Nova vest
Košarka

Subota, 20.02.2010.

20:58

Maestralni Teo za trofej Kupa Grčke

Košarkaši Olimpijakosa osvojili su Kup Grčke, pošto su pobedili najvećeg rivala Panatinaikos sa 68:64.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najzaslužniji za trijumf Pirejaca bio je srpski reprezentativac Miloš Teodosić sa 22 poena (4-6 za dva, 3-10 za tri, 5-5 penali, 32 min.) i po 4 skoka i asistencije, dok je Linas Kleiza ubacio 12 (8 sk.). Kod ‘zelenih’ su se istakli Dimitris Dijamantidis i Nikola Peković sa po 12 poena, a Milenko Tepić za pet minuta u igri nije šutnuo na koš, a imao je dve asistencije.

Olimpijakos je do trijumfa došao najviše zahvaljujući dominaciji u skoku – 40:30, a od toga su Pirejci imali čak 17 uhvaćenih lopti u napadu. Posebno dobar u tom segmentu bio je Džoš Čildres sa 8 skokova (7p), od kojih su neki bili u prelomnim momentima u poslednjoj deonici.

Najveći udeo u pobedi ipak ima sjajni Teodosić, koji polako izrasta u vođu Olimpijakosa. Srpski košarkaš je bio na visini zadatka svaki put kada bi PAO smanjio zaostatak na 4-5 poena razlike, bilo pogotkom, bilo asistencijom osujetio bi pokušaje tima Željka Obradovića da napravi preokret.

Sa devet uzastopnih poena Valjevac je doneo +10 svom timu sredinom treće deonice (48:38), a u samoj završnici je pogodio šut kojim su otklonjene sve dileme u vezi sa pobednikom.

Početkom februara Teodosić je u intervjuu rekao da želi trofeje ove sezone, a ta želja sada se ostvaruje.

Olimpijakos je pobedom osvojio prvi kup još od sezone 2001/2002. i prekinuo je petogodišnju dominaciju Panatinaikosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu