Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 23.11.2009.

14:37

Petrović: "Zaustaviti dva Sergeja"

Košarkaši Crvene zvezde utakmicom sa Dinamom iz Moskve u utorak počinju novu sezonu u evropskim takmičenjima. Meč u 18 sati, igraće i novo pojačnje Majk Tejlor.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvi protivnik u grupi F Evrokupa je stari poznanik ekipa moskovskog Dinama.Trener "crveno-belih" Aco Petrović ocenio je da ekipa može do prve pobede ukoliko odigra dobru odbranu I zaustavi dva Sergeja, Moniju I Bikova, ali I ponovi igru iz prethodnih utakmica, posebno protiv Partizana I Cibone.

Crveno-beli igraju već treći meć u poslednjih 5 dana, a pored dva ruska reprezentativca, u moskovskom timu, koji je poput ostalih ruskih klubova značajno smanjio budžet, i više se oslanja na domaće igrače, posebna pažnja obratiće se i na Savrašenka i iskusnog Domanija

Monija i Bikov su prethodnom kolu ubacili kombinovano preko 40 poena za Dinamo. Moramo da odigramo dobru odbranu prvenstveno na njima dvojici, i održimo nivo koji smo u tom segmentu igre pokazali u prethodnim mečevima

Petrović je dodao da su ambicije kluba velike u regionalnom takmičenju, ali i u Evropi, kao i da bi voleo da sa Crvenom zvezdom ode i do završnog turnira Evrokupa koji će se igrati u aprilu naredne godine:

Prvi cilj je da se što pre vratimo u samom vrhu NLB lige. Nadam se da su problem sa povredama prošlost, I da sada možemo mirno da se okrenemo radu. Očekujem da ćemo igrati još bolje posle pauze oko Nove Godine, ali moramo da pobedjujemo I što pre udjemo u prvih 5 u NLB ligi. Što se Evrokupa tiče, ja sam u celoj trenerskoj karijeri vodio ekipe koje su igrale tri takmičenja, dakle i ovo evropsko. Nikada se nisam odricao visokih ciljeva. Mogli bi I do završnog turnira zašto da ne? Medjutim, prvi cilj je da budemo u dve provoplasirane ekipe u grupi F” rekao je Petrović.

Utakmica izmedju Crvene zvezde i Dinama iz Moskve igra se u utorak od 18 sati u hali Pionir, za crveno-bele će debitovati novo pojačanje Majk Tejlor, koji je predstavljen na konferenciji za novinare u dvorani “Pionir”. Amerikanac je dobio dres sa brojem 14.

U drugom meču Grupe F Evrokupa sastaju se i Šole-Beneton. Beogradski klub u drugom kolu gostuje ekipi Benetona u Trevizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu