Nova vest
Košarka

Utorak, 22.12.2009.

11:03

Bauman:"Marić teško protiv pravila"

Centar Partizana Aleksandar Marić posle fantastičnog starta sezone, postao želja velikog dela javnosti, koja bi da ga vidi u dresu Srbije.

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

Australijanac poreklom iz Srbije, ne dovodi u pitanje želju da nastupa za selekciju Dušana Ivkovića, ali prema rečima genseka FIBA Patrika Baumana, velika prepreka su - pravila:

"U slučaju da je košarkaš igrao za jednu selekciju do 17.godine, a posle želi da igra u drugoj, potrebno je da se uspostavi kontakt i neka vrsta korespodencije na nivou dve federacije. Ukoliko pronađu zajednički jezik,dokumentacija stiže na sto generalnog sekretara FIBA" izjavio je Bauman, koji je podsetio na član x235.

Međutim, više od činjenice da će Srbija igrati protiv Australije na SP u Kajzeriju, podatak da se ovakvi sporovi i zahtevi odobravaju samo u izuzetnim slučajevima, naslućuje i ishod ovog:

"Promena košarkškog državljanstva se između ostalog, odobrava u slučaju zemlje kojoj je to neophodno u cilju razvoja ovog sporta.Procenite sami da li Srbija spada u tu kategoriju..."rekao je Bauman u ekskluzivnom razgovoru za "Sport".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu