksandar Trifunović meč je počeo sa petorkom Stojačić, Radivojević, Bjelica, Kikanović i Stević. Tamiš je posle četiri minuta vodio sa 7:4, a Elmedin Kikanović je brzo napravio dva faula pa ga je na parketu zamenio Jelovac. Zvezda preko Radivojevića i Stevića dolazi do prvog vođstva, 8:7. Do kraja prve četvrtine “crveno-beli“ su zahvaljujući mladom Stefanu Stojačiću svoju rezultatsku prednost povećali na 20:16. Stojačić je u prvih 10 minuta postigao 7 poena, dok je kod gostiju Marković postigao 6 poena.

Drugu četvrtinu domaćim tim započeo je serijom 8:2 i poveo sa 24:22. međutim Zvezda preko Stevića dolazi do preokreće rezultatm a posle trojke Marka Kešelja na odmor se odlazi sa rezultatom 39:35 za goste.

Posle prvog poluvremena najefikasniji u ekipi tamiša bili su Ivanović i Markovića sa po 11 poena, dok je u ekipi Zvezde Stević postigao devet, Stojačić je ostao na sedam poena iz prve četvrtine, a kapiten Vuk Radivojević je postigao 6 poena i imao čak 7 asistencija. Tamiš u trećoj četvrtini preokreće rezultat, Jerominov je dobro proigravao svoje saigrače, Markovića je bio precizan sa svih pozicija. Bjelica i Kešelj su u tom periodu igre pogastizali poene za Crvenu zvezdu.

I u poslednjoj četvrtini meč je bio rezultatski neizvestan. Tri minuta pre kraja susreta kod rezultata 67:67, Stajić pogađa dva slobodna bacanja za Tamiš, na drugoj strani Radivojević promašuje, a zatim Burić pogađa koš iz igre i dodatno slobodno bacanje posle faula Radosavljevića za 72:67. Međutim, posle Stojačićevom pogođenog slobonog bacanja i koša Bjelice iz igre Zvezda je mogla da dođe do izjednačenja, ali je Steviću dosuđen faul u napadu.

Pred 1300 gledala u punoj pančevačkoj Hali sportova “Strelište“ Tamiš je slavio rezultatom 75:72.

Tamiš Petrohemija: Đokić 8, Kovačević 2, Stajić 5, Burić 7, Marković 18 (2/2 za 1, 2/3 za 2, 4/5 za 3), Mikić 5, Jereminov 8 (5 asistencija), Ivanović 11 (6 skokova), Ivanić 6, Perak 5.

Crvena zvezda: Kešelj 12, Kikanović 7, Radosavljević 5, Nedović, Stević 11 (8 skokova), Radivojević 10 (7 asistencija, 2/9 šut iz igre), Jelovac 2, Stojačić 13, Bjelica 12.

U trećem kolu Superlige Srbije u subotu 17. aprila Tamiš gostuje Radničkom u Kragujevcu, dok Crvena zvezda u Pioniru dočekuje čačanski Borac.

Trifunović: "Igra ne može da se bazira na talentu"

Trener Crvene zvezde Alkesandar Trifunović čestitao je ekipi Tamiša na pobedi i naglasio da se promenljiva igra njegovog tima provlači kroz celu sezonu.

“Čestitao bih ekipi Tamiša na večerašnjoj pobedi kao i na svemu onome što je iza njih u ovoj sezoni. Posle pobede nad FMP-om, dosta vremena sam proveo sa igračima objašnjavajući im važnost ovog meča. U ovakvim utakmicama želja i motivacija moraju biti na maksimalnom nivou, kao što je to bio slučaj kod našeg protivnika večeras. Mi smo uspeli da ponovimo ono što nam se dešava cele sezone a to je da se posle dobre pobede ponesemo i ne znamo da izguramo tu pobedu na način na koji treba. Moji igrači moraju da shvate da naša igra ne sme da se bazira na talent koji imamo već na radu i zalaganju koje moramo da pružimo.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu