Nova vest
Košarka

Utorak, 25.11.2008.

14:39

Cibona neukusno o legendi Zvezde

Izvor: B92, Vecernji

Autor:B92, Vecernji

Default images

Slučaj velike tuče na splitskim "Gripama" izmedju igrača Splita i Cibone o kome se još uvek govori u Hrvatskoj ( i ne samo hrvatskoj košarkaškoj javnosti) dobija iz dana u dan nove epizode.

U iščekivanju zvanične reakcije čelnika NLB lige i prema najavama rekordne kazne koja očekuje Rola Maršala, skandal se širi, pošto su se u ovaj slučaj "zapetljali" i trener Zadra Aca Petrović (koji je rekao da ovakav vandalizam nikada nije video) , i uprava Cibone ( koja je već novčano kaznila svog igrača).

Medjutim, medjusobne optužbe i "prozivke" počele su već da se "prelivaju" i na okolne prostore. To je pošlo za rukom čelnicima zagrebačkog kluba koji su u nameri da odgovore Aleksandru Petroviću ni krivog ni dužnog "zakačili" i legendarnog igrača Crvene zvezde Slobodana Bobana Jankovića.

Granicu ukusa i pristojnosti prešli su saopštenjem u kome pominju čoveka koji nije medju živima, i koji je u potpunoj suprotnosti onome što se možda može zaključiti iz saopštenja KK Cibona. Slobodan "Boban" Janković bio je sjajan košarkaš, igrač van šablona i harizmatična ličnost. Podsećanja radi, 29. aprila 1993, na utakmici protiv Panatinaikosa, iznerviran jednom sudijskom odlukom, tada igrač Panioniosa, Slobodan Janković udario je glavom u konstrukciju koša ( ne znajući da je veza izmedju dva sundjera popustila), povredio kičmu i ostao do kraja života vezan za invalidska kolica.Preminuo je 28.juna 2006.godine na ostrvu Rodos.Ostaje samo pitanje kome je i zašto trebalo, da u sukob KK Cibona, KK Split, Siniše Štembergera, Roula Maršala, mešaju makar i na indirektan način čoveka koji je ostavio trag u srpskoj i jugoslovenskoj košarci, a koji se tragično i na nesrećan način povredio ?

Reakciju KK Cibona na izjavu Aleksandra Petrovića preneo je "Večernji List" na svojoj stranici "Sportal":

"Samo dva igrača u povijesti košarke su na ovim i susjednim prostorima udarala glavama. Prvi (Aleksandar Petrović , opa) je, udario nekadašnjeg direktora košarkaškog kluba Split, a danas direktora NLB lige (Josipa Bilića, opa), a drugi u konstrukciju, što je nažalost, tragično završilo. Smatramo da je potez prvog (Ace, opa), bio vrhunac huliganizma i primitavizma u košarkaškom sportu, te da ta osoba ni u kom slučaju nije pozvana komentirati ovakve slučajeve", navodi se u saopštenju koje potpisuje KK Cibona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Srpska košarka

FMP bolji od Borca

Košarkaši FMP-a poveli su sa 1:0 protiv Borca u razigravanju za plasman u polufinale Superlige Srbije, pošto su u gostima u Čačku slavili sa 90:87.

Beta

20:56

14 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu